USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"
 Strona:  ««  1  2  ...  66  67  68  69  70  ...  119  120  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#2011 - Wysłana: 7 Lut 2017 09:20:22
Juz myslalem ze o mnie mowa.
mozg_kl2
Użytkownik
#2012 - Wysłana: 9 Lut 2017 16:57:36
Mav
Użytkownik
#2013 - Wysłana: 10 Lut 2017 23:18:46 - Edytowany przez: Mav
Prezydentowi pękła opona przeznaczona do utylizacji i skończył w rowie, potem Macierewicz zrobił karambol, a teraz Szydło się rozwaliła...

PiS, banda nieudaczników, która nawet ma problemy na drodze, jeździć nie potrafią, stwarzają zagrożenie na drodze.

I jakiś Misiewicz z du.., któremu żołnierze muszą zalutować, a zasłużeni generałowie trzymać parasolkę.

Tępa partia idiotów.
mozg_kl2
Użytkownik
#2014 - Wysłana: 10 Lut 2017 23:37:43
Mav:
potem Macierewicz zrobił karambol

Macierewicz prowadził?

Mav:
a teraz Szydło się rozwaliła...

Szydło prowadziła?

Mav:
PiS, banda nieudaczników, która nawet ma problemy na drodze

Przypomnę, że prowadzą oficerowie BORu (Szydło), i oficerowie ŻW(Macierewicz).

Mav:
któremu żołnierze muszą zalutować

Nie muszą tylko chcą.

Mav:
Tępa partia idiotów.

https://www.youtube.com/watch?v=xeu1b3j7uJk

http://telewizjarepublika.pl/czy-ktos-czyha-na-zyc ie-pani-premier-i-pana-prezydenta-polski,44425.htm l
Q__
Moderator
#2015 - Wysłana: 10 Lut 2017 23:46:33 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
ciekawy wywiad.

Faktycznie ciekawy. Zgadzam się w większej części z padającymi w nim opiniami, ze sposobem w jaki bilansuje blaski i cienie III RP. Obecnej rzeczywistości - też. (Nie liczę fragmentu dotyczącego podejrzeń wysuwanych pod adresem pana K.J. i jego polemiki z nimi - tu się nie wypowiadam, ustalenie stanu faktycznego pozostawiam stosownym organom.)

Mav

Mav:
a teraz Szydło się rozwaliła...

http://wyborcza.pl/7,75398,21360085,wypadek-premie r-szydlo-byly-szef-bor-wina-niedoswiadczonego.html

A poza tym poczekajmy na ustalenia w sprawie:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prokuratu ra-zbada-okolicznosci-wypadku-beaty-szydlo,714649. html

Nawiasem: proponowałbym o Premierze rządu RP pisać z odrobinę większym szacunkiem. Z racji funkcji.

Mav:
Tępa partia idiotów.

I tu będzie ostrzeżonko. Nie rozmawiamy na Phoenixie w ten sposób.
Mav
Użytkownik
#2016 - Wysłana: 11 Lut 2017 00:21:52
mozg_kl2:
Macierewicz prowadził?

mozg_kl2:
Szydło prowadziła?

mozg_kl2:
Nie muszą tylko chcą.

Te swoje głupoty to wciskaj innym, ja nie jestem prostym elektoratem PiSu, który łyka propagandowe bzdury. Generałowie chcą salutować jakiemuś Misiewiczowi Takie bzdury to wciska elektorowi PiSu, a nie mi.

Dni PiSu są policzone, ta partia nie opanuje tego kraju, oj nie. Głupota w końcu polegnie.

Ban? Mam do w hu.., PiSowskie forum jest dla mnie go... warte.
Q__
Moderator
#2017 - Wysłana: 11 Lut 2017 00:28:17 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:
PiSowskie forum jest dla mnie go... warte

Nie PiSowskie, a neutralne światopoglądowo. Ma się tu czuć równie dobrze sympatyk PO, PIS-u, SLD, Kukiza, Razem, Korwina, jak i ten kto na polityków żadnej z tych opcji patrzeć nie może. Ateista, katolik, przedstawiciel ŚJ, buddysta, satanista, muzułmanin (no, umiarkowany muzułmanin, powiedzmy), neopoganin, itp. Jak pewnie pamiętasz taki klimat panował tu w starych dobrych czasach, do których wszyscy tęsknimy.

