USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Sesja DS9 - postacie
 Strona:  1  2  3  4  5  6  »» 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#1 - Wysłana: 6 Sty 2009 11:57:26
Proszę o wpisywanie tu Waszych postaci. Myslę, że po tylu już sesjach forumowych nie ma sensu tłumaczyć, jak to zrobić.
biter
Użytkownik
#2 - Wysłana: 6 Sty 2009 12:56:14 - Edytowany przez: biter
Karol Michaił Michałow - Człowiek Polak w dzieciństwie wyjechał do Rosji. Wrócił w wieku 10 lat z Rosyjskim nazwiskiem.

Wzrost 181 cm

Waga 74km

Włosy Czarne krótkie

Oczy szare

Budowa ciała proporcjonalna.

Uwielbia nosić dziwne zawadiackie bródki.

Dane służbowe:

Stopień: Porucznik.

Wykształcenie:

Ukończona Akademia Gwiezdnej Floty. W Akademii należał do Nova Squadron, Ukończone kursy:

Tatical Analysis

Kartografia Gwiezdna

Historia Ziemska

oraz Teoria Transportera.

Przebieg służby:

Po ukończeniu akademii otrzymał przydział na: USS Excalibur (NCC-26517),
służył na nim do chwili przeniesienia na:

(jak się zwie nasz okręt?)

Charakterystyka:

Z natury leniwy. Porywczy jeśli się go zdenerwuje.

Potrafi być sentymentalny. Z natury wierny. umie być miły - jeśli mu się zechce.
Lepiej porozumiewa mu się z kobietami niż mężczyznami .
Stan cywilny - zajęty.
Piekielnie inteligentny, cięty język, szybkie riposty, celne uwagi, trochę złośliwy, na pewno sarkastyczny. szybko wpada w złość ale i szybko zapomina. Nigdy nie wybacza ale mści się tylko gdy ktoś chce go zgnębić. Jeśli się go zdenerwuje (nie daj boże jesteś mało inteligetny) to zrobi z ciebie idiotę tak że się nie zorientujesz. Dusza towarzystwa.

<Mam nadzieję iż może być>
Alucard87
Użytkownik
#3 - Wysłana: 6 Sty 2009 13:04:10
Komandor Porucznik Cobin Thiz (przed złączeniem - Cobin Deval)
Trill, złączony (trzeci gospodarz)
29 lat
180cm wzrostu, krótkie czarne włosy, budowa atletyczna (choć bez przesady)
(no i wyraźne, kształtne ciapki )
Cobin wstąpił do Akademii Gwiezdenj Floty w ramach programu inicjacyjnego. Początki były problematyczne, o mały włos nie został wyrzucony z akademii za słabe wyniki a także buntowniczy charakter. Jednak warunkiem otrzymania symbiontu postawionym mu przez Komitet Symbiozy było dotrwanie do trzeciego roku. Dokonał tego niemal nadludzkim wysiłkiem, co było dowodem jego determinacji i postawy godnej złączenia z symbiontem Thiz.

Po złączeniu życie Cobina niemal stanęło na głowie. Korzystając z doświadczenia swojego symbiontu Cobin Thiz ukończył Akademię uzyskując rewelacyjne wyniki w testach inżynieryjnych, po czym odbył kurs praktyczny w stoczni Utopia Plantitia. Dzięki temu awansował na porucznika, po czym złożył wniosek o przeniesienie, uargumentowany brakiem możliwości rozwoju wiedzy i zainteresowań. Wniosek, o dziwo, został przyjęty. Został przydzielony na Dok Ziemski (Earth Spacedock - grzybek), jako jeden z głównych inżynier sekcji Badań i Rozwoju nowych technologii i rezyentny ekspert teorii lotów warp. Pozwoliło mu to na badania i pisanie tekstów akademickich. Niektóre z nich stały się znane w środowisku, choć cześć teorii była ledwie poszlakowo-hipotetyczna. W międzyczasie otrzymał awans na stopień Komandora Porucznika, a bezpieczna praca w jednym miejscu zaczęła się podobać Cobinowi. Jednak, zmienna natura symbiontu wymusiła na nim kolejną zmianę. Tym razem zamienił teorię na praktykę. Złożył podanie o przydzielenie do 'badawczej jednostki terenowej', jak trafnie określił okręt badawczy.

