Autor |
Wiadomość |
Doctor_Who
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 30 Mar 2008 18:54:45
Pilne! Jak nazywa się ten motyw muzyczny, który czasem wykorzystują w filmach, gdy akcja się toczy w zwolnionym tempie (albo w skeczu Ani Mru Mru  ) - był też w starej grze Track & Field po zaliczeniu wszystkich dyscyplin...
|
Seybr
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 30 Mar 2008 20:41:01
Możesz dać kawałek tego numeru. ? Tak to ja Tobie nie powiem  .
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#33 - Wysłana: 30 Mar 2008 22:49:55
Seybr
Możesz dać kawałek tego numeru. ?
Tylko to:
http://pl.youtube.com/watch?v=tdQneNKrMvU
Tak mniej więcej od 8.45 min...
|
The_D
Użytkownik
|
#34 - Wysłana: 30 Mar 2008 23:44:23 - Edytowany przez: The_D
Vangelis - Chariots of Fire (muzyka do filmu, po naszmu Rydwany ognia)
Choć nie przypominam sobie, żeby to jakoś szczególnie wykorzystywali w scenach slow motion. Ten motyw raczej kojarzy się ze zwycięstwem, końcem rywalizacji itp.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#35 - Wysłana: 31 Mar 2008 00:13:19
The_D
Vangelis - Chariots of Fire (muzyka do filmu, po naszmu Rydwany ognia)
Moja dziękować  .
nie przypominam sobie, żeby to jakoś szczególnie wykorzystywali w scenach slow motion.
Tylko że te sceny radości czasem kręci się w takim tempie.
Ten motyw raczej kojarzy się ze zwycięstwem, końcem rywalizacji
I pewnie dlatego wykorzystali to w tej gierce o sportowcach...
|
Dragon
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 11 Cze 2008 08:35:03
Pewnie się zapytacie po cholerę wrzucam tu jakąś starą muzykę ale są trzy powody.
1. To mój ulubiony zespół
2. To dobra piosenka
3. I najważniejszy powód- Spójrzcie na tytuł!
Oto link- URL
|
twi
Użytkownik
|
#37 - Wysłana: 15 Lip 2008 01:37:57
Ostatnio cos cicho na forum w tym temacie nie liczac jednego o muzyce klasycznej wiec pora to odkopac.
Disturbed - Perfect Insanity
Ot takie raczej niezbyt volkanskie ale potrafi kopnac : P
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#38 - Wysłana: 16 Wrz 2008 16:16:12
Zmarł Richard Wright, jeden z założycieli Pink Floyd.

|
Q__
Moderator
|
#39 - Wysłana: 16 Wrz 2008 16:47:10
Doctor_Who
Zmarł Richard Wright, jeden z założycieli Pink Floyd.
[*]
ps. trochę o muzyce dyskutowałem sobie ostatnio TU:
http://forum.lem.pl/index.php?topic=546
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#40 - Wysłana: 17 Wrz 2008 14:15:27
Aż dziwne, że ten stary (jak na obecne warunki) kawałek jeszcze się tu nie znalazł
Sokol feat. Pono & Franek Kimono - W aucie
http://www.youtube.com/watch?v=b6Gdg9hhOas
|
kanna
Użytkownik
|
#41 - Wysłana: 18 Wrz 2008 14:41:20
Franek Kimono pojawił sie niedawno na CD - ponownie  polecam
|
Q__
Moderator
|
#42 - Wysłana: 18 Wrz 2008 15:26:39
Z Fronczewskiego i tak najlepsza była piosenka "Ja jestem V.I.P.".
|
Dzakas
Użytkownik
|
#43 - Wysłana: 20 Wrz 2008 12:27:27
Fronczewski najlepszy był w serii filmów o Panu Kleksie!
Franek Kimono też daje radę 
|
kanna
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 20 Wrz 2008 12:31:59
Dzakas
Szczególnie, że tam mało mogł grac twarzą, bo broda wszystko zasłaniała.... Ja go tez widywałam w teatrze, znakomity aktor. Teraz mam w domu nagrane przez niego bajki i Harrego Pottera do słuchania.
