USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - Phase II
 Strona:  ««  1  2  3  ...  33  34  35  36  37  38  39  »» 
Autor Wiadomość
Seybr
Użytkownik
#1051 - Wysłana: 30 Cze 2015 08:09:13
Zasłyszane z FB. Dowiedziałem się że Eviva jest turbokatolikiem. Takowe określenie poprawiło mi humor. Sama zainteresowana chyba się nie obrazi ;]. Nie ja użyłem tego określenia ;].
Idąc takim tokiem myślenia. Mnie dopadł dziś turbokac. Tak to jest jak się wypije kilka piwerek komercyjnych. Wczoraj była ku temu okazja ;].
mozg_kl2
Użytkownik
#1052 - Wysłana: 30 Cze 2015 09:13:43
Seybr

Ja slyszalem inne okreslenia dot naszej kolezanki.
Eviva
Użytkownik
#1053 - Wysłana: 30 Cze 2015 15:41:38
Seybr:
Sama zainteresowana chyba się nie obrazi

Nie, skądże. Owszem, bardzo mnie zdziwiło to określenie, bo moherem już byłam, katotalibem też, ale turbo? Nie, jeszcze nigdy nikt mi nie sugerował turbodoładowania
mozg_kl2
Użytkownik
#1054 - Wysłana: 30 Cze 2015 16:05:25
Seybr
Eviva

W tym kraju, każdy kto nie jest "postępowy" jest katolem, talibanem itp. Trzeba być w głównym nurcie inaczej koniec.
MarcinK
Użytkownik
#1055 - Wysłana: 30 Cze 2015 18:07:03
mozg_kl2:
W tym kraju, każdy kto nie jest "postępowy" jest katolem, talibanem itp.

Albo komuchem i lewakiem.
A i jeszcze: jeśli zaprzeczasz oficjalnej wersji wydarzeń to jesteś z PISu
Q__
Moderator
#1056 - Wysłana: 30 Cze 2015 18:13:06 - Edytowany przez: Q__
Seybr
Eviva
mozg_kl2
MarcinK

Jednym słowem: pewnej ilości ludzi tak się natężenie własnych poglądów, połączone z (arcyzłudnym) poczuciem anonimowości w Sieci na mózg rzuca, że zamiast rozmawiać, nawet ostro, ale z sensem, kulturalnie, się ścierając (ew. przyjąć do wiadomości, że w określonych kwestiach się zgadzają, a w innych... nie mają przecież obowiązku się zgadzać, i zająć się innymi tematami) wolą się przekrzykiwać, etykietkować itp.
Cóż... jeśli moderacja danych miejsc na to pozwala....

(No, to jak mówiłem... Wracam do "Amberu".)
Eviva
Użytkownik
#1057 - Wysłana: 30 Cze 2015 18:40:31
Q__

Na FB wiele można, pytanie tylko, czy trzeba. Ja w sumie nie lubię się żreć z ludźmi, ale uważam, że jak oni mają prawo do swych poglądów, tak ja mam prawo do swoich. Nawet tak parszywych...
Elaan
Użytkownik
#1058 - Wysłana: 30 Cze 2015 19:00:05
Eviva:
uważam, że jak oni mają prawo do swych poglądów, tak ja mam prawo do swoich

Czyli stosujesz w praktyce jedną z podstawowych zasad demokracji.
A że niektórym w poczuciu internetowej bezkarności wolność słowa myli się z warcholstwem, chamstwem i arogancją - cóż, to chyba dlatego, że i w realu obserwować można powszechne zdziczenie obyczajów.
Eviva
Użytkownik
#1059 - Wysłana: 30 Cze 2015 21:17:55
Elaan:
niektórym w poczuciu internetowej bezkarności wolność słowa myli się z warcholstwem, chamstwem i arogancją -

Cóż, tak po prostu bywa, najlepiej się uśmiechnąć i pominąć milczeniem. Co też na ogół robię.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#1060 - Wysłana: 1 Lip 2015 23:48:10
https://www.facebook.com/1587175674900586/videos/1 618267185124768/

widzę, że Pani premier próbuje znaleźć wspólny język z elektoratem
mozg_kl2
Użytkownik
#1061 - Wysłana: 2 Lip 2015 07:22:45
FederacyjneMSZ

Uwazaj bo dostaniess ostrzezenie za atak na evive.
Q__
Moderator
#1062 - Wysłana: 2 Lip 2015 07:44:29 - Edytowany przez: Q__
FederacyjneMSZ

Jeśli traktować to sytuacyjnie, nie politycznie, może być.

mozg_kl2

Będziesz to przeżywał jeszcze tydzień/miesiąc/rok czy wrócisz do normalnego rozmawiania? (Przypominam, że relatywnie niedawno całkiem sporo Współuserów domagało się bana dla Ciebie, ale uznałem, iż należy zinterpretować wątpliwości na Twoją korzyść i dać Ci szansę, pod warunkiem jednak, że zaprzestaniesz jątrzenia i awantur.)