Charakter Cobina można określić jako... zmienny. Nigdy do końca nie można przewidzieć jego reakcji na różne sytuacje. Potrafi być kąśliwie cyniczny, kiedy ktoś popełni nawet niewielki błąd, a potrafi tez wesprzeć radą lub czynem, gdy ktoś tego naprawdę potrzebuje. Czasem lubi celowo wyrażać się niezrozumiale, choć jesli kogos tym zdenerwuje, zaraz się poprawia i wyjaśnia. Wyznaje zasadę, że "czasem warto milczeć i udawac głupca, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości" i jeśli nie ma nic do powiedzenia, to nic nie mówi.

Zdolności i specjalności: Pamięć i umysł analityczny niemal godny komputera. Dzięki temu z marszu jest w stanie zdiagnozować podstawowe systemy okrętów, a także zaradzić problemom.
Darnok
Użytkownik
#4 - Wysłana: 6 Sty 2009 14:35:56
James Winterspoon
24 lata
189 cm wzrostu, przeciętnej budowy, ciemne włosy

podporucznik
szkolenie taktyczne (m.in. planowanie działań ofensywnych i defensywnych), walka wręcz (zaawansowana), fazery (zaawansowana)
Jurgen
Jeżeli przesadziłem z umiejętnościami, daj mi znać.
Bashir
Moderator
#5 - Wysłana: 6 Sty 2009 15:04:50 - Edytowany przez: Bashir
Kapitan Eric La Roche
Człowiek, Cajun (potomek francuskich osadników w Luizjanie)

Stan cywilny: rozwiedziony

Włosy brązowe. Krótkie.

Oczy brązowe.

Wzrost 179 cm. Budowa ciała proporcjonalna

Urodzony w 2335r., w Nowym Orleanie, gdzie dorastał (poznał tutaj również rodzinę "Sisków" ). W 2353 wstępuje do Akademii i jest na tym samym roku co William Riker i Geordi La Forge. Odświeża też znajomość z Benjaminem Sisko, który w 2354r. skończył Akademię.

W 2357r. La Roche kończy Akademię i rozpoczyna służbę na okręcie klasy Ambassador USS Gandhi jako oficer naukowy, gdzie też poznaję młodą sterniczkę Kathryn White. Biorą ślub w 2360r.

Idylla trwa dosyć krótko. W 2362r. Kathryn przeżywa załamanie nerwowe po tragicznej śmierci jej ojca (wypadek z transportem). Pani White przekonuje męża do przeniesienia się z USS Gandhi na Ziemię (wszakże wiadomo, że misje 'deep space' są niebezpieczne). Do tego czasu Eric został porucznikiem.

Służba naziemna wydawała się Ericowi nudna i uciążliwa. Poza tym stan zdrowia Kathryn tylko się pogarszał. W 2363r. Eric postanawia wrócić do służby na statku, mimo protestów żony. W tymże roku, na swoją prośbę przeniesiony do sekcji żółtej, zostaje taktycznym na świeżo oddanej do użytku USS Nebuli. W 2364r. zostaje drugim oficerem na Nebuli. W 2366r. zostaje ciężko ranny w czasie potyczki z bliżej niezidentyfikowanym pirackim statkiem blisko granicy z Unią Kardasjańską. Dostaje urlop zdrowotny i przechodzi rekonwalescencje na Ziemi. Uratowało mu to życie, gdyż USS Nebula zostaje w tym czasie zniszczony w bitwie z Borg pod Wolf 359.

W 2367r. Kathryn rozwodzi się z Ericiem i wraz z niedawno poznanym Johnem Hoyerem rozpoczyna nowe życie jako kolonistka na rubieżach Federacji. La Roche przedłuża swój urlop i przez pozostałe 8 miesięcy 2367r. był widziany w przynajmniej czterech różnych zakątkach kwadrantu alfa. Z początkiem 2368r. Dowództwo Floty stawia mu ultimatum: albo wraca do służby albo żegna się z Gwiezdną Flotą. Eric zostaje pierwszym oficerem na USS Lexington, (również klasa Nebula).

W 2370r. biorąc uznając całość jego służby powierza mu dowództwo nad nową jednostką typu Nova...

