USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Kącik muzyczny, pogadanki o muzyce itp.
 Strona:  ««  1  2  ...  18  19  20  21  22  ...  27  28  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#571 - Wysłana: 13 Lis 2013 00:08:06
pawel
Użytkownik
#572 - Wysłana: 20 Lis 2013 15:25:37
A.Bardzo lubię Queen
B.Nie lubięslucha Biebera
A wogole Metalica jest fanem Biebera
Q__
Moderator
#573 - Wysłana: 20 Lis 2013 15:28:04 - Edytowany przez: Q__
pawel

pawel:
A wogole Metalica jest fanem Biebera

Możesz rozwinąć tak fascynującą tezę?

ps. Witamy na pokładzie i bierzemy pod moderatorską lupę.

EDIT: faktycznie, coś jest na rzeczy :
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czytaj/Muzycy- Metalliki-fanami___-Justina-Biebera.html
Seybr
Użytkownik
#574 - Wysłana: 2 Sty 2014 20:36:21
Adek
Użytkownik
#575 - Wysłana: 2 Sty 2014 20:47:30

Nawet dźwięcznie i ładnie to brzmi ale w sumie to fajne jest wykonanie. Lubię jednak takie wykonania w jakiejś sali koncertowej na żywo albo np jak ostatnio kolędy śpiewał chór z główną partią wokalną (głosem aksamitnym wręcz) mojej dawnej znajomej koleżanki.
Seybr
Użytkownik
#576 - Wysłana: 2 Sty 2014 20:56:46
Adek

Ja bym chętnie wybrał się na taki koncert.

W tym roku plan na Ultra Music Festiva Miami.
Adek
Użytkownik
#577 - Wysłana: 2 Sty 2014 21:15:31
Przyznam Seybr, że brakuje mi czasem wyjścia na taki koncert. Ale z nowym rokiem otwierają się NOWE MOŻLIWOŚCI. A póki co Facebook MUSI mi wystarczyć. Podejrzewam, że mało kto tutaj podziela moje GŁÓWNE zainteresowania muzyczne choć pewnie jeśli chodzi o Farnę, ZZ TOP czy Roxette lub coś podobnego to by się pewnie tacy znaleźli. No ale pamiętam jednak z dawnych czasów, ze takowych tu nie było więc zbędne jest szukanie przeze mnie fanów na forum, na którym wiem, że w pewnej muzyce się tutaj nie gustuje, Całe szczęście są ku temu inne fora.
reyden
Użytkownik
#578 - Wysłana: 2 Sty 2014 21:43:27
O ile Farna to nie moje kręgi zainteresowań to ZZ Top czy Roxette to co innego .

Na Roxette się wychowałem jak na całej muzyce eurodance z lat 90 ( rocznik 82 ) .

Podejrzewam że byś znalazł sporo ludzi którzy słuchali / słuchają nadal ZZ Top czy Roxette .
Seybr
Użytkownik
#579 - Wysłana: 2 Sty 2014 22:11:15 - Edytowany przez: Seybr
Adek

Czego słuchasz, bo ja owszem nie ograniczam się do jednych brzmień. Jednak głównie słucham trance i pochodne elecktro.

reyden:
Na Roxette się wychowałem jak na całej muzyce eurodance z lat 90

Też się wychowałem ;]. Ten sprzęt marki Diora, kasety, płyty CD. Dyskoteki, inny klimat ;]. Około 2000 roku zmieniłem front muzyczny, pojawiły się konkretne balety, pierwsze eventy w Polsce i wyjazdy za granicę. W wieku 18 czy 20 lat dziwnie patrzyłem na 30 latków. Teraz sam jestem w tym wieku. Nadal lubię się pobawić, ale nie tak. Na byle balet nie pojadę. Jak już to na event.

reyden:
( rocznik 82 ) .

Ostatnia 18 nastka ubiegłego wieku. Który miesiąc ? Jestem ciekaw czy jesteś starszy.
reyden
Użytkownik
#580 - Wysłana: 2 Sty 2014 22:16:23
Grudzień i to w dodatku 30 .

Jeszcze 2 dni i był bym o rok młodszy .

Diory nie miałem , za to był zwykły jamnik dwukasetowy i tona kaset do tego .

Nagrywanie utworów z radia czy od innych , normalna muzyka na MTV i VIVA ( nie mówiąc o tym że muzyka kiedyś leciała na MTV ) itp. miłe wspomnienia .
Seybr
Użytkownik
#581 - Wysłana: 2 Sty 2014 22:27:00 - Edytowany przez: Seybr
reyden:
Grudzień i to w dodatku 30 .

