Autor |
Wiadomość |
kanna
Użytkownik
|
#1351 - Wysłana: 22 Paź 2012 11:04:57
Q__: czy samochód tak kiepski, czy myśmy go o drzewa obijali, jeździć nie umiejąc. Na stan samochodu składa się wiele czynników ;) U mnie osobiście, np. złośliwie i z znienacka atakująca brama garażowa ;) Myślę sobie, ze w życiu to rzadko jest tak, żeby była tylko jedna przyczyna, która powoduje konkretny skutek. I muszę przyznać, Q__, że gdzieś tam imponuje mi Twój upór w reanimacji tego forum. Choć sporo DonKichoterii w tym jest i - moim zdaniem - zadanie nie ma szans na powodzenie.
|
Q__
Moderator
|
#1352 - Wysłana: 22 Paź 2012 13:57:02
kannakanna: I muszę przyznać, Q__, że gdzieś tam imponuje mi Twój upór w reanimacji tego forum To nie tak... Po prostu znajduję tu jeszcze ludzi, z którymi chce mi się gadać, nie tylko w tym topicu...  I staram się, by im się nie odechciało  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#1353 - Wysłana: 22 Paź 2012 20:27:00
Q__: "Wszelkie posty, drastycznie zmieniające charakter danego wątku, w sposób utrudniający dyskusję osobom prawdziwie zainteresowanym tematem, mogą zostać usunięte bez ostrzeżenia, litości i z pewną przyjemnością. " Można to rozszerzyć także na "posty na niskim poziomie merytorycznym" Jurgen ma rację - zaiste piękne :D. Jak będziesz miał zamiar wprowadzić to na Phoenixie, to daj znać, przygotuję sobie colę i czipsy :D.
|
Q__
Moderator
|
#1354 - Wysłana: 22 Paź 2012 20:37:13 - Edytowany przez: Q__
Madame PicardMadame Picard: to daj znać, przygotuję sobie colę i czipsy Chciała byś zobaczyć jak banuję połowę czynnych Userów w akcie dzikiej samowoli? 
|
Jurgen
Moderator
|
#1355 - Wysłana: 22 Paź 2012 21:36:59
Q__: Chciała byś zobaczyć jak banuję połowę czynnych Userów w akcie dzikiej samowoli? A tam połowę  ? jakieś 90%  . Madame Picard: Jak będziesz miał zamiar wprowadzić to na Phoenixie, to daj znać, przygotuję sobie colę i czipsy Obawiam się, że byłoby to dość nudne widowisko  . "Nowych postów dzisiaj: 0".
|
Madame Picard
Moderator
|
#1356 - Wysłana: 22 Paź 2012 21:44:26 - Edytowany przez: Madame Picard
Q__JurgenMiałam na myśli raczej próby przeforsowania tej zasady, tak aby użytkownicy sami się na nią zgodzili. To byłoby w stylu Q__. I to byłby bardzo wesoły spektakl  . Rzeczywiście zbanowanie jakichś 99% (bo tylu musiałoby wylecieć przy zastosowaniu tej zasady ;)) byłoby raczej nudne. Podobnie jak stan, który nastąpiłby później, kiedy to Q__ by - niewątpliwie bardzo merytorycznie ;) - dyskutował sam ze sobą :D.
|
Q__
Moderator
|
#1357 - Wysłana: 22 Paź 2012 21:51:45 - Edytowany przez: Q__
Madame PicardMadame Picard: Miałam na myśli raczej próby przeforsowania tej zasady, tak aby użytkownicy sami się na nią zgodzili. To byłoby w stylu Q__. I to byłby bardzo wesoły spektakl Zawsze możemy się tu zorganizować w jakąś juntę  i przegłosować pewne sprawy raz, a dobrze... Madame Picard: kiedy to Q__ by - niewątpliwie bardzo merytorycznie ;) - dyskutował sam ze sobą Chwilami tak się już czuję. Zwł. w w/w dialog z KJTK...
