USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Piraci z Karaibów
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#61 - Wysłana: 26 Maj 2011 23:18:16 - Edytowany przez: Picard
Madame Picard:
Niestety czytanie bez zrozumienia i plecenie głupot wywołuje we mnie zupełnie irracjonalną chęć wytłumaczenia delikwentowi, że się myli

Pla,pla, pla. Możesz sobie dać spokój i zająć się wreszcie omawianiem Piratów? Nie chce mi się szukać odpowiednich cytatów, bo był bym w stanie udowodnić Ci, że nie fantazjuje na temat twoich wypowiedzi, ale po co? Masz coś do powiedzenia, o piratach czy nadal będziesz próbowała karmić swoje ego?
Jurgen
Moderator
#62 - Wysłana: 27 Maj 2011 08:23:32
Proszę państwa: wróćmy do piratów, bo jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście pojawią się tu sceny jak z filmów o piratach
mozg_kl2
Użytkownik
#63 - Wysłana: 27 Maj 2011 11:15:48
Picard:
Praktycznie wszystkie Bondy i trylogia Indiany Jonesa. W obu przypadkach fabuła prosta jak drut.

I w obu przypadkach daleka od realizmu. Z Bonda taki szpieg i Indiany archeolog jak ze mnie baletnica. Indiana i Piraci to ta sama kategoria filmów przygodowych.

Picard:
W którym miejscu byłem chamski, kogo obdarzyłem niewybredną inwektywą?

Twórców Treka i nie tylko to raz. Dwa, mnie takimi wrzutkami o granacie. Trzy, już nie wspomne o Twoich docinkach pod adresem Madame Picard. Aż dziw bierze, żę Pan moderator nie zareagował. A zapomniałem wyrobił normę ostrzeżeń, na maj, więc do 1 czerwca go tu nie zobaczymy.

Picard:
Nie, mnie nic nie boli. Stwierdzam jedynie fakt, że autor ma dziecinne poglądy, to tyle.

Dziecinne poglądy bo widzi dziury w filmie, który Ty ubóstwiasz? Pewnie jakby jechał po Salvation to dołaćzyłbyś go do swojej Gildii i stwierdził, że ma racje.

Picard:
Niektórzy oleją, niektórzy nie. Zresztą nie wiem czemu twoje twierdzenia o olewaniu miał bym traktować poważnie, skoro dotąd ich nie udowodniłeś i nie zapowiada się na to byś był to w stanie zrobić?

Co mam udowodnić? Że druga i trzecia część trylogi to przerost formy nad treścią? Jak to mówi pewien poseł, nawet dzidzi to widzi.

Picard:
Gdzie o nich rozmawiamy? Piraci to tu absolutnie poboczny wątek dyskusji.

Mam bic, po łapach każdego kto zrobi offtopic?

Abigail:
Poza tym Piraci naprawdę zasługują na to, żeby oglądać ich na dużym ekranie albo przynajmniej na dobrych monitorze z przyzwitymi głośnikami/słuchawkami. Soundtrack należy do jednych z lepszych i zawiera kilka niezapomnianych motywów

Dlatego w ten weekend planuje oglądnac część 2 i 3 oraz wybrać sie do kina.

Doctor_Who:
będą dla relaksu rozwiązywać logarytmy

Każdy się rozrywa na swój sposób;)

Madame Picard:
Picard

Niestety czytanie bez zrozumienia i plecenie głupot wywołuje we mnie zupełnie irracjonalną chęć wytłumaczenia delikwentowi, że się myli .

Odważnie posunięcie.
Madame Picard
Moderator
#64 - Wysłana: 27 Maj 2011 14:19:09
mozg_kl2:
już nie wspomne o Twoich docinkach pod adresem Madame Picard. Aż dziw bierze, żę Pan moderator nie zareagował.

Nie no, to, że Picardowi wydaje się, że piszę i myślę coś, czego nie piszę i nie myślę, to nie jest powód do interwencji modelatora, tylko raczej specjalisty od urojeń.

