USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - polityka
 Strona:  ««  1  2  ...  114  115  116  117  118  ...  121  122  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#3451 - Wysłana: 26 Sty 2013 17:23:38
Q__:
Rozumiem, ze ostrzezenie moge wlozyc do zielnika i zasuszyc? A co do praw rodziny, to niezupelnie tak. Zauwaz, ze nie chodzi tu o zabranie heteroseksualnym rodzinom praw, a rozszerzenie ich na kolejna grupe.

Nie odbieraj jednak tego bardzo personalnie, bo osobiście nic do Ciebie nie mam. Tak na dobrą sprawę dziś mam dopiero chwilę, aby siąść i napisać coś więcej na rzeczony temat. Miałem nie włączać się w śliskie temat, i żałuje, że to zrobiłem, bo moja pozycja z góry była skazana na porażkę. Co do rodziny to wiesz, państwo samo sobie przeczy, bo z jednej strony rozpacza nad małą ilością dzieci i ogranicza politykę prorodzinną, a z drugiej silnie wspiera związki homo które tych dzieci na pewno produkować nie będą. To tak jakby krzyczeć, że most się pali i gasić go benzyną. Sytuacja taka nakręca nowy problem bo trzeba ściagać inne mniejszości (arabska, turecka, murzyńska), które z kolei nie asymilują się z rdzennymi mieszkańcami. Efektem czego są napięcia społeczne a w dalszej perspektywie bycie mniejszością we własnym kraju. Dla przykładu mniejszość muzułmańska w Londynie stworzyły własne "bojówki" które mają strzec przestrzegania szariatu. Podobny trend obecny jest już w Berlinie. Nie chodzi tutaj mi to, aby wszczynać histerie czy nagonkę na jakaś grupę społeczną. Trzeba jednak zastanowić się puki jeszcze mamy czas co z tym zrobić. Przykrycie kołderką poprawności politycznej jest niczym innym jak schowaniem głowy w piasek. Ostatnio czytałem, że Szwajcarzy wzmocnili swoją armie, w obawie przed imigrantami z Unii Europejskiej.
Eviva
Użytkownik
#3452 - Wysłana: 26 Sty 2013 18:23:57 - Edytowany przez: Eviva
Q__:
1. To nie homoseksualisci chca, by heteroseksualne zwiazki byly nielegalne, nie slyszalem tez by reagowali publicznym oburzeniem na pocalunek mezczyzny i kobiety np.

Za to propagują swój model życia tak, jakby był jedynym słusznym, zwolenników heteroseksualności nazywając homofobami i zacofańcami.

mozg_kl2

To mnie zadziwiasz. Od jakiegoś czasu piszesz jak gdyby rozsądnie, a wcześniej byłeś głupi niczym bilardowa noga...
krzychu
Użytkownik
#3453 - Wysłana: 26 Sty 2013 18:24:31 - Edytowany przez: krzychu
europa jest narodowa

Q dal filmik o przemianach w USA

nas tez to moze czekac

ale zeby tak bylo to gospodarka musi miec sprawnosc przynajmniej 500% jak w usa zeby kazdy sie uchowal

w polsce jest model gospodarki rozpadajacej sie

niedobory i te sprawy

i w europie jest jednak bardziej kontrolowany rynek pracy

USA to wspanialy kraj dawal duze mozliwosci w poprzedniej dekadzie wszystkim poza blokiem wschodnim ale czy wszystkie kraje musza byc jak usa ?
Q__
Moderator
#3454 - Wysłana: 26 Sty 2013 18:41:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

Widzisz, kiedy my sie zgadzamy co do diagnozy, ale nie co do metod leczenia. Tzn. nie uwazam, by zapedzanie sila homoseksualistow do heteroseksualnych stadel tworzylo w efekcie szczesliwe rodziny zdolne budowac ekspansywne (nie w sensie neokolonializmu, a siegania w przestrzen kosmiczna, czy na dno morskie) spoleczenstwo. To jest takie samo pojscie na nieskuteczna latwizne jak przyjowanie imigrantow jak leci.. Nie, oddajmy gejom co gejowskie, ale i dzietnosc wspomagajmy.
A co do asymilacji, to zauwaz, ze ci, ktorzy sie nie asymiluja, nie czynia tego, bo zasilek i tak dostana, trzeba tak przemeblowac system (bynajmniej nie wlaczajac wen neonazizmu), by asymilacja stala sie ich zywotnym interesem i naturalnym wyborem. Tyle, ze to trudniejsza droga...

ps. I nie, dyskutujac ze mna nie jestes na przegranej pozycji, poki miescisz sie w granicach regulaminu...

Eviva

Nie myl heteroseksualisty z homofobem, bo mnie obrazasz. Mozna odczuwac pociag wylacznie do kobiet, ale reagowac zyczliwa obojetnoscia na widok dwu trzymajacych sie za rece mezczyzn.
Znow popadasz w jakies bzdurne albo-albo.

