USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Nowa filozofia życiowa (i polityczna) według Kapitana Jamesa Tyberiusza Kirka
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
Autor Wiadomość
Eviva
Użytkownik
#91 - Wysłana: 21 Paź 2012 12:36:28
Kapitan James Tyberiusz Kirk:
Nikogo nie powinno obchodzic to faszyści myślą o czymkolwiek więc słuchanie najbardziej faszystowskiej organizacji w dziejach ludzkości jest błędne tym bardziej że podobno rząd zwalcza faszyzm..

Faszyści a naziście to dwie różne grupy światopoglądowe.
normalni, mądrzy i pracowici ludzie popierają kapitalizm

Nieprawda. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i nie ma to nic wspólnego z inteligencją. A Ty nie myl inteligencji ze sprytem i cwaniactwem, bo właśnie na tym się najlepiej zarabia.
Toudi
Użytkownik
#92 - Wysłana: 21 Paź 2012 12:42:10
UTOPIA = RAJ.. socjalizm z rajem ma tyle wspólnego co toaleta PKP.

To wciąż więcej niż ten wynoszony przez ciebie pod niebiosa kapitalizm...

dobremu wyzyskowi.

Kolejny w twoim wykonaniu piękny oksymoron. Umiesz pisać zdania, które ich nie zawierają?

Dlatego należy zrobić z tym jakiś porządek.

Jaką masz propozycję?
mozg_kl2
Użytkownik
#93 - Wysłana: 21 Paź 2012 13:10:58
Mariusz:
Bzdura. Konwencja haska IV z roku 1907 bardzo wyraźnie określa różnice pomiędzy terytoriami okupowanymi a własnymi terytoriami okupanta.

Zgoda jednak, nie zabraniała ona wprowadzania własnego porządku na terenach okupowanych, a o tym w tym momencie była mowa. Niemiecka segregacja rasowa, obozy pracy były umocowane w niemieckim systemie prawnym.

Mariusz:
tak więc polscy żołnierze jak najbardziej mieli prawo zabijać żołnierzy niemieckich, wszystko jedno w Warszawie czy nad Anglią.

Jeżeli czynili to jako żołnierze ubrani w mundury to tak. Zresztą tego nikt nie kwestionuje. W tym kazusie chodzi, jednak o partyzantów, którzy mundurów nie nosili, a więc nie można ich uznać za żołnierzy walczącej strony, ego nie są objęci ochroną zagwarantowana w prawie międzynarodowym.

Demokracja to demokracja.

Jesteś pewien?

to Król nie powinien sie mieszać w karanie ich.. powinna to zrobić Policja.

Policja zajmuje się ściganiem, karaniem zajmują się sądy, podległe Królowi. (w Twojej wersji rzeczywistości)

chodzi mi bardziej o monarchie jak np w Anglii. Król powinien decydować o wiekszości i mieć głos w każdej sprawie

W Anglii król jest tylko figurantem, a o wszystkim decyduje rząd. Nawet mowę tronową królowej, w której określa ona swoją politykę, pisze premier. Król nie posiada nawet prawa veta w stosunku do ustaw parlamentu, a takie prawo ma nasz prezydent.

Polska od lat była głupia bo zamiast atakować i podbijać inne tereny my woleliśmy sie bronić..

Pewnie. Moskwę to tak przypadkiem podbiliśmy, bo akurat szlachta pojechała na wakacje. Po co mielibyśmy je podbijać? Żeby stać się mniejszością we własnym kraju.

Kor:
Zależy w czego imię walczy. Jeśli walczy w imię ucisku, tortur i prześladowań dyktatury Saddama, to właśnie tym się różni od żołnierza AK - broni bezprawia

II Rp też była krajem autorytarnym, gdzie policja i wojsko strzelało do strajkujących robotników, gdzie przecinków politycznych internowano. Nie mówiąc już o konstytucji kwietniowej, która została przyjęta nie zgodnie z obowiązującymi wtedy regułami. Jeśli traktować AK jak przedłużenie II RP to też bronili oni bezprawia.

Kor:
Wojna obronna jest zgodna z doktryną Kościoła, jest zgodna z prawem naturalnym (prawo do obrony) i dlatego właśnie jest moralna. Dotyczy to tak samo zabijania w czasie tej wojny uzasadnionego obroną społeczności i jej wolności.

Wojna obrona to kolejny klucz otwierasz którym można otworzyć i rozpocząć każda wojnę. Amerykanie twierdzą, ze atak na Irak Afganistan to jest wojna obronna bo bronią własnego kraju. Podobnie wojna w Wietnamie, interwencja w krajach Ameryki Łacińskiej. Zresztą Kościół jasno stoi na stanowisku nie zabijaj prawda?

Ogólnie Kor zbastuj trochę, bo nie mam ochoty wysłuchiwać pyskówek pod moim adresem. Nie jestem Twoim młodszym bratem, żebyś mnie rugał jak psa.

Toudi:
Różnica miedzy partyzantką a terroryzmem jest taka, że terroryzm uderza głownie w cele cywilne (często własne), a partyzantka kieruje się jednak walką z wrogimi siłami, tylko że w sposób walk nieregularnych.