A wracając do tematu Piratów: był ktoś już na tej nowej części? Jak wrażenia? Brakuje Orlando i Keiry czy wręcz przeciwnie?
Bashir
Moderator
#65 - Wysłana: 27 Maj 2011 14:26:27
Madame Picard

Ja dzisiaj idę Dam znać wieczorem ewentualnie jutro
mozg_kl2
Użytkownik
#66 - Wysłana: 27 Maj 2011 15:41:59
Madame Picard:
modelatora,

)

Madame Picard:
raczej specjalisty od urojeń.

Nie wiem czy nie za póżno.

Madame Picard:
był ktoś już na tej nowej części? Jak wrażenia? Brakuje Orlando i Keiry czy wręcz przeciwnie?

Słyszałem, że przeciwnie. Nie widać braku a nawet jest lepiej. Zobacze ocenie napiszę.
Picard
Użytkownik
#67 - Wysłana: 27 Maj 2011 16:43:44 - Edytowany przez: Picard
mozg_kl2:
I w obu przypadkach daleka od realizmu. Z Bonda taki szpieg i Indiany archeolog jak ze mnie baletnica. Indiana i Piraci to ta sama kategoria filmów przygodowych.

Owszem, ale nie załapałeś o co mi i tamtym recenzentom chodziło - chodziło o to, że fabuła Piratów jest niepotrzebnie zagmatwana, a filmów takich jak Bondy, jest prosta jak świński ogon.

mozg_kl2:
wórców Treka i nie tylko to raz. Dwa, mnie takimi wrzutkami o granacie. Trzy, już nie wspomne o Twoich docinkach pod adresem Madame Picard. Aż dziw bierze, żę Pan moderator nie zareagował. A zapomniałem wyrobił normę ostrzeżeń, na maj, więc do 1 czerwca go tu nie zobaczymy.

Kochani, wyróbcie sobie grubszą skórę, bo takie uwagi wasz urażają, to naprawdę nie wiem jak radzicie sobie w życiu. A jak obraziłem twórców Treka? A, pisałem o twórcach pseudo Treka, że to mierni filmowcy! I podtrzymuje to. Taka moja opinia. Zresztą ja w przeciwieństwie do Nimoya nikogo nie obdarzyłem epitetem dickhead - to ja mam prawo być urażony, jako iż poczęstowano mnie niewybredną inwektywą.

mozg_kl2:
Dziecinne poglądy bo widzi dziury w filmie, który Ty ubóstwiasz? Pewnie jakby jechał po Salvation to dołaćzyłbyś go do swojej Gildii i stwierdził, że ma racje.

Kochanie, to nie są dziury, to są bzdury. Jego zarzuty sprowadzają się do tego, że chciał czegoś innego od filmu i ten paskudny Nolan mu tego nie dostarczył. Na dodatek facet operuje krzywdzącymi stereotypami w stylu komiksowe postacie=proste postacie, co jest oczywistą bzdurą. Równie dobrze mógł napisać, że spodziewał się filmu dla dzieci, a skoro Nolan mu go nie dostarczył, to film Nolana jest beee.

mozg_kl2:
Mam bic, po łapach każdego kto zrobi offtopic?

Bij i sam skończ offtopować.
Bashir
Moderator
#68 - Wysłana: 28 Maj 2011 00:44:23
Picard:
Kochani, wyróbcie sobie grubszą skórę, bo takie uwagi wasz urażają, to naprawdę nie wiem jak radzicie sobie w życiu

Ale na forum nie potrzebujemy jeździć po sobie bo wystarczy nam 'takich uwag' w życiu. Taka moja refleksja...

W każdym razie: jestem po seansie: na chwilę obecną powiem tylko tyle: rewelacja!!! Znacznie lepiej niż 3 część - na poziomie 1 i 2. Świetnie. Piraci trzymają swój bardzo wysoki poziom
mozg_kl2
Użytkownik
#69 - Wysłana: 28 Maj 2011 16:04:18
Picard:
chodziło o to, że fabuła Piratów jest niepotrzebnie zagmatwana, a filmów takich jak Bondy, jest prosta jak świński ogon.

I to według Ciebie wada? Zawiłą fabuła?

Picard:
Kochani, wyróbcie sobie grubszą skórę, bo takie uwagi wasz urażają, to naprawdę nie wiem jak radzicie sobie w życiu.

Zależy od sytuacji, albo debila się olewa nie dając mu radochy, lub inaczej wybija z głowy tego typu docinki.

Picard:
A jak obraziłem twórców Treka?

