USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - polityka
 Strona:  ««  1  2  3  ...  116  117  118  119  120  121  122  »» 
Autor Wiadomość
Mav
Użytkownik
#3541 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:18:28 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
http://www.youtube.com/watch?v=1g82I7w3ENU

Tylko która grupa na forum to ci z karabinami, a która to niechciane arachnidy?

Senok:
ale co by z niej wyszło, to już zadanie dla Mav'a

Ale ja nie filozofuję, a ten tekst o hromosonach to wcale nie jest jakaś bujda
Q__
Moderator
#3542 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:18:42
mozg_kl2

Nie. Najwyzej zamkne topic, nigdy forum przed Userami.

ps. Co powiecie na zamkniecie "Polityki" na pare dni?
mozg_kl2
Użytkownik
#3543 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:26:17
Q__:
ps. Co powiecie na zamkniecie "Polityki" na pare dni?

http://www.youtube.com/watch?v=1dWE_uq7aOQ

od 0:15
Mav
Użytkownik
#3544 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:29:58
Q__:
Co powiecie na zamkniecie "Polityki" na pare dni?

O muzułmanach będzie coraz więcej, bo temat islamizacji Europy zaczyna się przebijać. Tak więc kłótnie na ten temat będą narastać i powinieneś się zastanowić nad stałym zamknięciem tematu politycznego.
Seybr
Użytkownik
#3545 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:32:28
Q__

Zamykaj do piątku, ludzie w weekend mają mniej czasu na pisanie. haha ;].
Q__
Moderator
#3546 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:39:23
mozg_kl2

Tak malo entuzjastycznie krzycza, ze... aluzju ponial.

Mav

Z drugiej strony jesli zgodze sie z czyms z ostatnich wypowiedzi Dragona, to z tym, ze na forum powinno dac sie porozmawiac na powazne tematy, a bol w tym, ze powaznie i - zazwyczaj - kulturalnie to my tu tylko o Treku umiemy...
Mav
Użytkownik
#3547 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:45:49
Q__:
Z drugiej strony jesli zgodze sie z czyms z ostatnich wypowiedzi Dragona, to z tym, ze na forum powinno dac sie porozmawiac na powazne tematy, a bol w tym, ze powaznie i - zazwyczaj - kulturalnie to my tu tylko o Treku umiemy...

Polityka to parszywy temat, bo wzbudza emocje i z natury polega na przepychaniu swoich racji. Dlatego nie ma się co dziwić, że taka atmosfera panuję w tym temacie. Natomiast nie powiedziałbym, że nie da się tu dyskutować poważnie na inne, nie polityczne i nie Trekowe tematy.
Elaan
Użytkownik
#3548 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:50:36
mozg_kl2:
krótko hołota

Q__:
Rowniez rozumiem oburzenie, ale...

Wybacz Q__, ale mozg_kl2 po prostu ma rację.
Osobników, którzy świadomie niszczą zasoby ludzkiej wiedzy i kultury trudno nazwać inaczej, niezależnie od narodowości, czy religii, jaką wyznają.
mozg_kl2
Użytkownik
#3549 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:54:51
Mav:
Tylko która grupa na forum to ci z karabinami, a która to niechciane arachnidy?

arachnoidy to shitowa polityka w obecnym kształcie.
Q__:
Tak malo entuzjastycznie krzycza, ze... aluzju ponial.

oj tam oj tam. Mało zjedli pewnie.
Q__
Moderator
#3550 - Wysłana: 28 Sty 2013 18:57:32
Elaan

Kiedy z ocena sprawcow w/w sytuacji zgadzam sie w 100% (a dorzucil bym tu jeszcze taki przyklad jak ostrzelanie z armat slynnych posagow Buddy, czy... spalenie Biblioteki Aleksandryjskiej, acz to juz inny czas i wyznawcy innej religii). Chcialem tylko, by tych nedznych intelektem ludzi nazwac jakos ogledniej. Moze tym razem przesadzilem z nawolywaniem do uprzejmmosci zreszta...
Elaan
Użytkownik
#3551 - Wysłana: 28 Sty 2013 19:33:15 - Edytowany przez: Elaan
Q__:
Chcialem tylko, by tych nedznych intelektem ludzi nazwac jakos ogledniej.