Hah starszy :P.

reyden:
Diory nie miałem , za to był zwykły jamnik dwukasetowy i tona kaset do tego .

Diore mieliśmy w szkole podstawowej. Z kumplem puszczaliśmy muzykę. Jeden z kumpli miał ładny zestaw z głośnikami Tonsila.
Ja miałem wieżę Osaka. Jako że rodzice raczej nie pomagali mi w zakupie sprzętu, radziłem sobie sam. Sama wieża miała słaby wzmacniacz, dolutowałem kable w którym wychodził sygnał. Osobne o tej samej mocy. Miałem dwa radia Made in PRL. Ich wzmacniacze były dość dobre, podpinałem kolumienki własnej roboty. Stary jak to grało, HI FI super moc.
Kasety, nagrywałem z radia. Owszem kupowałem płyty, głównie piraty. Choć i miałem oryginały.
Pod koniec ubiegłego wieku dorobiłem się nagrywarki CD, prędkość 4 razy. Miałem dojście do MP3. Jako jedyny we wsi i w okolicy miałem nagrywarkę. Wiesz co to oznaczało ;]. Owszem ktoś tam w mieście miał, ale chłopaki kopiowali gry, ja w takie rzeczy się nie bawiłem.
reyden
Użytkownik
#582 - Wysłana: 2 Sty 2014 23:04:41
Wiem , wiem .

Co do sprzętu - nasz sprzęt audio , głośniki szczególnie był często na światowym poziomie .

Kiedyś Tonsil był najlepszy .

Ojciec w pewnym momencie kupił wieżę Goldstar ( dzisiejsze LG ) z CD i głośnikami 2x50 W , gra u mnie do dziś jako głośniki do komputera , choć to jedyne co w niej już działa - kaset nie używam od dawna , od CD mam napęd w kompie
Adek
Użytkownik
#583 - Wysłana: 3 Sty 2014 09:50:20
Seybr:
Adek

Czego słuchasz, bo ja owszem nie ograniczam się do jednych brzmień. Jednak głównie słucham trance i pochodne elecktro.

Słucham dość różnej naprawdę muzy. W każdym razie z doświadczenia wiem, że najlepiej zrozumieją twoje pasje muzyczne na forach tematycznych, tzn, fanów pewnego stylu muzyki. Bo tak jak tutaj są naprawdę różne gusta to ciężko jest o jakieś dopasowanie a i na śmieszność można się narazić, więc zostawię realizację tej pasji na inne forum.
Seybr
Użytkownik
#584 - Wysłana: 3 Sty 2014 10:05:11 - Edytowany przez: Seybr
Adek

Wiesz że ja jestem emerytowanym DJ`em. Nie jedną noc zagrałem jako DJ czy prezenter. Ktoś słucha disco polo, jego sprawa. Ja takowej nie słucham i o niej nie rozmawiam. Nie słucham hip hopu, nie podoba mi się styl jak i cała kultura. Ale nie wieszam psów, chyba że ktoś z tej grupy atakuje moją muzykę.
Adek
Użytkownik
#585 - Wysłana: 3 Sty 2014 10:18:26 - Edytowany przez: Adek
Nie Seybr Nie słucham akurat Disco-Polo w sensie stricto. Aczkolwiek moi idole muzyczni z dzieciństwa czasem byli posądzani o kiczowatość ale z pewnością pod Disco-Polo zaliczyć ich nie było można a raczej nie powinno się zaliczać bo o ile w latach 80-tych grali (sam przyznam) czasem taką muzę dość kiczowatą (choć przyjemną czasem dla ucha) to współcześnie nagrywali albumy naprawdę z mocno rockowymi kawałkami. Dam ci Seybr linka na jakieś gg jeśli już. No nie jest to tutaj miejsce do tego i mnie nie namówisz. W każdym razie z wiekiem mój gust muzyczny ewoluował w dość zróżnicowane klimaty jak podałem powyżej. Scorpionsów czasem lubię posłuchać a także i Roxiaków jak i Queenu lub też nawet Metalicci w balladach a i nawet hehe mój idol nawet zaśpiewał raz czadowo-rockowo z Klausem ze Scorpions. To był CZAD!
Ty masz Seybr wgl jakieś gg czy coś? Jeśli tak to możesz mi wysłać na maila adrianusu@wp.pl lub na moje gg 33314561. Jakby byli inni chętni to również zapraszam.
krzychu
Użytkownik
#586 - Wysłana: 6 Sty 2014 03:58:11
Q__
Moderator
#587 - Wysłana: 16 Sty 2014 21:41:22
Dreamweb:
"Bohemian Rhapsody"

W wykonaniu Muppetów:
http://www.youtube.com/watch?v=T5ZU3TGf7Iw
Seybr
Użytkownik
#588 - Wysłana: 16 Sty 2014 22:54:07
Q__

Petarda, nawet siebie odnalazłem ;].
Adek
Użytkownik
#589 - Wysłana: 16 Sty 2014 23:13:37 - Edytowany przez: Adek
Seybr:
Petarda, nawet siebie odnalazłem ;].

