Autor |
Wiadomość |
Eviva
Użytkownik
|
#601 - Wysłana: 12 Lut 2012 20:26:15
ElaanOd początku ceniłam sobie Jolene i teraz widzę, że miałam rację. Posiada nie tylko piękną figurę i uroczą buzię, również doskonały gust 
|
7z9
Użytkownik
|
#602 - Wysłana: 18 Lut 2012 19:35:09
Elaan: Trudno się oprzeć logice o takim uśmiechu. Trudno się nie oprzeć ale tego, że ty oraz założycielka tematu doznałyście jakiegoś cudownego olśnienia. W moim przypadku można by rzec- król jest nagi. Tyle że nie jestem kobietą i w tym upatruje przyczynę zaistniałej fascynacji / tematu. Dla mnie Spock wygląda jak nie do końca sformowana kreatura ropucha (skojarzenia bliskie filmu "O czym szumią wierzby"). Do tego irytuje mnie cały czas swoim asertywno słowotwórczym zachowaniem w (TOSie). Niemniej jednak poniekąd rozumiem waszą fascynację, wszak moją jest Seven  Tak czy owak słowa konstruktywnej krytyki w tym temacie nie zaszkodzą 
|
Eviva
Użytkownik
|
#603 - Wysłana: 18 Lut 2012 19:53:03
7z9: Tak czy owak słowa konstruktywnej krytyki w tym temacie nie zaszkodzą Zaszkodzą. TOBIE, wrogu nasz wieczysty!
|
7z9
Użytkownik
|
#604 - Wysłana: 18 Lut 2012 21:01:07
No nie przesadzaj, jaki ze mnie tam wróg. Tak jak w przypadku wyboru świętego, tak ja nic innego jak tylko podważam ów fakt. Kum kum rade rade 
|
Eviva
Użytkownik
|
#605 - Wysłana: 18 Lut 2012 21:09:35
7z9Cóż, nie pozostaje mi nic innego, jak przełknąć jakoś ten fakt niczym przysłowiową żabę 
|
Elaan
Użytkownik
|
#606 - Wysłana: 18 Lut 2012 21:42:54
7z9: Niemniej jednak poniekąd rozumiem waszą fascynację, wszak moją jest Seven Poniekąd mogę zrozumieć Twoją fascynację.  Seven ma oczy jak kałuże, niczym postać z japońskiej kreskówki, lalkowaty typ urody, ciało modelki i pusto w borgowatej głowie - czyli coś w sam raz dla powierzchownych mężczyzn. Eviva i ja, [ i jak sądzę nie tylko my ] cenimy sobie Spocka, bo to mężczyzna niepowtarzalny, łączący bezbłędnie zalety ciała, ducha i umysłu - a przy tym nie będący do końca ideałem - co tylko dodaje mu uroku. 
|
7z9
Użytkownik
|
#607 - Wysłana: 18 Lut 2012 21:53:06
Elaan: pusto w borgowatej głowie No to zabłysnęłaś... Tak się składa że Seven była bardzo ale to bardzo inteligentna. Z tego tez ów powodu tak bardzo mi się spodobała ta postać. Co do reszty przywar nie będę się sprzeczał wszak, każda kobieta zazdrości drugiej takich kształtów jak ma Seven 
|
Elaan
Użytkownik
|
#608 - Wysłana: 18 Lut 2012 22:07:38
7z9: Tak się składa że Seven była bardzo ale to bardzo inteligentna. Miała ogromną wiedzę, jaką Borg zdołali zgromadzić - zgoda. Ale inteligencja?  To nie to samo. No i była sztywna i zimna, niczym andoriański lodowiec. Brrr... Przy Seven Spock to istny, nomen omen, wulkan emocji.  Ale z punktu widzenia mężczyzn to pewnie także zaleta - widok takiej góry lodowej budzi w Was instynkt zdobywcy. 
|
7z9
Użytkownik
|
#609 - Wysłana: 19 Lut 2012 20:42:03
Rozumiem że masz poniekąd na wyrost poniechany pogląd na tego typu mądre i piękne kobiety, ale nie do przesady. Sztywna owszem, zimna jak najbardziej, oczy jak kałuże  bynajmniej, lalkowaty typ urody - BINGO. Co do modelki to raczej bym się kłócił. Pamiętajmy że szybko się uczyła i miała to "coś" czego na ogół się nie widzi. Przynajmniej dla mnie. Jest uosobieniem potężnej inteligentnej kobiety która wszystko ma na swoim miejscu  Dodajmy że ujmują mnie takie dziewoje. I coś dla oka http://fooh.pl/pokaz/4946108407.gifhttp://fooh.pl/pokaz/2625710026.gifhttp://fooh.pl/pokaz/3511528886.gifhttp://fooh.pl/pokaz/3146552089.gif 
|
Eviva
Użytkownik
|
#610 - Wysłana: 19 Lut 2012 21:04:18
A tak a propos... Właśnie na TCM idzie "Inwazja porywaczy ciał", w którym to filmie jedną z ról inkarnuje Leonard Nimoy.... zgadnijcie, kto nagrywa?