|
Dzakas
Użytkownik
|
#45 - Wysłana: 20 Wrz 2008 15:27:21
Śmiem twierdzić, że Harry nie umywa się do Pana Kleksa. Ot, zwykła imperialistyczna odpowiedź na socjalistycznego bohatera 
|
kanna
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 20 Wrz 2008 15:33:16
Nie da siuę ich porównac, bo jako postacie nie mają nic wspólnego. Ew, mógłys przeprowadzic analize porównawczą  prof. kleksa i Dumbledora
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#47 - Wysłana: 20 Wrz 2008 16:07:19
socjalistycznego bohatera
Od kiedy to prof. Kleks jest socjalistycznym bohaterem? O_O
Tak na marginiesie ostatnio mocno się rozmażyłem o nakręceniu prawdziwych adaptacji "Podróży..." i "Tryumfu...". To co istnieje jest dla mnie tak dalece niestrawne (jeszcze chwilami "podróże..." w trzymających się oryginału momentach), że mam po prostu żal do Gradowskiego o to, że spaprał świetną postać.
|
Dzakas
Użytkownik
|
#48 - Wysłana: 20 Wrz 2008 16:22:43
Pah Wraith
[
i]Od kiedy to prof. Kleks jest socjalistycznym bohaterem? O_O
[/i]
Jakiś rok temu LPR wymyślił, że Kleks jest sowieckim agentem.
Poza tym ostatnio oglądałem z kumplem dzień przed TdP program "Errata do biografii". Wypowidał się tam autorytet moralny, wielki prof. J.R. Nowak! I tak moi drodzy "Kaczki dziwaczki", "Leń" i inne wiersze to nie jest jedyna twórczość (tfu!) Jana Brzechwy. On miał sekret! Wychwalał w latach 50. Stalina! (Gdyby ktoś nie wiedział, nie jest to żaden mroczny sekret, tylko dobrze znana karta biografii poety, tak jak i Broniewskiego, Szymborskiej etc.).
|
kanna
Użytkownik
|
#49 - Wysłana: 20 Wrz 2008 16:59:50
Byłam w warszawskim teatrze Roma na musicalu Akademi pana Kleksa. Ciekawe widowisko, taka fajnie połączyli lalki, animacje i ruch sceniczny.
Kaczka dziwaczka w tonacji punk rockowej lekko wbija w fotel, ale ze zdziwiena (co to??!) nie zachwytu. bardziej oczywiscie nastawione na dzieci, ale spokojn ie da sie obejrzec, nawet z niejaka przyjemnością.
Dzakas
Wychwalał w latach 50. Stalina!
Gałczyński tyż  Mimo to, nadal go uwielbiam 
|
Eviva
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 20 Wrz 2008 18:26:37
kanna
Dzakas
Wychwalał w latach 50. Stalina!
Gałczyński tyż Mimo to, nadal go uwielbiam
Ja też. Kto wtedy nie wychwalał Stalina, tego nie wydawano. A poeta jest od tego, żeby pisał. Nie każdy ma zadatki na patologicznego męczennika. Poczytaj życiorys Gałczyńskiego, a przekonasz się, że i tak bezpieka nie dawała mu spokoju. W końcu w wieku czterdziestu ośmiu lat umarł na zawał - nie bez powodu, zapewniam.
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#51 - Wysłana: 20 Wrz 2008 19:07:25
kanna
w warszawskim teatrze Roma na musicalu Akademi pana Kleksa
Widziałem chyba wszystkie klipy na youtube z tego. Wysiłek zacny, acz chyba ciut więcej licentia poetica by się zdało... Choć oczywiście widziałem tylko fragmenty, więc nie wim tak naprawdę jak prezentuje się całość.
Widział ktoś tak zupełnie nawiasem animowany "Triumf..." ?
|
Q__
Moderator
|
#52 - Wysłana: 21 Wrz 2008 23:34:49
Pah Wraith
Widział ktoś tak zupełnie nawiasem animowany "Triumf..." ?
Owszem. Wolałem aktorskie "Kleksy", może dlatego, że oglądajac je byłem młodszy  .
|
Seybr
Użytkownik
|
#53 - Wysłana: 1 Lis 2009 12:47:33 - Edytowany przez: Seybr
Dash Berlin feat. Emma Hewitt - Waiting (Clear Sky Live Mix) Jakość: 320 kbps 44 khz Stereo Waga: 15.2 MB Czas: 6.38 min. Ostatnio na potrzeby pewnej trancowej imprezy zrobiłem coś takiego. Posłuchaj - link poniżej. PobierzOryginał brzmi tak ;]. posłuchaj
|
Seybr
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 5 Lut 2010 17:30:14 - Edytowany przez: Seybr
Mój set z imprezki charytatywnej. Ładna kasa ponoć wpadał, dj`e zrzekli się angażu. W zamian była kromka chleba i alkohol. Mass Effect - Clear Sky aka Seybr1. Intro 2. ATB - 9 PM Reloaded (Club Version) 3. First State feat. Anita Kelsey - Falling (Extended Mix) 4. Marco V & Spencer and Hill - Simulated Cool (Clear Sky aka Seybr Mushup) 5. DAVE202 - Departure (Matt Loki's Never The Same remix) 6. MarcusSchossow - Swedish Beatballs(123XYZMix) 7. Abstract Vision Vs Elite Electronic - Cold Air (Original Mix) 8. The Prime Sins - enHouse (Skytech Remix) 9. Lange & Andy Moor - Stadium Four (Original Mix) 10. Ashley Wallbridge feat. Meighan Nealon - My Blood (Lost Stories mix) 11. Rank 1 sv. Jochen Miller - The Great Escape 12. Quatro Czas: 64 min. Jakość: 192 kbps 44 khz Stereo Waga: 87,75 MBOkładka: http://img403.imageshack.us/i/clipboard01aa.jpg/
Download i odsłuchNuta 7 to la mnie latawiec. Piękna, energiczna, połączenie klimatu SF z muzyką trance. Jak do tego dojdzie oświetlenie, człowiek odpływa ;].
