Autor |
Wiadomość |
IDIC
Użytkownik
|
#631 - Wysłana: 24 Lut 2012 18:54:57
ElaanElaan: A co do spojrzenia, to jest w nim logika serca, tylko skierowane jest na niewłaściwy obiekt... zrobiłam próbę z odcięciem obiektu po lewej stronie, a jakże niestety: Spock solo wyglądał wówczas tak, jakby był na ewidentnym haju 
|
Elaan
Użytkownik
|
#632 - Wysłana: 24 Lut 2012 19:36:16
IDIC: Spock solo wyglądał wówczas tak, jakby był na ewidentnym haju No wiesz, bo to było spojrzenie niejako wyrwane z kontekstu.  Ale po co odcinać? Zostawmy Spockowi prawo do jednego blondwłosego błędu. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#633 - Wysłana: 24 Lut 2012 19:37:42
Elaan: Zostawmy Spockowi prawo do jednego blondwłosego błędu. Poprawka. Spock nie robi błędów, Spock testuje nowe możliwości 
|
Q__
Moderator
|
#634 - Wysłana: 25 Lut 2012 13:10:20
EvivaEviva: Spock nie robi błędów, Spock testuje nowe możliwości Szczęście, że nie jest Chuckiem Norrisem, bo by je bezbłędnie testował z półobrotu... 
|
Elaan
Użytkownik
|
#635 - Wysłana: 26 Mar 2012 15:23:46
A ja po prostu muszę tu przypomnieć, że Leonard Simon Nimoy - najlepszy odtwórca roli Spocka jaki był, jest i będzie oraz piosenkarz o pięknym, ciepłym głosie - skończył dziś 81 lat.  Jako jego skromna wielbicielka, życzę mu 200 lat długiego i pomyślnego życia. 
|
Q__
Moderator
|
#636 - Wysłana: 27 Mar 2012 13:57:48
Ciekawe, że są ze Shatnerem rówieśnikami...
|
Elaan
Użytkownik
|
#637 - Wysłana: 27 Mar 2012 17:33:47
Q__: Ciekawe, że są ze Shatnerem rówieśnikami... Nimoy jest młodszy od Shatnera o całe 4 dni. 
|
Elaan
Użytkownik
|
#638 - Wysłana: 15 Cze 2012 18:16:45
Piękny filmik i muzyka, poświęcone ojcu i synowi, których nie można nie kochać. http://www.youtube.com/watch?v=N3rsIOFiJPA&feature =related
|
Elaan
Użytkownik
|
#639 - Wysłana: 8 Lip 2012 13:56:58 - Edytowany przez: Elaan
|
Eviva
Użytkownik
|
#640 - Wysłana: 8 Lip 2012 18:02:21
ElaanNo i sama powiedz - czyż jemu można się oprzeć?  Muppety też się nie oparły  a oto moje ulubione zdjęcie - zgadnij, czemu: " title=" " style="width:150px" />
|
Elaan
Użytkownik
|
#641 - Wysłana: 8 Lip 2012 22:23:51 - Edytowany przez: Elaan
Eviva: No i sama powiedz - czyż jemu można się oprzeć? Resistance is futile, sama wiesz. Eviva: a oto moje ulubione zdjęcie - zgadnij, czemu: Bo są na nim 3 istoty, które kochasz? No to ja też dorzucę kilka zdjęć naszego bohatera: 1.Na wesoło  2.Nie chciałabyś tak usiąść i pogadać?  3. Jako reżyser na planie  4. No i jeszcze to - klasyka. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#642 - Wysłana: 9 Lip 2012 09:02:18
Elaan: Bo są na nim 3 istoty, które kochasz? Nie tylko. Przede wszystkim to dowód, że Spock w życiu prywatnym jest taki, jaki sądziłam, że jest: ciepły i dobry  Nie umiałabym go lubić, gdyby nie lubił zwierząt. Elaan: No to ja też dorzucę kilka zdjęć naszego bohatera: Dzięki, tego nigdy za wiele.
|
Eviva
Użytkownik
|
#643 - Wysłana: 10 Lip 2012 21:28:07
|
Eviva
Użytkownik
|
#644 - Wysłana: 11 Lip 2012 07:05:14
Wierni kumple... 
