Autor |
Wiadomość |
Kazeite
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 13 Lip 2007 11:55:02
http://www.911myths.com/
http://www.loosechangeguide.com/LooseChangeGuide.h tml
To są dodatkowe argumenty, by odpowiedzieć na ten stek bzdur, którym są teorie spiskowe, w które wierzy Slovaak 
|
Q__
Moderator
|
#2 - Wysłana: 14 Lip 2007 16:45:13
Kazeite
To są dodatkowe argumenty, by odpowiedzieć na ten stek bzdur, którym są teorie spiskowe, w które wierzy Slovaak
A'propos teorii spiskowych... Jawną aluzją do teorii spiskowych związanych z WTC 9/11 był pilot serialu "The Lone Gunmen" (będący chyba jedynym epizodem tej serii nadającym się do oglądania):
http://www.tv.com/the-lone-gunmen/pilot/episode/14 827/recap.html
|
Bashir
Moderator
|
#3 - Wysłana: 11 Wrz 2007 17:04:36
|
Q__
Moderator
|
#4 - Wysłana: 11 Wrz 2007 17:10:59
Ano tak. Dziś rocznica [*]
|
Dj peyo
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 11 Wrz 2007 17:12:23
Już 6-ta i co roku każdy dyskutuje co tak naprawde się stało. hmm
|
Bashir
Moderator
|
#6 - Wysłana: 11 Wrz 2007 17:18:00
11 września 2004 poznałem moją Panią  taki "czarny" zbieg okoliczności
|
Dj peyo
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 11 Wrz 2007 17:59:01
11 września 2007 roku zainwestowałem 1800zl w prawko 
|
Slovaak
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 11 Wrz 2007 18:56:20
11 września 2001
Wróciłem ze szkoły około 13-14 i gdy dochodziła 15 włączyłem Sat1 i czekałem na TNG a tu relacja z Nowego Yorku. Początkowo myślałem że to jakiś film, ale żeby z tego powodu przerywać Star Trek? Po zabawie z pilotem okazało się że w wielu stacjach jest to samo.
|
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 11 Wrz 2007 19:38:24
11 września 2001 piłem w pubie, dzień zakonczyłem na niezłej bani. Oblewałem zdany egzamin- zabawa była przednia.
|
Seybr
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 11 Wrz 2007 19:52:18
11 września 2001 piłem w pubie, dzień zakonczyłem na niezłej bani. Oblewałem zdany egzamin- zabawa była przednia.
Hah dobre ;].
Wróciłem ze szkoły około 13-14 i gdy dochodziła 15 włączyłem Sat1 i czekałem na TNG a tu relacja z Nowego Yorku. Początkowo myślałem że to jakiś film, ale żeby z tego powodu przerywać Star Trek? Po zabawie z pilotem okazało się że w wielu stacjach jest to samo.
Ja też na coś czekałem. Patrzę, a tu relacja w TV, zaraz jebud i drugi samolot potrącił WTC.
Wielka tragedia ludzi, dla państwa, rządu USA dobry argument by rozpocząć otwartą wojnę z arabami.
|
The_D
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 11 Wrz 2007 21:34:02
Ja pamiętam, że prosto po szkole pojechałem do ośrodka zdrowia na jakieś szczepienie. W drodze powrotnej kierowca autobusu miał włączone radio - słyszałem cos o jakimś rozbitym samolocie, potem płonącym Pentagonie ale piąte przez dziesiąte bo siedziałem daleko. Dopiero jak wszedłem do domu zobaczyłem w TV powtórki z zawalania się wież.
|
mr homn
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 11 Wrz 2007 21:37:07
11 września 2001 powstała Kampania Przeciw Homofobii z Robertem Biedroniem na czele... dziś obchodzi swoje 6te urodziny!
A tak w ogóle, to czas szybko leci! Nie myślałem że to już 6 lat...
|
Seybr
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 11 Wrz 2007 21:42:27
A tak w ogóle, to czas szybko leci! Nie myślałem że to już 6 lat..
Pomyśleć że ja z jedną kobietą jestem ponad 6,5 roku ;].
|
Q__
Moderator
|
#14 - Wysłana: 12 Wrz 2007 02:02:19 - Edytowany przez: Q__
Slovaak
a tu relacja z Nowego Yorku. Początkowo myślałem że to jakiś film
Ja też... I nawet gdy wiedziałem juz że to jest naprawdę, miałem wrażenie czegoąś nierealnego patrząc na te sceny...
Seybr
Pomyśleć że ja z jedną kobietą jestem ponad 6,5 roku
Ten OT jest trochę niestosowny, ale gratulacje: półtora roku lepiej od mojego rekordu...
|
Darnok
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 12 Wrz 2007 15:26:36
Ja wszedłem do mieszkania, matka krzyczała coś w rodzaju, że wojna, albo stany atakują, no to siadam, patrzę, dymi się wieża, myślę sobie, że zginie paręnaście osób, a reszta wyjdzie, ktoś coś tam relacjonował i tu nagle drugi samolot, ja dalej myślę, że budynki wytrzymają a tu nagle zapadają się, wtedy się porządnie wystraszyłem i myślałem, czy USA kontratakuje następnego dnia, czy potem. No i jak usłyszałem, że rozpoczęli wojnę, to już nie byłem tak bardzo zszokowany... zresztą może to zabrzmi okrutnie, ale należało im się. Nie ofiarom, a zgorzkniałemu państwu, które myśli, że jest pępkiem świata... no i mu ten pępek rozsadzono...