|
Seybr
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 7 Mar 2010 11:57:23
Mój kawałeczek, stary utwór z przed lat a dokładnie z 94 roku w nowym klubowym wydaniu. 2 Brothers on the 4th floor - Dreams Reloaded (Clear Sky Rmx) Jakość: 320 kbps 44 khz Waga: 11 MB Czas: 4:54 min. Serwer: Sendspace.pl Download
|
Seybr
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 28 Mar 2010 16:47:19
Moje dwa Mushupy ;] Nitrous Oxide & Amurai feat Melissa Loretta - Unconditional Love Far Away (Clear Sky Mushup) Jakość 320 kbps 44 khz Stereo Waga: 15.8 MB Czas: 6:54 Serwer: zippyshare.comDownloadRonald Van Gelderen & Ronski Speed feat Emma Hewitt - In Control Light (Clear Sky)[img]http://www.davepearce.co.uk/mailouts/2009/oct ober/EMMA-HEWITT02.jpg[/img] Jakość 320 kbps 44 khz Stereo Waga: 14.7 MB Czas: 6:26 min Serwer: sendspace.pl zippyshare.comDownload-ziplub Download-sp
|
Seybr
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 8 Kwi 2010 17:51:52 - Edytowany przez: Seybr
Teraz zapodaje świąteczny secik ;]. Track lista: 1. Intro - Soviet Combat 3 2. Nitrous Oxide & Amurai feat Melissa Loretta - Unconditional Love Far Away (Clear Sky Mushup) 3. Ron van den Beuken & Maarten de Jong - Lost (Trance Mix) (6:58) 4. Ellrich & Plaice - Fucking Society (Ummet Ozcan remix) 5. W&W - D.N.A. (Original Mix) 6. Aly & Fila feat. Denise Rivera - My Mind Is With You (W&W Remix) 7. Nenes vs Cosmic Gate - Nenes vs Cosmic Gate - Body of Teksha (Ivanus Cristian Bootleg) 8. Vadim Soloviev - Blue Funk (Skytech Remix) 9. James Horner feat Leona Lewis - I See You (Theme From Avatar) [Cosmic Gare Remix] 10. Ali Wilson - Pandora (Dyor Remix) 11. Frontliner - Save.Exit.Planet (Dock45 Mix) 12. Quatro - Soviet winter. Waga: 80 MB Jakość: 192 kbps 44 khz Czas: 58:36 Download i odsłuch na: zippyshare.com DownloadNumery 9 i 10 to remiksy z filmu Avatar ;].
|
Q__
Moderator
|
#58 - Wysłana: 24 Kwi 2010 11:02:12
Coś dla forumowych miłośników Rammstein - są tu tacy?- "Mein Herz": http://www.youtube.com/watch?v=rp3shuIeugQ(Obrazki w roli bonusa  ). Oraz - z zupełnie innej beczki  - dwie "Symfonie naukowe" (bardzo ciekawe znalezisko forumowicza Lem.pl): http://www.youtube.com/watch?v=XGK84Poeynkhttp://www.youtube.com/watch?v=zSgiXGELjbc
|
Kowal155
Użytkownik
|
#59 - Wysłana: 24 Kwi 2010 14:49:31
Ja osobiście szalenie polecam stare płyty Genesis, gdy Peter Gabriel był w zespole i na wokalu, a Collins na zestawie 
|
Adek
Użytkownik
|
#60 - Wysłana: 24 Kwi 2010 17:17:08
Kowal155: Ja osobiście szalenie polecam stare płyty Genesis, gdy Peter Gabriel był w zespole i na wokalu, a Collins na zestawie Oj tak, to również i moje klimaty. 
|