|
Del ToRo
Użytkownik
|
#645 - Wysłana: 28 Lis 2012 22:57:04
Czy można kochać Spocka? Pewnie można, ale jak to w miłości bywa, człowiek zakochany patrzy przez różowe okulary nie dostrzegając często wad. Dlatego też muszę tutaj zaprezentować nieco inną twarz naszego ulubionego Vulcana (tą bardziej ludzką): http://www.youtube.com/watch?v=dULOjT9GYdQ&feature =context-vrec(Jeżeli było już kiedyś linkowane, to wybaczcie)
|
Elaan
Użytkownik
|
#646 - Wysłana: 29 Lis 2012 14:29:08 - Edytowany przez: Elaan
Del ToRo: (Jeżeli było już kiedyś linkowane, to wybaczcie) Było linkowane w jakimś innym temacie, ale dzięki za przypomnienie.  Ogląda się to z prawdziwą uciechą.  To tylko jeszcze jeden powód, by Nimoya cenić: poczucie humoru i dystans do samego siebie, bez gwiazdorzenia. Choć akurat on, do tego, by czuć się prawdziwą gwiazdą, ma niezaprzeczalne prawo. A skoro już linkujemy o Nimoyu to... http://www.youtube.com/watch?v=UbfEZXKucNUDel ToRo: jak to w miłości bywa, człowiek zakochany patrzy przez różowe okulary nie dostrzegając często wad Bo widzisz, jest takie powiedzenie: Prawdziwie kochający widzi kochanego takim, jaki wyszedł z ręki Boga.
|
Elaan
Użytkownik
|
#647 - Wysłana: 22 Gru 2012 22:58:16
|
Q__
Moderator
|
#648 - Wysłana: 23 Gru 2012 00:29:06 - Edytowany przez: Q__
ElaanAuto wcale podobne do tego rozbitego przez neoKirka na zlosc wrednemu ojczymowi... Bylbyz mu Kirk- prime pozyczyl? A Indianina to chyba udawal w ramach obchodzenia PD, siedzac miedzy rodakami zony tegoz Kirka  . ps. Spock jest jeden, jedyny i w ogole, nawet gdy w trzech osobach  (dochodzi mirrorowy), ale zawsze mozna zapytac kto z Wolkan (i niedoszlych Wolkan) z kolejnych serii jest najatrakcyjniejszym partnerem pon'farr: Spock (ktory model?  ), Xon (patrzymy na aktora z TMP, nie z NV), Tuvok, T'Pol, Delenn, Lennier (choc to raczej niedoszly pre-Romek), Gaheris Rhade, Tyr Anasazi, Telemachus Rhade? A moze w pelni funkcjonalny Data, zdaniem McCoy'a w niczym od Wolkan nie rozny? 
|
Eviva
Użytkownik
|
#649 - Wysłana: 23 Gru 2012 09:54:58
Q__: A Indianina to chyba udawal w ramach obchodzenia PD, siedzac miedzy rodakami zony tegoz Kirka Nie, po prostu grał go w westernie. A że jest świetnym aktorem - to i tę rolę zagrał bardzo dobrze. Q__: kto z Wolkan (i niedoszlych Wolkan) z kolejnych serii jest najatrakcyjniejszym partnerem pon'farr Oryginalny Sarek. Jest u mnie ex equo ze swym przystojnym synem  Wystąpił tylko w jednym odcinku oryginalnej serii (co za szkoda!), ale i tak utrwalił się w pamięci. Wyjątkowo seksowny facet,
|
Elaan
Użytkownik
|
#650 - Wysłana: 23 Gru 2012 09:59:41 - Edytowany przez: Elaan
