Autor |
Wiadomość |
Eviva
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 14 Lis 2012 21:14:16
No to macie swój bar, Panowie  Miłej pogawędki.
|
Q__
Moderator
|
#2 - Wysłana: 14 Lis 2012 21:25:38
Eviva
Trudno będzie temu "Barowi" funkcjonować bez uprzedniej dyskusji na forum, czy dopuścić w wydzielonym topicu bardziej luzacki - by nie rzec: knajacki - język (w tym tak niemile widziane przez Kai'a wulgaryzmy, organicznie związane z tą konwncją dialogową).
Znaczy: krok pospieszny i nieprzemyślany...
|
Eviva
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 14 Lis 2012 21:28:00
Q__
Eviva: Chwileczkę. czy jest demokracja, czy jej nie ma? Q_: A co ona ma wspólne ze mną?
|
Q__
Moderator
|
#4 - Wysłana: 14 Lis 2012 21:37:11
EvivaWiesz co? Po latach pobytu na forum (oraz awansie na junior admina i dwukrotnym kandydowaniu na moda) nadal mieć nawyki trollującego newbie to naprawdę trzeba sztuki... 
|
Seybr
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 14 Lis 2012 21:59:28
Q__
Luźne tematy ale bez wulgaryzmów, jak już mamy tematy to niech zostanie.
|
Dragon
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 14 Lis 2012 22:51:54
Moja nowa miłość Kel Tec KSG  Szkoda tylko że w polsce panuje ubezwłasnowolnienie obywatela.
|
Christof
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 14 Lis 2012 23:02:19
Q__: Wiesz co? Po latach pobytu na forum (oraz awansie na junior admina i dwukrotnym kandydowaniu na moda) nadal mieć nawyki trollującego newbie to naprawdę trzeba sztuki... Eee tam... Do dinka jej, jeśli chodzi o trollowanie, daleko Rzuca w przestrzeń:Quark, dawaj holokabinę !! 
|
Picard
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 14 Lis 2012 23:41:57
Dragon: Szkoda tylko że w polsce panuje ubezwłasnowolnienie obywatela. Po co Ci to? Broń nie powinna być w reku obywatela, bo prowadzi to do takich patologii jak w USA gdzie dochodzi do masakr w miejscach publicznych dokonywanych przez uzbrojonych świrów.
|
Dragon
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 14 Lis 2012 23:51:40
PicardPowiedz to Szwajcarom 
|
Toudi
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 14 Lis 2012 23:52:05
Picard: bo prowadzi to do takich patologii jak w USA gdzie dochodzi do masakr w miejscach publicznych dokonywanych przez uzbrojonych świrów. Po pierwsze te świry i z ograniczonym dostępem do broni dadzą radę masakrę zrobić.. Po drugie w takiej Kanadzie, gdzie dostęp do broni jest zdaję się łatwiejszy niż USA, a problemów z bronią mają tam znaczniej mniej...
|
Dragon
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 15 Lis 2012 00:05:59
Toudi Kanada, Szwajcaria, Niemcy, Austria, Czechy, Nowa zelandia, Finlandia. Kraje o łatwym dostępie do broni i niskiej przestępczości. Nawet Rosjanie mają dość swobodne prawo i jakoś sie nie ma codziennie strzelnian.
Podawnie USA jako przykład robi sie nudno bo znacząca większość głośnych strzelanin miała miejsce w miejscach gdzie zakazano posiadania broni i utrudniano dostęp do niej praworządnym obywatelom.
Mam podać przykład Waszyngtonu gdzie po wprowadzeniu całkowitego zakazu posiadania broni miasto stało sie krajową stolicą morderstw?
