USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / ST: Nova -sesja, cz. II
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  102  103  104  105  106  »» 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#1 - Wysłana: 29 Wrz 2009 16:55:30
Nova dotarła do stacji i została objęta kwarantanną. Obecnie mamy godzinę 25:00 czasu Bajor. Przypominam, że na Bajor dzień trwa 26 godzin i taki system panuje na stacji.
kanna
Użytkownik
#2 - Wysłana: 29 Wrz 2009 17:39:24 - Edytowany przez: kanna
Ta'nar wysłuchała, jak Chase ogłasza kwarantanne. Wspomniała - przypadkiem usłyszaną - rozmowe Chase'a z LaRochem pod Ambolatorium i dodała do tego oburzenie dr Mc Coy...

Paradoks
- Nie ma żadnej grypy .. - powiedziała cicho, żeby tylko Chase ją usłyszał - o co chodzi z ta kawarantanną?
Eviva
Użytkownik
#3 - Wysłana: 29 Wrz 2009 19:26:00
Arana w swej kwaterze ukończyła list do Kesy i sięgnęła po drugi padd.

- Raport specjalny - napisała - Odmówiłam wykonania rozkazu, którego wypełnienie postawiłoby mnie w sytuacji lekarza nierzetelnego oraz podejrzanego politycznie. Konkrety: odmówiłam wydania oświadczenia o epidemii na pokładzie, która to epidemia w rzeczywistości nie istnieje. Kapitan La Roche zwolnił mnie ze służby i uwięził w kwaterze. Albo kapitan nadal cierpi po urazie głowy, albo jest zdrajcą, albo zwariował. Jest jeszcze czwarta mozliwość : odebrał rozkaz od wyższej instancji, którym nie chce lub nie może się dzielić. Mimo wszystko uważam, że nie mogłam postapic inaczej, niz postąpiłam. Składam rezygnacje z funksji głównego lekarza statku Nova i proszę o przeniesienie.
Podpisano
Dr Med Lilias Arana McCoy
Maura
Użytkownik
#4 - Wysłana: 29 Wrz 2009 19:41:39
Jurgen
- Komandorze Sisko, chorąży Salan melduje się na służbę - zameldowała Salan. [nie ma to jak konstrukcje agramatyczne]

Leila
Po czym spojrzała wyczekująco na towarzyszkę podróży.
RaulC
Użytkownik
#5 - Wysłana: 29 Wrz 2009 20:53:44
Bashir

- Nie mam żadnych pytań. Prosiłbym jednak by na razie AHM był włączony i częściowo zajmował się chorymi. Oczywiście na wszystko będę miał oko, ale jeszcze przez kilka godzin będe osłabiony. Przyda mi się pomoc. - Sylar był szczery wobec kapitana. - Rozumię też, że ta sytuacja z kwarantanną ma jakiś głębszy sens. Mam nadzieję, że ubarwienie raportu nie będzie miało dla mnie nieprzyjemnych reperkusji. Wie pan, że też nie powinienem tego robić, ale mam nadzieję, że otrzymam choć wyjaśnienie gdy będzie to możliwe.
Eviva
Użytkownik
#6 - Wysłana: 29 Wrz 2009 20:59:35 - Edytowany przez: Eviva
Arana przeczytała dokładnie swój raport, po czym nadała go jako wiadomość do dowództwa Gwiezdnej Floty, wysłała list do Kesy i kilka miłych słów do Mony, po czym w poczuciu dobrze spełnionego obowiazku położyła się na łóżku. Teraz juz mogła jedynie przedrzemać się solidnie, póki coś się nie wyklaruje.
Jurgen
Moderator
#7 - Wysłana: 29 Wrz 2009 21:09:34
Maura
Leila

[Leila wykazała się słomianym zapałem, ale na razie nie będziemy "kasować" jej postaci, na razie ją przejmę]

- Chor. T'Lenra melduje się na służbę
- Spocznij - Sisco odłożył padd i wstał - Otrzymałyście przydział na USS Nova. Wasz statek właśnie zadokował. Ze względu na panującą na pokładzie grypę, okręt został objęty kwarantanną. Na służbę zgłosicie się na wezwanie. To wszystko.
Po sekundzie dodał
- Pani Salan, niech pani zostanie.

T'Lenra opuściła gabinet.

Bashir
RaulC

=/\=Sir, tu mostek, por. Kilburn - odezwał się komunikator La Roche'a - Adm. Ross prosił, by połączył się pan z nim jak tylko załatwi pan sprawę kwarantanny.