Niby jak? Barbarzyńcami?
Po obejrzeniu cyklu "Terry Jones i barbarzyńcy", skłonna jestem uznać to słowo raczej za pochwałę, niźli wyzwisko.

Q__:
Moze tym razem przesadzilem z nawolywaniem do uprzejmosci zresztą...

Niech Ci to nie spędza snu z powiek.
Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi.
A nawoływania do uprzejmości nigdy za wiele.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3552 - Wysłana: 28 Sty 2013 20:05:48 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Manifest i Upadek Francuskiego Narodu

http://www.youtube.com/watch?v=PmQftfVxxvg&feature =share

Odniesiesz się do tego Q?

Czy wyobrażasz sobie taką akcje w Polsce i reakcje mediów głównego nurtu?

Jak przy każdej akcji tego typu jest zagrożenie, że jest to kontrolowana opozycja, i młodzi ludzie, którym zależy na tym zostaną wykorzystani.
Mav
Użytkownik
#3553 - Wysłana: 28 Sty 2013 20:39:02 - Edytowany przez: Mav
FederacyjneMSZ

Właśnie ostatnio tego szukałem. Mnie to nie dziwi. Wojna etniczna wydaję się już być nieunikniona. Zastanawia mnie tylko, jak ona będzie miła przebieg? Styl nazistowski czy bardziej pokojowy?
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3554 - Wysłana: 28 Sty 2013 20:48:06
Mav

Obawiam się ustawki. wykorzystanie, skanalizowanie buntu młodych.

To samo co zrobiono w Jugosławii. Mieszane rodziny zaczęły się mordować.... to jest konsekwencja mieszania

Doprowadzono do stanu że Muzułmanie będą walczyć z europejczykami. A wiadomo komu na tym zależy i kto skorzysta na tym.
Elaan
Użytkownik
#3555 - Wysłana: 28 Sty 2013 20:52:46
FederacyjneMSZ:
Manifest i Upadek Francuskiego Narodu

Co za neofaszystowski bełkot, aż się niedobrze robi.
Zbuntowanej młodzieży, która nie może znaleźć pracy i nie widzi perspektyw na przyszłość łatwo jest wmówić, że winni są temu:
a] rodzice - oczywisty konflikt pokoleń
b] inni - bo mają inni kolor skóry, religię, język, bo są leworęczni, garbaci, rudzi, czy łysi - głupota ludzka zdaje się nie mieć w tym zakresie żadnych granic

Tylko symbol wybrali sobie ciekawy.
Ale tak to jest, jak się niedouczony "szczypiorek" za symbolikę bierze.

http://www.lambda.org/symbols.htm
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3556 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:06:05
Elaan

Elaan:
Tylko symbol wybrali sobie ciekawy.
Ale tak to jest, jak się niedouczony "szczypiorek" za symbolikę bierz

dziwne, że Lambdę używali wcześniej Spartanie.. a to, że homo terroryści ją zawłaszczyli to nie moja sprawa.

Elaan:
Co za neofaszystowski bełkot, aż się niedobrze robi

Chociaż „tożsamościowcy” mają wiele wspólnego z antyglobalistyczną, świecką, etniczno-nacjonalistyczną partią Front Narodowy Marine Le Pen, na ich ideologię wpływają inne elementy: niemarksistowscy socjaliści, pogląd włoskiego komunisty Antonio Gramsciego na hegemonię i meta-politykę, katolickie nauczanie społeczne, szwajcarska demokracja bezpośrednia oraz francuska Nowa Prawica.