Jeśli uważasz, że Cię skrzywdziłem, zachowuj się, po prostu, tak nienagannie, bym sam zaczął się zastanawiać czy aby nie potraktowałem za surowo niewinnego Usera.
Seybr
Użytkownik
#1063 - Wysłana: 2 Lip 2015 10:28:04
FederacyjneMSZ

Postawić loda, tak się mówi. Pani premier, wstyd na sali. Człowiek na takim stanowisku nie powinien używać takiego języka. Jak już, to piwo można postawić ;]. Loda można kupić ;]. Wiadomo z czym się kojarzy ;].
mozg_kl2
Użytkownik
#1064 - Wysłana: 2 Lip 2015 16:34:33
Q__:
Będziesz to przeżywał jeszcze tydzień/miesiąc/rok czy wrócisz do normalnego rozmawiania?

Nie musiałbym niczego "przeżywać" gdybyś nie wykazywał się nadgorliwością moderatorką w celu nie wiem siania zamęty, prowokacji. Zaraz zleciały się pirogranie do krwi i zrobiła się gównoburza.

Q__:
(Przypominam, że relatywnie niedawno całkiem sporo Współuserów domagało się bana dla Ciebie, ale uznałem, iż należy zinterpretować wątpliwości na Twoją korzyść i dać Ci szansę, pod warunkiem jednak, że zaprzestaniesz jątrzenia i awantur.)

zawsze byłeś przeciwnikiem stosowania Argumentum ad populum. Jeśli chcesz grać tą kartą to całkiem sporo współuserów odeszło z forum bo miało dość twojego stylu moderatorskiego.

Q__:
Jeśli uważasz, że Cię skrzywdziłem, zachowuj się, po prostu, tak nienagannie, bym sam zaczął się zastanawiać czy aby nie potraktowałem za surowo niewinnego Usera.

Robiłem to każdego dnia przez 3 ostatnie miesiące.
Q__
Moderator
#1065 - Wysłana: 2 Lip 2015 17:13:46 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Nie musiałbym niczego "przeżywać" gdybyś nie wykazywał się nadgorliwością moderatorką w celu nie wiem siania zamęty, prowokacji.

Wybacz. Dogryzałeś raz za razem Evivie, która nie wiem jak zachowuje się gdzie indziej (bo nie obchodzi mnie to, prawdę mówiąc, i nie sprawdzam), ale na Phoenixie szczególnych problemów - aktualnie - nie sprawia. Potem postanowiłeś odgrzać dawnego okołoislamistycznego/okołoislamskiego/ okołoarabskiego flame'a w dodatku w niezbyt adekwatnym topicu. Takim zachowanie dowodzisz, że - nie mam pojęcia po co i na co - szukasz zaczepki*. Tylko, że mnie zaczepki nie bawią. Ani jako użytkownika, ani moda. I nie zamierzam Ci umożliwiać awanturnictwa (nie mylić z normalną obecnością na Phoenixie). Może gdybyś inaczej się zachowywał przez wszystkie minione lata odbierałbym Twoje obecne zachowania w odmienny sposób. A to, że nie potrafisz wyhamować - usiłując przy okazji drugi już raz obrazić pirogroniana** - stanowczo nie uwiarygadnia Twoich słów, że zależy Ci na forumowym spokoju.

* Na wszelki wypadek, zakładając, że mogę być uprzedzony or something, spytałem parę osób z fandomu, nie tylko z Phoenixa czy też tak to odbierają - były podobnego zdania... (Dodam, że żadna nie była towarzysko związana z Evivą, ani szczególnie zawzięta na Ciebie, żebyś nie wietrzył spisków...)

** Za co, w zasadzie, powinno być drugie ostrzeżenie...

mozg_kl2:
Robiłem to każdego dnia przez 3 ostatnie miesiące.

Zauważyłem to i doceniłem. Dlatego - mimo wszelkich zaszłości - traktuję Cię jak normalnego, choć czasem kłopotliwego, Usera, nie jako trolla (tzn. idę standardową kolejnością - ostrzeżenie, potem ew. drugie, itd. - nie banuję od razu). Tak, nadal wierzę, że możemy się tu jakoś dogadywać.

