Autor |
Wiadomość |
Pah Wraith
Użytkownik
|
|
Delta
Użytkownik
|
Pah Wraith
niesamowity news!!!
Znów będzie można usłyszeć "I love it when a plan comes together" wymówione przez zęby zaciśnięte na cygarze. 
|
krisbaum
Użytkownik
|
Kurde aż dwa odcinki na tydzień, to chyba przez kilka lat będziem zbierać pełną kolekcję 
|
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
|
krisbaum
Kurde aż dwa odcinki na tydzień, to chyba przez kilka lat będziem zbierać pełną kolekcję
14 tygodni, ergo niecałe 4 miechy 
|
Delta
Użytkownik
|
4_z_Szesciopaka
Jeśli wydadzą całość w tym tempie, to znacznie dłużej. 98 odcinków, co 2 tygodnie dwa, czyli 4 miesięcznie. Wychodzi ponad dwa lata.
|
Dzakas
Użytkownik
|
Fak je! 
|
myszatorek
Użytkownik
|
i znow zobacze Murdocka mego ulubionego szalonego pilota

|
Doctor_Who
Użytkownik
|
Delta
Jeśli wydadzą całość w tym tempie, to znacznie dłużej. 98 odcinków, co 2 tygodnie dwa, czyli 4 miesięcznie. Wychodzi ponad dwa lata.
2 odcinki są co tydzień, co dwa tygodnie jest pudełko na płyty. A skąd wiem? Bo właśnie rozpakowałem mój TV Okey  .
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
Ooo, "TV okey"w takim razie, już poprawiam 
|
Picard
Użytkownik
|
myszatorek
znow zobacze Murdocka mego ulubionego szalonego pilota
Czy temu aktorowi wogole zdarzylo sie grac kogos normalnego? 
|
Delta
Użytkownik
|
Picard
A czy to ważne? Grunt, że jest w tym dobry. "Niech Wielki Manitou ma w opiece Twoją lodówkę i ześle jej niską temperaturę. Adios. " 
|
Picard
Użytkownik
|
Delta
A czy to ważne?
Nie jest wazne dla jego wizerunku - bo sadze,ze aktor z niego niezly - ale ciekaw jednak jestem czy specjalizuje sie on jedynie w tego typu nietypowych rolach. Zreszta nie on jeden - byl jeszcze przeciez ten osobnik, ktory gral zwariowanego profesora w Powrocie do przyszlosci i Klingona w Star Trek III - tez nie sa to najnormalniejsze ze wszystkich mozliwych rol, co nie zmiania postacii rzeczy, ze lubie pana, ktory owe role wykreowal. 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
"Niech Wielki Manitou ma w opiece Twoją lodówkę i ześle jej niską temperaturę. Adios. "
Po obejrzeniu pilota nasunęły mi się dwie refleksje:
1) jednak Dirk Benedict będzie lepszy jako Buźka
2) czy aby ratowany dziennikarz to nie przypadkiem komodor Decker z "Doomsday machine"?
Po obejrzeniu czołówki na youtube - bardzo rozbawił mnie Cylon, który przechodził przed Benedictem i jego gest w stylu "czy ja go już gdzieś wcześniej nie widziałem?"  Nie wiedziałem wtedy, gdy oglądałem serial, że jest coś takiego jak BSG.
Polecam również do obejrzenia program, w którym spróbowano zebrać żyjących członków Druzyny. Część pierwsza:
http://pl.youtube.com/watch?v=X5UTRPKfi0A
|
Delta
Użytkownik
|
Picard
Nie jest wazne dla jego wizerunku - bo sadze,ze aktor z niego niezly - ale ciekaw jednak jestem czy specjalizuje sie on jedynie w tego typu nietypowych rolach.
Ne wiem, widziałem go tylko w czterech rolach, ale fakt, że we wszystkich czterech miał pewne odchyły: w Treku, w A-Team, w B5 i w jakimś filmie (tytułu już nie pamiętam, leciał parę lat temu zdaje się na TVN7) gdzie grał faceta, który zabił żonę dla forsy z ubezpieczenia.