|
kanna
Użytkownik
|
#1358 - Wysłana: 22 Paź 2012 22:10:31
Madame PicardByśmy się mogli przenieść, bo chętnie bym z Tobą znów pograła 
|
Madame Picard
Moderator
|
#1359 - Wysłana: 22 Paź 2012 22:19:04
kannaNo właśnie. A my tu wciąż czekamy... i czekamy... i czekamy....... i czekamy..............  A właśnie. Czy na tym nowym forum też jest opcja rozmów o sesji? I czy można tam robić off-topy, jak to mamy w zwyczaju?
|
kanna
Użytkownik
|
#1360 - Wysłana: 22 Paź 2012 22:20:50
Madame Picardpewnie  Jest topic komentarzy i tam sobie możemy robić oftopów ile chcemy 
|
Jurgen
Moderator
|
#1361 - Wysłana: 22 Paź 2012 23:33:41
kannaMadame PicardHm... Ile MG chce 
|
kanna
Użytkownik
|
#1362 - Wysłana: 23 Paź 2012 13:06:48 - Edytowany przez: kanna
Jurgen: Hm... Ile MG chce I tak mamy z MP prywatny kanał wyłącznie do oftopów :p
|
Elaan
Użytkownik
|
#1363 - Wysłana: 23 Paź 2012 17:07:31 - Edytowany przez: Elaan
Tak z ciekawości: z jaką prędkością wraca nasz prom? Czy można utrzymać stabilną wiązkę trakcyjną przechodząc w warp?
A co do ew. przenosin: rejestrujecie się na tym lastinn pod tymi samymi loginami co na Phoenixie?
|
kanna
Użytkownik
|
#1364 - Wysłana: 23 Paź 2012 20:07:46
Elaan: rejestrujecie się na tym lastinn pod tymi samymi loginami co na Phoenixie? Oczywiście, ze nie.  Przeciez jesteśmy TAJNYMI AGENTAMI i to by naszą tożsamość ujawniło... 
|
Elaan
Użytkownik
|
#1365 - Wysłana: 23 Paź 2012 20:39:21 - Edytowany przez: Elaan
kanna: Przeciez jesteśmy TAJNYMI AGENTAMI i to by naszą tożsamość ujawniło... Dzięki, tego właśnie mi było trzeba.  Ja miałam ochotę zmienić, ale po takim [b]dictum[/b], za TAJNIAKA robić nie chcę. 
|
kanna
Użytkownik
|
#1366 - Wysłana: 23 Paź 2012 20:57:54
ElaanŻartuję  Rób, jak Ci pasuje.
|
Elaan
Użytkownik
|
#1367 - Wysłana: 23 Paź 2012 21:33:32 - Edytowany przez: Elaan
Spokojnie. Ja też.  Ale o innym wcieleniu na lastinn, myślę naprawdę. Na przykład awatar byłby taki: 
|
kanna
Użytkownik
|
#1368 - Wysłana: 23 Paź 2012 22:33:34
ElaanHmm.. czy to młody Stuhr przefarbowany na rudo? 
|
Jurgen
Moderator
|
#1369 - Wysłana: 23 Paź 2012 23:16:44
Elaan: Tak z ciekawości: z jaką prędkością wraca nasz prom? Czy można utrzymać stabilną wiązkę trakcyjną przechodząc w warp? Przyjmujemy (nie do końca słusznie, ale zgodnie z kanonem), że prom poruszał się i będzie się poruszał na impulsowej, a mimo to powrót nie zajmie kilku dni  . Problem wiązki w warp więc nam odpada.