W przeciwieństwie do Frontu Narodowego nie dążą do scentralizowanego państwa i tożsamości, opowiadają się raczej za „organiczną”, policentryczną, regionalno-etniczną Francją, bretońską, alzacką czy baskijską. Są wierni Francji, ale przede wszystkim kontynentowi, zgodnie z ideą Europy 100 flag promowaną przez bretońskiego nacjonalistę Yanna Fouéré

gdzie masz ten neofaszyzm?
Dragon
Użytkownik
#3557 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:07:17
FederacyjneMSZ
Zakręcić socjalny kurek, sami pomrą. Takie są przykre fakty i naprawde nigdy nie chciałem w to wierzyć ale są tam tylko dla zasiłków które gwaratują dobre życie bez pracy.
Mieliśmy już przedmsak w Fracji i UK jak hordy bandytów demolują ulice, rabują i palą.

Elaan:
Co za neofaszystowski bełkot, aż się niedobrze robi.
Zbuntowanej młodzieży, która nie może znaleźć pracy i nie widzi perspektyw na przyszłość łatwo jest wmówić, że winni są temu:
b] inni - bo mają inni kolor skóry, religię, język, bo są leworęczni, garbaci, rudzi, czy łysi - głupota ludzka zdaje się nie mieć w tym zakresie żadnych granic

Ja rozumiem częśc ich postulatów.
Sprzeciwiają sie socjalistycznej polityce która uderza w pracujących. Widać jak na dłoni jak cała europa jest zjadana przez utopijne idee które wykańczają kraj za krajem.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3558 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:14:29 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Elaan:

Którzy wprowadzili arabów, turków by pracowali, i zapomnieli ich odesłać.

Byłas kiedyś w jakiejś stolicy europejskiej?, ja mogę powiedzieć z wieloletniego pobyty w Atenach. Gdzie pojechałem jako fan multi kulti, idei jednej cywilizacji.

I nie zapomnę jak na wymianie w Niemczech chciałem się umówić z Turczynką. na wyjście do kina... Turcy patrzyli na mnie jak na debila, a Polacy i Rosjanie oraz Niemcy myśleli, czy mózg z przyrodzeniem pozamieniałem..

Musiałem się wycofać nawet ze wspólnej kawy, żeby ONA nie miała z tego powodu nieprzyjemnych konsekwencji.

I tak przejrzałem na oczy i zrozumiałem czym jest te Multi -Kulti..

DILARA, tak miała na imię..

Elaan:
nni - bo mają inni kolor skóry, religię, język, bo są leworęczni, garbaci, rudzi, czy łysi - głupota ludzka zdaje się nie mieć w tym zakresie żadnych granic

Tylko oni nie dostają pieniądze bo są Francuzami, tylko dlatego że są , czarni, wyznają islam etc.
Q__
Moderator
#3559 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:22:35 - Edytowany przez: Q__
FederacyjneMSZ

Do czego sie tu odnosic? Czesc rdzennej ludnosci Francji poczula sie zagrozona (ekonomicznie czy bardziej bezposrednio) przez naplyw imigrantow i zareagowala w najprostszy (nie mylic z najlepszym) mozliwy sposob.

Jesli dojdzie do tej Waszej wojny to przez powszechne lenistwo. Wladz, bo wygodniej im bylo sprowadzac tania sile robocza. Tej czesci imigrantow, ktorej wygodniej bylo isc na socjal i gardlowac za szariatem, niz wziac sie do uczciwej pracy i edukacji. Teraz zas tych, ktorym wygodniej faszyzowac i szykowac sie do wojny (zawsze mozna se pograc w FPSa na zywo i jeszcze za bohatera robic) niz szukac pokojowych, sensownych rozwiazan.
Wizja stojacych za tym obrzezanych demonow zla czy innego megaspisku (w niektorych wersjach siegajacego wrecz gwiazd czy przyjmujacego rozkazy wprost z Piekla) jest moze bardziej romantyczna na swoj sposob i jako taka moze przemawiac do fanow SF, ale prawda - obawiam sie - znacznie bardziej prosta i parszywa...

(I przyjmij wyrazy wspolczucia, ze bezduszna reakcja otoczenia zabila w Tobie piekny ludzki odruch.)