Eviva

Komputer zapiszczał odmownie. Na ekranie wyświetlił się czerwony napis: "Nieautoryzowana próba nadania sygnału".
Maura
Użytkownik
#8 - Wysłana: 29 Wrz 2009 21:24:53
Jurgen
Salan odwróciła się i jednym krokiem wróciła na "swoje" miejsce.
Eviva
Użytkownik
#9 - Wysłana: 29 Wrz 2009 21:28:43
Jurgen

Arana poderwała się z łóżka. jak to, odmowa?

- A to dopiero... Pewnie kapitan, hijo del puta - zaklęła - To nic, co się odwlecze, to nie uciecze. nadam ze stacji, gdy mnie już wypuszczą.. - zdecydowała

Zabezpieczyła padd z tekstem raportu i położyła się ponownie.
Jurgen
Moderator
#10 - Wysłana: 29 Wrz 2009 21:44:05
Maura

Gdy T'Lenra wyszła, z drugiego, nieoświetlonego wejścia wysunęły się dwie postacie: adm. Ross i człowiek ubrany w szary, nierzucający się w oczy garnitur (czywiście XXIV wieczny). Możnaby wziąć go za cywila, gdyby nie wystający spod marynarki skrawek komunikatora floty i trzy nity na czarnym golfie.
- To jest adm. Ross i kom. Taramae z Wywiadu Floty - powiedział Sisko wracając na swoje miejsce i biorąc do ręki swoją piłkę.
- Chorąży, przypominam pani o obowiązku zachowania w tajemnicy tego, co pani usłyszy - zaczął Taramae - Na okręcie, owszem, panuje podejrzenie wirusa grypy, ale na razie nie jest to epidemia. Kwarananna została wprowadzona z innych powodów, które zmuszeni jesteśmy utrzymać w tajemnicy ze względu na dobro Federacji. Ponieważ przykrywka jest, jaka jest, a pani jest mikrobiologiem, wyślemy pania na pokład...
- Chcemy - do rozmowy włączył się admirał - żeby zwróciła pani uwagę na wszystko, co może być na okręcie podejrzane. I przypadkiem proszę nie ujawnić, że na okręcie nie ma epidemii.
- Ma pani jakieś pytania? - zapytał Sisko.
Bashir
Moderator
#11 - Wysłana: 29 Wrz 2009 22:16:01
Jurgen

=/\= Dziękuje, panie Kilburn.

[btw. Kilburn nie był chorążym przypadkiem?]

RaulC

-Oczywiście może Pan włączyć AHM... Ale musi Pan uważać żeby nie ujawnił naszej przykrywki dotyczącej kwarantanny. Radziłbym jednak wstrzymać się i połączyć najpierw z DS9. Zaraz powinni kogoś przysłać do pomocy. La Roche podszedł do dr i położył rękę na ramieniu - Doktorze, gwarantuje że robi Pan słuszną rzecz i że kiedy tylko sytuacja się wyjaśni to wszyscy dowiedzą się jak było naprawdę, a Pan na współpracy może tylko zyskać. Muszę iść, słyszał Pan, dowiedzenia doktorze.

La Roche idzie szybko do kwatery.
Paradoks
Użytkownik
#12 - Wysłana: 29 Wrz 2009 22:16:10
kanna

- Owszem - odpowiedział ledwo słyszalnym głosem Chase, zapatrzony w ekran - Ale dlaczego sądzi pani, że powiem jej cokolwiek więcej? Sympatia jaką panią darzę nie gra tu żadnej roli.

[MG: Czy, zgodnie z wiedzą i doświadczeniem Chase'a, Maquis byliby w stanie sami przebudować/ulepszyć skradzione od Kardasjan zwykłe Hideki na takie, jakie nas zaatakowały? Możliwe jest wytworzenie tej substancji w warunkach względnie polowych i pokrycie nią poszycia?]
Jurgen
Moderator
#13 - Wysłana: 29 Wrz 2009 22:19:15
Bashir:
Kilburn nie był chorążym przypadkiem

Chyba nie bo by wtedy nie dowodził.

PS Sprawdziłem - ppor.

Paradoks:
Czy, zgodnie z wiedzą i doświadczeniem Chase'a, Maquis byliby w stanie sami przebudować/ulepszyć skradzione od Kardasjan zwykłe Hideki na takie, jakie nas zaatakowały? Możliwe jest wytworzenie tej substancji w warunkach względnie polowych i pokrycie nią poszycia

Wg wiedzy Chase'a - jest to raczej niemożliwe.