Będzie drugie ostrzeżenie, ale bana Ci nie daję. Przemyśl moje słowa na chłodno.
mozg_kl2
Użytkownik
#2018 - Wysłana: 11 Lut 2017 00:48:53
Mav:
Generałowie chcą salutować jakiemuś Misiewiczowi

Gen. Waldemar Skrzypczak: armię drąży choroba poddaństwa. Koledzy mówili o 4 przypadkach, kiedy żołnierze salutowali przed Misiewiczem
Koledzy mówią, że były przynajmniej cztery przypadki, gdy żołnierze salutowali przed Misiewiczem. Armię drąży choroba poddaństwa i pogardy dla samej siebie - powiedział w "Kropce nad i" gen. Waldemar Skrzypczak

Mav:
Dni PiSu są policzone

Kolejna trafiona przepowiednia Mava.

40 proc. spośród deklarujących udział w wyborach parlamentarnych głosowałoby w lutym na PiS, 17 proc. na PO, 9 proc. na Nowoczesną, a 8 proc. na Kukiz'15 - to wyniki najnowszego sondażu CBOS.
Szanse na wejście do Sejmu miałby także SLD (5 proc.). W Sejmie pięć partii, Nowoczesna poza podium. Nowy sondaż Gdyby wybory Od stycznia PiS-owi przybyło zwolenników (wzrost o 3 punkty procentowe). Jak zauważają autorzy badania, są to jedne z najlepszych notowań, jakie ugrupowanie to uzyskało od ostatnich wyborów. Wynik PO zmienił się nieznacznie (wzrost o 1 punkt proc.). Nowoczesna zgromadziła tyle samo deklaracji poparcia, jak miesiąc temu, podobnie Kukiz'15. Wynik SLD jest o punkt procentowy gorszy niż w styczniu. (http://www.tvn24.pl)

Jakoś gadki o faszyzmie, totalitaryzmie nie trafiają na podatny grunt.
Mav
Użytkownik
#2019 - Wysłana: 11 Lut 2017 01:45:01 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
40 proc. spośród deklarujących udział w wyborach parlamentarnych głosowałoby w lutym na PiS,

5 mln Polaków z 30 mln upoważnionych do głosowania oddało głos na PiS. To daje raptem ok. 16%, więc nie rozpędzaj się za bardzo. Jak wiadomo elektorat PiSu to fanatycy, którzy nawet podczas trzęsienia ziemi, tornada i inwazji kosmitów oddadzą swój głos na ukochaną partie, więc można założyć, że raptem 16% upoważnionych do głosowania Polaków popiera PiS, reszta albo głosowała na PO, Nowoczesną itd., albo miała wybory jak i PiS głęboko wiadomo gdzie.

Po raz kolejny powtórzę: nie jestem prostym elektoratem PiSu, więc daruj sobie takie wpisy, bo ja się na to nie nabiorę.

Q__:
Będzie drugie ostrzeżenie, ale bana Ci nie daję. Przemyśl moje słowa na chłodno.

Staram się tutaj nie udzielać wiedząc, że PiS ma tutaj powodzenie, ale czasem po prostu mam chwilę słabości.
Q__
Moderator
#2020 - Wysłana: 11 Lut 2017 01:48:44 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Koledzy mówią, że były przynajmniej cztery przypadki, gdy żołnierze salutowali przed Misiewiczem. Armię drąży choroba poddaństwa i pogardy dla samej siebie - powiedział w "Kropce nad i" gen. Waldemar Skrzypczak

Zacytujmy jednak dla uzupełnienia obrazu i inną wypowiedź generała:

"Przyczyna mojego zwolnienia może być tylko jedna - to ocena sytuacji, w której żołnierze oddają honor osobie nieuprawnionej
/.../
Jeżeli żołnierz jest zmuszany do oddawania honoru osobie, która na dobrą sprawę nie ma żadnych uprawnień do tego, żeby być tym, za kogo się podaje, to pomijam, że to łamanie prawa i regulaminów wojskowych, ale jest to pogardzanie żołnierzem i mundurem żołnierskim"

http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,147963,21327858,gen-sk rzypczak-nie-doradza-juz-wojsku-decyzja-polityczna .html

Znaczy: możliwe, że są tacy, co chcą. Ale są i tacy, którzy bywają do tego zmuszani. (Lub zwolnieni, bo zmusić się nie dali.)