(A sposob w jaki zwrocilas sie do Wspolusera, chyba kwalifikuje sie do ostrzezenia.)

ps. Oburzalas sie na postepowanie Archera z "Similitude"... Pytanie jednak ilu Simow sama jestes gotowa poswiecic "w imie cywilizacji"? Pamietasz slowa Billa Adamy: nie wystarczy przezyc, trzeba byc wartym przezycia (oryg. It is not enough just to survive, one has to be worthy of survival)? A przyczyny upadku Depy Billaby, ex-padawanki Mace'a Windu, w swietnej powiesci Stovera?
Tak, nawet z popkultury mozna sie tego nauczyc, jesli sie chce...
Mav
Użytkownik
#3455 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:03:29 - Edytowany przez: Mav
http://www.youtube.com/watch?v=sg72rIfLiuw

Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości? Nielegalna blokada ulic, nie można wejść do domu lub wyjść, a kręcącemu te modły, wielokrotnie grożono śmiercią.
Q__
Moderator
#3456 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:13:42 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mam watpliwosci, bo jesli upodobnimy sie do tego z czym walczymy, to sami staniemy sie barbarzyncami. Szkoda, ze nie lubisz DS9, bo - powtorze do znudzenia - "Homefront/Paradise Lost" moze by Cie czegos nauczyl.
Zlamali prawo? To karac z cala surowoscia, ale nie popadac w histeryzowanie.
(Zwroc zreszta uwage na slowa o religii biednych ludzi, widac jasno, ze tolerancja dla islamskiego radykalizmu wynikala z checi posiadania taniej, nieklopotliwej, sily roboczej. To nie bylo jakies potworrnie prrzemyslane multi kulti, to byla nadzieja, ze tania sila robocza zajmie sie praktykowaniem religii i bedzie z nia spokoj.)

ps. Sam film mi sie podoba, czyni wrazenie zrobionego w zrownowazony sposob.
mozg_kl2
Użytkownik
#3457 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:17:23
Eviva:
To mnie zadziwiasz. Od jakiegoś czasu piszesz jak gdyby rozsądnie, a wcześniej byłeś głupi niczym bilardowa noga...

Każdy się starzeje i jednocześnie wraz z wiekiem zmienia się pogląd na pewne sprawy. Tylko krowa nie zmienia poglądów, choć moje są w miarę stałe, co najwyżej sposób wyrażania moich myśli mógł ulec zmianie.

Q__:
Tzn. nie uwazam, by zapedzanie sila homoseksualistow do heteroseksualnych stadel tworzylo w efekcie szczesliwe rodziny zdolne budowac ekspansywne

Kiedy tu nie chodzi o jakieś fizyczne czy prawne zapędzanie kogoś w objęcia heteroseksualistów. Ludzka seksualność, popędy fetysze, są elementami naszej natury czyli niejako pochodna pierwiastka zwierzęcego. Moim zdaniem material uczuciowo, emocjonalno fizyczna czy seksualna jest sferą w którą państwo nie powinno ingerować. Są tacy którzy twierdzą, że ludzi homo można leczyć farmakologicznie. Może tak może nie. To też nie jest droga moim zdaniem. Gdyby państwo wkłądało nawet 1/4 swojej energii jakiej używa do poprawy życia gejów w politykę prorodzinną było naprawdę świetnie. Informacja o tworzeniu gett dla hetero okazała się plotką, ale rodzinie się pytanie czy nie było to celowe wybadanie gruntu.

Q__:
gejom co gejowskie

Co masz na myśli?

Q__:
granicach regulaminu

Moim zamiarem nie jest naruszanie porządku prawnego naszej małej społeczności.
Mav
Użytkownik
#3458 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:24:32 - Edytowany przez: Mav
Q__:
Zlamali prawo? To karac z cala surowoscia, ale nie popadac w histeryzowanie.

To nie jest pojedynczy przypadek, tylko cotygodniowe modły. Policja ma nie reagować i żadnej kary nie dostaną, dlaczego? TOLERANCJA! Trzeba być tolerancyjnym, stworzyć jeden wielki multikulturowy świat. Tylko, że to jest droga ku złemu w tym przypadku. Lubie Azjatów, bardzo kulturalni i weseli ludzie, z murzynami trochę gorzej, bo "kozaczą" i "wożą" się na imprezach w grupach, ale ogólnie nie jest źle. Natomiast Arabowie ze swoim islamem naprawdę skutecznie udowadniają, że nie są tolerancyjni i nie szanują naszego stylu życia, naszych wartości i chcą nas na siłę zmienić. Politycy są w jakimś letargu, nie ogarniają tematu. Nie chcę wojny na tle etnicznym w Europie, a teraz wydaję się, że jest ostatnia szansa, żeby jakoś pokojowo rozwiązać ten problem. Za kilka, kilkanaście lat będzie za późno.
Eviva
Użytkownik
#3459 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:36:24 - Edytowany przez: Eviva
Q__:
Pytanie jednak ilu Simow sama jestes gotowa poswiecic "w imie cywilizacji"?