Pisałem o tym powyżej, jest różnica pomiędzy partyzantem a żołnierzem. Wiedział to np major Hubal, którego partyzantka walczyła w mundurach, własnie dzięki temu była objęta ochroną prawną jako formacja zbrojna walczącej strony. BTW Toudi co z Twoim blogiem dawno nic nie pisałeś?

Jedynie Watykan pozostał państwem katolickim na świecie.

Jeszcze Iran, parę krajów z Afryki.

osja była kiedyś bardzo małym krajem (mniejszym niż teraz Polska) a teraz jest większa niż cały kontynent Europejski.

I co z tego, skoro nie potrafi utrzymać i zagospodarować tych terenów? Rosja staje się pustynia demograficzna. Są już okręgi gdzie jest więcej nie Rosjan niż Rosjan, szczególnie na Wschodzie. Według prognoz do 2030 roku Rosjan będzie tyle co obecnie mieszkańców Wietnamu.

Rozdawać swoje pieniedze ale nie innych. Pieniedzy z podatków nie powinny być rozdawane za darmo

Na co według Ciebie powinny być zatem przeznaczane.

(wszystkie darmozjady tak robią

Na chwilę obecna sam jestes darmozjadem żyjącym na garnuszku swojej małe wspólnoty, głoszącym kapitalistyczno lewackie poglądy.

Toudi:
Jaką masz propozycję?

Obóz pracy nie czytałeś?
Kapitan James Tyberiusz Kirk
Użytkownik
#94 - Wysłana: 21 Paź 2012 13:46:59 - Edytowany przez: Kapitan James Tyberiusz Kirk
FederacyjneMSZ:
Maltę, Monako, Liechtenstein to również państwa wyznaniowe.

Nie każdy kraj wyznaniowy jest krajem katolickim.

Eviva:
Nieprawda. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i nie ma to nic wspólnego z inteligencją. A Ty nie myl inteligencji ze sprytem i cwaniactwem, bo właśnie na tym się najlepiej zarabia.

Ja tu nie mówie o inteligencji... nie wiem kiedy ludzie w końcu zrozumieją że inteligencja i mądrość to dwie różne sprawy..

Toudi:
To wciąż więcej niż ten wynoszony przez ciebie pod niebiosa kapitalizm...

Nie bo w socjaliźmie kraj sie stacza, ludzie mają ograniczenia na rynku nikt nie ma swojej własności a w kapitaliźmie wszystko sie rozwija aż w końcu na świecie zostajęą tylko pracowici ludzie bo niepracowici, darmozjady, i socjaliści w końcu zdychają bo nie mogą sobie poradzić. Kapitalizm pod KAŻDYM względem bezkompromisowo przewyższa socjalizm.

Toudi:
Jaką masz propozycję?

Odciąć kościół od rządu tak by miałtaki sam głos jak zwykła instytucja pełniąca usługi.

mozg_kl2:
Jesteś pewien?

Tak. Albo jest demokracja albo jej nie ma albo jest jej parodia.

mozg_kl2:
Policja zajmuje się ściganiem, karaniem zajmują się sądy, podległe Królowi.

Król o sądach powinien decydować tylko tyle ZA CO mają karać. Prawo powinno być z góry ustalone i sąd sie do niego powinien stosować bez względu na wole wyższych służb. Oczwyiście mogą to prawo zmienić..

mozg_kl2:
W Anglii król jest tylko figurantem, a o wszystkim decyduje rząd. Nawet mowę tronową królowej, w której określa ona swoją politykę, pisze premier. Król nie posiada nawet prawa veta w stosunku do ustaw parlamentu, a takie prawo ma nasz prezydent.

I jest dobrze.. aczkolwiek Król powinien mieć więcej praw. .ale wszystko można zrobić byle nie było demokracji.

mozg_kl2:
Jeszcze Iran, parę krajów z Afryki.

Ale to Afryka a ja mówie o cywilizowanych kontynentach,

mozg_kl2:
Na co według Ciebie powinny być zatem przeznaczane.

Na utrzymanie służb państowych tzn. Rządu, Wojska, Policji, Sądów.. obozy pracy powinny zostać państwowe ale mogą same na siebie zarabiać...

mozg_kl2:
Na chwilę obecna sam jestes darmozjadem żyjącym na garnuszku swojej małe wspólnoty, głoszącym kapitalistyczno lewackie poglądy.

Od kiedy lewacy popieraja kapitalizm? Przecież lewacy to idioci tzn. socjaliści, komuniści, demokraci, psycho obrońcy praw zwierząt, zwolennicy zapomóg itp.

Lewak od normalnego człowieka różni sie tym że Człowiek umiera a nie zdycha jak lewak...

określenie jest dobre bo:

lewak = socjalista = pracuje dla wszystkich jak robak = Zdycha.
MarcinK
Użytkownik
#95 - Wysłana: 21 Paź 2012 13:54:56

Czy ta wypowiedź nie podbiega pod rasizm?
Użytkownik
#96 - Wysłana: 21 Paź 2012 14:49:03
MarcinK:

Nie bo nie uznaje Murzynów za gorszych tylko ich kraje za prymitywniejsze pod względem technologicznym, gospodarczym itp.
Toudi
Użytkownik
#97 - Wysłana: 21 Paź 2012 20:07:12
mozg_kl2:
BTW Toudi co z Twoim blogiem dawno nic nie pisałeś?