Mav

Mav:
Staram się tutaj nie udzielać wiedząc, że PiS ma tutaj powodzenie

Poczekaj, ale po co przenosić na Phoenixa jakieś podziały zza drugiej strony firewalla, które - jak zgodzą się przedstawiciele obu stron - są zbyt gwałtowne, by stanowić powód do dumy/radości:
http://www.youtube.com/watch?v=Dm0PRcf7Ts4
http://www.youtube.com/watch?v=idGNcBsdsFs
Czy ta nieszczęsna plemienna walka musi się dokonywać i tu? Ty masz takie poglądy, mozg_kl2 - inne, ja - jeszcze inne, rozmawiajmy ze sobą normalnie mimo to. Także o tych poglądach. Na naszym wspólnym forum.
MarcinK
Użytkownik
#2021 - Wysłana: 11 Lut 2017 08:10:18
Q__:
Ateista, katolik, przedstawiciel ŚJ, buddysta, satanista, muzułmanin (no, umiarkowany muzułmanin, powiedzmy), neopoganin, itp.

Na Brodę Odyna, czyli już nie muszę się kryć

Mav:
albo miała wybory jak i PiS głęboko wiadomo gdzie.

Jednocześnie głęboko gdzieś miało PO, Nowoczesną, Kukiz'15 i całą resztę. Więc odnośmy się do tych którzy chcą głosować.
Na PO zagłosowałoby około 2 milionów Polaków, to jest niecałe 7% przy twoich rachunkach. Oczywiście zapewne gdyby PO wygrało 5 milionami głosów to byś milczał.
mozg_kl2
Użytkownik
#2022 - Wysłana: 14 Lut 2017 17:44:30
Q__
Moderator
#2023 - Wysłana: 14 Lut 2017 18:00:55 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

Czego chcesz? W sumie udzielili dobrej rady - seks, sport, gotowanie, życie towarzyskie (oczywiście we właściwych proporcjach), to są b. pożyteczne - i b. fajne - zajęcia...

Mało tego, jest to rada ponad podziałami, zwolennikom obecnej władzy też jej można udzielić...

A dziś szczególnie na czasie.
mozg_kl2
Użytkownik
#2024 - Wysłana: 14 Lut 2017 19:11:33
Q__:
Czego chcesz?

Od gazety która aspiruje do najbardziej opiniotwórczej gazety politycznej? hmm czegoś poważniejszego niż bełkotliwy artykuł.

Q__:
seks, sport, gotowanie, życie towarzyskie

można można, niektórzy mieszają łącząc gotowanie z seksem, sport z seksem, życie towarzyskie z seksem.

Q__:
A dziś szczególnie na czasie.

nom
Maveral
Użytkownik
#2025 - Wysłana: 15 Lut 2017 10:12:52
Eviva
Użytkownik
#2026 - Wysłana: 15 Lut 2017 13:27:50
Maveral

Normalka. Jak wiadomo, francuskie czołgi mają cztery biegi, użyli więc jednego z trzech....
Q__
Moderator
#2027 - Wysłana: 15 Lut 2017 19:16:57 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Eviva:
Normalka.

Ja wiem, że w/w policjanci sami się podstawiają pod takie kpiny, że pod linkiem Maverala pada ten sam dowcip, itd., ale po co zaraz bawić się w tego typu stereotypy? Karol Wielki z Rolandem, Kapetyngowie, Gotfryd de Bouillon, liczni Templariusze, Joanna d'Arc, Richelieu, muszkieterowie, dążący do supremacji w Europie Ludwik XIV, Turenne, La Fayette, żołnierze Napoleona, Rochebrune, Legia Cudzoziemska (wbrew nazwie służą w niej i Francuzi), bohaterowie bitwy pod Verdun, La Résistance (wbrew pozorom jeden z najskuteczniejszych ruchów oporu w czasie II wś), o tym wszystkim (a podałem przykłady powszechnie znane i oczywiste) zapominamy?
Normalnie bym to uznał za żart i puścił mimo uszu, sam niepoprawne politycznie - ba, nawet b. cyniczne - dowcipy lubię, ale u Ciebie wygląda to - nie po raz pierwszy - na programowe obnoszenie się ze źle umotywowaną, krzywdzącą, pogardą do różnych grup i nacji... Wstyd, Trekerko...
mozg_kl2
Użytkownik
#2028 - Wysłana: 15 Lut 2017 19:37:36
Eviva:
Normalka. Jak wiadomo, francuskie czołgi mają cztery biegi, użyli więc jednego z trzech....