Nie Ty jechałeś po synie GR, że się sprzedał? Nie Ty stwierdziłeś ze McG gówno wie o Terminatorze? Zapomniałem, żę masz tajemną księge i monopol na prawdę objawioną.

Picard:
Kochanie

Ja hetero, nie ró sobie nadziei;).

Picard:
Jego zarzuty sprowadzają się do tego, że chciał czegoś innego od filmu i ten paskudny Nolan mu tego nie dostarczył.

TO jakbym Ciebie słyszał czasem. Niestety, ale gościu ma racje. TDK jest przereklamowany.

Picard:
Bij i sam skończ offtopować

To przestań pisać pierdoły.

Bashir

Ja za to świeżo o seansie Skrzyni Umarlaka. Hmm ciężko powiedzieć. Według mnie było trochesłąbiej w stosunku do części pierwszej. Klimat filmu się zmienił, dużo za dużo się działo i jakieś takie chaotyczne wszystko. Taki trochę syndrom sequela. Natomiast po mimo tych wad, całkiem nieżle się bawiłem przez te, ponad 2h. Tak na dobrą sprawe to dostałem połowę filmu, gdyż wydarzenia dopełni część 3, po seansie której możę zrewiduje swój pogląd. A jeśli nie to, możę za jakiśczas po kolejnym seansie. Dziś troche jestem nie wyspany i stad może taka krytyka. Podsumowując tak 1-2 słabiej, ale nadal w formie.
Bashir
Moderator
#70 - Wysłana: 28 Maj 2011 16:48:55
mozg_kl2

I też nie bez znaczenia jest fakt, że oglądasz wszystkie części jedna po drugiej... Jak się oglądało tak jak były produkowane z tymi pewnymi odstępami czasowymi to też inaczej
TSan
Użytkownik
#71 - Wysłana: 28 Maj 2011 16:55:35
Picard

Wybaczcie, że tak tematem OT, ale Picard, mogłbyś do mnie na maila napisać? Mam dla Ciebie ciekawą propozycję.
mozg_kl2
Użytkownik
#72 - Wysłana: 28 Maj 2011 21:56:53
Bashir

Walnąłem sobie kawę-kose i zabrałem się za część trzecią czyli Na końcu świata. Jedno, co mnie przeraża w tej serii, to że każda następna część jest dłuższa od poprzedniej. Bashir potwierdź, że następna część nie trwa 3h? Ad rem. Bawiłem się lepiej niż na części drugiej a tak samo jak na pierwszej. Ogólnie stanowi ona niezłe dopełnienie, fabuły Skrznii. Scena z Calipso, to lekkie przegięcie nawet jak na mnie, ale poza tym swietny film. Nieźle się bawiłem, i ubawiłem. Oglądajac wszystko narazie, też bardzo ładnie wszystko się do siebie dopasowuje. Podsumowując, trylogia trzyma wyrównany poziom, i napewno nie raz do niej będe wracał, czy to samemu, czy na posiadówach ze znajomymi.
Picard
Użytkownik
#73 - Wysłana: 28 Maj 2011 22:22:16 - Edytowany przez: Picard
mozg_kl2:
I to według Ciebie wada? Zawiłą fabuła?

Nie wedłóg mnie tylko według tych panów, których film Ci zalinkowałem - i muszę Ci przyznać, że trochę racji mają, bo wprowadzanie wymyślnie zawiłej i pełnej błędów logicznych fabuły do filmu przygodowego raczej mija się z celem.

mozg_kl2:
Zależy od sytuacji, albo debila się olewa nie dając mu radochy, lub inaczej wybija z głowy tego typu docinki.

Możesz mnie więc olać i rozmawiać o Piratach, OK?

mozg_kl2:
Nie Ty jechałeś po synie GR, że się sprzedał? Nie Ty stwierdziłeś ze McG gówno wie o Terminatorze? Zapomniałem, żę masz tajemną księge i monopol na prawdę objawioną.