Ostrzeżenie wyzeruje się w końcu za mniej niż pół roku, a jeśli przestaniesz robić to, o zaprzestanie czego Cię proszę, następnych prezentów od moderacji nie dostaniesz, bo i czemu miałbyś? Znaczy: Twój forumowy los w Twoich rękach, nie w moich.

To wszystko z mojej strony na ten temat.

Jeśli chcesz porozmawiać o czym innym (np. o Treku) proszę bardzo, na przepychanki szkoda mi czasu.
mozg_kl2
Użytkownik
#1066 - Wysłana: 3 Lip 2015 10:48:34
Q__

troche to co piszesz jest niesprawiedliwe bo mija sie z prawda. Ale w duchu pojednania zostawmy to i uscisnijmy sobie dlonie na znak zgody tak po staropodworkowemu.
Q__
Moderator
#1067 - Wysłana: 3 Lip 2015 11:23:59 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

Masz prawo oceniać moje decyzje jak chcesz, rzecz jasna. Owszem: uściśnijmy sobie dłonie i wróćmy do normalnego dialogu .
Seybr
Użytkownik
#1068 - Wysłana: 3 Lip 2015 13:03:26
Q__
mozg_kl2

Dajcie sobie buzi, albo w czachę jak klingoni ;].
mozg_kl2
Użytkownik
#1069 - Wysłana: 3 Lip 2015 13:47:37
Seybr
Q__

http://bi.gazeta.pl/im/5/7499/z7499015AA,Leszek-Miller--Aleksander-Kwasniewski.jpg
Q__
Moderator
#1070 - Wysłana: 3 Lip 2015 13:52:47
mozg_kl2

Aż tak szorstka ma być nasza przyjaźń?
Seybr
Użytkownik
#1071 - Wysłana: 3 Lip 2015 14:11:13 - Edytowany przez: Seybr
mozg_kl2

Oj nie o taki Star Trek walczyłem ;]. Jeszcze tego brakowało. Zapadliście by na jakąś dziwną chorobę i co gorsze jak byście trafili do mnie na leczenie ;]. Znaczy do pałacyku ;].

Q__

No cóż, mówi się trudno. Ja tam bym wolał przyjaźń made in klingon ;].
MarcinK
Użytkownik
#1072 - Wysłana: 10 Maj 2016 18:44:05
Del ToRo
Użytkownik
#1073 - Wysłana: 18 Maj 2016 18:15:16
Czyżby Rihanna była fanką Treka?

http://www.hawtcelebs.com/rihanna-nobu-restaurant- malibu-05122016/

Nie wiem czy można zaklasyfikować to do "opadu szczęki", ale mi odrobinkę opadła
Q__
Moderator
#1074 - Wysłana: 19 Maj 2016 00:36:55
Del ToRo

Miło Cię widzieć po latach . Jeszcze milej będzie oglądać częściej.
MarcinK
Użytkownik
#1075 - Wysłana: 23 Maj 2016 06:41:13
Q__
Moderator
#1076 - Wysłana: 26 Maj 2016 21:20:06
MarcinK
Użytkownik
#1077 - Wysłana: 6 Cze 2016 06:09:21 - Edytowany przez: MarcinK
Q__
Moderator
#1078 - Wysłana: 6 Cze 2016 10:26:57 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

Mnie by szczęka opadła, gdyby to było prawdziwe... A to z FB tych zgrywusów*:
https://www.facebook.com/RiGCz.Partia/

* Ich nazwa, oczywiście, wzięta stąd:
http://akapedia.pl/Rozum_i_Godnośc_Człowieka

ps. To jest dopiero opad szczęki... cały Epizod IV SW w postaci jednej infografiki:
http://swanh.net/
Jammera też zatkało:
http://www.jammersblog.com/2016/05/31/movies/star- wars-the-infographic/
mozg_kl2
Użytkownik
#1079 - Wysłana: 6 Cze 2016 11:48:05
Q__:
Mnie by szczęka opadła, gdyby to było prawdziwe... A to z FB tych zgrywusów*:

to akcja śmieszków z jebawki* i ludzi od Tanajno. Docierasz Q do granic internetu.

*Jak będzie w akapie
https://www.facebook.com/groups/glownajbwa/?fref=t s
MarcinK
Użytkownik
#1080 - Wysłana: 24 Cze 2016 12:00:23
PWN twierdzi że przed 1993 rokiem w filmach nie było efektów specjalnych.
efekty specjalne «obrazy trikowe tworzone komputerowo w studiu filmowym»
http://sjp.pwn.pl/sjp/efekty-specjalne;2456224.htm l

Kogo oni zatrudniają
 Strona:  ««  1  2  3  ...  33  34  35  36  37  38  39  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - Phase II

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!