Pah Wraith
Po obejrzeniu pilota nasunęły mi się dwie refleksje:
1) jednak Dirk Benedict będzie lepszy jako Buźka
2) czy aby ratowany dziennikarz to nie przypadkiem komodor Decker z "Doomsday machine"?
W obu przypadkach racja. 
|
Domko
Użytkownik
|
Pah Wraith
We wspomnianym przez Ciebie programie bardzo "mile" wspominają odtwórcę roli Hannibala.
Ogólnie ciekawy dokumencik. 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
Domko
We wspomnianym przez Ciebie programie bardzo "mile" wspominają odtwórcę roli Hannibala.
Oj, tak... W sumie nie dziwota. George Peppard był pewnie bardzo zgorzkniałym człowiekiem. Z powodu problemów z alkoholem zaprzepaścił swoją bardzo obiecującą karierę, by trafic do filmów klasy B, a potem do TV (co było wtedy jeszcze gorsze). Stracł rolę Blake'a Carrinngtona w "Dynastii" z powodu "różnic artystycznych" - zapewne chodziło o wielkość jego roli...
|
Domko
Użytkownik
|
No, raczej nie dziwota biorąc pod uwagę sytuacje, o których w tym dokumencie wspominają.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
Pah Wraith
Stracł rolę Blake'a Carrinngtona w "Dynastii" z powodu "różnic artystycznych" - zapewne chodziło o wielkość jego roli...
I bardzo dobrze się stało, że trafił do "Drużyny" zamiast do "Dynastii" (tfu!) - Peppard mógł co prawda uważać inaczej  , ale my wiemy swoje.
|
Domko
Użytkownik
|
O tak. 
|
Q__
Moderator
|
#20 - Wysłana: 4 Mar 2008 19:39:48 - Edytowany przez: Q__ Odpowiedz
Pah Wraith
niesamowity news!!!
Jakże ja się cieszę?  . Jeden z ulubionych serialimej wczesnej młodości  .
Delta
Znów będzie można usłyszeć "I love it when a plan comes together" wymówione przez zęby zaciśnięte na cygarze.
A i owszem
krisbaum
To nie trwa aż tak wolno...
4_z_Szesciopaka
Delta
Nie pamiętałem, że aż tyle sezonów to miało.,..
myszatorek
i znow zobacze Murdocka mego ulubionego szalonego pilota
To był też i mój ulubieniec. Za to moja mama go nie znosiła i cieszyło Ja gdy B.A. nim pomiatał  .
Doctor_Who
A skąd wiem? Bo właśnie rozpakowałem mój TV Okey .
Cfaniaczek  .
Picard
Oppenheimera choćby...
Delta
Grunt, że jest w tym dobry. "Niech Wielki Manitou ma w opiece Twoją lodówkę i ześle jej niską temperaturę. Adios. "
Dobry?  On jest znakomity
Picard
byl jeszcze przeciez ten osobnik, ktory gral zwariowanego profesora w Powrocie do przyszlosci i Klingona w Star Trek III - tez nie sa to najnormalniejsze ze wszystkich mozliwych rol
Zagrał też Festara Addamsa choćby...
Pah Wraith
jednak Dirk Benedict będzie lepszy jako Buźka
Zdecydowanie. Zresztą to mój drugi ulubieniec obok Murdocka...
Nie wiedziałem wtedy, gdy oglądałem serial, że jest coś takiego jak BSG.
A ja owszem. I uważałem stare BSG za straszny kicz... ;]
Delta
Ne wiem, widziałem go tylko w czterech rolach, ale fakt, że we wszystkich czterech miał pewne odchyły: w Treku, w A-Team, w B5 i w jakimś filmie (tytułu już nie pamiętam, leciał parę lat temu zdaje się na TVN7) gdzie grał faceta, który zabił żonę dla forsy z ubezpieczenia.
Żałuj. "Projekt Manhattan" jest całkiem przyzwoity...
Domko
Ogólnie ciekawy dokumencik.
