USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Dr House - Czyli jak cynizm stał się modny

Autor Wiadomość
TSan
Użytkownik
#1 - Wysłana: 30 Lip 2010 18:17:56
Odpowiedz 
Witam ponownie! Juz dawno korciło mnie, żeby założyć taki temat. Zupełnie nie trekowy, ale tez związany z serialami. Więc do rzeczy: House stał się mody. Nie tylko jako serial, ale jako osoba. Jako cyniczny gbur który zna odpowiedź na każde zadane pytanie (włącznie z pytaniem co było pierwsze: jajko czy kura). Dodał jeszcze, że obecnie cynizm nie jest kojarzony z postawą etyczną, tylko z fikcyjną postacią Housa. Każdy, kiedy jest w złym humorze, stara się znaleźć jak najbardziej cyniczną i złośliwą odpowiedź. A fani Housa opanowali to już prawdopodobnie do perfekcji. Praktycznie żadna rozmowa nie może się obejść bez końcowej riposty czy cynicznego podsumowania. I zawsze na koniec takiej rozmowy zadaje sobie pytanie: House czy nie House?
Eviva
Użytkownik
#2 - Wysłana: 30 Lip 2010 18:25:18
Odpowiedz 
Jeśli o mnie chodzi, to niestety mam w sobie sporo z House'a. Tyle, że nie świntuszę.
kanna
Użytkownik
#3 - Wysłana: 30 Lip 2010 19:21:57
Odpowiedz 
House"owi cynizm, złośliwość, świntuszenie i ogólny brak manier uchodzi, bo jest geniuszem. U normalnego człowiek taka miesznaka była by nie do przełknięcia ;)
Eviva
Użytkownik
#4 - Wysłana: 30 Lip 2010 19:27:06
Odpowiedz 
kanna

Hmmm... odczytuję między wierszami stare prowerbium "Quod licet Jovi, non licet bovi", czyli lepiej wyhamuj, czyż nie tak?
kanna
Użytkownik
#5 - Wysłana: 30 Lip 2010 19:33:39
Odpowiedz 
Eviva

nie mówię o Tobie, to ogólna uwaga.
Eviva
Użytkownik
#6 - Wysłana: 30 Lip 2010 19:35:36
Odpowiedz 
kanna:
nie mówię o Tobie, to ogólna uwaga.

Bo mnie trudno zaliczyć do "normalnych ludzi"?
TSan
Użytkownik
#7 - Wysłana: 26 Sier 2010 09:29:59
Odpowiedz 
Propo fanów T'Pol:

http://iitv.info/dr-house/s06e08-teamwork.html

Rola w Housie, mała i nieznacząca. Ale jest!
Eviva
Użytkownik
#8 - Wysłana: 26 Sier 2010 19:31:42
Odpowiedz 
TSan

Jest powód, by złapać się za sezon 6
TSan
Użytkownik
#9 - Wysłana: 26 Sier 2010 20:26:33
Odpowiedz 
Ta, lepszy był odcinek jak House dostał po ryju, że się tak wyrażę. Ale moralności House ma więcej niż ST, tak szczerze...
Eviva
Użytkownik
#10 - Wysłana: 26 Sier 2010 20:36:53
Odpowiedz 
A wiecie co - ja też jestem cyniczna, aż strach, a nie zauważyłam jeszcze, żebym stała się modna
TSan
Użytkownik
#11 - Wysłana: 26 Sier 2010 20:48:06
Odpowiedz 
Eviva

Zmień płeć, zapuść trzydniowy zarost i kup sobie laskę, inaczej nie ma szans...A propo Housowej mody: Kupiłam mojej mamie prezent na imieniny. Książkę: Dr House Całkowicie bez autoryzacji.. Mama ma gorszą manię niz na na ST...

USS Phoenix forum / Różności / Dr House - Czyli jak cynizm stał się modny

Twoja wypowiedź
Styl pogrubiony  Styl pochylony  Obraz Łącza  URL Łącza  :) ;) :-p :-( Więcej emotikon...  Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!