Ani jednego. Ja nie poświęcam nikogo i proszę mi nie imputować, bom impetyt, gdy mi ktoś imputuje.

Q__:
A sposob w jaki zwrocilas sie do Wspolusera, chyba kwalifikuje sie do ostrzezenia.

Q__:
Znow popadasz w jakies bzdurne albo-albo.

Ja żartowałam, co zaakcentowałam odpowiednią emotikonką. A to Twój sposób zwracania się do współuserów jest obraźliwy.
Q__
Moderator
#3460 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:38:54 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2
Mav

Co mam na mysli... Odpisze chyba Wam obu na raz, choc o roznych niby sprawach...
Otoz uwazam, ze nalezy placic swoje rachunki. Skoro heteroseksualne spoleczenstwo przez dobrych pare wiekow utrudnialo - raz mniej, raz bardziej - zycie homoseksualistom, to nalezy naprawic ta niesprawiedliwosc, niezaleznie od zalatwiania innych pilnych spraw (np. poprawy dzietnosci).
To samo z ludnoscia naplywowa: byla dobra, poki myla tubylcze kible, to nie moze stac sie nagle zlem, na ktore nalezy napuscic bojowki, gdy zaczyna przedstawiac swoje - chocby szkodliwe i bzdurne, bo nie stac jej mentalnie na inne, poki co - postulaty.

Eviva

Moze po prostu wszyscy zlagodzimy retoryke?
Eviva
Użytkownik
#3461 - Wysłana: 26 Sty 2013 19:54:10
Q__:
Moze po prostu wszyscy zlagodzimy retoryke?

A może zdejmiemy kurtki, wyjdziemy na parking i omówimy to jak mężczyźni?
Ty najpierw ludzi denerwujesz, nakręcasz, a potem chcesz robić za anioła pokoju.
krzychu
Użytkownik
#3462 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:10:47
ja sie boje jak facet bedzie wplywal na moj umysl jak ladna mloda kobieta

technika jeszcze nie pozwala na kontrole umyslow

ale gdyby takie prawne posuniecia wplywaly na nasze umysly poprzez technike to byloby bardzo nieciekawie

mogloby dojsc do tego ze 50% byloby zakochanych w tej samej plci

PS

kiedys jeden profesor matematyk nam mowil ze ich uczyli w 70 latach ze atom jest niepodzielny a przeciez w 44 zrzucili bombe atomowa na hiroshime
Q__
Moderator
#3463 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:12:29 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Ja mialem wrazenie, ze to Wy mnie nakrecacie...
A rozstrzygania sporow model parkingowy musi chyba zaczekac do TrekSfery.
Eviva
Użytkownik
#3464 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:19:01
Q__

Nie mam pojęcia, jakim cudem Cię jeszcze nie udusiłam.
Chyba tylko dlatego, że w Warszawie nie mieszkasz.
Q__
Moderator
#3465 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:28:50 - Edytowany przez: Q__
krzychu

Nie boj zaby, jesli ktos wymysli tak cudowne urzadzenie, to z pewnoscia zostanie ono przetestowane na ludnosci muzulmanskiej, by oba nurty naszej dyskusji gladko sie splotly...

Eviva

To teraz pomysl jak polubownie rzecz sie w sumie skonczyla, dzieki temu, ze zachowalismy wszyscy (chyba wszyscy?) resztki wzajemnej sympatii i zastanow sie czy to nie jest klucz do rozwiazan w skali makro?
Czyz nie tego zreszta uczy nas ten p***, lewacki... Trek?
Eviva
Użytkownik
#3466 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:34:10
Q__:
Czyz nie tego zreszta uczy nas ten p***, lewacki... Trek?

Zwracam Waści uwagę, że w moim "Pol Treku" jest wyraźnie powiedziane, iż niektórzy z załogi Hermasza to muzułmanie. I jakoś z nikim się w całym fanfiku nie pogryźli na tle różnic religijnych Myślę, że w ten sposób uczciłam pamięć GR i jego idee.
Dragon
Użytkownik
#3467 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:50:03
Q__
Powinieneś dać sobie bana za flooding i flame war bo nie przedstawiasz żadnych powaznych agumentów tylko lejesz gnojowicą po wszystkich i czasem sprawiaż wrażenie wioskowego głupka a potem pseudoproferora. Raz rozjemca a dwa posty potem agresor. Wyciągasz mało znaczące szczególiki z czyichś postów i robisz z nich afere, rozdrpujesz byle gówn@ i robisz problemy.
Robijasz to forum skuteczniej niż wszystkie trole razem wzięte jakie przewineły tutaj.
Masz problemy z głową czy jakoś tak, bo tak zdurniałeś przez te wszystkie lata że nie wiem czy sie martwić o ciebie czy nie masz problemów z głową.
Nie dajesz porozmawiać na jakieś poważniejsze czy kontowersyjne tematy i spadasz jak strażnik europejskiej moralności. Nie pchaj sie gdzie cie nie chcą.