Czas drogi mózg, czas to rzecz której tak strasznie mi ostatnio brakuje... Czytam ostatnio tylko w "czytelni" a i tam czasu za wiele nie ma...

Nie bo w socjaliźmie kraj sie stacza,

To tylko twoje założenie, w kapitalizmie kraje też się staczają. Patrz na kryzysy US czy EU...
Użytkownik
#98 - Wysłana: 21 Paź 2012 20:34:31
Toudi:
To tylko twoje założenie, w kapitalizmie kraje też się staczają.

Owszem.. zdarzają sie takie przypadki aczkolwiek rzadko. Wiekszośc kapitalistych kraji sie nie stacza chyba że sa pseudo kapitlaistyczny lub ludzie są na tyle leniwi i głupi że nie potrafią ciężko pracować.. w socjakiźmie kraj ZAWSZE sie stoczy chyba że jest bogaty w surowce (ropa itp) ale taki krja predzej czy później przejdzie na kapitalizm.
Toudi
Użytkownik
#99 - Wysłana: 21 Paź 2012 20:39:51
Kapitan James Tyberiusz Kirk w kapitalizmie nikt nie wytwarza więcej niż 100% normy, w socjalizmie potrafili zrobić na zmianie i 110% a nawet 200% normy... Więc jak chcesz dowieść swojej tezy, że to w socjalizmie ludzie są leniwi i kraj się stacza?
Użytkownik
#100 - Wysłana: 21 Paź 2012 21:46:18 - Edytowany przez: Kapitan James Tyberiusz Kirk
Toudi:
Więc jak chcesz dowieść swojej tezy, że to w socjalizmie ludzie są leniwi i kraj się stacza?

W socjaliźmie można narzucać administracji np szkoły ile sprzątaczka ma zarabiać.. płaca minimalna itp. Płatne urloy i tak dalej.. .pieniedzą praktycznie są rozdawane za siedzienie a nawet zwolnić nie można z byle powodu i nikt nie ma swojej włąsności. Nie ma konkurencji wiec kraj sie nie rozwija. To że ludzie zarabiają nei jest duzym plusem chyba że dla nich.

W kapitaliźmie tez można zarobić i nie ma problemu z np emeryturami
Toudi
Użytkownik
#101 - Wysłana: 21 Paź 2012 22:10:32
Kapitan James Tyberiusz Kirk, widać że słyszałeś, że gdzieś dzwony biją, ale nawet nie wiesz jakie i ile. Za komuny był przymus pracy, ale nie wynikał on z samego socjalizmu ale konkretnej odmiany jaka panowała u nas.

Co do twojego bredzenia o braku urlopów, braku stawki minimalnej itp. To niestety widać, że w życiu jeszcze na nic nie zrobiłeś. A ojciec to pewno płaci ci nawet za zrobienie zadania domowego albo wyrzucenie śmieci, czy wkładanie brudnych rzeczy do kosza na brudy...

Człowiek nie maszyna, nie może pracować non stop i do końca życia. Gdyby zmusić człowieka do tego co proponujesz, to bardzo szybko zaczął by odwalać fuszerkę a nie pracować. Ale jesteś jeszcze na tyle młody, że nie rozumiesz nawet o czym piszę...
Użytkownik
#102 - Wysłana: 21 Paź 2012 22:40:23
Toudi:
Co do twojego bredzenia o braku urlopów, braku stawki minimalnej itp. To niestety widać, że w życiu jeszcze na nic nie zrobiłeś. A ojciec to pewno płaci ci nawet za zrobienie zadania domowego albo wyrzucenie śmieci, czy wkładanie brudnych rzeczy do kosza na brudy...

Urlopy i Stawka minimalna powinan być aczkolwiek TYLKO w umowie poniedzy pracownikiem a pracodawcom. Rząd nie powinien narzucać pracodawcy że np. osoby w ciąży maja mieć tyle urlopu itp. TO że komuś sie nie chce pracować to jego problem pzoa tym brak narzuconego urlopu nie oznacza że każdy pracodawca będzie zumszał do pracy codziennie praconików.

Jak pomysł o rocznym urlopie macierzyńskim od Tuska wejdzie w życie to tylko idiota zatrudni kobiete... wiele osób nie rozumie że np przepuszczanie kobiet to dobra wola.. a powyżej 50% kobiet uważa że wszystkich dookoła obchodzi ona i jej dziecko np że w autobusie będą cicho bo jej dziecko śpi albo że każdy ją MUSI przepuscić w kolejce.

Toudi:
Człowiek nie maszyna

Maszyna tyle że biologiczna.

Toudi:
nie może pracować non stop i do końca życia

Jak najbardziej sie zgadzam ale nie zgadzam sie z tym by wyznaczone godziny itp NARZUCAĆ z góry pracodawcom przez rząd.. poza tym jak ktośsobir zaoszczędzi odpowiednio dużo to może i po 40 przestać pracować.. jeśli człowiek podpisuje umowe że będzie pracował do 80 to jego problem// Wszystko powinno sie skupiać na umowie. Jeśli pracodawca podpisze umowe że nei zwolni człowieka przez ileś tam lat to też musi dotrzymać.

