resettaresetta:
Bashir jest dziwaczna postacia charakterologicznie
Sprawiły to dalsze sezony, przez rewelacje z których jego wczesna pełna dobrych chęci naiwność zaczyna wydawać się grą. A przy tym Bashir, nawet późny, dość rzadko ma okazję pokazać ten swój supergeniusz, co generuje kolejny zgrzyt. IMHO popsuli go tym retconem, jak Sisko - deifikacją, nie przymierzając.
resetta:
to nie wiem czy w naszym universum jednak by sie tak zeszmacil, mimo wszystko by dowodzic czyms co bylo tak skrajnie dla niego zle jak sie zetknal.
Też wydaje mi się to dziwnym pomysłem, z całym szacunkiem do Behra. I spowodowałoby to (może nie
per se jeszcze, ale skoro miałoby oznaczać mordowanie Noga), że straciłbym sympatię, którą do Juliana mam.
resetta:
Ale mysle, ze temat nie majacy racji bytu. Trzeba poczekac na serial S31, w ktorym znow zrobia swoje pomysly z funkcjonowaniem i traktowaniem tej organizacji oraz moze historia...
A jednak celowo założyłem ten topic w chwili obecnej, byśmy mogli najpierw spojrzeć na te kandydatury przez pryzmat naszej aktualnej, bazującej głównie na DS9, wiedzy o S31, a potem mogli wrócić do debaty opierając się tym razem na danych z serialu o Georgiou (jeśli ten powstanie).