USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - Phase II
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  35  36  37  38  39  »» 
Autor Wiadomość
Eviva
Użytkownik
#31 - Wysłana: 6 Kwi 2011 21:53:18
TSan

A podskoczą, jakbyś zgadła.

A co zabawne, to...
Pisałam tu już o "piekielnie wysokich" podwyżkach od naszego dyrektora - 100 zł pielęgniarki, 50 zł reszta średniego personelu (technicy, rejestratorki, gospodarcze, terenowi). Teraz wyszło, że dostały tylko pielęgniarki... reszcie dyrektor nie dał, bo twierdzi, że nie ma.
TSan
Użytkownik
#32 - Wysłana: 6 Kwi 2011 21:57:55
Eviva

Genialnie, cały czas do redakcji jeżdzę na miesięcznych. Brat zresztą też. Przerzucamy się na rowery, nie ma co
Eviva
Użytkownik
#33 - Wysłana: 6 Kwi 2011 21:59:26
TSan
Ja na szczęście pracuję blisko domu, ale gdyby tak zmiana pracy (czytaj: wywalenie na zbity pysk) to też kupuję rower. Nie jeździłam co prawda od dzieciństwa, ale trochę ćwiczeń i będzie.
TSan
Użytkownik
#34 - Wysłana: 6 Kwi 2011 22:02:13
Eviva

U nas na mieście na szczęście była w lecie moda na rowery (czytaj: remont głównych ulica miasta NARAZ), teraz do tego wrócą. W sumie na tych ulicach dorobili ścieżki rowerowe...
Eviva
Użytkownik
#35 - Wysłana: 6 Kwi 2011 22:28:51
TSan

A u nas kiepsko, tłok na ulicach, a na jezdni niebezpiecznie. Będę jednak musiała dać sobie jakoś z tym radę.
Seybr
Użytkownik
#36 - Wysłana: 11 Kwi 2011 15:53:01
Toudi
Użytkownik
#37 - Wysłana: 11 Kwi 2011 16:34:54
Seybr, nie wiem jak inni, ale ja też bym nie przystanął, chyba że byłbym między przesiadkami (bo mi się zdarza czekać do 30 minut na kolejny autobus w Katowicach), ale normalnie, gdy z punktu A staram się dotrzeć do punktu B to robię to tak, by jak najmniej tracić czasu na "nic nierobienie" (dodać należy, że z reguły nawet nie ma gdzie przysiąść by przeczytać kilka stron książki, czy gazety, a gdy jeszcze coś leci z nieba, to nawet gdzie się schować...).
Do tego przy tym eksperymencie pewno nie było tak, że na kolejny środek transportu trzeba czekać nie wiadomo ile. (To nie Polska ;))

A u nas w Polsce nawet z przesiadkami jest beznadziejnie. W Katowicach, by się przesiąść z KZK GOP na MZK Tychy, muszę biegać miedzy przystankami i to dosyć spore odległości (jak na przesiadkę z jednego autobusu na drugi). Że już nie wspomnę, że gdy przyjeżdżam na jeden przystanek, to w tym samym momencie, z drugiego odjeżdża autobus, na który powinienem się przesiąść i muszę czekać na kolejny.

Ten eksperyment wygląda jak polskie sondaże, tak wybrali miejsca, jak nasi sondażyści wybierają pytania, by otrzymać to co się założyło przez badaniem. A te kilka osób, to był błąd statystyczny. ;)
Picard
Użytkownik
#38 - Wysłana: 13 Kwi 2011 18:04:41
Eviva
Użytkownik
#39 - Wysłana: 13 Kwi 2011 18:10:05
Picard

Kurde, paru oszołomów narobi smrodu, a ja się potem muszę tłumaczyć przed ludźmi.
Picard
Użytkownik
#40 - Wysłana: 13 Kwi 2011 18:12:14
Eviva:
Kurde, paru oszołomów narobi smrodu, a ja się potem muszę tłumaczyć przed ludźmi.

Nie tylko Potter, ald nawet Andrzejki im przeszkadzają...
Eviva
Użytkownik
#41 - Wysłana: 13 Kwi 2011 18:15:30
Picard

Pogańskie obrzędy. Już nawet nie pytaj, co mówią o Halloween
TSan
Użytkownik
#42 - Wysłana: 13 Kwi 2011 19:44:05
Eviva
Picard

Mój ksiądz ostrzegał, że pacyfizm to dzieło Szatana... Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Eviva
Użytkownik
#43 - Wysłana: 14 Kwi 2011 19:45:58
Seybr
Użytkownik
#44 - Wysłana: 14 Kwi 2011 19:58:48 - Edytowany przez: Seybr
Eviva:
Smacznego!

Nie dziękuje, no masakra że jemu na to pozwolą ?
Eviva
Użytkownik
#45 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:04:58
Seybr

Nie mam pojęcia, pozwolą, czy nie. Mam nadzieję, że jednak nie. Gdy koło mnie, na Platynowej, egzystował internacjonalny bazar, gdzie handlowali Koreańczycy i Wietnamczycy, to wyżarli koty i gołębie z całego obszaru. dopiero po zlikwidowaniu bazaru zwierzaki znów się pojawiły/
kanna
Użytkownik
#46 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:06:54
Eviva:
to wyżarli koty i gołębie z całego obszaru

Widziałaś, jak któryś złapał kota, ubijał go kamieniem, lub jadł? ew. wyrzucał zakrwawione szczątki?
Eviva
Użytkownik
#47 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:14:28
kanna

Nie muszę stracić obu nóg, by wiedzieć, że gdzieś pływają rekiny, moja kochana. Poza tym nie krytykuje ich za to - jedynie polskie prawo, które im na to pozwala, bo co wolno w ojczyźnie, to nie na obczyźnie.
Madame Picard
Moderator
#48 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:34:25
kanna:
Widziałaś, jak któryś złapał kota, ubijał go kamieniem, lub jadł?