Jakbyś za komuny pilnował "rozmów kontrolowanych" to sam dołączał byś do rozmowy.
Q__
Moderator
#3468 - Wysłana: 26 Sty 2013 20:58:05
Dragon

Wezme sobie do serca Twoje uwagi i przemysle je gleboko (moze nawet i sam sobie walne ostrzezenie), serio. Ale za forme ich wyrazu - ban 24h.
Toudi
Użytkownik
#3469 - Wysłana: 26 Sty 2013 21:01:44 - Edytowany przez: Toudi
mozg_kl2:
tuacja taka nakręca nowy problem bo trzeba ściagać inne mniejszości (arabska, turecka, murzyńska), które z kolei nie asymilują się z rdzennymi mieszkańcami.

Ale sytuacja Polski jest nieco inna niż państwa europy zachodniej, One nie mogły sobie pozwolić na napływ imigrantów ich kultury, bo na granicy stał mur i żelazna kurtyna plus zimna wojna. Musieli sprowadzić sobie tanią siłą roboczą z innego rejonu świata, jak Indie, Turcja, czy Afryka.
Niemcy częściowo uniknęły tego problemu dzięki zachodniej Polsce, skąd na saksy powędrowało naprawdę sporo osób. Niestety to źródło było względnie małe.
Polska nie musi ściągać imigrantów kolorowych, czy wyznania islamskiego.
Wystarczy rozluźnić wschodnią granicę i napływ białego prawoslawia (które na pewno będzie akceptowalne przez "polskie społeczeństwo") nie tylko całkowicie zaspokoi nasz rynek, a wręcz może być zbyt duży.

Byle tylko w miedzy czasie Polska nie stoczyla się niżej, niż nasi wschodni sąsiedzi....
Eviva
Użytkownik
#3470 - Wysłana: 26 Sty 2013 21:03:47
Q__

Dragon prosi przez moje usta, żeby dać mu raczej bana na 48h, bo na domiar złego woli Nicka Noltie od Kifera Sutherlanda
Q__
Moderator
#3471 - Wysłana: 26 Sty 2013 21:05:46 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Nic mi nie mowia nazwiska tych aktorow, nie pomoge

I wyjasnij moze swojemu koledze, ze jesli przestanie mylic rozmowe o trudnych tematach ze stosowaniem odpowiedzialnosci zbiorowej, pokrzykiwaniem i uzywaniem obrazliwych zwrotow, to naprawde bedzie mogl dyskutowac o czym chce, do woli.
Senok
Użytkownik
#3472 - Wysłana: 26 Sty 2013 23:16:09 - Edytowany przez: Senok
Czasem, żeby się rozładować, to znaczy rozładować swoje emocje, to trzeba się na kimś albo na czymś wyżyć. W realu polecam siłownię... Ale tutaj, to znaczy tylko w tym wątku, proponuję 3-dniową abolicję regulaminową na posty w których mowa jest o orientacji seksualnej lub religii/wyznaniu. Dla sprawiedliwości, abolicja zaczęłaby się po upływie bana dla Dragona. Proszę chociaż o przemyślenie mojej propozycji, biorąc pod uwagę moje pierwsze dwa zdania w tym wpisie.

Eviva, Q__: może, zamiast lać się na parkingu, to dajcie sobie buziaka na zgodę? - Przyjemne z pożytecznym .
Kor
Użytkownik
#3473 - Wysłana: 27 Sty 2013 06:33:39 - Edytowany przez: Kor
Q__

A Wy dalej widzę to samo. Przecież tutaj nie chodzi o to, czy powinno, czy nie powinno się poprawiać błędów przeszłości. Oczywiście, że się powinno. Chodzi o to, że nie takie są cele homoseksualnego lobby. Grupa ta zachowuje się analogicznie do niektórych środowisk żydowskich. Na rzeczywistych i urojonych prześladowaniach zbija niezły interes. Ponadto - co znacznie ważniejsze - na podstawie czynienia z siebie ofiary (znowu jak niektóre środowiska żydowskie; ale jest to współcześnie charakterystyką większości nurtów lewackich np. skrajny feminizm, ruchy antyrasistowskie itp.) przyznaje sobie prawo dowolnego manipulowania faktami, dyskursem, zaprowadzania wszędzie politycznej poprawności, która uniemożliwia racjonalną ocenę rzeczywistości. Całe społeczeństwa i elity stają się więźniami całkowicie błędnie postawionej, załganej do ostatka, narracji. I dla takich zachowań nie może być żadnego pobłażania.