Ja bym tak nie hejtował w czambuł policjantów i odwoływał się do stereotypów.

http://www.newsweek.pl/swiat/spoleczenstwo/atak-te rrorystyczny-w-luwrze-nozownik-zaatakowal-zolnierz a-,artykuly,404627,1.html

Q__:
La Résistance (wbrew pozorom jeden z najskuteczniejszych ruchów oporu w czasie II wś),

Najskuteczniejszy był jugosłowiański.

Taka ciekawostka Francuzi bronili się półtorej miesiąca, Polacy miesiąc. Inna rzecz, że wojsko francuskie potem miało parę czarnych kart.

O czym też warto pamiętać

Many Parisians collaborated with the Government of Marshal Pétain and with the Germans, assisting them with the city administration, the police, and other government functions. French government officials were given the choice of collaborating or losing their jobs. On September 2, 1941, all Paris magistrates were asked to take an oath of allegiance to Marshal Petain. Only one, Paul Didier, refused.
Q__
Moderator
#2029 - Wysłana: 15 Lut 2017 19:45:24 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
O czym też warto pamiętać

Pamiętam, akurat ta okoliczność wymagała podania pozytywnych kontrprzykładów, ale o dziwnej wojnie, Vichy (i wszystkim co się z tym wiąże), itd. też nie zapominam. O tym jak cyniczna bywała francuska polityka wobec Polski (i to już za czasów w/w Ludwika - choćby sprawa Morsztyna) - również.
Po prostu świat jest zbyt skomplikowany, by pozwolić sobie na luksus niezauważania niuansów, odcieni, sprzeczności... Stereotypizowania właśnie.
mozg_kl2
Użytkownik
#2030 - Wysłana: 15 Lut 2017 20:11:51 - Edytowany przez: mozg_kl2
Q__:
Po prostu świat jest zbyt skomplikowany, by pozwolić sobie na luksus niezauważania niuansów, odcieni, sprzeczności... Stereotypizowania właśnie.

100% true. Cóż, człowiek wymyślił stereotypu aby sobie ułatwiać myślenie i rozwiązywanie różnych problemów.

https://dorzeczy.pl/kraj/21957/Masa-Zaplacilismy-k ancelarii-Walesy-za-ulaskawienie-Slowika.html

Kolejne ciekawe karty z szalonych lat 90. Ciekawe za ile dowiemy się prawdy o tym co dzieje się dzisiaj.
pirogronian
Użytkownik
#2031 - Wysłana: 18 Lut 2017 21:46:26
"10 dowodów, że Donald Trump znęca się nad swoją żoną"

Potraktowałem jako rozrywkę, ale materiał mnie przekonał...

https://www.youtube.com/watch?v=7BFpHXu4rZg
Mav
Użytkownik
#2032 - Wysłana: 20 Lut 2017 18:34:54
mozg_kl2
Użytkownik
#2033 - Wysłana: 20 Lut 2017 18:49:44
Mav:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,143276,title,Weteran-w ojenny-drwi-z-Misiewicza,wid,18697100,wiadomosc.ht ml?ticaid=118a93

Ta drama z Misiewicze nieźle mnie bawi. Niby taki straszny, że zwalnia generałów a kaprala który mu nie zasalutował nie zwolnił i nie wysłał do gułagu.

Mav:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21 393902,wiceprezydent-usa-nie-spotkal-sie-z-andrzej em-duda.html

zauważa Tomasz Siemoniak. Jego zdaniem to znak, że spadło znaczenie naszego kraju na arenie międzynarodowej.

wszystko to jest zdaniem Siemoniaka. Co w połączeniu z wyborczą każe wstawić jego słowa w duży nawias. Szczególnie, że dalej czytamy

Prezydent RP spotkał się przy tej okazji z amerykańskim senatorem Johnem McCainem,

Mav:
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/169 4732,1,konferencja-w-monachium-timmermans-ostro-pu nktuje-waszczykowskiego.read

Timmermans bardzo ładnie się ośmieszył. Warto mieć na uwadze ten fragment

Minister Waszczykowski odpowiedział wówczas, że „Brexit to efekt tego, że Brytyjczycy nie mogli już znieść Unii Europejskiej”, co powinno skłonić UE do namysłu, czym właściwie jest dzisiaj ta Wspólnota i jakie są jej cele.

