USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Kawiarenka [luźne rozmowy] - faza II
 Strona:  ««  1  2  ...  50  51  52  53  54  ...  85  86  »» 
Autor Wiadomość
Bashir
Moderator
#1531 - Wysłana: 6 Kwi 2012 15:54:25
Shark:
Myślę, że tego typu stwierdzenia, nawet jeśli w obcym języku, kwalifikują się co najmniej do pouczenia moda.

A ja myślę, że słusznie myślisz. Najlepiej też takie uwagi wrzucać do tematu "Uwagi i wnioski do moderatorów", żebyśmy przypadkiem nie ominęli tego

Enterprise D

Ostrzeżenie mimo, że spóźnione zasłużone. Trochę z nami jesteś i wiesz dobrze, że staramy się dbać o wysoki poziom kultury
baluch
Użytkownik
#1532 - Wysłana: 6 Kwi 2012 16:39:12 - Edytowany przez: baluch
Bashir:
Ostrzeżenie mimo, że spóźnione zasłużone. Trochę z nami jesteś i wiesz dobrze, że staramy się dbać o wysoki poziom kultury

-Chrabimo a moze jeszcze jednego biszkopta?
-O nie!! Odbija mi sie gazami.
HłathewaaA
Pomijajac poziom tej wypowiedzi "What the fuck" miesci się w kanonie poetyckim. Taka licencja poetica młodego człowieka, a tu widze zleciała się "hiszpańska inkwizycja". Kara za co? Za błędy młodosci wypowiedziane z capsem. Nawet nie czytałem tej wypowiedzi dopuki nie zrobiliscie z igły widły.

Pruderia i kabotynizm. Pani Dulska się kłania. Żyjemy w dynamicznym wszechswiecie takie coś mozna wybaczyc. Wszak sa swieta Piłat wybaczył, polecam "Mistrza i Małgorzate".
Eviva
Użytkownik
#1533 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:15:31 - Edytowany przez: Eviva
baluch:
a tu widze zleciała się "hiszpańska inkwizycja".

Nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji!... ale na tym forum zjawia się ona z nużącą regularnością.

baluch:
Wszak sa swieta Piłat wybaczył, polecam "Mistrza i Małgorzate".

Coś Ci się pomyliło, to Piłatowi wybaczono. Piłat umył łapy, co zresztą polecam tez wielu naszym rodakom, mniej będzie salmonelloz i biegunek rotawirusowych

I błagam, ortografia naprawdę nie boli!
baluch
Użytkownik
#1534 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:22:18
Eviva:
Coś Ci się pomyliło, to Piłatowi wybaczono. Piłat umył łapy, co zresztą polecam tez wielu naszym rodakom, mniej będzie salmonelloz i biegunek rotawirusowych

Oj kolezanko, Bułchakow to mój konik! To Piłat nie widział winy w Jezusie a ten mu wybaczył. Uległ motłochowi, takie rzymskie prawo. To postac tragiczna (Płat).

Eviva:
Nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji!... ale na ty forum zjawia się ona z nużącą regularnością.

Co zrobic, nie musze tu bywac, a szkoda bo jest kilku ludzi zadziornych co lubie. No i składam moje "graty" z powodu nagrody! Wbrew temu co mówia uwazam, że trzeba sie chwalic, trza podnosic poprzeczke, mimo ze sama twórczosc nie za bardzo mi podpada, ale ciesze się ze kilku redaktorów ja doceniło.
Q__
Moderator
#1535 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:24:53
baluch

baluch:
Bułchakow to mój konik!

Po samym pietyzmie w pisowni nazwiska widać...
baluch
Użytkownik
#1536 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:06:50
Q__:
Po samym pietyzmie w pisowni nazwiska widać...

To łosos drugiej "swierzości" mi sie odbił.
Toudi
Użytkownik
#1537 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:16:39
baluch, z dedykacją dla Ciebie:
http://kwejk.pl/obrazek/1074800
baluch
Użytkownik
#1538 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:38:18
Toudi:
baluch, z dedykacją dla Ciebie:
http://kwejk.pl/obrazek/1074800

Hał najce!! Niestety cierpie na dysortografie ( nie mylić z dysleksja). Po prostu regóły ortograficzne mnie nie dotycza, a najzabawniejsze jest to ze prawie kazda potrafie wytłumaczyc na podstawie ewolucji z SCS czyli (Staro Cerkiewno słowiańskiego) kto studiował filologie polska ten wie co to za diabelstwo.
Q__
Moderator
#1539 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:40:02
baluch

baluch:
a najzabawniejsze jest to ze prawie kazda potrafie wytłumaczyc na podstawie ewolucji z SCS czyli (Staro Cerkiewno słowiańskiego)