Charakter Erica jest trudny do określenia. Z jednej strony sprawdza się na nim powiedzenie, że 'dziewczynki stają się kobietami, a chłopcy dużymi chłopcami'. Podchodzi więc z chłopięcym entuzjazmem do nowych rzeczy i zadań, ma kilka swoich 'dziwactw'. Lubi towarzystwo kobiet. Z wzajemnością. Bywa też czasami nonszalancki i z pozoru lekkomyślny. To jest jednak strona La Roche'a znana mniejszości. Przed nieznajomymi zachowuje się bardzo oficjalnie, sztywno i milcząco.

Specjalność. Na Akademii i jako oficer naukowy USS Gandhi interesował się przede wszystkimi różnymi anomaliami kosmicznymi, ale również astronomią szeroko pojętą.
Eviva
Użytkownik
#6 - Wysłana: 6 Sty 2009 15:23:44 - Edytowany przez: Eviva
Komandor podporucznik Arana McCoy

Rasa : człowiek
Miejsce urodzenia: Ziemia, San Francisko
Koligacje: prawdopodobnie nieślubna wnuczka doktora Leonarda McCoy
Włosy : jasnoblond, krótko ostrzyżone
Oczy : szaroniebieskie
Wzrost: 155 cm
Waga: 45 kg
Postura: nikczemna
Wiek - 29 lat
Zainteresowania: ksenomedycyna, mechaneurystyka
Wykształcenie : Akademia Gwiezdnej Floty, wydział medyczny, studia i praktyki ukończone z wyróżnieniem

Charakter: fatalny. Nigdy nie zmilczy, zawsze się odszczeknie. Nie znosi pana nad sobą. Z założenia jest przeciwko wszelkiej władzy, jednak wobec dowódcy okrętu zawsze bedzie lojalna. Ma skłonność do urzadzania karczemnych awantur. Gdy chodzi o dobro pacjenta, bardzo radykalna - gotowa zaharować się na śmierć i tego samego wymaga od swego personelu.
biter
Użytkownik
#7 - Wysłana: 6 Sty 2009 15:26:26
nieślubna wnuczka
?
Eviva
Użytkownik
#8 - Wysłana: 6 Sty 2009 15:30:48
biter

Córka nieślubnego syna - jak to inaczej określić?
Queerbot
Użytkownik
#9 - Wysłana: 6 Sty 2009 15:33:43
Rema Weremska-Troi Riker Luhbabe Neris

Wyrzucona z kontinuum Q za heteroseksualizm. Obecnie jedna z Proroków, na DS9 prowadzi sklep z papierosami.

Urodzona prawdopodobnie jako przedstawiciel gatunku Gomtuu, znanego szerzej jako Tin Man jako Aaron Dawid Goldmann. W wieku 84 lat przeszła operację zmiany płci, przyjmując nazwisko swojego męża - Jana Jakuba Weremskiego. Wielokrotna rozwódka, znana ze swojej rozwiązłości. Podczas jednej z wizyt Lwaxany Troi na pokładzie stacji, wzięła z nią ślub, pomagając uniknąć jej małżeństwa z romulańskim pretorem. Kilka razy wstępowała w szeregi Maquis, gdzie poznała swojego kolejnego kochanka Toma Rikera. Po trzech tygodniach znajomości wzięła z nim ślub, jednak szybko porzuciła dla wysokiej rangi urzędnika Breen - Wiktora Luhbabe. Na początku wojny z Dominium odbyła podróż sentymentalną do równoległego wszechświata, gdzie poznała i pobrała się z alternatywną Neris Kirą. Obecnie romansuje z jednym z Pah-wraith w celu ponownego zjednoczenia Romulan i Wolkan.

Umiejętności: jako istota omnipotentna posiada wszelkie możliwe umiejętności.
biter
Użytkownik
#10 - Wysłana: 6 Sty 2009 16:05:36
Eviva

A teraz czaję. Nie wiedziałem na którym poziomie jest nieślubność.

Queerbot

Zasadniczo orientacja seksualna jest mi obojętna ale to nie jest opis postaci w ścisłym tego słowa znaczeniu IMHO.
Queerbot
Użytkownik
#11 - Wysłana: 6 Sty 2009 16:07:49
No co? Nie można być postacią wszechmocną w RPG?
Jurgen
Moderator
#12 - Wysłana: 6 Sty 2009 16:23:24
Bashir

Super, tylko taktyczny to sekcja żółta.