Panowie z UE żyją w bańce mydlanej która powoli pęka. Przypomina to sytuacje komunistów z 1989 roku, którzy myśleli, że ludzie ich kochają i będą rządzić dalej. Propaganda rozjechała się z rzeczywistością i to samo miało miejsce w 2015 roku jak przegrała PO.
Mav
Użytkownik
#2034 - Wysłana: 20 Lut 2017 19:04:04 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
Panowie z UE żyją w bańce mydlanej która powoli pęka. Przypomina to sytuacje komunistów z 1989 roku, którzy myśleli, że ludzie ich kochają i będą rządzić dalej. Propaganda rozjechała się z rzeczywistością i to samo miało miejsce w 2015 roku jak przegrała PO.

Ale czy ta UE jest naprawdę takim złem? Może i się trochę zapędziła z biurokracją, ale czy naprawdę UE jest jest jednak powojennym spełnieniem marzeń o zjednoczonej Europie żyjącej w dobrobycie?

Czy aby zamieszanie w UE, ta niechęć obywateli do niej nie wynika czasem z mącenia ludziom w głowach przez radykalnych prawicowych polityków, którzy doszli do głosu dzięki problemom z imigrantami?

Żlę się żyje Brytyjczykom w UE? Wątpię. Świetny social, dobre zarobki, żyją sobie jak pączki w maśle. To politycy namieszali im w głowach jakimiś bzdurami o utracie tożsamości, o jakimś nacisku ze złej Brukseli, a wszytko to zbudowane na fundamencie kryzysu imigranckiego, który jest tak naprawdę jedynym poważnym błędem UE, a raczej zagubieniem się jej w tej kwestii.

Jakieś nacjonalistyczne parady, zwycięstwa kontrowersyjnych polityków typu Trump, Orban itd., to dla mnie oczywisty krok wstecz w powojennej historii Europy (i USA).
Christof
Użytkownik
#2035 - Wysłana: 20 Lut 2017 21:24:15 - Edytowany przez: Christof
Mav - zgadzam się w całej rozciągłości.

Mav:
Jakieś nacjonalistyczne parady

No u nas to z tym przegięli. Pamiętam ostatnie "obchody" Święta Niepodległości. To, co zobaczyłem w telewizji wywołało u mnie jednocześnie wściekłość i zażenowanie. A jaki to był obrazek ?? Otóż banda ONR-owców, w ich mundurkach a'la Hitler Jugend, hailowała pod pomnikiem Powstańców Warszawskich a wszystko podczas oficjalnych uroczystości). Mój wewnętrzny Klingon miał wtedy ochotę chwycić za bat'leth i poucinać te hailujące łapy.
Q__
Moderator
#2036 - Wysłana: 20 Lut 2017 21:30:18 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2
Mav
Christof

Jeśli chodzi o Waszą dyskusję o UE, to mam wrażenie, że Mav ma/sz dużo racji co do pozytywów tego bytu (i wcześniejszych tendencji prowadzących do jego powstania). Jednym słowem już samo to, że Europa, dzięki tendencjom unifikacyjnym, stała się obszarem bez granic i bez wojen jest wielkim sukcesem, wymagającym docenienia i pielęgnowania*, i wszelkie wady charakteru eurokratów, wszelkie śmiesznostki unijnej biurokracji, nie powinny tego przesłaniać. Jednym słowem, że rozbijanie jedności, nacjonalizmy, partykularyzmy, pomysły na występowanie z Unii, to jest wylewanie dziecka z kąpielą, lekarstwo gorsze od choroby...

* Jak ktoś sądzi inaczej, mogę poradzić mu tylko jedno: niech się wybierze na Ukrainę i pomieszka z miesiąc na terenie objętym walkami. Jeśli przeżyje - błyskawicznie zmieni zdanie.