Za to pierwsze już dawno przeprosiłem, bo po krytycznej wypowiedzi syna GR względem filmu, widzę, że jednak facet umie myśleć samodzielnie i, że się nie sprzedał. Inna sprawa, że z epitetem: ,,sprzedajny synalek" jakiego wówczas użyłem, przeszarżowałem.
A McG rzeczywiście g... wie o Terminatorze i nie, nie potrzeba mi żadnej księgi by o tym wiedzieć, wystarczy, że obejrzałem i zrozumiałem poprzednie części cyklu. Kusisz mnie aby do tematu o Terminatorze zajrzał, chodź to pewnie strata czasu...

mozg_kl2:
Ja hetero, nie ró sobie nadziei;).

Moje uczucia są w zupełności platoniczne. Ja zwyczajnie kocham swoich bliźnich

mozg_kl2:
TO jakbym Ciebie słyszał czasem. Niestety, ale gościu ma racje. TDK jest przereklamowany

Nie, nie ma racji. I gdzie moje poglądy zbieżne są z jego? A jak chcesz rozmawiać o TDK, proszę jest temat o Batmanie, gorąco zapraszam.... kochanie.

TSan:
Wybaczcie, że tak tematem OT, ale Picard, mogłbyś do mnie na maila napisać? Mam dla Ciebie ciekawą propozycję

Propozycja, nie do odrzucenia? Taaa, a jak ją odrzucę obudzę z odciętą głową konia w łóżku...
Bashir
Moderator
#74 - Wysłana: 29 Maj 2011 00:32:38 - Edytowany przez: Bashir
mozg_kl2:
Bashir potwierdź, że następna część nie trwa 3h?

Trwa coś ponad 2 h A ja się cieszę że to nie są takie typowe Holywodzkie 90-minutówki...

I nie odczuwa się braku Blooma, jest nawet okey bez niego Penelopa uzupełnia braki w damskiej obsadzie

Jestem pod nieustającym wrażeniem 3 części - i z kumplem wciąż powtarzamy sobie teksty z filmu
Toudi
Użytkownik
#75 - Wysłana: 29 Maj 2011 01:03:10
Bashir:
3 części

a nie CZWARTEJ?
Bashir
Moderator
#76 - Wysłana: 29 Maj 2011 16:24:43
Toudi

Przepraszam, jakiś taki błąd się wkradł ukradkiem. Oczywiście, że 4.
Jurgen
Moderator
#77 - Wysłana: 29 Maj 2011 18:22:30
mozg_kl2:
Nie Ty stwierdziłeś ze McG gówno wie o Terminatorze?

Prosiłem, żeby nie używac wulgaryzmów i ostrzegałem, że za kolejne będą ostrzeżenia. Stąd otrzxymujesz kolejne ostrzezenie i w rezultacie dobowego bana.
Do tej pory wulgaryzymy zdarzały się u nas rzadko i najczęściej były "wykropkowane". Ty pierwszy próbujesz wproiwadzić zwyczaj, że używanie wylgayzmów to coś normalnego.
mozg_kl2
Użytkownik
#78 - Wysłana: 30 Maj 2011 19:09:41
Picard:
Nie wedłóg mnie tylko według tych panów, których film Ci zalinkowałem - i muszę Ci przyznać, że trochę racji mają, bo wprowadzanie wymyślnie zawiłej i pełnej błędów logicznych fabuły do filmu przygodowego raczej mija się z celem.

Według mnie fabuła całej trylogii Piratów, jest świetna i nie widze tutaj żadnych wad logicznych. Wszystko ładnie sie skłąda sie w spójną całość.

Picard:
Możesz mnie więc olać i rozmawiać o Piratach, OK?

Piszesz to odpowiadam.

Picard:
Za to pierwsze już dawno przeprosiłem, bo po krytycznej wypowiedzi syna GR względem filmu, widzę, że jednak facet umie myśleć samodzielnie i, że się nie sprzedał. Inna sprawa, że z epitetem: ,,sprzedajny synalek" jakiego wówczas użyłem, przeszarżowałem.
A McG rzeczywiście g... wie o Terminatorze i nie, nie potrzeba mi żadnej księgi by o tym wiedzieć, wystarczy, że obejrzałem i zrozumiałem poprzednie części cyklu. Kusisz mnie aby do tematu o Terminatorze zajrzał, chodź to pewnie strata czasu...

I co z tego, że przeprosiłeś? Masz, we krwi mieszanie z błotem swoich adwersarzy.

Bashir:
Trwa coś ponad 2 h A ja się cieszę że to nie są takie typowe Holywodzkie 90-minutówki...