Owszem....
Pah Wraith
Oj, tak... W sumie nie dziwota. George Peppard był pewnie bardzo zgorzkniałym człowiekiem. Z powodu problemów z alkoholem zaprzepaścił swoją bardzo obiecującą karierę, by trafic do filmów klasy B, a potem do TV
A mówią, że o zmarłych nalezy tylko dobrze...
Doctor_Who
I bardzo dobrze się stało, że trafił do "Drużyny" zamiast do "Dynastii" (tfu!) - Peppard mógł co prawda uważać inaczej , ale my wiemy swoje.
Oh yes!  (Bo "O tak." już zajęte  )
Domko
O tak.
Zdecydowanie  .
ps. "The A-Team" w sumie przypomina komiksy "G.I.Joe" - w obu wypadkach mamy dziwnie poubieranych, charakterystycznych superkomandosów,,,
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
No i mamy kolejne dwa odcinki:
Zawodowcy i oszuści
Królik, który zjadł Las Vegas
Pudełko prezentuje się całkiem całkiem, tylko ten grzbiet jakiś dziwnie brzydki.
Wg reklam po ułożeniu wszystkich płyt miał wyjść charakterystyczny czarny van, a widać, że wyjdzie coś innego (na pierwszym pudełku widać m.in. ucho Hannibala).
|
Q__
Moderator
|
Doctor_Who
No i mamy kolejne dwa odcinki
No i fajnie  .
Wg reklam po ułożeniu wszystkich płyt miał wyjść charakterystyczny czarny van, a widać, że wyjdzie coś innego (na pierwszym pudełku widać m.in. ucho Hannibala).
Może van bedzie widoczny za uchem Hannibala?
ps. obowiazkowo o serailu:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_A-Team
http://www.imdb.com/title/tt0084967/
http://www.tv.com/show/727/summary.html
|
Domko
Użytkownik
|
A może van z uchem Hannibala. 
|
Q__
Moderator
|
|
Delta
Użytkownik
|
Doctor_Who
Zerknij do wewnętrznej okładki gazety i zobacz na zdjęcie czy tam jest tylko van. 
|
Q__
Moderator
|
Delta
Zerknij do wewnętrznej okładki gazety i zobacz na zdjęcie czy tam jest tylko van.
Mówiłem  .
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
Delta
Już zerknąłem. A tydzień temu był tylko van. Teraz coraz tego vana mniej... (swoją drogą ta pierwsza wersja grzbietu z samym vanem mi się bardziej podobała  )
|
Delta
Użytkownik
|
A i jeszcze jedno mi się przypomniało. Zdaje się, że wydawca płyt coś miesza w odcinkach. W pilocie jest scena startu samolotu z lotniska i w trakcie tej sceny leci podkład muzyczny. Jest zmieniony. Oryginalnie była to piosenka "Jumping Jack Flash". Powinien tez być tam fragment, w którym Murdock śpiewa to za sterami ale jest wycięty. Ciekawe ile jeszcze jest takich ingerencji ze strony wydawcy.
|
Q__
Moderator
|
Doctor_Who
Teraz coraz tego vana mniej... (
Ale są i inne widoki  .
Delta
W pilocie jest scena startu samolotu z lotniska i w trakcie tej sceny leci podkład muzyczny. Jest zmieniony. Oryginalnie była to piosenka "Jumping Jack Flash". Powinien tez być tam fragment, w którym Murdock śpiewa to za sterami ale jest wycięty.
Wersja re-masterowana?  : 
|
Delta
Użytkownik
|
Doctor_Who
Teraz coraz tego vana mniej...
Faktycznie.
swoją drogą ta pierwsza wersja grzbietu z samym vanem mi się bardziej podobała
Też IMHO wyglądała lepiej.
Q__
Wersja re-masterowana?
Jak ja nie cierpię takich ingerencji reżyserów czy wydawców w raz nakręcony film/serial...
Dlatego dużo bardziej podoba mi się oryginalne TMP z 79' niż wersja reżyserska.
|