Eviva

Brakuje wieku.

Darnok

Nie przesadziłeś.

Alucard87

Za to Ty troche przesadziłeś. Takich zdolności nie miał ani zmodyfikowany genetycznie dr Bashir, ani Jadzia mająca pamięć Daxa. Ale wszystko wyjdzie w praniu...

PS Chciałem tylko przypomnieć, że jestesmy zwykłą, przeciętną załogą małego okrętu badawczego, a nie doborową załogą statku flagowego.

Queerbot

Twoja postać to raczej do innej forumowej sesji by pasowała.
Bashir
Moderator
#13 - Wysłana: 6 Sty 2009 16:31:55
Jurgen
Super, tylko taktyczny to sekcja żółta.

Oczywiście, już poprawiłem Ale wstyd, taka plama
Eviva
Użytkownik
#14 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:10:50
Jurgen
Brakuje wieku.

Już doedytowałam. Faktycznie zapomniałam, ale kobiety w pewnym wieku wola zapomnieć, że istnieje coś takiego jak metryka
kanna
Użytkownik
#15 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:14:50 - Edytowany przez: kanna
Ta'nar

andorianka płci żeńskiej

Wzrost 170 cm, budowa ciała bardzo proporcjonalna.

Włosy białe, długie, gładkie (często fantazyjnie upięte), oczy ciemne, skóra jasno niebieska. Ponieważ jej dziadek był Aenarem, ma jaśniejszą skórę i częściowe zdolności telepatyczne.

Stopień: Porucznik.

Córka andoriańskiego generała,od wczesnych lat życia przygotowywana do służby w Andoriańskiej Straży Imperialnej. Nie dokończyła szkolenia po tym, jak jej rodzina - w niewyjaśnionych okolicznościach - zmuszona została do opuszczenia Andorii. Osiedli na Ziemi, gdzie równocześnie studiowała psychologię (specjalizacja: psychologia różnic miedzyrasowych) i stosunki międzyplanetarne. Potem wstąpiła do Akademii Gwieznej Floty, którą ukończyła z wyróżnieniem.

Inteligentna, bardzo sprawna fizycznie, dość pobudliwa (szczególnie w wyższych temperaturach - dlatego zwsze dba, żeby nosic jak najmniej odzieży). Towarzyska, otwarta na nowe doświadczenia. Zdolności językowe i artystyczne.
Alucard87
Użytkownik
#16 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:18:59
Jurgen
Tam od razu przesadziłem nie zrobiłem z niego omnibusa, tylko specjalistę Jeśli problem będzie głębszy niż [tu wstaw technobełkot, z którym nie radził sobie LaForge] lub niestandardowy [typu - nieopisany w żadnym podręczniku, dzienniku pokładowym, etc].
Cobin nie jest Q, on zwyczajnie jest łebski
Weronika
Użytkownik
#17 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:40:43 - Edytowany przez: Weronika
Imiona, nazwisko: Weronika Magdalena Bąk

Stopień: chorąży

Rasa: Człowiek

Stan cywilny: wolna

Data urodzenia: 27 lipca 2348 roku, godzina 12:30

Miejsce urodzenia: Staszów, Polska, Ziemia

Matka: Bożena Ewa Bąk (nazwisko panieńskie: Taras)

Ojciec: Janusz Bąk

Skąd pochodzi: Tursko Wielkie - Kolonia, gmina Osiek, powiat staszowski, województwo świętokrzyskie, Polska, Ziemia

Rodzeństwo: młodszy brat Bartłomiej Mateusz Bąk

Oczy: piwne

Włosy: czarne, proste, do ramion, zwykle rozpuszczone

Karnacja: jasna

Wzrost: 175cm

Waga: 55kg

Postura: szczupła, proporcjonalna, bardzo kobieca, figura ,,klepsydry''

Cechy szczególne: znamię na lewym boku, ciemniejszy pas skóry na lewej nodze biegnący od kostki 10cm w górę.