Dragon

Obawiam sie, ze bez socjalu wymra i dziarscy rasisci, ktorym kibicujesz. Przynajmniej mieso armatnie. W koncu to niemal lustrzane odbicie tamtych, naplywowych.
Dragon
Użytkownik
#3560 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:28:01
Ja wiem co zrobić, w USA sie sprawdza. Wpuszczać tylko tych co chce legalnie uczciwie pracować.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3561 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:29:44 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Q__

Ta władza, która wprowadziła im arabów, ma w rękach media i kształtują światopogląd. Przez lata tresowali młode pokolenie. I ty się jeszcze dziwisz?

Popatrz, jak ktoś chce coś działać to jest już faszystą nazistą , doktorem Mengele..

Q__:
Jesli dojdzie do tej Waszej wojny

To nie jest nasza wojna, po to postuluje by u nas działano od razu a nie jak problem zaistnieje. Nie może doprowadzić do sytuacje jaka jest we Francji, Niemczech, Skandynawii oraz Wielkiej Brytanii.

A ty, Q powielaszzachowania ich rodziców - multi-kulti, jedna globalna wioska...
Dragon
Użytkownik
#3562 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:33:20
Q__:
Obawiam sie, ze bez socjalu wymra i dziarscy rasisci, ktorym kibicujesz. Przynajmniej mieso armatnie. W koncu to niemal lustrzane odbicie tamtych, naplywowych.

Jeszcze raz mnie nazwij rasistą to naprawde sie pogniewamy...
Nie pozwole sobą tak pomiatać...Zrozumiałeś mnie?
Seybr
Użytkownik
#3563 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:40:36 - Edytowany przez: Seybr
Wojna we Francji wyglądał na dzień dzisiejszy od tak. Mało chłopa walczy, reszta to kobiety. Chłopy uciekają jak na nich przystało. Szukają pomocy. Wypina się Polska za II wojnę, wypina się Anglia i Hiszpania. Gdy dochodzi wielkiej masakry,
6 krajów Europy dzieli się i robi rozbiór. Kolejna woja w Holandii, dalej w Niemczech. Obozy pracy dla turków, którzy próbują uciec do Polski. Na granicy wojsko nie wpuszcza ich. Norwega, Szwecja humanitarnie łapie i wysyła transporty do Azji. W Europie po 10 latach następuje pokój. Ginie znacznie więcej ludzi niż podczas II wojny światowej. Polska staje się potęgą robotniczą. Jesteśmy wszędzie, kraj zaczyna przewodzić Europie. Ruskie się cieszą z porażki ekonomicznej UE. Mają z tego dobry biznes. USA ma w pupie Europę.

Wojna przenosi się do Azji Środkowej, w tedy wkracza wojsko Ameryki. Dobry scenariusz ? Pozytywny co nie, proszę nie traktować tego poważnie.
Q__
Moderator
#3564 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:44:58 - Edytowany przez: Q__
Dragon

Zaskocze Cie: zgadzam sie z tym co napisales o zasadach przyjmowania imigrantow.

(A co do rasizmu... Tak po prawdzie to ja nawet Fedka o szczery rasizm nie posadzam. Ja sie tylko obawiam, ze jestescie gotowi akceptowac rasizm jako - rzekomo - "mniejsze zlo".
Co zas do gniewania to ja rownie dobrze moglbym oczekiwac przeprosin...)

FederacyjneMSZ

Nie zamierzam bronic rzadzacych robiacych glupstwa, ale sadze, ze ich blad polegal akurat nie na gloszeniu multikulturalizmu, a na sporej bezczynnosci. W USA multikulturalizm (jasne, ze nie bezbolesnie) jakos sie sprawdza.

A co do ocen dzialania jako faszyzmu, to z jednej strony epitet faszystowski bywa w glownym nurcie mediow naduzywany, z drugiej jednak... ocena zalezy w duzym stopniu i od tego jak to dzialanie wyglada. Pokrzykiwanie na wiecach, bicie imigrantow czy bicie sie z imigrantami - nawet gdy plynie z (teoretycznie) szczytnych pobudek problemu w sensowny sposob nie rozwiaze.
A z perspektywy mojej wiezy z kosci sloniowej - w ktorej zdaniem 7z9 tkwie oderwany od zycia - naprawde milosnik szariatu rozni sie od milosnika Hitlera tylko kolorem skory.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3565 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:51:51 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Q__:
W USA multikulturalizm (jasne, ze nie bezbolesnie) jakos sie sprawdza.