|
Domko
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 12 Wrz 2007 16:46:49
Ja też wróciłem wtedy ze szkoły (liceum) i coś chciałem oglądnąć w tv (nie pamiętam co). Włączyłem na TVP1 i patrzę - jakieś miasto wygląda jakby płonęło. Pomyślałem: "cholera, znów się na Bliskim Wschodzie leją" i wyłączyłem tv. Dopiero potem dowiedziałem się co się stało...
|
Q__
Moderator
|
#17 - Wysłana: 12 Wrz 2007 17:05:45
W sumie te nasze wspomnienia mają ciekawy walor socjologiczny...
|
Jurgen
Moderator
|
#18 - Wysłana: 12 Wrz 2007 20:40:51
zresztą może to zabrzmi okrutnie, ale należało im się. Nie ofiarom, a zgorzkniałemu państwu, które myśli, że jest pępkiem świata... no i mu ten pępek rozsadzono...
Ekhm... Oni dalej mysla, że sa pępkiem świata  .
Ja akurat miałem wtedy małą kraksę i rozwaliłem sobie dłoń. Nie mogłem jeździć na rowerku (nie mogłem oprzeć się na kierownicy), więc oglądałem sobie TVN24* i Eurosport (zdaje się, że akurat była Vuelta)...
*Tak mi się wydaje, że akurat tej stacji zamachy na WTC wyszły na dobre. Właśnie sie rozkręcali, a byli jedyną polska stacją, która mogła pozwolić sobie na relację non stop z katastrofy...
|
tuvix
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 13 Wrz 2007 13:40:48
Ja z moja obecną żonką byłem na pierwszym wspólnym wyjeżdzie w Paryżu. Było pięknie całe dnie zwiedzania. 11.09 jak zwykle wyszliśmy rano biegaliśmy po Paryżu i dopiero jak wróciliśmy koło 21 do domu to się dowiedzieliśmy, chyba jako ostatni ludzie na Ziemii.
|
tuvix
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 13 Wrz 2007 13:44:18
W sumie te nasze wspomnienia mają ciekawy walor socjologiczny...
Mało jest dni, które pamięta się co się robiło po kolei
|
Q__
Moderator
|
#21 - Wysłana: 13 Wrz 2007 15:39:47
tuvix
Mało jest dni, które pamięta się co się robiło po kolei
Całych dni chyba nie pamiętamy, raczej TEN MOMENT...
|
Picard
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 14 Wrz 2007 16:11:41
Jeśli jesteśmy przy wspomnianiach- jeśli się nie myle 11 września to była środa, a ja miałem w ten dzień lekcje informatyki. Na tych zajęciach po raz pierwszy dowiedziałem się z internetu o kolejnym serialu z rodziny ST czyli o ,, Enterprise". O samych zamachach dowiedzialem sie dopiero szkole- to musialy byc krotkie zajecia  - podczas jaazdy konnej, ktora to wowczas byla moim hobby. Rodzicie, z ktorymi wracalem z stadniny byli wiecej niz spanikowani- do tego stopnia, ze przezz pewien czas chcieli nawet zaczac gromadźić zapasy na czas wojny. 
|
Q__
Moderator
|
#23 - Wysłana: 11 Paź 2010 18:29:07 - Edytowany przez: Q__
|
Poklok
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 11 Paź 2010 19:51:27
Q__Jakby nie patrzeć, teoria ze spiskiem Vadera nie jest głupsza niż oficjalna wersja, którą rebeliancka propaganda pokazała nam w filmie 
|
Eviva
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 11 Paź 2010 19:52:44
Poklok
Tak na mój gust jest nawet mądrzejsza, bo przynajmniej nie zarzeka się, że jest prawdziwa.
|
Poklok
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 11 Paź 2010 20:00:54
Eviva: Tak na mój gust jest nawet mądrzejsza, bo przynajmniej nie zarzeka się, że jest prawdziwa. Ja akurat odniosłem wrażenie, że głoszący ją szturmowiec był o jej słuszności dość głęboko przekonany 
|
Sh1eldeR
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 12 Paź 2010 01:40:07 - Edytowany przez: Sh1eldeR
Q__Niezłe aluzje  . No i fajnie, sympatycznie wykonane.
|
Madame Picard
Moderator
|
#28 - Wysłana: 12 Paź 2010 18:55:16
Q__: W sumie te nasze wspomnienia mają ciekawy walor socjologiczny... Nie powiedziałabym  .
|
Poklok
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 12 Paź 2010 19:23:49 - Edytowany przez: Poklok
Madame PicardQSocjologiczny może niekoniecznie, ale niektórych psychologów zainteresowała pamięć tego, jak dowiedzieliśmy się o jakimś straszliwym wydarzeniu (w rodzaju jedenastego września właśnie) i jak spędzaliśmy ten dzień. Okazało się, że pamiętamy po paru latach dość kiepsko, i często święcie wierzymy w fałszywe wspomnienia 
|
Eviva
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 12 Paź 2010 19:40:04
Poklok
Ja tam dobrze pamiętam. Przyleciała do mnie mama, krzycząc wniebogłosy, że w Ameryce wybuchła wojna, a resztę dnia spędziłam niemal w całości przed telewizorem, oglądając SKY News. Właściwie nie wierzyłam w to, co widzę...
|