| Autor |
Wiadomość |
Madame Picard
Moderator
|
Paradoks: byłem pewny, że oni raczej wypierają i unieświadamiają traumy Tak, przy użyciu młotka  . (BP PPNMSP)
|
kanna
Użytkownik
|
Madame Picard: Tak, przy użyciu młotka stosujemy subtelniejsze metody 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#1053 - Wysłana: 26 Lip 2010 16:00:42 - Edytowany przez: Paradoks Odpowiedz
kanna: Rozumiem, że założyłeś, że pracuje 8-16? pudło Nie no, w minionej kawiarenkowej dyspucie o liberalizmie coś napomknęłaś, że masz elastyczny worktime i czasem jakieś zlecenia sobie zlecasz. Pewnie po godzinach dorabiasz właśnie na zastraszaniu różnych biednych i pokrzywdzonych na zlecenie niewiadomokogo.  Eviva: miej się na baczności: ona nie tylko w sesjach jest telepatką  BTW: "głowy nisko" (z kilkoma alternatywnymi wariantami) stało się kolejnym słowem-kluczem naszej sesji. 
|
kanna
Użytkownik
|
Paradoks: po godzinach dorabiasz właśnie na zastraszaniu różnych biednych i pokrzywdzonych ekchm... psycholog od pomagania jest, nie?  wczuwanie i te rzeczy. wsparcie.
|
Paradoks
Użytkownik
|
kanna: psycholog od pomagania jest, nie? wczuwanie i te rzeczy. wsparcie. 
|
kanna
Użytkownik
|
Paradoks: kanna: psycholog od pomagania jest, nie? wczuwanie i te rzeczy. wsparcie. tak przynajmniej słyszałam... 
|
Eviva
Użytkownik
|
kanna: ekchm... psycholog od pomagania jest, nie? wczuwanie i te rzeczy. wsparcie. Za chwilę uduszę się w spazmatycznym śmiechu...
|
Jurgen
Moderator
|
EvivaProponowałbym, zamiast uskutecznianiu balaganu w "Rozmowach...", napisać, co robi Arana: Jurgen: Czy Arana będzie biegła do szpitala, czy zostaje? Z rozkazów wynika,ze powinna zostać.
|
Eviva
Użytkownik
|
JurgenCzy tylko ja tu bałaganię? Bo z Twojej wypowiedzi można to wnioskować  I już załatwione.
|
Jurgen
Moderator
|
EvivaNie, ale tylko Ty (z bałaganiących) masz "w plecy" w sesji  . Dziękuję bardzo  .
|
Paradoks
Użytkownik
|
Jurgen: uskutecznianiu balaganu w "Rozmowach..." Ale ten temat służy przecież właśnie uskutecznianiu bałaganu, nie? 
|
Jurgen
Moderator
|
Paradoks: Ale ten temat służy przecież właśnie uskutecznianiu bałaganu, nie? NIE  !!!
|
Madame Picard
Moderator
|
Paradoks: Ale ten temat służy przecież właśnie uskutecznianiu bałaganu, nie? Ależ skąd, on służy do rozmów o sesji  . Jak znam zamiłowanie Jurgena do porządku, to chętnie założyłby specjalny topic na bałagan. A najchętniej wyeksmitował nas z tym bałaganem na Denebę  . Jurgen: A tak na marginesie, to grupa Thiza toma okropnego pecha... Liczę na to, że Pierwszy Oficer postara się, żeby odreagowała traumy. Ta grupa oczywiście  .
|
kanna
Użytkownik
|
Madame Picard: żeby odreagowała traumy. no Ty naiwna jesteś jak dziecko 
|
Paradoks
Użytkownik
|
No jak nie, jak tak?  Widzisz, teraz postraszyłeś trochę i już masz w sesji dwa posty out of topic. A i gdzieś taki Paradoks musi przecież swoje przemyślenia, skojarzenia i przydumy metaliterackie uzewnętrznić. Tak samo jak dajesz gościom miseczkę czereśni to trza też zorganizować coś na pestki, bo inaczej będą ci je wrzucać do tej samej miseczki. Albo mandarynki.  Jak chcesz mieć ordung w sesji, to w temacie "Rozmowy o..." entropia musi wzrosnąć. Bo inaczej wciskałbym swoje błyskotliwe analogie do tematu sesji. 