Czyli nie jest źle. Dla mnie to też plus, tylko tak zacząłem się obawiać, że jak zacznątak to wydłużać to część 5 będzie miała z 5h.

Jurgen:
Ty pierwszy próbujesz wproiwadzić zwyczaj, że używanie wylgayzmów to coś normalnego.

Wcielenie szatana ze mnie. Zresztą słowa nie są moje tylko cytowałem Picarda.
Picard
Użytkownik
#79 - Wysłana: 30 Maj 2011 22:49:02
mozg_kl2:
Według mnie fabuła całej trylogii Piratów, jest świetna i nie widze tutaj żadnych wad logicznych. Wszystko ładnie sie skłąda sie w spójną całość.

Obejrzyj jeszcze raz co mieli do powiedzenia i odnieś się do tego a wtedy pogadamy o wadach w konstrukcji logicznej filmu. Tu nie chodzi o twoje zdanie, tylko o stan faktyczny: jeśli możesz zaprzeczyć temu co mówią o poszczególnych błędach logicznych w filmie, to OK, jeśli nie to jednak nie masz racji.

mozg_kl2:
Piszesz to odpowiadam.

Ale miałeś mnie przecież olać Tak trudno?

mozg_kl2:
I co z tego, że przeprosiłeś? Masz, we krwi mieszanie z błotem swoich adwersarzy.

Przepraszam kogo i gdzie zmieszałem z błotem?
Masz coś do powiedzenia o piratach, czy nadal tak będziesz po próżnicy w klawiaturę tłukł?
mozg_kl2
Użytkownik
#80 - Wysłana: 31 Maj 2011 07:50:21
Picard:
Obejrzyj jeszcze raz co mieli do powiedzenia i odnieś się do tego a wtedy pogadamy o wadach w konstrukcji logicznej filmu.

Ja oceniam film na bazie swoich odczuc, nie będe sięodnosił do wynurzeń inneych gosci tylko dlatego, że wrzucili je do internetu. Jeszcze na bazie ich opini zmieniałswoją. MOja opinia jest jasna, trylogia jest swietna i stanowi niezły kawałek rozrywki przygodowej.

Picard:
Ale miałeś mnie przecież olać Tak trudno?

Miłość jest ślepa.

Picard:
Przepraszam kogo i gdzie zmieszałem z błotem?

McG, Abramsa, Syna GR, Madame Picard.

Picard:
Masz coś do powiedzenia o piratach, czy nadal tak będziesz po próżnicy w klawiaturę tłukł?

Przecież piszę.
Picard
Użytkownik
#81 - Wysłana: 31 Maj 2011 13:07:42
mozg_kl2:
Ja oceniam film na bazie swoich odczuc, nie będe sięodnosił do wynurzeń inneych gosci tylko dlatego, że wrzucili je do internetu. Jeszcze na bazie ich opini zmieniałswoją. MOja opinia jest jasna, trylogia jest swietna i stanowi niezły kawałek rozrywki przygodowej.

Tu nie chodzi o odczucia, tylko o błędy logiczne w fabule, o których wspominali. Jesteś je w stanie wytłumaczyć, czy też nie? Na bazie ich opinii zmieniał swoją? Czyli boisz się skonfrontować z cudzymi poglądami, aby nie wpłynęły na twoją opinie? Dość słaba jest wobec tego twoja miłość do Piratów i niskie musi być mniemanie o sobie samym, skoro uważasz, że czyjaś opinia z miejsca zdominowała by twoją własną.

mozg_kl2:
Miłość jest ślepa.

Czyli moje platoniczne uczucie zostało odwzajemnione?
Jestem wzruszony. Tak trzymaj, kochaj bliźniego swego...

mozg_kl2:
McG, Abramsa, Syna GR, Madame Picard.

Mięsem w nich rzucałem? Nie, odniosłem się tylko do tego co robią i stwierdziłem jaki jest faktyczny stan ich umiejętności reżyserskich, czy wiedzy na dany temat. McG rzeczywiście g... guzik wie o Terminatorze, skoro nie rozumie zasad jakimi rządziła się saga, a Abrams jest mizernym reżyserem skoro jego niby-Trek całkowicie wyzuty jest z sensu i zrealizowany jest bardzo niechlujnie, skoro wygląda tak:
http://i.ytimg.com/vi/uK86Ti8prxI/0.jpg

mozg_kl2:
Przecież piszę.