Toudi:
Gdyby zmusić człowieka do tego co proponujesz, to bardzo szybko zaczął by odwalać fuszerkę a nie pracować. Ale jesteś jeszcze na tyle młody, że nie rozumiesz nawet o czym piszę...

Tu nikt nikogo nie zmusza. Dana osoba dobrowolnie godzi sie na taką a nie inną prace, na tyle a nie tyle godzin, na takie a nie inne pieniądze gdy podpisuje umowe... zmuszanie to jest jak rząd narzuca ludziom że MUSZĄ dać tyle i a nie tyle urlopu matce z dzieckiem a pracodawca nawet nie może zwolnić później..
Seybr
Użytkownik
#103 - Wysłana: 22 Paź 2012 10:05:48
Jak pomysł o rocznym urlopie macierzyńskim od Tuska wejdzie w życie to tylko idiota zatrudni kobiete...

Wiesz w normalnych krajach to norma, jak przedszkola czy żłobki. Nie wiesz co to jest macierzyństwo, ojcostwo. Sam jesteś jeszcze dzieciakiem by to pojąc. Zrozum człowieku, że małe dziecko potrzebuje bliskości. W normalnych krajach pracodawca to rozumie i szanuje dobrą. Wolę. W tym kraju jak by mógł człowiek, to pracodawca kazał by się takiej kobiecie po trzech dniach stawić do pracy. Puki co jest trend by nie mieć dzieci. W tym kraju ktoś musi pracować na starców i emerytów.

Urlopy i Stawka minimalna powinan być aczkolwiek TYLKO w umowie poniedzy pracownikiem a pracodawcom

Ta jasne, to taki pracodawca płacił by grosze. Chcesz nie pracuj albo rób za murzyna i zbieraj bawełnę. Widać że w życiu nie pracowałeś a takie poglądy masz po kimś. Jeżeli w przyszłości będziesz dawał pracę, to współczuje innym.

Ty byś wprowadził zasady feudalne, nawet nie dziki kapitalizm ale niewolnictwo.
Użytkownik
#104 - Wysłana: 22 Paź 2012 10:39:35
Seybr:
Wiesz w normalnych krajach to norma, jak przedszkola czy żłobki

W normalnych krajach pracodawcy zależy głównie na zysku (nawet w nienormalnych tak jest) a pomysł o rocznym urlopie macierzyńskim to głupota. Czy to logiczne by pracodawca zatrudniał młodą kobiete dla które jbędzie za chwile szukał zastępstwa bo zajdzie w ciąże czy zatrudni faceta (niewiele mniej inteligentnego)? WIĘKSZOŚĆ pracodawców (i to nawet kobiety) zatrudniły by faceta.

Seybr:
Nie wiesz co to jest macierzyństwo, ojcostwo.

ALe niektóre rzeczy wiem dlatego pojmuje jaki pomysł jest głupi a jaki nie...

Seybr:
Sam jesteś jeszcze dzieciakiem by to pojąc

Dziecko to osoba do ok. 25-30 lat. Wiek to tylko stan umysłu.

Seybr:
Zrozum człowieku, że małe dziecko potrzebuje bliskości.

A ty zrozum że to problem kobiety i ona i jej dziecko nie jest pępkiem świata ani świetą krową chyba że dla ich bliskich.. kobieta w ciąży lub z małym dzieckiem myśli że wszyscy dookoła niej będą latać, uważać na nią i dawać jej same przywieleje itp. Owszem są sklepy w których takie osoby wchodzą poza kolejką lub mają osobne kasy ale to wola właściciela..

To ze czyjeś dziecko potrzebuje bliskości jest problemem TYLKO tej osoby.

Seybr:
W normalnych krajach pracodawca to rozumie i szanuje dobrą. Wolę.

Tu tez może rozumieć. Ale zmuszanie go do tego sprawi że nie będize zatrudniałkobiet a nie będzie dawałim wolne.

Seybr:
W tym kraju jak by mógł człowiek, to pracodawca kazał by się takiej kobiecie po trzech dniach stawić do pracy.

Prędzej by ją zwolnił.. za duże ryzyko że umrze w pracy lub coś je jsie stanie a wtedy sklep będzie miał złą reputacje...

Seybr:
Puki co jest trend by nie mieć dzieci.