Bashir

La Roche doszedł do kwatery.
Bashir
Moderator
#14 - Wysłana: 29 Wrz 2009 22:20:49
La Roche na zabezpieczonym kanale wywołuje admirała Rossa.
kanna
Użytkownik
#15 - Wysłana: 29 Wrz 2009 22:30:09 - Edytowany przez: kanna
Paradoks

- Ciekawe - zastanowiła sie Ta'nar - czy udało by mi się wprowadzić zamet na pokladzie rozgłaszając, że to nie jest grypa, tylko inne , śmiertelne świństwo... Choc jedno jest pewne - w kwarantannie chodzi o to, żeby coś, lub ktos się z okretu nie wydostał..
- ja wiem, o co chodzi, pan równiez, więc na pewno także Kapitan i Komandor.. pewnie także nowa protegowana Komandora. I dr McCopy, ona jedyna ma rozum, nie zgodziła się brać udziału w tej maskaradzie...
Maura
Użytkownik
#16 - Wysłana: 30 Wrz 2009 05:56:15
Jurgen
Po przedstwieniu przybyszy, Salan skinęła im sztywno głową.
[...]
- Tak. Jakiego rodzaju podejrzanych faktów mam szukać, poza potwierdzającymi epidemię? - zapytała.
Jurgen
Moderator
#17 - Wysłana: 30 Wrz 2009 08:20:13
Maura
Bashir

W tym moemncie rozległo się popiskiwanie komputera informujące o połączeniu. Sisko nacisnął przycisk i na ekranie ukazał się jeden z Bajoran pracujących na mostku DS9.
- Sir, kapitan La Roche do adm. Rossa. - powiedział.
- Przełączcie do moejgo gabinetu - odpowiedział Sisko
Ross podszedł do Sisko i gdy połączenie zostało przekazane oodezwał się.
- Witam znowu kapitanie, proszę na chwilę zawiesić połączenie, bo mamy tu jednego z pańskich nowych ludzi. Jak tylko skończymy, będziemy mogli porozmawiać.
Sisko zawiesił połączenie, a Taramae powiedział do Salan.
- Nie szukać, bo szybko się pani zdekonspiruje - podkreslił ostatnie słowo - Proszę obserwować zachowanie załogi, podejrzewamy, że na okręcie jest szpieg. Na pewno go pani nie znajdzie szukając faktów, chodzi nam raczej o wytypowanie osób, które zachowują się jakoś... nienormalnie. Zwrócimy na takich szczególna uwagę.
- Proszę zameldować się przy śluzie. Ochrona wpusci panią na okręt.
Maura
Użytkownik
#18 - Wysłana: 30 Wrz 2009 09:51:04 - Edytowany przez: Maura
Jurgen
- Tak jest. Dodatkowo: standardową procedurą w wypadku epidemii jest podział załogi na jednostki zdrowe i zarażone. Sugeruję rozpoczęcie procedury połączone z przekonaniem każdej ze stron, że to ona jest tą zdrową. To jednak oznacza, że ambulatorium będzie odcięte od obu za wyjątkiem szczególnych przypadków. Takie rozwiązanie wymaga jednak monitorowania całej komunikacji pokładowej. Sprawę upraszcza fakt, że chorzy często są zbyt zmęczeni, by nadawać wiadomości, zwłaszcza długie.
Poza tym przed wejściem na okręt chciałabym skorzystać z replikatora: maska chirurgiczna uwiarygadnia sytuację.
Jurgen
Moderator
#19 - Wysłana: 30 Wrz 2009 10:22:38
Maura

- To są już kwestie medyczne - odpowiedział adm. Ross - Tym zajmie się dr Bashir, więc z nim prosze to omówić.
Maura
Użytkownik
#20 - Wysłana: 30 Wrz 2009 10:35:40 - Edytowany przez: Maura
Jurgen
- Tak jest.

Salan idąc do śluzy rozejrzała się za replikatorem [znalazła? wypluło co trzeba? doszła? ;)].
Jurgen
Moderator
#21 - Wysłana: 30 Wrz 2009 11:10:12
Bashir

Sisko odblokował łącze, a adm. Ross powiedział:
- Teraz możemy normalnie porozmawiać, kapitanie. Zaraz wpuścimy do was ekipę medyczną, inzynieryjną i ludzi z wywiadu. Kom. Steier przesłał nam raporty, więc wezmą jeszcze zebrane próbki. Chcemy mieć jak najwięcej czasu na przejrzenie tego wszystkiego, więc proszę dać załodze wolne, niech sie wyspią. należy im się w końcu... - zrobił przerwę - Niech główny inżynier przekaże tylko O'Brienowi, co ma zrobić z okrętem i oni już się tym zajmą. Generalnie, im mniej osób będzie się kręciło po pokładzie przez najbliższa dobę, tym lepiej.
- Kapitanie La Roche, kom. Marko Taramae z Wywiadu Floty - do rozmowy włączył się milczący dotąd oficer wywiadu - Proszę poinformować załogę, że mogą być przesłuchani przez SI.