Q__: Auto wcale podobne do tego rozbitego przez neoKirka na zlość wrednemu ojczymowi...Bylbyż mu Kirk-prime pożyczył? To przynajmniej jest szansa, że się w oryginalnej linii czasu uchowało.  No, chyba że wówczas to Spock je skasował...  Q__: ps. Spock jest jeden, jedyny i w ogóle, nawet gdy w trzech osobach Całkowicie się zgadzam. Q__: kto z Wolkan (i niedoszlych Wolkan) z kolejnych serii jest najatrakcyjniejszym partnerem pon'farr Konkurs ze złotym jabłkiem w nagrodę?  Spock, niezależnie od modelu, i tak jest poza konkurencją.  Ale Wolkanin z TMP nie nazywał się Xon, tylko Sonak. A poza tym zapomniałeś jeszcze o paru osobach: Stonnie, Saavik, Valeris, Voriku. Eviva: Oryginalny Sarek. Jest u mnie ex equo ze swym przystojnym synem. Wyjątkowo seksowny facet, O tak, masz rację, Sarek jest niezwykle seksowny. Chociaż u mnie jest tuż-tuż za Spockiem, o włos E`Chyi, można by rzec. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#651 - Wysłana: 23 Gru 2012 10:27:32 - Edytowany przez: Eviva
Elaan: A poza tym zapomniałeś jeszcze o paru osobach: Stonnie, Saavik, Valeris, Voriku. Saavik jest bardzo fajna, Val'eris niestety od początku wygląda odstręczająco. Vorik, jak większość Wolkan postTOSowych (wyjąwszy ENTkowych) jest zbyt plastikowy. Stonn przynajmniej wygląda na faceta z krwi i kości, choć ładny nie jest. Elaan: Ale Wolkanin z TMP nie nazywał się Xon, tylko Sonak. Xon miał być obecny w Star Trek Phase II, ale w ostatniej chwili Nimoy zgodził się wrócić do obsady, a w dodatku zdjęcia i tak odwołano. A wyglądał - czy raczej miał wyglądać - Xon tak: 
|
Elaan
Użytkownik
|
#652 - Wysłana: 23 Gru 2012 10:48:31
EvivaSzkoda, że nie miał okazji zaistnieć na ekranie. Przystojnych Wolkan w Treku nigdy zbyt wielu. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#653 - Wysłana: 23 Gru 2012 11:14:16
Elaan: Przystojnych Wolkan w Treku nigdy zbyt wielu. Dlatego mam nadzieję, że jeśli powstanie nowy serial, będzie w nim duuuużo Wolkan!
|
Elaan
Użytkownik
|
#654 - Wysłana: 26 Mar 2013 12:04:49
Leonard Nimoy ma dziś 82 urodziny. Ponieważ życzenia, które kiedyś tu dlań wpisałam nadal pozostają w mocy,  dorzucam tylko okolicznościową fotkę, nieco rozczochraną. 
|
Elaan
Użytkownik
|
#655 - Wysłana: 1 Kwi 2013 18:45:58
Papier, nożyce, kamień, jaszczurka, Spock - kto wygrywa? 
|
Eviva
Użytkownik
|
#656 - Wysłana: 1 Kwi 2013 19:00:38
W moim sercu zawsze Spock 
|
Elaan
Użytkownik
|
#657 - Wysłana: 2 Kwi 2013 13:25:24 - Edytowany przez: Elaan
Eviva: W moim sercu zawsze Spock W moim także, i w każdej z tych postaci.  Jeszcze coś w sam raz dla wszystkich wielbicielek Spocka. 
|
Q__
Moderator
|
#658 - Wysłana: 19 Wrz 2013 07:08:53
Prawie-Wolkanin, czy też krypto-Wolkan Tyr Anasazi też bywa kochany...  Oto gdyby ktoś pytał za co: http://www.youtube.com/watch?v=Vs2h-oOxNjghttp://www.youtube.com/watch?v=afiNpDe8hcg
|
Elaan
Użytkownik
|
#659 - Wysłana: 19 Wrz 2013 18:23:20
Q__Skądś znam tę postać...  a tak, z naszej sesji, cześć jej pamięci. Patrząc na to zdjęcie, przypomniał mi się jednak bohater z całkiem innej opowieści.  Podobni, prawda?
|
Q__
Moderator
|
#660 - Wysłana: 9 Paź 2013 14:54:48 - Edytowany przez: Q__
Z FB TrekSfery:  Już rozumiem, czemu Uhura kazała female astronauts się strzec, tego Vulcana miłości  EDIT: a tu coś, by podrażnić Kora (bo male astronaut zakochany w Spocku tym razem): http://www.youtube.com/watch?v=Nk16GfV5qeA(To już nie na konto TSF  .)
|