|
Q__
Moderator
|
#12 - Wysłana: 15 Lis 2012 00:25:42
Dobra, dyskutanci, Wasze zdrówko. [Po wypiciu kielicha, salwa w powietrze i po ścianach, metodą "na Kmicica i kompanię jego", by i broń była w użyciu...  )
|
Picard
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 15 Lis 2012 00:30:53 - Edytowany przez: Picard
Toudi: Po pierwsze te świry i z ograniczonym dostępem do broni dadzą radę masakrę zrobić.. Po drugie w takiej Kanadzie, gdzie dostęp do broni jest zdaję się łatwiejszy niż USA, a problemów z bronią mają tam znaczniej mniej... Ale po co ułatwiać komuś zadanie? Facet, który strzelał na premierze Batmana zaopatrzył się w legalną broń. Inna sprawa, że jak u nas dochodzi do takiej masakry to ofiar jest znacznie mniej bo maniak biega z siekierą a nie bronią automatyczną: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Student-zabil- swojego-profesora-n3921.htmlMówisz o Kanadzie, Szwajcarii... fajnie, ale wytłumacz mi po co komukolwiek wogóle dostęp do broni palnej, nie mówiąc już o broni automatycznej? Dragon: Podawnie USA jako przykład robi sie nudno bo znacząca większość głośnych strzelanin miała miejsce w miejscach gdzie zakazano posiadania broni i utrudniano dostęp do niej praworządnym obywatelom. Nieprawda, ci maniacy jak facet na premierze Batmana mieli legalnie zakupioną broń. Dragon: Mam podać przykład Waszyngtonu gdzie po wprowadzeniu całkowitego zakazu posiadania broni miasto stało sie krajową stolicą morderstw? Bo mówisz o elemencie przestępczym, a nie o takich maniakach o jakich ja pisze...
|
Mav
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 15 Lis 2012 01:35:43 - Edytowany przez: Mav
Picard: Nieprawda, ci maniacy jak facet na premierze Batmana mieli legalnie zakupioną broń. Jak ktoś chcę to sobie broń załatwi. W Polsce też nie ma z tym takiego problemu jak się wszystkim wydaje. Psychol z USA tak pragnął strzelaniny, że by sobie na czarnym rynku ogarnął. Natomiast jak połowa osób w kinie byłaby uzbrojona to za długo by sobie nie postrzelał.
|
Seybr
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 15 Lis 2012 09:11:01
Panowie a co powiecie. Ja mam szafę typ pancerniak a w niej trzy sztuki broni. Oczywiście nie trzymam jej w domu swoim, tylko u rodziców. Mam uprawnienia instruktora, jestem enty czasem walnięty. To jednak nie zmusza mnie do wyjścia i zabawienie się w Brevika czy innego psychola.
Q__
Wiesz co ale bym się napił i tak w męskim gronie lekko sponiewierał.
|
Dragon
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 15 Lis 2012 09:22:10
Seybr Jakie masz?
|
Seybr
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 15 Lis 2012 09:45:25 - Edytowany przez: Seybr
Remington 223 - mały kaliber. Fajna broń na zawody i na lisa. Odrzut, jaki odrzut ? Sztucer cz550 - czeska produkcja. B. dobrej jakości i nie drogi. Luneta była droższa od samego sztucera. Bok - śrutówka. Dwie rureczki prawie jak w Quake, tylko w pionie ;].
|
Dragon
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 15 Lis 2012 11:56:51
Seybr
Czeska Zbrojowka. Piękny przykład mądrej prywatyzacji. Śnie po nocach by mieć CZ-75 Ale CZ 83 byłby świetny do noszenia przy sobie, najlepiej w kalibrze Makarov Sam zastanawiam sie nad kupnem Slavi, ale tej starszej bo obecnie CZ tak skupione na rynku broni nie traktuje już slavi tak poważnie i ta uległa znacznemu pogorszeniu. Przynajmniej w tej polandi wiatrówkę można posiadać, choć to udało sie wywalczyć.
A jakiej produkcji jest ten Bok i Remington 223 (bo zgaduje że miałeś na mysli kaliber)
|
Seybr
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 15 Lis 2012 12:12:44 - Edytowany przez: Seybr
DragonRemington 223 to model firmy Norinco - kaliber 5.56 x 45 - żaden szaf. Bok - IŻ 27 EM - 20/75 Zdaje mi się że kiedyś miałem możliwość postrzelać na strzelnicy. Dragon: Przynajmniej w tej polandi wiatrówkę można posiadać, choć to udało sie wywalczyć. W naszej polandi ciężko jest dostać pozwolenie na KBKS, Policja powie bo nie i pupa blada. Powoli ma się to zmienić. Ostatnio przeglądałem i trafiłem na mega wiatrówkę. Cena kosmiczna, ale nie pamiętam ile. Widziałem też KBKS za 11 tyś. zł. Piękna broń sportowa z komputerem ;].