Teraz ogólnie kobietom odbija masowo... niektóre mają po 15-17 lat i zachodzą w PLANOWANĄ ciąże a później gdy mają 18 pouczają innych i jeszcze są złe że nie mówi im sie w internecie per pan/pani. Nie wiem czemu mam w internecie sie zwracać komuś per pan/pani tym bardziej 18latce (ktoś by mógł douczyć wreszcie że pełnoletność nie równa sie dorosłość). To głupota że ktoś myśli że wczoraj był dzieckiem a dzisiaj automatycznie awansował na dorosłego bo ma 18... teraz nawet niektóre 17 (robiące gorsze błędy ode mnie) mnie pouczają bo myślą że straszne = mądrzejsze i jeszcze uważają sie za "dorosłe kobiety" (znam kilka takich). Więc mogę sie skłonić do teorii że kobietom (a w tym przypadku dziewczynom) masowo odbija bo nie dosć że uważają sie za pepek świata, święte krowy, chcą samych przywilejów to jeszcze uważająsie za dorsołe i żądają tytułów tylko dlatego że mają dziecko lub więcej niż 17latt... ja żadnemu internaucie nie mówie per pan/pani a tym bardziej komuś przed 25... przecież to dzieci tylko pełnoletni (i w wielu przypadkach nie lepsze ode mnie)

Seybr:
W tym kraju ktoś musi pracować na starców i emerytów.

Niech za młodu sami pracują na siebie by później nikt na nich nie pracował.

Seybr:
Ta jasne, to taki pracodawca płacił by grosze.

Niekoniecznie. Zawsze ktoś zaoferował by wiecej by zdobywać pracowników.

Płaca minimalna to głupota. Jeśli pracowni ksie zgadza pracować za 5 zł/dziennie to jego sprawa. jak ktoś ma mały interes to prędzej sam będzie pracował i nie zatrudni nikogo niz będzie mu płacił niewiadomo ile.f. płaca minimalna, związki zawodowe i inne faszystowskie wymysły powinny być całkowicie zniesione.

Seybr:
Ty byś wprowadził zasady feudalne, nawet nie dziki kapitalizm ale niewolnictwo.

Niewolnictwo jest zbędne. Każdy powinien muc sie zwolnić keidy chce z pracy.. wystarczy że mamy wieźniów w obozach pracy. Są one własnością rządu i wystarczy spokojnie by na nich zarobić.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#105 - Wysłana: 22 Paź 2012 10:58:28 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Nie każdy kraj wyznaniowy jest krajem katolickim.

tylko , że te które wymieniłem są katolickie...^^

MarcinK:

Stwierdzenie faktu nie może być rasizmem.

muc

ja robię koszmarne błędy, szczególnie interpunkcyjne, ale to już przegięcie..

Teraz ogólnie kobietom odbija masowo... niektóre mają po 15-17 lat i zachodzą w PLANOWANĄ ciąże a później gdy mają 18 pouczają innych i jeszcze są złe że nie mówi im sie w internecie per pan/pani. Nie wiem czemu mam w internecie sie zwracać komuś per pan/pani tym bardziej 18latce (ktoś by mógł douczyć wreszcie że pełnoletność nie równa sie dorosłość). To głupota że ktoś myśli że wczoraj był dzieckiem a dzisiaj automatycznie awansował na dorosłego bo ma 18... teraz nawet niektóre 17 (robiące gorsze błędy ode mnie) mnie pouczają bo myślą że straszne = mądrzejsze i jeszcze uważają sie za "dorosłe kobiety" (znam kilka takich). Więc mogę sie skłonić do teorii że kobietom (a w tym przypadku dziewczynom) masowo odbija bo nie dosć że uważają sie za pepek świata, święte krowy, chcą samych przywilejów to jeszcze uważająsie za dorsołe i żądają tytułów tylko dlatego że mają dziecko lub więcej niż 17latt... ja żadnemu internaucie nie mówie per pan/pani a tym bardziej komuś przed 25... przecież to dzieci tylko pełnoletni (i w wielu przypadkach nie lepsze ode mnie)

zmień lustro, bo te bardzo Ciebie oszukuje.
Użytkownik
#106 - Wysłana: 22 Paź 2012 11:39:45
FederacyjneMSZ:
tylko , że te które wymieniłem są katolickie...

Dobra dobra.. to ejst ich ciut więcej

FederacyjneMSZ:
Stwierdzenie faktu nie może być rasizmem.

Chyba że dana rasa rzeczywiście jest gorsza.. u ludzi akurat rasy są jednakowo inteligentne.. ale np u psów to już nie.

FederacyjneMSZ:
ja robię koszmarne błędy, szczególnie interpunkcyjne, ale to już przegięcie..

Przepraszam

FederacyjneMSZ:
zmień lustro, bo te bardzo Ciebie oszukuje.

Nie rozumiem.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#107 - Wysłana: 22 Paź 2012 12:48:14
Dobra dobra.. to ejst ich ciut więcej

ale stwierdziłeś , że

Jedynie Watykan pozostał państwem katolickim na świecie. Inne są neutralne poglądowo tzn. świeckie.

To napisałem Tobie, że są też i inne.

Chyba że dana rasa rzeczywiście jest gorsza.. u ludzi akurat rasy są jednakowo inteligentne.. ale np u psów to już nie.

Mylisz pojecie cywilizacji i rasy. Cywilizacje ludów Afryki środkowej stoi ma bardzo niskim poziomie.
Użytkownik
#108 - Wysłana: 22 Paź 2012 14:12:49
FederacyjneMSZ:
Cywilizacje ludów Afryki środkowej stoi ma bardzo niskim poziomie.

No wiem aczkolwiek mówie że niektóre rasy niektóych gatunków rzeczywiscie mogą być gorsze od innych.