Umiejętności: walka wręcz (zna parę ciosów karate), broń palna, dobry pilot, zna język klingoński i trochę vulcański

Charakter: ma duże poczucie humoru, czasami sarkastyczne. Ma duszę wojownika. Jest honorowa i lojalna. Jak ktoś ją wyzwie do walki zwykle nie odmawia, potrafi nieźle dokopać (mimo swojej szczupłej sylwetki jest bardzo silna). Jak się denerwuje klnie po francusku. Lubi śpiewać pieśni patriotyczne o Polsce (sama też układa piosenki, czasami obraźliwe dla niektórych nacji) i jakiekolwiek piosenki, czasami niecenzuralne. Ma rezerwę do Niemców. Lubi towarzystwo, ale lubi też przebywać w samotności. Codziennie medytuje.

Opis postaci: Polka czystej krwi (czym często się chwali). Pochodzi ze średnio zamożnego domu. Córka starszego szeregowego Janusza z zawodu kierowcy ciężarówki i Bożeny z zawodu pani od przecierów owocowych.
Ukończyła Publiczną Szkołę Podstawową w Szwagrowie, Publiczne Gimnazjum imienia Jana Pawła II w Osieku i Publiczne Liceum Ogólnokształcące w Osieku. Wkrótce wstąpiła do Akademii Gwiezdnej Floty.

Ciekawostki: w I, II i III klasie szkoły podstawowej miała uwagi: ,,Weronika bije chłopców''. Uwielbia ,,mirindę'', jej znajomi w akademii mówili, że jest dla niej jak narkotyk.
kanna
Użytkownik
#18 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:42:14
Weronika

jakbym juz gdzieś czytała ten opis....
Weronika
Użytkownik
#19 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:44:54
Myślałam nad tym, żeby zrobić postać pół człowieka - pół klingonki, ale jakoś nie czułam się zabardzo w roli mieszańca.
Czy podróż w czasie jest dopuszczalna?
kanna
Użytkownik
#20 - Wysłana: 6 Sty 2009 18:49:21
Weronika

ja byłam (w sumie ciągle jestem w innej sesji) pół klingonka, pół betazoidka - bardzo miłe połączenie Co do dopusczalności pofróży w czasie musi sie wypowiedziec Jurgen.
biter
Użytkownik
#21 - Wysłana: 6 Sty 2009 19:01:25
kanna

ja byłam (w sumie ciągle jestem w innej sesji)

no właśnie, proszę mnie nie straszyć czasem przeszłym. Chwilowy zastój techniczny i mnie deprymuje.
kanna
Użytkownik
#22 - Wysłana: 6 Sty 2009 19:06:32
biter

miałeś powiedziec, czy możemy się znać z Excalibura
Jurgen
Moderator
#23 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:22:32
Weronika

Czy podróż w czasie jest dopuszczalna?

No właśnie nie bardzo. Raz, że ciężko ją uzasadnić, dwa - mechanika temporalna jest dośc zawiłą i trzy - nie chcemy mieć Federalnego Biura Temporalnego na głowie. Jezeli możesz, przeedytuj swój post.

Alucard87

Cobin nie jest Q, on zwyczajnie jest łebski

Będę o tym pamiętał.
Weronika
Użytkownik
#24 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:31:10
Mószę?
Jurgen
Moderator
#25 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:32:08
Weronika

Musisz.
Weronika
Użytkownik
#26 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:32:55
Dobra, a jaki mamy aktualny rok na tym twoim statku?
Jurgen
Moderator
#27 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:37:57
2370
Alucard87
Użytkownik
#28 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:41:45
2370

nie chcemy mieć Federalnego Biura Temporalnego na głowie

Zawsze możesz powiedzieć, że Temporalni nic nie wiedzą Zreszta, kto wie, czy to właśnie nie Temporalni ją tu ściągnęli
kanna
Użytkownik
#29 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:43:13 - Edytowany przez: kanna
czy to właśnie nie Temporalni ją tu ściągnęli

i w kajucie Weroniki bysmy mieli małe obserwatorium

Jurgen, a gdzie Twoja postać?
Alucard87
Użytkownik
#30 - Wysłana: 6 Sty 2009 20:48:31
swoja drogą Weronika miała niezły patent z tym kopiuj/wklej

mnie już cię pomicikały postacie moje Także nie zdziwcie się, jak kiedyś zamiast Cobina pojawi się w tej sesji Pike, Sh'taar, lub co gorsza Brzęczyszczykiewicz
 Strona:  1  2  3  4  5  6  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Sesja DS9 - postacie

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!