|
Elaan
Użytkownik
|
#611 - Wysłana: 19 Lut 2012 22:37:52
7z9: Rozumiem że masz poniekąd na wyrost poniechany pogląd na tego typu mądre i piękne kobiety To znaczy jaki, bo nie bardzo rozumiem? Eviva: zgadnijcie, kto nagrywa? Czyżby Ty ? 
|
7z9
Użytkownik
|
#612 - Wysłana: 20 Lut 2012 14:54:27
Oczywiście jest to tylko mój domysł ;) Chodziło mi o to, że większość niewiast w pewnym sensie "boi" się takich kobiet. Pięknych, mających idealną figurę i do tego piekielnie inteligentnych. Nie chcą nawet o nich myśleć, wytrącając je celowo ze świadomości (jako nie realne, lub przyprawiają im od razu łatkę bazującą na stereotypach) U facetów jest jeszcze gorzej, tu % bojących się jest znacznie większy  ps. Zapomniałem jeszcze o czymś, kto jak kto ale ja na pewno nie należę do "powierzchownych" facetów 
|
Elaan
Użytkownik
|
#613 - Wysłana: 20 Lut 2012 18:07:00 - Edytowany przez: Elaan
7z9: kto jak kto ale ja na pewno nie należę do "powierzchownych" facetów Oczywiście był to tylko mój domysł.  7z9: Chodziło mi o to, że większość niewiast w pewnym sensie "boi" się takich kobiet. Podejrzewałam, że coś takiego chodzi Ci po głowie, ale chciałam się upewnić.  Nie wiem, czy rzeczywiście masz rację, jednak w moim przypadku trafiłeś jak kulą w płot. Lubię Treka z wielu powodów, a jednym z nich jest właśnie to, że pełno tam pięknych, mających idealną figurę i do tego piekielnie inteligentnych kobiet. Uhura, doktor Miranda Jones, porucznik Ilia, Deanna Troi, Tasha Yar - lista jest, jak wiesz, znacznie dłuższa. I choć najbardziej lubię TOS - z oczywistego szpiczastouchego powodu,  rzecz jasna - to VOY jest na drugim miejscu, między innymi dzięki postaciom kobiet, właśnie. O Kes i B`Elannie pisałam życzliwie nie raz, a Janeway jako Kapitan to ktoś, komu Sisko mógłby tylko buty czyścić. To tyle na temat mojej obawy przed kobietami. 
|
7z9
Użytkownik
|
#614 - Wysłana: 20 Lut 2012 18:20:42 - Edytowany przez: 7z9
Dziękuję za wypowiedź. W tajemnicy powiem ci że choć Seven miażdży mnie pod każdym względem jako faceta i jest poniekąd moim ideałem. To jednak gdybym miał wybrać dla siebie jakąś partnerkę w VOY'u byłaby to B'Elanna. Jednak jest mały haczyk, tylko i wyłącznie ta B'Elanna która była pozbawiona w jednym z odcinków Klingońskiego DNA  W innym wypadku odpada. ps. Do kogo podobny jest Toudi ?
|
Eviva
Użytkownik
|
#615 - Wysłana: 20 Lut 2012 18:43:51
Elaan Jak my się dobrzerozumiemy...
|
Elaan
Użytkownik
|
#616 - Wysłana: 20 Lut 2012 19:03:33 - Edytowany przez: Elaan
7z9: W tajemnicy powiem ci że choć Seven miażdży mnie pod każdym względem jako faceta i jest poniekąd moim ideałem. To jednak gdybym miał wybrać dla siebie jakąś partnerkę w VOY'u byłaby to B'Elanna. Jednak jest mały haczyk, tylko i wyłącznie ta B'Elanna która była pozbawiona w jednym z odcinków Klingońskiego DNA No i kto tu boi się pięknych, kompetentnych i energicznych kobiet? B`Elanna bez klingońskiego DNA, to nie jest prawdziwa B`Elanna. 7z9: ps. Do kogo podobny jest Toudi ? To jakaś postać z Gumisiów, czy tylko tak mi się zdaje?  Eviva: Jak my się dobrzerozumiemy... I ja się cieszę, że jednego jesteśmy zdania. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#617 - Wysłana: 20 Lut 2012 19:11:09
Elaan: 7z9: ps. Do kogo podobny jest Toudi ? To jakaś postać z Gumisiów, czy tylko tak mi się zdaje? Dokładnie. Wierny zausznik Księciunia  Elaan: I ja się cieszę, że jednego jesteśmy zdania. Bo obie kochamy spiczaste uszy i skośne brwi. Ale nie zapominajmy, ze Wolkanie nie tylko mają spiczaste uszy, ale i coś między uszami.