Z drugiej strony... Trzeba przyznać, że projekt unijny, choć słuszny, i owocujący wieloma pozytywami, nie był wolny od wad, poważnych wad, i - wbrew temu co zdaje/sz się sugerować Mav - kryzys imigracyjny wraz z renesansem nacjonalizmów, nie wzięły się znikąd, na zasadzie złośliwego psikusa losu.
Po pierwsze - budując Unię wzięto się (co poniekąd zrozumiałe, gdy wspomni się krwawe dziedzictwo II wś) za wytłumianie patriotyzmów lokalnych, narodowych (stąd teraz nacjonalistyczna odpowiedź na to), nie potrafiąc zastąpić ich patriotyzmem paneuropejskim, który by w cywilizowanych formach kanalizował naturalne uczucia tego typu. (Być może zamiast tłamsić patriotyzmy należało je jakoś sublimować w jeden, nadrzędny, sentymentalny raczej, niż antagonistyczny).
Po drugie i trzecie - tu dochodzimy do grzechów najgorszych, niewybaczalnych - nierozwiązane kwestie demograficzne, konkretnie wyraźny spadek przyrostu naturalnego, w połączeniu z kulawym systemem ekonomicznym, w którym - traktowanym quasi-religijnie fetyszem staje się sztucznie nakręcany wzrost gospodarczy* poniekąd zmusiły Unię do przyjmowania imigrantów w ilościach hurtowych, trudnych do zasymilowania.
Po czwarte - co widać i u nas - system unijny generował spore grupy czujące się (często może subiektywnie, bo realny poziom ich biedy - patrząc historycznie - nie był tak wielki) wykluczonymi, i przez to podatne na frustrację. Grupy te są bardzo różne - można tu liczyć zarówno ofiary transformacji we wschodniej części Unii (aż do obszarów b. NRD włącznie), kolejne pokolenia imigrantów, paradoksalnie gorzej integrujące się niż pierwsze (stąd zauważalnie często wykolejające się w bandytyzm czy islamizm), wreszcie tych wszystkich, których poglądy (czego, często negatywnego, byśmy o tych ich poglądach nie powiedzieli) i obawy (choćby i irracjonalne), apriorycznie wykluczano z dyskursu, zamiast podjąć jakieś próby dotarcia do tych ludzi.
I tu wszędzie można w istocie mówić o ciężkiej, bardzo ciężkiej, winie eurokratów. Winie ustawicznego zamiatania problemów pod dywan, póki nie nabrzmiały tak bardzo, że ukryć się tego nie dało. Winie udawania - że przed społeczeństwem - pół biedy, gorzej, że przed samymi sobą - iż nic złego, wymagającego coraz pilniejszego działania, się nie dzieje.
Dlatego UE przydałoby się nowe, odważniejsze i mądrzejsze, potrafiące znaleźć środki zaradcze eliminujące - wyliczone - ciężkie choroby europejskiego projektu, kierownictwo. Cała bieda jednak w tym, że jedyną liczącą się opozycją wobec jej krótkowzrocznych rządców są nacjonalizujący rzecznicy wykluczonych, patrzący w jeszcze węższej skali... I gotowi - zamiast naprawić - dokończyć dzieła destrukcji...

* szerzej:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ wzrost-pkb-napedzany-dlugiem-to-bankructwo--,180,0 ,1759412.html
mozg_kl2
Użytkownik
#2037 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:35:49
mozg_kl2
Użytkownik
#2038 - Wysłana: 22 Lut 2017 14:47:49
mozg_kl2
Użytkownik
#2039 - Wysłana: 23 Lut 2017 20:08:05
Mav:
odzyskiwanie szacunku.

W zbliżającym się szczycie państw grupy G20, które odbędzie się w Baden Baden, udział weźmie także Polska, która otrzymała zaproszenie od Niemiec – gospodarza obrad. Szczyt gromadzi przedstawicieli najbogatszych państw świata oraz przedstawiciela Unii Europejskiej. Polska wyjątkowo także będzie uczestnikiem rozmów.

https://dorzeczy.pl/kraj/22740/Polska-wezmie-udzia l-w-szczycie-G20-To-dzieki-zaproszeniu-Niemiec.htm l

mówisz masz
Q__
Moderator
#2040 - Wysłana: 23 Lut 2017 20:33:39
mozg_kl2

mozg_kl2:
W zbliżającym się szczycie państw grupy G20, które odbędzie się w Baden Baden, udział weźmie także Polska, która otrzymała zaproszenie od Niemiec – gospodarza obrad

Tu chyba przyda się link:
http://pl.wikipedia.org/wiki/G20
 Strona:  ««  1  2  ...  66  67  68  69  70  ...  119  120  »» 
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!