|
Q__
Moderator
|
#1370 - Wysłana: 24 Paź 2012 00:36:43 - Edytowany przez: Q__
|
Elaan
Użytkownik
|
#1371 - Wysłana: 24 Paź 2012 12:02:21 - Edytowany przez: Elaan
kanna: Hmm.. czy to młody Stuhr przefarbowany na rudo? Nie, to Tilda Swinton, brytyjska aktorka filmowa o nietypowej, androgenicznej urodzie.  Pierwowzór mojej Leny - wystarczy dodać drobne, wolkańskie modyfikacje, nieco dłuższe włosy i garść piegów. 
|
Madame Picard
Moderator
|
#1372 - Wysłana: 24 Paź 2012 19:07:36
Q__: przygotuj popcorn i rzuć okiem: Itam. Co rozrywkowego jest w rozdaniu kilku banów czy innych ostrzeżeń? Przyjrzałam się natomiast pyskówce, która do tego doprowadziła, i rozbawiło mnie trochę to, że nikt przed Tobą nie dostrzegł, że inkryminowana wypowiedź Queerbota miała charakter ironicznej prowokacji. JurgenNadal czekamy  . Jak się już doczekamy, to miałabym kilka życzeń odnośnie moich postaci. Przede wszystkim chciałabym prowadzić tylko jedną postać, a konkretnie Elen. No chyba że zależałoby Ci z jakichś powodów na obecności Rosalindy.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#1373 - Wysłana: 24 Paź 2012 19:14:37
Madame Picard: Nadal czekamy . 
|
Poklok
Użytkownik
|
#1374 - Wysłana: 24 Paź 2012 19:40:57
Madame Picard: Przyjrzałam się natomiast pyskówce, która do tego doprowadziła, i rozbawiło mnie trochę to, że nikt przed Tobą nie dostrzegł, że inkryminowana wypowiedź Queerbota miała charakter ironicznej prowokacji. Tzw. metatrolling. Madame Picard: Jurgen Nadal czekamy Ja to nawet nie wiem, czy mam w końcu zmieniac swojej postaci rasę 
|
Jurgen
Moderator
|
#1375 - Wysłana: 24 Paź 2012 19:46:56
PoklokGatunek  . I tak, zmieniać  .
|
Q__
Moderator
|
#1376 - Wysłana: 27 Paź 2012 19:03:16
Madame PicardkannaJurgenPoklokParadoksPrzenieść sesję jasne, że można, ale może to Was zachęci do zaglądania na Phoenixa? http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=3466(O ile zadziała  ) ps. Jurgen, poniekąd dedykuję go Tobie jako czołowemu zwolennikowi ordnungu 
|
Madame Picard
Moderator
|
#1377 - Wysłana: 31 Paź 2012 11:33:52 - Edytowany przez: Madame Picard
Nie wiem, jak inni, ale ja już czuję się zachęcona! To, co dzieje się aktualnie na forum, jest lepsze niż kabaret, i za darmo! Muszę Ciebie i resztę pochwalić za wyrafinowane poczucie humoru oraz cudowne wyczucie surrealizmu i groteski  .
|
Q__
Moderator
|
#1378 - Wysłana: 31 Paź 2012 13:44:44 - Edytowany przez: Q__
Madame PicardPrzyznaj jednak, że lepiej się śmiać niż płakać (czy odchodzić). A, że to jednak śmiech przez łzy... W każdym razie moderatorami mają szansę zostać osoby i tak już - de facto - nadające ton Phoenixowi od lat paru, więc stan formalny gotów dogonić stan faktyczny... 
|
Jurgen
Moderator
|
#1379 - Wysłana: 31 Paź 2012 14:17:06
Przez parę dni mnie nie będzie. Jak tylko wrócę, trzeba będzie zastanowić się, jak technicznie przeniesiemy się na LI.
|
Madame Picard
Moderator
|
#1380 - Wysłana: 1 Lis 2012 12:51:30
Jurgen
Jak wrócisz, to powiedz mi, proszę, czy mogłabym mieć tylko jedną postać i czy da się ją wprowadzić ponownie bez zgrzytów (nie wiem, jak wygląda aktualna sytuacja w sesji).
|