Weźmy temat już niedawno poruszany w związku z debatą we Francji dotyczącą adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Raptem, na granicy wprowadzenia pewnych regulacji, dopiero doszedł do głosu temat praw i wolności dziecka w tym kontekście. A przecież jedną z podstawowych zasad liberalizmu powinno być to, że wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Jednak nie w tym przypadku. Tutaj wolność, dobro dziecka w ogóle się nie liczyło w dyskursie lobby homoseksualnego. Oni są poszkodowani, oni niczym się nie różnią (kiedy indziej się różnią, mają odmienne kultury i tożsamości, jak im pasuje), oni chcą adoptować. A wystarczy sięgnąć chociażby do badań rodzin rozbitych, do badań dzieci wychowywanych przez jednego rodzica i widzimy jasno: statystyczne konsekwencje dla zdrowia psychicznego i rozwoju takiego dziecka są zależne od wieku w jakim utraciło jednego z rodziców, od płci jakiej był ten rodzic rzutowanej na wiek (np. bardzo negatywne konsekwencje ma wczesne utracenie matki dla dziecka płci obojga), od samej płci dziecka (różny jest np. wpływ utraty ojca na dziewczynkę od wpływu na chłopca) i tak dalej. Co to nam mówi? Otóż mówi nam tyle, że mężczyzna i kobieta spełniają różne role w wychowaniu i rozwoju psychicznym dziecka. Jakie są tego konsekwencje? Otóż takie, że zgoda na adopcję przez pary homoseksualne, to w obliczu tych faktów zwykłe eksperymentowanie na dzieciach.

Powiedzmy więcej - dla lobby homoseksualnego temat tożsamości jest bardzo ważny. Dokonują przy jego użyciu masy manipulacji, ale mniejsza z tym. Raptem absolutnie przestaje być istotny, kiedy rozchodzi się o to, że dziecko wychowywane przez taką parę zostaje decyzją ludzką pozbawione naturalnych, wynikających z natury człowieka i rodziny, tożsamościowych odniesień. W pewnym wieku uświadamia sobie, że jest inne. Że nie ma ojca czy mamy, a inne dzieci mają. Że ma dwóch tatusiów, czy dwie mamy, chociaż inni tak nie mają. Jak podrasta dalej uświadamia sobie, że było to możliwe tylko na bazie sztucznych, zadecydowanych przez ludzi regulacji. Każdy niemal człowiek szuka wytłumaczenia swojego pochodzenia. To dlatego też dzieci adoptowane często robią wiele by poznać swoich naturalnych rodziców. Taka jest nasza natura. Potrzebujemy zakorzenienia. I oto okazuje się, że dane dziecko nie tylko jest adoptowane, ale że nawet nie może sądzić, iż w takiej rodzinie mogłoby się, przy innym zrządzeniu losu, znaleźć naturalnie. Bo to sztuczny konstrukt społeczny, regulacja prawna wprowadzona dla zaspokojenia zachcianek (trudno to w obliczu faktów nazwać inaczej) dorosłych ludzi, którzy bądź urodzili się (kwestia dyskusyjna), bądź postanowili sobie być inni. Nikt nie może żałować faktu, że wychował się w typowej rodzinie. Natomiast z całą pewnością część dzieci przejdzie ogromną psychologiczną walkę by zrozumieć i pogodzić się z tym, że wychowało się w rodzinie homoseksualnej. Więc znowu - eksperymentujemy na dzieciach? Bo dwóm dorosłym facetom zachciało się mieć dziecko i nie potrafią powiedzieć sobie nie? (jak to o nich świadczy?)