No, fakt napisałeś pobieżnie, że Ci się oni podobają. jakieś inne refleksje, np. na temat błędów logicznych w filmie?
mozg_kl2
Użytkownik
#82 - Wysłana: 31 Maj 2011 13:41:48
Picard:
tylko o błędy logiczne w fabule, o których wspominali.

Mi się ten link nie łąduje, więc ciężko mi się odnieść do tego co mówią owi panowie. Z założenia wiem, żę jak ktoś chce się czepiać to przyczepi siędo wszystkiego. Cięźko znaleść film bez błędów logicznych.

Picard:
Na bazie ich opinii zmieniał swoją? Czyli boisz się skonfrontować z cudzymi poglądami, aby nie wpłynęły na twoją opinie? Dość słaba jest wobec tego twoja miłość do Piratów i niskie musi być mniemanie o sobie samym, skoro uważasz, że czyjaś opinia z miejsca zdominowała by twoją własną.

Gdybym się bał, to nie pisałbym na forum. Proste i logiczne. Ten kto mnie zna, wie, żę ciężko jest wpłynac na moją opinie. Do oglądniecia Piratów przekonywali mnie z 4 lata.

Picard:
No, fakt napisałeś pobieżnie, że Ci się oni podobają. jakieś inne refleksje, np. na temat błędów logicznych w filmie

Przytocz błędy pogadamy.
Picard
Użytkownik
#83 - Wysłana: 31 Maj 2011 14:37:35
mozg_kl2:
Mi się ten link nie łąduje, więc ciężko mi się odnieść do tego co mówią owi panowie. Z założenia wiem, żę jak ktoś chce się czepiać to przyczepi siędo wszystkiego. Cięźko znaleść film bez błędów logicznych.

Bez błędów to jedno, co innego kiedy błędy te zauważalne są gołym okiem i ciążą na fabule oraz na odbiorze całości. Spróbuj jeszcze raz:
http://spoonyexperiment.com/2011/05/23/vlog-5-23-1 1-pirates-of-the-caribbean-4/

mozg_kl2:
Gdybym się bał, to nie pisałbym na forum. Proste i logiczne. Ten kto mnie zna, wie, żę ciężko jest wpłynac na moją opinie. Do oglądniecia Piratów przekonywali mnie z 4 lata.

Niemniej z tego, że do Piratów się przekonałeś, wnioskuje, że jednak można wpłynąć na twoją opinie. Gra warta świeczki?

mozg_kl2:
Przytocz błędy pogadamy.

zapodałem Ci po raz kolejny link
mozg_kl2
Użytkownik
#84 - Wysłana: 31 Maj 2011 15:48:53
Picard:
błędy te zauważalne są gołym okiem i ciążą na fabule oraz na odbiorze całości.

Ja ich gołym okiem nie widzę, za to widziałem błędy z TDK. Z linkiem dalej nic.

Picard:
Niemniej z tego, że do Piratów się przekonałeś, wnioskuje, że jednak można wpłynąć na twoją opinie. Gra warta świeczki?

Jak masz 4 lata wolnego, żeby mnie przekonywać. Try try try. Zreszta tylko krowa nie zmienia zdania.
Picard
Użytkownik
#85 - Wysłana: 31 Maj 2011 19:40:12
mozg_kl2:
Ja ich gołym okiem nie widzę, za to widziałem błędy z TDK. Z linkiem dalej nic.

Czemak na twoje wynurzenia o błędach w TDK w stosownym temacie. Nie wiem czemu u Ciebie link nie działa. Może użyj innej wyszukiwarki?

mozg_kl2:
Jak masz 4 lata wolnego, żeby mnie przekonywać. Try try try. Zreszta tylko krowa nie zmienia zdania.

Muuuu!
Eviva
Użytkownik
#86 - Wysłana: 31 Maj 2011 19:43:34
Picard:
mozg_kl2:

Muuuu!