|
Jurgen
Moderator
|
QOd kiedy robię za Evivę?Hm  .. To ciekawy problem, godny zapewne uwagi Kaia  . Dwa razy edytowałem tego posta, bo opcja "cytuj" wyrzucała mi Evivę zamiast Ciebie. Za trzecim razem tez tak wyszło... ParadoksJest to pewien argument. Nie zmienia to jednak faktu, że rozmowy o sesji służą "obsłudze" sesji (co niektórzy uskuteczniają zresztą w sesji  , patrz powyższy przykład Q  ), a luźnych rozmówek mogłoby w ogóle nie być  . W wolkańskiej sesji by ich nie było  . A powaznie, to uważam, że o dobrej sesji można pogadać i pożartować i temu ten temat miał także służyć, natomiast w tym konkretnym przypadku chodziło mi o fakt, że Eviva tu się udziela, a w sesji Arana czeka na jej ruch.
|
Eviva
Użytkownik
|
Jurgen: Dwa razy edytowałem tego posta, bo opcja "cytuj" wyrzucała mi Evivę zamiast Ciebie. Bardzo ciekawy problem metafizyczny... Czyżby działanie jakiejś potężnej, a złośliwej obcej formy życia  ?
|
Paradoks
Użytkownik
|
Jurgen: o dobrej sesji można pogadać i pożartować i temu ten temat miał także służyć  "Rozmowy o sesji" pełnią niebagatelną funkcję integrującą. Możemy pośmiać się z naszych postaci, rozpropagować nową sektę religijną i w ogóle. Szczególnie jak nam się dłuuuży czekanie na spóźnialskich. 
|
kanna
Użytkownik
|
Paradoks: jak nam się dłuuuży czekanie na spóźnialskich mi sie ostatni głównie dłuży :/ Mam wrazenie że moja postac w jakąs komę wpadła 
|
kanna
Użytkownik
|
Q__: odnotował w myśli, że Ta'nar znów mówi mu na "ty", Trudno kogoś zelżyć uzywając wykwintnych form, jak się ma niewiele czasu  Przyjmijmy dla uproszczenia, że ta'nar chciała powiedziec cos na kształt: - Tak, jeszcze nie wszyscy wiedzą o Twojej roli, ty kardasjański durniu ... - 
|
Paradoks
Użytkownik
|
kanna: Trudno kogoś zelżyć uzywając wykwintnych form, jak się ma niewiele czasu Chase zawsze sobie radził  .
|
kanna
Użytkownik
|
Paradoks: Chase zawsze sobie radził ale konstrułował wypowiedź wielokrotnie podrzednie złozoną  Poza tym, używanie wykwintnych sformułowań pod ostrzałem w piachu mogło by świadczyć o zdrowiu psychicznym postaci, nie? 
|
Q__
Moderator
|
kannaTłumaczenia post factum mnie nie urzadza  .
|
kanna
Użytkownik
|
Q__ łudź się, łudź 
|
kanna
Użytkownik
|
Jurgen: Z kolei Ta'nar chyba nie załapała planu Jurgena Sądziłam, ze zaszła jakas zmiana, skoro opisujesz - dlatego zareagowałam. Ty piszesz o sytuacji, która trwa, to mnie zmyliło. Dobra, to leżę i się nie odzywam.
|
Madame Picard
Moderator
|
Eviva: wymyśl coś dla Arany, bo co ona ma robić? siedzieć na tyłku? Pomalować sobie paznokcie  . BP, PPNMSP
|
Jurgen
Moderator
|
#1077 - Wysłana: 29 Lip 2010 21:41:48 - Edytowany przez: Jurgen Odpowiedz
Eviva
[Ty nie wal głową w ścianę, tylko wymyśl coś dla Arany, bo co ona ma robić? siedzieć na tyłku?]
Chase jest tam najwyższy stopniem, więc on decyduje.
Kanna
Sądziłam, ze zaszła jakas zmiana, skoro opisujesz
Q pytał, co Caeli widzi.
|
Eviva
Użytkownik
|
Jurgen: Chase jest tam najwyższy stopniem, więc on decyduje. 
|
Paradoks
Użytkownik
|
EvivaMoże Arana do niego podejść i poprosić o rozkazy. 
|
Eviva
Użytkownik
|
Paradoks
[Arana nic nie może, bo ma zostać przy rannych w tej jakiejś szopie]
|