|
Dragon
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 15 Lis 2012 12:22:55
SeybrNorinco, chiński producent ale robi dobrze solidnie i tanio. Jak stanie sie cud to pewnie coś bym od niego kupił. Bardzo dobrze kopują zachodnie konstrukcje. IŻ 27. Bardzo dobry producent, posiadam pistolet ich produkcji i stusunek ceny do jakości jest naprawde rewelacyjny. Seybr: Ostatnio przeglądałem i trafiłem na mega wiatrówkę. Cena kosmiczna, ale nie pamiętam ile. Pamiętasz moze producenta? Seybr: W naszej polandi ciężko jest dostać pozwolenie na KBKS, Policja powie bo nie i pupa blada. Powoli ma się to zmienić. Pomyśleć że w stanach najtańszego kbksa możesz sobie zafundować za ponad 100doców, oczywiście takiego puszkobijce a nie "match" ale do rozrywki i treningu w sam raz.
|
Eviva
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 15 Lis 2012 14:50:29
Q__: dwukrotnym kandydowaniu na moda O przepraszam. tylko jednokrotnym, a i to dla żartu. Q__: nadal mieć nawyki trollującego newbie to naprawdę trzeba sztuki... Żeby jako długowieczny mod nadal obrażać współforumowiczów, trzeba nawet znacznie więcej....
|
krzychu
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 15 Lis 2012 14:53:00
problem jest jak w szkole jak w klasie
gdzie jest nauczyciel i sa dzieci
jedni sie dobrze czuja w grupie a inni biegna do nauczyciela
ja to drugie
dlatego nie jestem za dostepem do broni a nawet psa
|
Dragon
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 15 Lis 2012 15:15:58
krzychu: problem jest jak w szkole jak w klasie gdzie jest nauczyciel i sa dzieci jedni sie dobrze czuja w grupie a inni biegna do nauczyciela ja to drugie dlatego nie jestem za dostepem do broni a nawet psa 
|
Q__
Moderator
|
#24 - Wysłana: 15 Lis 2012 15:18:46
EvivaEviva: O przepraszam. tylko jednokrotnym, a i to dla żartu. A w czasie mojej półrocznej absencji kogo zgłosił jako kandydatkę na moda RaulC? Hmmm? 
|
Seybr
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 15 Lis 2012 15:18:54 - Edytowany przez: Seybr
krzychu: dlatego nie jestem za dostepem do broni a nawet psa No powiedz czemu ? DragonNie pamiętam producenta.
|
Eviva
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 15 Lis 2012 17:28:46 - Edytowany przez: Eviva
Q__: A w czasie mojej półrocznej absencji kogo zgłosił jako kandydatkę na moda RaulC? Hmmm? To nie znaczy, że JA kandydowałam, bo nie kandydowałam. Zresztą coraz częściej utwierdzam się w przekonaniu, że biorąc pod uwagę kontrkandydatów, modów czynnych czy in spe, mogłabym być wcale nie najgorszym rozwiązaniem dla tego forum. I przypominam, Że w czasie tej Twej nieobecności jakoś forum nie wybuchło, a ludzie, nawet gdy się pokłócili, godzili się sami bez odgórnych represji. Wnioski niech każdy sam wyciągnie.
|
Q__
Moderator
|
#27 - Wysłana: 15 Lis 2012 17:37:02 - Edytowany przez: Q__
EvivaEviva: I przypominam, Że w czasie tej Twej nieobecności jakoś forum nie wybuchło, a ludzie, nawet gdy się pokłócili, godzili się sami bez odgórnych represji. Po okresie awantur, które Jurgena stawialy wobec b. trudnych moderatorskich wyborów i po obrzucaniu się "komplementami" podpadającymi pod paragrafy. Ponadto bez tych - jak mówisz - odgórnych represji tematyka forum z trekowej zbacza regularnie w kierunku polityczno-trollerskiej w czym zresztą wiedziesz prym.
|
Eviva
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 15 Lis 2012 17:39:36
Q__: zbacza regularnie w kierunku polityczno-trollerskiej w czym zresztą wiedziesz prym. Mod uprawiający nagonkę na usera - sam dajesz piękny przykład, więc nie miej pretensji do innych.
|
Q__
Moderator
|
#29 - Wysłana: 15 Lis 2012 18:13:23 - Edytowany przez: Q__
EvivaEviva: Mod uprawiający nagonkę na usera Od kiedy to zwrócenie uwagi rozrabiającemu użytkownikowi jest nagonką? To zwykła moderatorska, paskudna, robota.
|
Eviva
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 15 Lis 2012 18:43:27
Q__
Ja nie rozrabiam, a ciągle mi dokuczasz. Dogryzasz, poniżasz i ciągniesz za warkocze....
|