Ale faktycznie murzyny stoją niżej jeśli chodzi o technologie itp.
Mav
Użytkownik
#109 - Wysłana: 22 Paź 2012 14:31:46 - Edytowany przez: Mav
FederacyjneMSZ:
Cywilizacje ludów Afryki środkowej stoi ma bardzo niskim poziomie.

Ale faktycznie murzyny stoją niżej jeśli chodzi o technologie itp.

Ja tam rasistą nie jestem. Ale wypada zwrócić uwagę na fakt, że w USA, kraju takich możliwości, Murzyni nie potrafią stworzyć zorganizowanej grupy przestępczej, a o prawdziwej mafii już nie wspomnę. Włosi mają mafie, Rosjanie (Słowianie jakby nie była, a i my swój Pruszków mieliśmy) też są znani na świecie, Latynosi mają MS 13, jest także Mexican Mafia, Japońska Yakuza itd. Murzyni potrafią jedynie zebrać grupkę narwańców i napaść na sklep, pobić się i postrzelać z innymi grupkami. Banda to maks co może z nich wyjść Moim zdanie świadczy to o braku zorganizowania, niemożności tworzenia struktur, pewnych zasad. Ostatnio rozmawiałem na ten temat z kolegą i też ciekawym tekstem rzucił: tak brakuje wody w Afryce, ale zamiast się zebrać i wykopać dziurę w ziemi, to czekają aż biały przyjdzie i sam zrobi studnie Też w jakiś sposób to brak organizacji, pomysłów.
Seybr
Użytkownik
#110 - Wysłana: 22 Paź 2012 14:49:21
W normalnych krajach pracodawcy zależy głównie na zysku (nawet w nienormalnych tak jest) a pomysł o rocznym urlopie macierzyńskim to głupota.

Wiesz co reprezentujesz poglądy którymi gardzę. Liczy się tylko zysk a nie człowiek. Wiesz jak taki sam jesteś to z jakiej paki jesteś fanem Treka ?

ALe niektóre rzeczy wiem dlatego pojmuje jaki pomysł jest głupi a jaki nie...

Odezwał się dj teoretyk. G. wiesz tyle co ci matka i ojciec wpoili. Wiesz mało, do tego trzeba dorosnąć. Trzeba to przeżyć i poczuć. Choć nasza wykształcona Madam Picard może mieć doktorat z dziedziny dzieci itp. Może wykładać na ten temat. Ja jej zawsze powiem, nie masz dzieci to mało wiesz. Teoria a praktyka to co innego. Każde dziecko jest inne.

ja żadnemu internaucie nie mówie per pan/pani a tym bardziej komuś przed 25... przecież to dzieci tylko pełnoletni (i w wielu przypadkach nie lepsze ode mnie)

Jest coś takiego jak etykieta internetowa, czasy irca. Tak tu na forum jesteśmy na Ty. Widzisz w świecie po za netu do Q czy do mnie musiał byś mówić per Pan. Nie tylko z racji wieku, ale i szacunku.
W necie to jest normalne, chyba że coś kupujesz (jakiś sklep). Nie wiesz z kim rozmawiasz, tym bardziej że jest to obca osoba. Ja zawsze w tedy jestem na Pan - kultura osobista.

Niekoniecznie. Zawsze ktoś zaoferował by wiecej by zdobywać pracowników.

Ta jasne, wiesz pracodawcy szybko zmawiają się i to z różnych branż. Patrzę na swoje podwórko. Większość z nich płaci minimum. Jak by mogli to by kazali pracować za 100 zł.
Q__
Moderator
#111 - Wysłana: 22 Paź 2012 14:51:54
Mav

Mav:
Ostatnio rozmawiałem na ten temat z kolegą i też ciekawym tekstem rzucił: tak brakuje wody w Afryce, ale zamiast się zebrać i wykopać dziurę w ziemi, to czekają aż biały przyjdzie i sam zrobi studnie

Dwa pytania:
1. czy kolega posiadał ścisle informacje?
2. jak wobec tego gupie Murzyny radziły sobie przed nadejściem białych? zdaje się bowiem, że wypalały brąz, zakładały imperia etc.
Mav
Użytkownik
#112 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:07:09 - Edytowany przez: Mav
Q__:
1. czy kolega posiadał ścisle informacje?

Inteligentny gościu. Nawet chińskiego języka się z ciekawości uczył. Bardzo ciekawe rzeczy na jego temat mówił, strasznie skomplikowana sprawa. Dlatego myślę, że totalnej głupoty nie mówił. Studnie to jest jednak sprawa dyskusyjna, ale co z brakiem czarnej mafii? Nie daje Ci to do myślenia?

Q__:
2. jak wobec tego gupie Murzyny radziły sobie przed nadejściem białych? zdaje się bowiem, że wypalały brąz, zakładały imperia etc.