Czy TY Seybr to postać od 0:57? Nawet całkiem przystojny.
A apropos tematu to ostatnio lubię sobie robić takie nocne muzyczne maratony na YT. Bardzo mnie to wycisza tak wewnętrznie i uspokaja i pozytywnie nastraja. Np taka składanka:
1. Farna - Cicho
2. Roxette - The look
3. Red Lips - Czarne i białe
4. Modern Talking - Lonely tears in Chinatown 2009 [HD/HQ]
5. ZZ TOP - Gimme All Your Lovin' - ZZ Top, Brooks & Dunn
6. Kim Wilde - You Keep Me Hangin' On
7. Madonna - Vogue (MDNA World Tour)
8. ZZ TOP - Hej Joe
9. Thomas Anders-Road To Higher Love (Original Video)
10. Fleetwood mac - Little lies
11. Ewa Farna - Ewakuacja
12. Blue System - Vampire -2011( fan-video DJ-Starky ) (wyjątkowo INTERESUJĄCY KLIP)
13. Britney Spears - Lucky
14. Modern Talking - In 100 Years (Budapest)
15. Modern Talking - We are the children of the world (rockowa rytmika)
16. Queen - MEGAMIX
17. Nickelback - When we stand together
18. Scorpions - You & I
19. Bryan Adams - Please forgive me
O i wiele, wiele innych których nie chce mi się już przeklejać lub nie pamiętam nazw zespołu. Do tego dodam może jakieś ballady METALICCI oraz twórczość Scorpionsów. Ps Miałem początkowo nie pisać w tym temacie ale tak wyjątkowo wrzuciłem listę moich ogólnych upodobań.
Christof
Użytkownik
#590 - Wysłana: 16 Sty 2014 23:24:59
Mnie ostatnio wzięło na album "Discovery" Daft Punk. Jakby ktoś chciał, to na youtube jest jako jeden film - "Interstella 5555". Do słuchania i oglądania ;)
Q__
Moderator
#591 - Wysłana: 16 Sty 2014 23:46:35
Christof

Christof:
Daft Punk.

Też jestem miłośnikiem, odkąd mnie uświadomiono, że drugi "TRON" to ich teledysk w sumie.
Christof
Użytkownik
#592 - Wysłana: 16 Sty 2014 23:52:22
Q__
Moderator
#593 - Wysłana: 16 Sty 2014 23:55:00
Christof

Nie omieszkam
SensusCommunis
Użytkownik
#594 - Wysłana: 18 Sty 2014 00:39:46 - Edytowany przez: SensusCommunis
Q__
Moderator
#595 - Wysłana: 19 Sty 2014 09:35:00
nigol2303
Użytkownik
#596 - Wysłana: 21 Sty 2014 17:14:03
Właściwie to słucham wszystkiego, co wpadnie mi w ucho
Ostatnio ciągle siedzi mi w głowie James Arthur - Recovery
SensusCommunis
Użytkownik
#597 - Wysłana: 23 Sty 2014 16:29:32
Q__
Moderator
#598 - Wysłana: 23 Sty 2014 16:43:47 - Edytowany przez: Q__
SensusCommunis

Od razu lepiej

Napisz jeszcze kilka postów o czymś apolitycznym, to chętnie się z Tobą znów pokłócę o politykę.
Seybr
Użytkownik
#599 - Wysłana: 23 Sty 2014 16:49:06
Q__:
Od razu lepiej

Ta jasne ;].

Ring Of Fire - haha mam pomysł ma filmik, będzie wybuchowy ogień ;].
SensusCommunis
Użytkownik
#600 - Wysłana: 23 Sty 2014 16:52:36
I zgodnie z przyjętą zasadą irytowania bytów omnipotentnych, kawałek polityczny

http://w695.wrzuta.pl/audio/9TzpM4F8vhK/merle_hagg ard_and_the_strangers_--_okie_from_muskogee

Biedny Q__ myślał, że nie mam gwoździa w zanadrzu
 Strona:  ««  1  2  ...  18  19  20  21  22  ...  27  28  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Kącik muzyczny, pogadanki o muzyce itp.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!