Maura

Salan po drodze zdobyła maskę chirurgiczną i doszła do śluzy. Przed sluzą przygotowywały się już ekipa naprawcza. W głębi korytarza szli agenci Si, a z boku stał dr Bashir wraz ze swoim personelem. Ubrani byli w te kolorowe stroje, jakie zwykle zakładali w DS9 do zabiegów i operacji. Przed sluza stał Odo z Bajoranami z ochrony.

Paradoks
Kanna

Gdy Chase rozmawiał z Ta'nar, jeden z naukowców powiedział coś cicho do Thorika. Tellaryta podszedł do komputera i sprawdził coś. Popatrzył na rozmawiających oficerów:
- Sir, nie chcę przeszkadzać, ale skończylismy wprowadzanie danych do symulacji.

Alucard

Sekcja inzynieryjna zebrała się w maszynowni.
Madame Picard
Moderator
#22 - Wysłana: 30 Wrz 2009 11:22:39
RaulC

Rosalinda usiadła na łóżku i rozejrzała się po ambulatorium. Czuła się już lepiej.
- Doktorze Sylar! - zawołała w głąb ambulatorium. - Jest pan tam?
Maura
Użytkownik
#23 - Wysłana: 30 Wrz 2009 11:51:20 - Edytowany przez: Maura
personel przy śluzie
Podeszła i przystanęła.
- Chorąży Salan prosi o pozwolenie na zaokrętowanie.
[czy jak to się nazywa po polsku]
Alucard87
Użytkownik
#24 - Wysłana: 30 Wrz 2009 13:42:27
Jurgen
[Jakbyś mógł mi przypomnieć, kto się do tego zalicza? Bo kilka osób pamiętam, ale nie chciałbym pomylić z Operacyjnymi]
Eviva
Użytkownik
#25 - Wysłana: 30 Wrz 2009 14:41:14
Zas Arana spała w swej kwaterze, wypinając na wszystko swój rozkoszny tyłeczek.
Paradoks
Użytkownik
#26 - Wysłana: 30 Wrz 2009 15:23:04
kanna
Jurgen

- Rozumiem, świadomość, że znalazła się pani w elitarnym gronie "uświadomionych" musi być dla pani tak bardzo podniecająca, że aż z wrażenia zapomniała o co właściwie chodzi - skwitował cicho Chase i podszedł do Thorika.
- Proszę pokazać - polecił, zaglądając mu przez ramię.
Q__
Moderator
#27 - Wysłana: 30 Wrz 2009 16:40:58 - Edytowany przez: Q__
Jurgen

Usłyszawszy komunikat Caeli melancholijnie wrócił do stolika i zaczął kontynuować posiłek.
Jurgen
Moderator
#28 - Wysłana: 30 Wrz 2009 19:28:27
Paradoks

Na pierwszy rzut oka (dokłądne sprawdzenie zajęłoby pewnie polowę tego czasu, co wprowadzanie danych) wszytsko wygląda w porządku. Chłopaki najwyraźniej przyłożyli sie do roboty.

Maura

[Rozumiem, że Salan mówiła do ochrony przy śluzie]

- Chorąży kto? - Odo zmierzył ją podejrzliwym spojrzeniem i sprawdził na paddzie, czy jest na liście.

Alucard87

Thiz, Kowalski, Martinez, Fredegard, Kyrie, Brott, Sato, Evans.
Paradoks
Użytkownik
#29 - Wysłana: 30 Wrz 2009 19:39:34
Jurgen

[Nie tylko chłopaki, Matthews zrobiłem kobietą. Czyli co ma teraz Chase zrobić? Kiedy się dowie, jak mniej więcej wyglądał przebieg tego ataku na Tomah?]
Jurgen
Moderator
#30 - Wysłana: 30 Wrz 2009 19:41:39
Paradoks

[Możliwe, to był skrót myślowy. A dowie się, ile trzeba czekać, jak zapuści symulację]
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  102  103  104  105  106  »» 
USS Phoenix forum / Gry / ST: Nova -sesja, cz. II

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!