Czy to jest normalne? Czy to jest moralne? Czy Ci ludzie w istocie zasługują żeby się nad nimi pochylać i głaskać? Czy też raczej zasługują na to, żeby pokazać im wreszcie gdzie ich miejsce. Tj. tolerancja, owszem. Ale to wcale nie znaczy tego, co sobie dumacie koledzy. Nie jesteście specjalni. Urodziliście się tacy, a nie inni, nie Wasza wina, ok! Ale to nie oznacza, że Wasza inność nie może mieć żadnych konsekwencji. Bo może je mieć. I wiele wskazuje, że je ma. Nie tylko w kwestii tego, czy związek jaki tworzą dwie osoby jednej płci zapewnia elementy do jakich przystosowała rozwój dziecka ewolucja. Według statystyki różnicie się też np. tym, że Wasze związki są totalnie nietrwałe (dziesiątki, a nawet setki partnerów). Mówić chyba nie trzeba jak rozbicie rodziny odbija się na dziecku. Że macie większą skłonność do różnych zboczeń, w tym pedofilii (jest skandalem, że blokujecie takie badania). Natura wrodzona? To o niczym nie świadczy. Schizofrenia też jest wrodzona. Niektórzy sądzą, że to samo dotyczy skłonności pedofilskich. Mamy więc dopuścić adopcję przez schizofreników, czy pedofilów? Złe porównanie? Otóż idealne. Schizofrenicy nie wmawiają innym, że chociaż są równoprawnymi ludźmi, to są w każdym względzie tacy sami. Wy wmawiacie, tworzycie całą wyłącznie temu poświęconą narrację, która świadomie wywraca do góry nogami pewne pojęcia, doprowadzając do irracjonalności dyskusji. Przestańcie ludzi uciszać swoją politpoprawną propagandą. Przestańcie łgać. Bo jesteście w tym tylko żałośni. Świat nie jest sprawiedliwy. To, że czegoś nie możecie nie oznacza, że ktoś z Was robi ludzi drugiej kategorii. Jeden się rodzi z 180 IQ, inny z lekkim upośledzeniem. Akceptuje fakty i żyje. Tylko Wy tego nie potraficie przyjąć do wiadomości. Jesteście tak infantylni, że brakuje słów, żeby to wyrazić. Skrzywdzone kruszynki gotowe przedmiotowo traktować innych, byle za wszelką cenę udowodnić, że nie są odmienni. Nawet kosztem dobra niczego nieświadomego dziecka.

Nie dziwię się, że wśród protestujących przeciwko planowanemu prawu we Francji znaleźli się też homoseksualiści. Są wśród Was przyzwoici ludzie. Mam niestety wrażenie, że jest ich znaczna mniejszość. Większość siedzi cicho lub kopiuje stumanioną propagandę ruchów LGBT. Bo stawić opór, czy myśleć samodzielnie, jest niewygodnie. A zresztą, wielu z Was naprawdę sądzi, że Wam się wszystko należy, bo przecież tak Was nie lubią.

I to kończy temat homoseksualizmu. Bo póki ludzie na tym forum nie wyrosną z wieku nastoletniego w pewnych względach tj. póki np. sobie nie uświadomią co to są prawa człowieka (nie ma takiego prawa odnośnie adopcji; dlaczego?), póki nie uświadomią sobie co to znaczy tolerancja (a nie promocja wszelkich zachcianek jakoby "prześladowanych"), póki nie uświadomią sobie, że w sferze dyskusji "mniejszościowych" racjonalizm został niemal do szczętu zabity i że dyskutują w tak ustawionej propagandowo przestrzeni pojęciowej, innymi słowy póki nie wyleczą się z typowego dla nastolatków, naiwnego, idealistycznego przyklaskiwania każdemu, kto im wmawia, że jest biedny i poszkodowany, póty nie ma na tym forum o czym w tej sprawie dyskutować. Zawsze będzie się to kończyć "świętym" oburzeniem nastolatków wobec ludzi którzy usiłują przywrócić racjonalność całej tej debaty. W konsekwencji kłótnią, banami i dalszym oburzeniem "nastolatków", już we własnym gronie. Gdzie będą mogli się wzajemnie głaskać po główkach i debatować, jak to znowu "patologia" wypłynęła na forum i że ostatecznie należy coś z tym zrobić. We mnie pozostaje do współczesności tylko jeden wielki niesmak.

A jeśli Cię Q, czy innych, znowu ma oburzać moje określenie "lewactwo", to macie tu zimny prysznic (szczególnie komentarze są smakowite). To jest właśnie mentalność lewacka (w ogóle sam fakt, że jacyś internetowi ignoranci mają tu swoje zdania, sądy, że coś takiego dyskutują [a właściwie nie dyskutują, głoszą poprawnościowe zaklęcia], świadczy o kompletnym spaczeniu współczesnego społeczeństwa; do tego właśnie doprowadziły tożsamościowe dyskursy):

http://www.mojaholandia.nl/artykul/do-serca-przytu l-pedofila

Albo coś takiego: http://www.dakotavoice.com/2011/08/time-to-normali ze-pedophilia-firsthand-report-on-b4u-act-conferen ce/

Czy to są fakty? Nie wiem, nie zgłębiałem tych konkretnych zagadnień. Niczym to się jednak nie różni od analogicznych pedofilskich inicjatyw o których wiem z całą pewnością, że miały miejsce (BTW. Dziwnym trafem często zdarza się pośród uczestników wynaleźć osoby z ruchu prohomoseksualnego; zadziwiająca nadreprezentacja zważywszy jak - na szczęście - nikłe są to na razie inicjatywy).