To se tłumacz na bieżąco w trakcie pisania postów może?
MarcinK
Użytkownik
#1540 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:40:09
baluch:
Niestety cierpie na dysortografie ( nie mylić z dysleksja). Po prostu regóły ortograficzne mnie nie dotycza

Ale wiesz że np. Firefox podkreśla błędy?
baluch
Użytkownik
#1541 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:47:03
MarcinK:

Słuszna ówaga,. Zainstaluj obcy program na serwisownym sprzecie to cie zjedza . Niestety pisze teraz z lapka z "windowsami" i liska nie da rady zainstalowac bez łamania gwarancji.
Toudi
Użytkownik
#1542 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:47:06
baluch:
Po prostu regóły ortograficzne mnie nie dotycza

Kpisz czy o drogę pytasz?

MarcinK:

Ciii, bo to magia tylko dla wtajemniczonych. A takie bajery jak poprawne sugestie wpisywanych wyrazów to wiedza na poziomie arcymaga, uzyskiwana na 66 stopniu wtajemniczenia... ;)
Shark
Użytkownik
#1543 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:48:42
baluch:
Pomijajac poziom tej wypowiedzi "What the fuck" miesci się w kanonie poetyckim. Taka licencja poetica młodego człowieka, a tu widze zleciała się "hiszpańska inkwizycja". Kara za co? Za błędy młodosci wypowiedziane z capsem. Nawet nie czytałem tej wypowiedzi dopuki nie zrobiliscie z igły widły.

W "kanonie poetyckim" Kompleksu Portnoya, jak i podwórkowym "młodego człowieka", i nie takie wypowiedzi się mieszczą. Pytanie, czy dotyczą tego forum.

baluch:
Hał najce!! Niestety cierpie na dysortografie ( nie mylić z dysleksja). Po prostu regóły ortograficzne mnie nie dotycza, a najzabawniejsze jest to ze prawie kazda potrafie wytłumaczyc na podstawie ewolucji z SCS czyli (Staro Cerkiewno słowiańskiego) kto studiował filologie polska ten wie co to za diabelstwo.

No to musiałem być polonistą w poprzednim wcieleniu, albo skończyłem liceum .
baluch
Użytkownik
#1544 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:53:10
Shark:
W "kanonie poetyckim" Kompleksu Portnoya, jak i podwórkowym "młodego człowieka", i nie takie wypowiedzi się mieszczą. Pytanie, czy dotyczą tego forum.

Bądźmy wyrozumiali, takie wypowiedzi po prostu się omija i same gina. "What thw fuck" po prostu dyskredytuje taka wypowiedź, albo jest PODKRESLNIKIEM, czyli zwróceniem uwagi na pewien problem natury merytorycznej, czy słószny to juz kwestia forumowiczów. Jak na razie zwrócili uwage na fraze "What the fuck".
mozg_kl2
Użytkownik
#1545 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:56:43
baluch:
Niestety cierpie na dysortografie ( nie mylić z dysleksja). Po prostu regóły ortograficzne mnie nie dotycza

Pewnie masz też ADHD i pare innych "chorób" XXI wieku, którymi przykrywa się własne uchybienia.

baluch:
Bułchakow to mój konik!

Mój to Stalowa Dziewica. W której gonitwie biegnie?

Toudi

BTW Toudi zaglądasz czasem na swoje poletko?
Q__
Moderator
#1546 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:58:37 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Toudi:
uzyskiwana na 66 stopniu wtajemniczenia...

Śmierdź Cię czeka za ujawnienie naszych sadomasońskich sekretów!
Toudi
Użytkownik
#1547 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:02:34 - Edytowany przez: Toudi
baluch:
Niestety pisze teraz z lapka z "windowsami" i liska nie da rady zainstalowac bez łamania gwarancji.

B S

Portable Firefox

Że już nie wspomnę, że IE też od któreś wersji ma ponoć* wbudowany słownik.

*ponoć, bo ostatni raz używałem IE6 ponad rok temu w byłej już pracy.

edit:
mozg_kl2:
BTW Toudi zaglądasz czasem na swoje poletko?

Tak, mam dwa wpisy rozpoczęte, ale odkąd znalazłem obecną pracę (która dosyć wykańcza fizycznie) nie mam czasu ich dokończyć. Ale mam nadzieję, że przez te święta się uda, może uda się napisać jakiś na przyszłość.
baluch
Użytkownik
#1548 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:03:15 - Edytowany przez: baluch
mozg_kl2:
Pewnie masz też ADHD i pare innych "chorób" XXI wieku, którymi przykrywa się własne uchybienia.

Widze że cos o tym wiesz, to dobrze![

quote=mozg_kl2]Mój to Stalowa Dziewica. W której gonitwie biegnie? [/quote]

Chyba Iron Maiden, bardzo dobry zespół metalowy, który skonczył sie na Dickinsonie.