Oj, Q, ale po co od razu gupie Murzyny? Czy ja ich obrażałem? Ok, z tymi studniami to kontrowersyjne i zapomniałem dodać, że trzeba by to bardziej przeanalizować. Ale ogólnie nie robię z nich głupków, tylko mniej zorganizowanych, nie potrafiących się tak zorganizować jak inne nacje. Co do tych cywilizacji, to chyba wszystkie zostały najechane przez Europejczyków, co skończyło się ich upadkiem. Istniały w porywach kilkaset lat. Chyba, że coś mylę, bo wiesz, ja nie jestem tak oczytany jak ty
Użytkownik
#113 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:10:03 - Edytowany przez: Kapitan James Tyberiusz Kirk
Mav:
Murzyni nie potrafią stworzyć zorganizowanej grupy przestępczej,

Nawet Szympansy potrafią bardziej "zorganizowane" grupy przestepcze robić..

Seybr:
Wiesz co reprezentujesz poglądy którymi gardzę.

ja gardzę demokracją itp. więc nie dziwie sie..

Seybr:
Liczy się tylko zysk a nie człowiek.

Człowiek liczy sie bardziej od pieniedzy aczkolwiek nie zakładam swojej firmy po to by pomagać innym tylko po to by zarobić.

Seybr:
Wiesz jak taki sam jesteś to z jakiej paki jesteś fanem Treka ?

Star Treka lubią ogólnie za wszystko chodź nie podoba mi sie tam ustruj polityczny.. ogólnie tworzenie takiej federacji to głupota..

Seybr:
Widzisz w świecie po za netu do Q czy do mnie musiał byś mówić per Pan.

W realu jak najbardziej.... aczkolwiek w necie nigdy ty mbardziej komuś takiemu jak te dziewczyny co spotykałem..

Seybr:
Ta jasne, wiesz pracodawcy szybko zmawiają się i to z różnych branż. Patrzę na swoje podwórko. Większość z nich płaci minimum. Jak by mogli to by kazali pracować za 100 zł.

Dziennie czy miesiecznie? Bo jak dziennie to jak najbardziej dobra stawka.. zależy też w jakiej pracy..

Q__:

Na filmach przyrodniczych nei raz widzimy jak np. szympansy i inne tego typu małpy strają sie szuakcwody... te bardziej inteligentne małpy tworża nawet prymitywne studnie itp.. Murzyn czela aż biały przyjdzie... nie mówie że murzyn jest głupszy od szympansa ale cóż..

Ciekawi mnie czemu w Europie rozwneliśmy sie do zaawansowanego stopnia w 30 000 lat a Murzyny siedzieli ponad 170 000 lat wcześniej w Afryce i przez 200 000 lat nie rozwineli sie w ogóle (Egipt to chyba jedyna doskonała cywilizacja w Afryce). Dopiero biali ich najechal a ci kupili bądź podrobili technologie.. jmakby nie my to nie wiedzieli by nawet co to jest aparat fotograficzny..
Q__
Moderator
#114 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:30:44 - Edytowany przez: Q__

szympansy i inne tego typu małpy strają sie szuakcwody... te bardziej inteligentne małpy tworża nawet prymitywne studnie itp.. Murzyn czela aż biały przyjdzie...

I otóż, Drodzy Współuczestnicy tej farsy, jesteśmy świadkami realizacji schematu znanego z ludowego przysłowia: "nauczyć g***niarza, chodzi i powtarza"... (Bez niczyjej urazy.)

(Po prostu, KJTK, puszczasz w dalszy obieg niezweryfikowaną informację przyjmując ją jako dogmat.)

i przez 200 000 lat nie rozwineli sie w ogóle (Egipt to chyba jedyna doskonała cywilizacja w Afryce)

Imperia Ghany i Beninu, królestwa Napaty i Meroe. W szkole o nich nie uczyli?
Użytkownik
#115 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:36:38
Q__:
"nauczyć g***niarza, chodzi i powtarza"

Jakby nikt nie uczył "G***WNIARZÓW" to dotąd siedzielibyśmy na drzewach i jedli banany.

Q__:
Imperia Ghany i Beninu, królestwa Napaty i Meroe. W szkole o nich nie uczyli

jeszcze nei aczkolwiek skoro murzyny mogą sie rozwijąc jak my to czemu SAMI nie wymyślili broni walnej, samochodów itp?
Seybr
Użytkownik
#116 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:39:48 - Edytowany przez: Seybr
Człowiek liczy sie bardziej od pieniedzy aczkolwiek nie zakładam swojej firmy po to by pomagać innym tylko po to by zarobić.

Każdy tak chce i każdy stara się to robić. Ale istnieje coś jak godność i godziwa praca. Pamiętaj, pracodawca nie istnieje bez pracowników.
Zrozumiesz jak pójdziesz to pracy, ale nie u tatusia tylko u kogoś.
Chcesz pracować jak w Faxconnie, droga wolna. Dla nich liczy się wyłącznie zysk a nie człowiek. Appel taki piękny dla klienta a co robi. Pomijam że bardzo obsrał swoje podwórko. Przeciwnicy Samsunga dowiedzieli się że procek jak i główne części są tej firmy, ale to tak na marginesie. Obyś trafił na takiego typa jak ty.

Q__:
Imperia Ghany i Beninu, królestwa Napaty i Meroe. W szkole o nich nie uczyli?

W szkole nie uczą takich rzeczy, czego ty wymagasz. Wielkiej wiedzy od uczniów ? Belfer nie jest kreatywny a dzieci mają być ?