"Nastolatkom" z tego forum składam serdeczne gratulacje.
Eviva
Użytkownik
#3474 - Wysłana: 27 Sty 2013 09:39:06
Kor

Chylę przed Tobą czoło. Twój wywód jest doskonały pod każdym względem i nie sposób mu niczego zarzucić. Mogę podpisać się pod nim obiema rękami. Dodam jeszcze jeden przykład:

W serialu "ER" mamy wątek czarnoskórego lekarza, którego synek rodzi się głuchy. Kiedy doktor rozważa wszczepienie dziecku implantu przedsionkowo-ślimakowego, radzi się między innymi przedstawiciela "społeczności głuchoniemych". Ten go łaje, że chce odebrać synowi głuchotę, a więc część jego tożsamości.
To właśnie jeden z absurdów, do których prowadzi stawianie się na piedestale z powodu jakiejś odmienności.
Kor
Użytkownik
#3475 - Wysłana: 27 Sty 2013 09:57:20 - Edytowany przez: Kor
Eviva

Zaznaczę, że w tym wypadku nie tylko nie wiem czy to prawda, ale nie chce mi się wierzyć, że tak mogło się zdarzyć. Wszelako słyszałem, że w UK, gdzie zaczęło się od zwykłego Invitro, a doszło do tego, że się manipuluje genetycznie zarodkami, para osób głuchoniemych zażyczyła sobie, żeby wszczepić zarodek posiadający tę samą wadę.

Nie chce mi się w to wierzyć ze względów prawnych (jeśli jednak to się naprawdę zdarzyło, to śmiało można przypuszczać udział prawnego pitolenia w deseń tożsamości). Natomiast jestem skłonny w to uwierzyć jeśli chodzi o kulturę osób głuchoniemych. Oczywiście nie wszystkich. Wszelako istnieje kultura takich osób, które potrafią np. właśnie blokować użycie implantów ślimakowych, ponieważ to ma owo dziecko wykluczać ze społeczności. Ci ludzie postrzegają się jako inny gatunek. Można to zrozumieć, bo wada tego typu w istocie kreuje inny świat. Natomiast uważam za skrajnie niemoralne pozbawianie dziecka możliwości doznawania świata w zakresie dostępnym każdemu zdrowemu człowiekowi, wyłącznie dlatego, że samemu się jest tej możliwości pozbawionym. W każdym razie odcinek tego serialu to nie jest żaden wymysł. Naprawdę istnieją takie postawy.

Ale pomyślmy. W istocie jest tak, że dziecko w pełni sprawne już od dzieciństwa zostaje wyjęte z ich społeczności. Rozmowa z rodzicami za pomocą gestów staje się męcząca. Mam nowych znajomych, cały świat z którym mogę "normalnie" rozmawiać. Te osoby boją się odrzucenia, tego, że własne dziecko zacznie ich ignorować, traktować jak gorszy gatunek. To tłumaczy jakoś takie amoralne postawy. Czyż nie? Nie! Jak nie umiesz sobie z tym poradzić, jak nie umiesz zaakceptować, że dziecko ma prawo doznawać więcej, to nie powinieneś mieć prawa posiadania dziecka. Zresztą z samej swojej postawy nie jesteś osobą, która moralnie mogłaby na to zasługiwać.

Dokładnie to samo dotyczy par homoseksualnych. Jeśli ich nie obchodzi możliwa krzywda dziecka, bo po prostu chcą cukierka, to samą tą postawą udowadniają jak są chorzy. Dziecko jako trofeum. Bo im się należy. Najlepiej takie pasujące ich fantazjom. Najlepiej takie, które można pokazać z etykietką "też jesteśmy rodziną". Na wymioty zbiera.
Eviva
Użytkownik
#3476 - Wysłana: 27 Sty 2013 10:33:11
Kor

Ja we wszystko jestem w stanie uwierzyć. Widywałam już rodziców-wegetarian, wychowujących dzieci bez odrobiny produktów pochodzenia zwierzęcego. Nie przemawiał do nich fakt, że pociecha jest anemiczna, chorowita i karłowata w porównaniu z rówieśnikami, a byle katar przechodzi jak ciężką grypę z komplikacjami. Ma nie jeść mięsa i koniec, bo taki jest ich światopogląd. A co dziecko ma do tego?
Ludzie bywają nawiedzeni w sposób trudny do zrozumienia. We mnie jest chyba coś z Wolkanki, bo podchodzę do wielu spraw logicznie (gdy mi emocje opadną) i dlatego nie rozumiem takich zachowań. Według mnie nie powinno się ich tolerować.
Kor
Użytkownik
#3477 - Wysłana: 27 Sty 2013 10:35:56
Eviva

Ja też mam trudności z tolerowaniem osób, które np. nie zabierają dziecka do lekarza, bo święcie wierzą w medycynę alternatywną i światowy spisek odnośnie szczepionek. Problem w tym, że nie wiadomo co w takich sytuacjach właściwie robić. Ja nie robię nic, przecież nie zgłoszę znajomych służbom.
Eviva
Użytkownik
#3478 - Wysłana: 27 Sty 2013 10:38:44 - Edytowany przez: Eviva
Kor

My też jesteśmy bezradni. Do niektórych nic nie przemawia. Najlepiej ujął to doktor House, mówiąc:
- Lepiej zapłacić za dziecięca trumienkę niż pozwolić, żeby niedobry koncern farmaceutyczny zarobił na pani te czterdzieści dolarów

Trudno. chcą selekcji naturalnej, to będą ją mieli.