Popraw mnie, Picard, jeśli się mylę: w kwestii Abramsa Ty jesteś właśnie taka krowa ?
Picard
Użytkownik
#87 - Wysłana: 31 Maj 2011 21:02:44 - Edytowany przez: Picard
Eviva:
Popraw mnie, Picard, jeśli się mylę: w kwestii Abramsa Ty jesteś właśnie taka krowa

Nie chcę się powtarzać ale: muuuu! Kto wie może istnieje jakiś alternatywny wymiar, gdzie Abrams jest geniuszem, a jego ST jest rzeczywiście najlepszą odsłoną cyklu, ale półki do tego wymiaru nie przeniknę, utrzymam swoje dotychczasowe zdanie na temat J.J'a i jego ,,dzieła".
mozg_kl2
Użytkownik
#88 - Wysłana: 1 Cze 2011 14:51:22
Picard:
Czemak na twoje wynurzenia o błędach w TDK w stosownym temacie. Nie wiem czemu u Ciebie link nie działa. Może użyj innej wyszukiwarki?

Użyłem 2 na dwóch komputerach. Nie wiem co jest. ładuje mi się strona ale w miejscu filmiku mam biał prostokąt. Może antywirus coś.

Picard:
Muuuu!

??
mozg_kl2
Użytkownik
#89 - Wysłana: 3 Cze 2011 16:15:40
Kto reżyserem "Piratów z Karaibów 5"?

Chociaż "Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach" zebrały istotną dawkę krytyki, to film zarobił setki milionów dolarów i piąta część jest kwestią czasu. Pytanie brzmi, kto ją wyreżyseruje? Zobaczcie listę kandydatów Disneya.

Jeśli twórca czwartej części, Rob Marshall nie powróci w piątej odsłonie, według Cinema Blend Disney rozważa kilka znanych nazwisk. Pierwszym kandydatem jest Tim Burton, który od lat jest związany ze studiem Disneya. Pozostali to Sam Raimi, Shawn Levy, Chris Weitz czy Alfonso Cuaron ("Harry Potter i Więzień Azkabanu").

Rzekomo Marshall dostał propozycję już w styczniu, lecz zbliża się jego nowy projekt, "The Thin Man", dlatego Disney rozważa inne opcje. Burton miał propozycję wyreżyserowania części czwartej, ale wówczas odmówił. Każdy z nich ma w planach jakiś duży projekt, lecz może któryś wybierze właśnie "Piratów"?

Który z reżyserów pasowałby najbardziej?

za hatak.pl
mozg_kl2
Użytkownik
#90 - Wysłana: 6 Cze 2011 15:19:07
"Piraci z Karaibów" wciąż najlepsi w światowym box offisie

Trzeci weekend z rzędu "Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach" pozostają najpopularniejszym filmem w kinach poza granicami Stanów Zjednoczonych. W weekend film zarobił 69,4 mln dolarów, a w sumie na koncie jest już 600 milionów, co czyni z "Piratów" 16. najbardziej kasowy film poza granicami USA.

Debiutującemu w 74 krajach filmowi "X-Men: Pierwsza klasa" zabrakło niewiele, by znaleźć się na szczycie. W ciągu pierwszych trzech dni wyświetlania obraz zarobił 64 miliony dolarów. Najlepsze wyniki mutanci uzyskali w Wielkiej Brytanii (9 mln), Francji (7,7 mln), Meksyku (5,3 mln), Południowej Korei (5,2 mln) oraz Australii (5 mln). To bardzo udany debiut. Seria "X-Men" na świecie dotąd sprzedawała się dość średnio. Tylko "Ostatni bastion" był w stanie przekroczyć granicę 200 milionów dolarów (225,3 mln). Jeśli w drugi weekend "Pierwsza klasa" nie zanotuje zbyt dużego spadku, możemy spodziewać się zbliżonego wyniku.

Na trzecim miejscu znalazł się "Kac Vegas w Bangkoku". Drugą lokatę komedia przegrała ledwie o włos, zarabiając 62 miliony dolarów. W sumie, po 10 dniach wyświetlania na świecie wpływy filmu spoza USA wynoszą 151,5 mln dolarów.

W pierwszej piątce znalazła się jeszcze "Kung Fu Panda 2" z wynikiem 40 mln dolarów i "Szybcy i wściekli 5" z wynikiem 10 mln dolarów.

za filmweb.pl
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Piraci z Karaibów

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!