Bo biali będą już w mniejszości. Latynosi i Czarni wygryzają WASP. To jest tryumf Multi -kulti.

Q__:
naprawde milosnik szariatu rozni sie od milosnika Hitlera tylko kolorem skory.

nie jestem fanem Hitlera, który był pachołkiem korporacji (prawdziwi winni wybuchu wojny). Aryjczycy to pojemna grupa, która on zminimalizował, zniszczył ciekawą ideologię.

Najśmieszniejsze, że Unia robi dokładnie to samo co on...dlatego ludziom zakazuje czytać się Mein Kampf oraz innych dokumentów.

Gdybym był jego wielbicielem, to był bym wyznawcą Unii Europejskiej.
Dragon
Użytkownik
#3566 - Wysłana: 28 Sty 2013 21:54:45 - Edytowany przez: Dragon
Q__
Przestań pajacować, ja ciebie nie obrażam pomimo że mam ochotę, ale ty sie odemnie odczep. Ja do ciebie nie startuje i nie zamierzam, dość mam innych problemów. Nie kibicuje żadnym rasistą, faszystą, komunistom, narodowym socjalistom i reszcie śmiecia.
Nie mam ochoty na koleją wojne bany i reszte.

Nic ci nie mówie, i nie będe. Mam dość
Q__
Moderator
#3567 - Wysłana: 28 Sty 2013 22:03:02 - Edytowany przez: Q__
FederacyjneMSZ

Bialy, czarny, czy zielony? Jakie to ma znaczenie, po prawdzie? Wazne co we lbie ma...

Zreszta - nawet zakladajac scenariusz pelnej homogenizacji - "biale" geny zawsze moga przetrwac w mieszanym potomstwie (jak niby jest z Latynosami), a "bialej" mysli technicznej uzywa - jak co do czego - nawet rzad Iranu....

A nurt ideowy, ktory Hitler kompromitowal przetrwal, wbrew pozorom... Zauwaz, ze ekranizacje Tolkiena swieca tryumfy, a to jest wlasnie ten nurt...

Dragon

Uspokoj sie. Nie mam do Ciebie nic osobistego, wiec i Ty do mnie nic osobistego nie miej. I tyle.
A gadac se na luzie o polityce - czy czymkolwiek innym - mozemy. Jak zle odbieram Twoje poglady, to uczyn sprostowanie. I wsio.
To powiedzialem jako user. A jako mod banowac tez Cie zreszta nie zamierzam, o ile bedziesz sie regulaminu trzymal.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3568 - Wysłana: 28 Sty 2013 22:06:36
Q__

Q__:
Bialy, czarny, czy zielony? Jakie to ma znaczenie, po prawdzie? Wazne co we lbie ma...

Ty patrzysz po swojemu, europejsku. Ja obserwuje i analizuję, oraz doświadczyłem, jak oni rozumieją ten aspekt. To jest najważniejsze w rozumieniu tego co się dzieje.
Q__
Moderator
#3569 - Wysłana: 28 Sty 2013 22:22:34
FederacyjneMSZ

Oni... Co mnie jacys oni obchodza? Jesli uwazam czyjas optyke za malo sensowna, to raczej bede staral sie przekonac go do swojej, niz bezrefleksyjnie przyjmowal te jego za podstawe swoich dzialan...
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#3570 - Wysłana: 28 Sty 2013 22:35:20
Q__

Nie, tu chodzi o ich sposób myślenia, które ma przełożenia na działanie.

Q__:
to raczej bede staral sie przekonac go do swojej,

oni tez przekonują, używając wszelakich narzędzi. Myślisz po europejsku. I tu jest błąd. Sam sobie z grupką nie pogadasz.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  116  117  118  119  120  121  122  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - polityka

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!