A wracając do homoseksualistów, to z nimi może okazać się taki sam problem, jak z ta para głuchoniemych - będą starali się wychować dzieci na swój obraz i podobieństwo po to, by ich nie odrzuciły, gdy dorosną. Homoseksualizm jest co prawda defektem wrodzonym, ale można też poprzez odpowiednio ukierunkowane bodźce, niejako wmówić go osobnikowi skądinąd hetero.
Kor
Użytkownik
#3479 - Wysłana: 27 Sty 2013 11:17:53 - Edytowany przez: Kor
Eviva

Przede wszystkim jest pewne, że biseksualizm często nie jest jest wrodzony, więc nie ulega żadnej wątpliwości, że wzorce mogą tu odgrywać rolę. Jednak nie uważam, że to jest specjalny problem. Uważam po prostu a) że jest zatrzęsienie argumentów za tym, iż dziecko jest w pewien sposób ewolucyjnie dostosowane do wychowywania w rodzinie dwupłciowej (jak to kogoś dziwi, to niech sobie odpowie dlaczego kobieta różni się od mężczyzny, skąd taki ewolucyjny rozwój i dlaczego dziecko miałoby w nim nie uczestniczyć; a jak zacznie bredzisz, że to kulturowe, to niech się zastanowi skąd ten pogląd, czym kierowany i jakim cudem jest sprzeczny z całą współczesną ścisłą [np. neurobiologia] nauką). b) pewne naturalne tendencje obecne w ludziach z konieczności muszą wśród wielu dzieci wychowywanych w parach homoseksualnych zrodzić poczucie utraty, braku, przedmiotowego potraktowania itp. Tyle.

Nie jest jeszcze w 100% rozstrzygnięte, czy homoseksualizm jest wrodzony. Argumentacja naukowa opierała się z początku na tym, że nie udało się opracować metody leczenia homoseksualizmu, a ponieważ leczymy wszystko, więc niemożliwe, żeby to było nabyte. To jest bardzo wątpliwa argumentacja. Istnieją inne przesłanki, jak np. różnice w budowie mózgu (i cała teoria wpływu hormonów w okresie płodowym, najbardziej chyba obiecująca, ale dla homoseksualistów przykra, bo... zakłada, że nie chodzi o to, że chciała ich ewolucja [sic!]).

Co ciekawe sami homoseksualiści jej nie lubią, lub lubią w zależności od tematu. Nie lubią, kiedy kochają mówić o wyborze tożsamości, opowiadaniu się, prawie do wyboru, wolności. Nie lubią kiedy mowa o adopcji, bo taka etiologia homoseksualizmu wskazywałaby, że jest - w biologicznym sensie - chorobą, zaburzeniem, wrodzonym, ale jednak. Można by ich wtedy - o zgrozo - porównać (w jakichś względach, jak ja) na przykład do schizofreników! A oni - homoseksualiści - przecież się nie różnią, chociaż bardzo różnią! Uwielbiają natomiast poglądy o wrodzeniu, kiedy przeczą temu, że jest to zboczenie. Itp. sofistyka Itd. sofistyka.

Jak jednak pisałem - to nie temat na forum dla "nastolatków" tolerancji. Lepiej kończmy, bo dostaniemy bana i etykietki homofobów.
mozg_kl2
Użytkownik
#3480 - Wysłana: 27 Sty 2013 12:01:15
Q__:
Otoz uwazam, ze nalezy placic swoje rachunki. Skoro heteroseksualne spoleczenstwo przez dobrych pare wiekow utrudnialo - raz mniej, raz bardziej - zycie homoseksualistom, to nalezy naprawic ta niesprawiedliwosc, niezaleznie od zalatwiania innych pilnych spraw (np. poprawy dzietnosci).

Wiesz na tej zasadzie komuniści wysyłali całe rodziny lub nawet wioski do łagrów bo jeden z członków tej społeczności głosił treści wywrotowe. Tego typu postępowanie sprawia, że społeczeństwo staje się jeszcze bardziej wypaczoną grupą społeczną a nie zdrowym organizmem. Tą samą zagrywkę zresztą stosuje przedsiębiorstwo holocaust wyciągając przywileje od innych jako zapłatę za wcześniejsze grzechy.
 Strona:  ««  1  2  ...  114  115  116  117  118  ...  121  122  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - polityka

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!