Zobacz to :
http://demotywatory.pl/3948313/Internauci

Pomijam że ostatnio miałem możliwość popracować z nauczycielami. Takich leni dawno nie widziałem, po za tym robią to co muszą. Zero inicjatywy, żaden nie chciał zrobić coś od tak siebie. Nie wytrzymałem i mięsem rzucałem.
Q__
Moderator
#117 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:47:06 - Edytowany przez: Q__

Jakby nikt nie uczył "G***WNIARZÓW" to dotąd siedzielibyśmy na drzewach i jedli banany.

Po pierwsze "g***niarzy" jeśli już. Po drugie... Ucząc można przekazywać prawdy czy praktyczne umiejętności, można - często mimo woli - przekazywać bzdury. Inna rzecz, że nie jesteś jeszcze, być może, na tym etapie swojej życiowej drogi by umieć samodzielnie weryfikować przyswajane treści.

broni walnej

Palnej, jeśli już.
Użytkownik
#118 - Wysłana: 22 Paź 2012 15:59:49
Seybr:
Każdy tak chce i każdy stara się to robić. Ale istnieje coś jak godność i godziwa praca. Pamiętaj, pracodawca nie istnieje bez pracowników.

Owszem aczkolwiek dawania długich urlopów tzn. wymuszanie ich na pracodawcy to brak szacunku dla jego własności. Już lepiej by miał prawo zwolnienia takiej osoby.

Pracodawca istnieje bez pracywników tyle że sam musi być jednym i drugim

Seybr:
Obyś trafił na takiego typa jak ty.

W sumie zamierzam mieć własny interes więc...

Q__:
Palnej, jeśli już.

To była literówka...
Q__
Moderator
#119 - Wysłana: 22 Paź 2012 16:02:41 - Edytowany przez: Q__

To była literówka...

Zważywszy na to, że "P" i "W" leżą po dwu przeciwnych stronach klawiatury typu QWERTY, musisz mieć b. szeroki rozstaw palców...

A co do meritum: proch jest zasadniczo chińskim wynalazkiem, nie europejskim... Wygląda zresztą na to, że taoistyczni alchemicy stworzyli go zupełnym przypadkiem.

Samochody zaś? Koło jest jednym z najstarszych znanych wynalazków, nie wiadomo nawet kto go dokonał. (Jak twierdzi Wikipedia: "Evidence of wheeled vehicles appears from the mid-4th millennium BC, near-simultaneously in Mesopotamia, the Northern Caucasus (Maykop culture) and Central Europe, so that the question of which culture originally invented the wheeled vehicle remains unresolved and under debate.
The earliest well-dated depiction of a wheeled vehicle (here a wagon—four wheels, two axles), is on the Bronocice pot, a ca. 3500–3350 BC clay pot excavated in a Funnelbeaker culture settlement in southern Poland."
) Prymitywne maszyny parowe znali już starożytni Grecy ("The history of the steam engine stretches back as far as the first century AD; the first recorded rudimentary steam engine being the aeolipile described by Greek mathematician Hero of Alexandria."). Teoretycznie cóż prostszego niż to połączyć, a jednak pierwszy samojezdny parowy samochodzik-zabawkę wymyślił dopiero w 1672 Ferdinand Verbiest, by zabawić cesarza Chin. Pierwszy, wywracający zresztą na każdym zakręcie, "prawdziwy" samochód parowy Nicolas-Joseph Cugnot prawie stulecie (!) później, w roku 1769. Zaś masowy przemysł samochodowy to dopiero kwestia XX wieku. Tak więc z tymi wynalazkami to nie tak łatwo.

Aeolipile Herona z Aleksandrii:

Samochodzik Verbiesta:

Samochód parowy Cugnota:

ps. źródła:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wheel
http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_engine
http://en.wikipedia.org/wiki/Hero_of_Alexandria
http://en.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas-Joseph_Cugnot
Seybr
Użytkownik
#120 - Wysłana: 22 Paź 2012 16:05:51
Owszem aczkolwiek dawania długich urlopów tzn. wymuszanie ich na pracodawcy to brak szacunku dla jego własności. Już lepiej by miał prawo zwolnienia takiej osoby

Czyli ma być jak za chłopka. Pan pozwoli to sobie pojedziesz na urlop, no ale maks na dwa dni. Prawo pracownicze jest prawem i ty będziesz musiał jego przestrzegać. Prawo w naszym kraju idzie ku lepszemu. Zanim ty będziesz miał własny interes wiele się zmieni.

W sumie zamierzam mieć własny interes więc..

Oby ci wyszło, ale jak trafisz na klienta podobnego do ciebie, nie płacz. Takim myśleniem jak ty jest sporo ludzi. Zatrudniają ludzi na czarno a te łosie się godzą na to.
Wiesz czemu ja mam swój własny biznes, żeby nie obcować z takimi ludźmi jak. Ale to jeden z własnych powodów.
No i powodzenia w biznesie, musisz się jeszcze wiele nauczyć.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Nowa filozofia życiowa (i polityczna) według Kapitana Jamesa Tyberiusza Kirka

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!