|
Elaan
Użytkownik
|
#618 - Wysłana: 20 Lut 2012 19:18:19
Eviva: Dokładnie. Wierny zausznik Księciunia Czy nie masz wrażenia, że 7z9 próbuje coś sugerować tym nawiązaniem do Toudiego? 
|
7z9
Użytkownik
|
#619 - Wysłana: 20 Lut 2012 19:25:12 - Edytowany przez: 7z9
Elaan: No i kto tu boi się pięknych, kompetentnych i energicznych kobiet? B`Elanna bez klingońskiego DNA, to nie jest prawdziwa B`Elanna. To jakaś postać z Gumisiów, czy tylko tak mi się zdaje? Żle mnie rozumiesz. Seven i tylko Seven Jednak B'Ellana (ta bez Klingońskiego DNA) była po prostu słodka. Miłość od pierwszego wejrzenia- rozumiesz  Toudi => Voilà
|
Eviva
Użytkownik
|
#620 - Wysłana: 20 Lut 2012 19:30:05
7z9: Żle mnie rozumiesz. Seven i tylko Seven Jednak B'Ellana (ta bez Klingońskiego DNA) była po prostu słodka. Miłość od pierwszego wejrzenia- rozumiesz Za słodka nawet. Seven... no, do rzeczy, ale gdzie jej do T'Pol...
|
7z9
Użytkownik
|
#621 - Wysłana: 20 Lut 2012 20:32:18
Eviva: gdzie jej do T'Pol... T'Pol nie powiem ponętna, nawet bardzo, ale miłość może być tylko jedna Seven 
|
Eviva
Użytkownik
|
#622 - Wysłana: 20 Lut 2012 20:37:15
7z9: miłość może być tylko jedna Seven Kto zdolny czuć w sobie uczciwe kochanie Albo już jest porządny, lub takim się stanie....
|
Q__
Moderator
|
#623 - Wysłana: 21 Lut 2012 22:58:43
|
Toudi
Użytkownik
|
#624 - Wysłana: 21 Lut 2012 23:00:24
Q__: Z okazji wiadomej rocznicy pragnę zauważyć, Moje urodziny? ;)
|
Elaan
Użytkownik
|
#625 - Wysłana: 24 Lut 2012 16:49:03
Q__: prawdziwych kochać należy w dwójnasób Jeśli ktoś lubi facetów w świecących strojach i z wielkimi głowami...  to niechaj pokocha też te istoty. 
|
IDIC
Użytkownik
|
#626 - Wysłana: 24 Lut 2012 17:13:27
Elaan: Jeśli ktoś lubi facetów w świecących strojach i z wielkimi głowami... to niechaj pokocha też te istoty Elaanświecące stroje jak najbardziej (glamrock my love  ) duże głowy już niekoniecznie  zresztą w sumie te czaszki nie były aż tak bardzo ponadwymiarowe Binarów raczej nie pokocham - ich świergotania są zbyt niepokojące no, chyba żeby skonstruowali dla mnie holodeck z moją prywatną wersją "Lady in red"  uprzedzając ewentualne uwagi - nie byłaby to "Lady" 
|
Elaan
Użytkownik
|
#627 - Wysłana: 24 Lut 2012 17:33:40 - Edytowany przez: Elaan
IDIC: no, chyba żeby skonstruowali dla mnie holodeck z moją prywatną wersją "Lady in red" uprzedzając ewentualne uwagi - nie byłaby to "Lady" Cóż, przyznam, że i ja chętnie zleciłabym konstrukcję takiego holodecku na mój prywatny użytek. Z programem pt. "Pointedear man in blue". 
|
IDIC
Użytkownik
|
#628 - Wysłana: 24 Lut 2012 18:01:33
Elaan: Z programem pt. "Pointedear man in blue". Elaanto może ja tak w zastępstwie Binarów coś Ci wrzucę  z życzeniami, żeby holodeck'owy pointed-ear man in blue patrzył na Ciebie mniej więcej tak jak na fotce poniżej*  PS: nie byłabym sobą, gdybym złośliwie nie dodała, iż nie jest to spojrzenie mądre 
|
Q__
Moderator
|
#629 - Wysłana: 24 Lut 2012 18:45:20
ElaanElaan: to niechaj pokocha też te istoty Kocham, bo odcinek o nich relatywnie blisko hard SF stoi  .
|
Elaan
Użytkownik
|
#630 - Wysłana: 24 Lut 2012 18:45:37
IDICZa życzenia i fotkę piękne dzięki.  Dobrego nigdy za dużo.  A co do spojrzenia, to jest w nim logika serca, tylko skierowane jest na niewłaściwy obiekt... 
|