A po co, jak to oczywiste, wszyscy przecież to wiedzą .
Eviva
Użytkownik
#49 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:41:38
Madame Picard:
A po co, jak to oczywiste, wszyscy przecież to wiedzą

I na co ta ironia? Przeczytasz o tym w książkach dokumentalnych, to dla nich zwyczajne zwierzę "pokarmowe", jak u nas kurczak lub prosię.
Elaan
Użytkownik
#50 - Wysłana: 14 Kwi 2011 20:56:09
Wiadomość z " Gazety Lubuskiej " .

W lasach w okolicach Ciosańca barbarzyńca ustawia pułapki na jastrzębie . Schwytanym ptakom obcina łapy i dzioby i wypuszcza . Tak okaleczone przez kilka dni umierają w męczarniach .
Eviva
Użytkownik
#51 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:03:01
Elaan

Wprawia się. Potem zamorduje jakieś dziecko i dopiero wtedy szanowna policja ruszy tyłek.
NumberOne
Użytkownik
#52 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:03:22
To nie barbarzyńca, tylko jakiś socjopata, albo psychopata. Jak go dorwą powinni dać mu parę lat bezwzględnego pozbawienia wolności.
Eviva
Użytkownik
#53 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:04:30
NumberOne:
Jak go dorwą powinni dać mu parę lat bezwzględnego pozbawienia wolności.

A dostanie kilka miesięcy w zawieszeniu. Stawiam dolary przeciw orzechom.
NumberOne
Użytkownik
#54 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:05:40 - Edytowany przez: NumberOne
Pewnie tak, chociaż ostatnio (chyba w 2010) mieliśmy precedens, że kolesia posadzili.
Madame Picard
Moderator
#55 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:10:44
Eviva:
to dla nich zwyczajne zwierzę "pokarmowe"

I jak tylko widzą kota, to go łapią i zjadają, jasna sprawa .
Eviva
Użytkownik
#56 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:12:41 - Edytowany przez: Eviva
NumberOne

Słusznie to określiłeś - precedens. zazwyczaj kończy się na samym procesie, choćby ktoś postąpił nie wiedzieć jak okrutnie. I nie jest to wina prawa, tylko sędziów, którzy prędzej skażą za pomyłkę w wypełnieniu PITa niż za to:

http://www.gadu-gadu.pl/spalil-kota-w-ognisku-nie- pojdzie-siedziec

albo za to:

http://www.gadu-gadu.pl/spalil-psy-zywcem-bo-nie-m ial-co-z-nimi-zrobic

Jesteśmy przecież tacy tolerancyjni i wyrozumiali....

Madame Picard:
I jak tylko widzą kota, to go łapią i zjadają, jasna sprawa

Nie bądź niemądra, dobrze? Bo już doprawdy czytać hadko.
To są ludzie biedni. Postępują pragmatycznie - zamiast kupować jedzenie za uhandlowane pieniądze, często wola je po prostu złapać. To logiczne, a w ich kraju też legalne. A że na Platynowej za czasów ich handlu wyginęły koty, które były tam przedtem w ilości hurtowej, to fakt. I faktem też jest, że pojawiły się po zlikwidowaniu bazaru.
Elaan
Użytkownik
#57 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:15:07
Eviva:
Wprawia się. Potem zamorduje jakieś dziecko i dopiero wtedy szanowna policja ruszy tyłek.

Nikt nic nie zrobi , bo ludzie we wsi boją się go , żeby ognia nie podłożył . A policja lub leśnicy musieliby go złapać na gorącym uczynku , aby móc postawić mu zarzuty .

NumberOne:
To nie barbarzyńca, tylko jakiś socjopata, albo psychopata.

To hodowca gołębi . Tylko , że to go nie usprawiedliwia .
kanna
Użytkownik
#58 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:18:03
Będąc w Sandomierzu ogladałam w katedrze przepiekny obraz, na którym - ze szczegółami - przedstawiono jak Żydzi mordują katolickie dzieci (jak wiadomo, ich krwi uzywają potem do robienia macy, jak dobrze pamiętam).

Od tego czasu bardzo pilnuję, aby moje dziueci nie maiły styczności z żadnymi Zydami.
Skoro to namalowane jest i przewodnik opowiadał, to MUSI byc prawda, nie?
Eviva
Użytkownik
#59 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:18:34
Elaan:
Nikt nic nie zrobi , bo ludzie we wsi boją się go , żeby ognia nie podłożył

Tak? To przestaną się bać, gdy skrzywdzi jakieś dziecko. Bo na pewno w końcu to zrobi.

Elaan:
To hodowca gołębi . Tylko , że to go nie usprawiedliwia .

Jasne, ze nie. Nie hodowca, tylko potwór, jakiego święta ziemia nie powinna nosić.
Eviva
Użytkownik
#60 - Wysłana: 14 Kwi 2011 21:20:05
kanna

Ty jak czasem coś palniesz, to ręce opadają. Poczytaj trochę, nim zaczniesz się wypowiadać. Wbrew temu co piszesz, książki podróżnicze i dokumentalne nie są pisane przez rasistów, nazistów ani innych -istów. A wiedza nie boli.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  35  36  37  38  39  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Opad szczęki - Phase II

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!