Toudi:
Że już nie wspomnę, że IE też od któreś wersji ma ponoć* wbudowany słownik.

*ponoć, bo ostatni raz używałem IE6 ponad rok temu w byłej już pracy.

Przekaze twoja reklamacje do działu IT, pewniw oszczędzaja na nowych przegladarkach.
MarcinK
Użytkownik
#1549 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:06:56 - Edytowany przez: MarcinK
Ciekawe w jednym ze swoich postów baluch napisał ze na innych forach ma nick legion:

Ewangelia św.Marka
(9) I zapytał go: Jak ci na imię? Odpowiedział Mu: Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu.
Ciekawe...
baluch
Użytkownik
#1550 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:13:11 - Edytowany przez: baluch
MarcinK:
Ewangelia św.Marka
(9) I zapytał go: Jak ci na imię? Odpowiedział Mu: Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu.
Ciekawe...

Gratuluje spostrzegawczosci!!! Miło spotkać oczytana, albo inteligetna osobe.
Myślałem ze zajarza wczesniej.
A odnosnie tematu aniołów i demonów polecam Lidie Kossakowska, tam jest prawie cała mitologia anielska.
mozg_kl2
Użytkownik
#1551 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:24:27
MarcinK:
bo nas jest wielu.

I tak wracamy do tezy o klonie poligona.

Q__:

Zreo litości dla zdrajców.

baluch:
Chyba Iron Maiden

Nie Stalowa Dziewica. Drugi to Rozrywkowa Dziewka, i Wyuzdana Hanna.

baluch:
który skonczył sie na Dickinsonie.

Skończł się na Kill'em All. ;)

Toudi:
Tak, mam dwa wpisy rozpoczęte, ale odkąd znalazłem obecną pracę (która dosyć wykańcza fizycznie) nie mam czasu ich dokończyć. Ale mam nadzieję, że przez te święta się uda, może uda się napisać jakiś na przyszłość.

Pytam, bo wrzuciłem Ci tam pewnego newsa, który może Cię zaciekawić. Na ogól odpisywałeś, a tu cisza kilka dni to też uznałem że może porzuciłeś poletko.
baluch
Użytkownik
#1552 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:27:02
mozg_kl2:
I tak wracamy do tezy o klonie poligona.

"Plotki o moich klonach sa głeboko przesadzone"
mozg_kl2
Użytkownik
#1553 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:41:34
baluch

I znowu muszę powiedzieć A nie mówiłem. Czemu ja zawsze mam rację?
baluch
Użytkownik
#1554 - Wysłana: 6 Kwi 2012 19:51:04
mozg_kl2:
I znowu muszę powiedzieć A nie mówiłem. Czemu ja zawsze mam rację?

Kto ma racje ten stawia kolacje
Q__
Moderator
#1555 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:13:16 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2
baluch

Czyli co? Ban? Ban. (Dla balucha/poligona oczywiście.)

Niektórzy nawet nie wychylać się nie umieją...
Toudi
Użytkownik
#1556 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:14:45
mozg_kl2:
Q__:

Zreo litości dla zdrajców.

Q, Mózg, no koledzy mistrzowie... ;)

mozg_kl2:
Pytam, bo wrzuciłem Ci tam pewnego newsa, który może Cię zaciekawić. Na ogól odpisywałeś, a tu cisza kilka dni to też uznałem że może porzuciłeś poletko.

A to już sprawdzam, i za zwlokę przepraszam, tak jakoś wyszło. Jeden tydzień se bardziej odpuściłem sprawdzanie komentarzy i to akurat ten tydzień. ;)
perla
Użytkownik
#1557 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:29:51
LEGION! See You next time.
Q__
Moderator
#1558 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:31:56 - Edytowany przez: Q__
perla/baluch/poligon

Ban z automatu. Uprzedzam, że następny taki numer skończy się banem permanentnym i - dla zasady - kompletnym usunięciem/usuwaniem wszystkich "nieprawnie zamieszczonych" postów, choćby aż ociekały merytoryką.
Q__
Moderator
#1559 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:50:05
kadm/poligon

Chcialeś się wypowiadać, należało spokojnie odczekać pół roku i wrócić. Nikt by Ci wstrętów nie robił.

Wybrałeś konfrontację, zatem ban permanentny, zgodnie z zapowiedzią.
Toudi
Użytkownik
#1560 - Wysłana: 6 Kwi 2012 20:53:15
Q__, uprzejmą prośbę mam, kasuj te posty klonów, ale nie informuj ogółu o nich, bo to nie ma sensu a zaśmieca forum...
 Strona:  ««  1  2  ...  50  51  52  53  54  ...  85  86  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Kawiarenka [luźne rozmowy] - faza II

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!