USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Polska szkoła, polski koszmar?
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  ...  15  16  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#241 - Wysłana: 20 Sty 2007 17:08:15
Sh1eldeR

IMHO tez trzeba goscia juz po prostu olac, a ja nie mialbym absolutnie nic przeciwko, gdyby wszystkie jego posty i z nim zwiazane (lacznie z moimi) zostaly usuniete - nawet bym sie cieszyl.

To samo uważam.
theczarek
Użytkownik
#242 - Wysłana: 20 Sty 2007 17:11:42
Pah Wraith

C zawsze bardzo mnie dziwiło. Z drugiej strony tak naprawdę problemem nie jest amnestia tylko bardzo póżny termin poprawkowej matury uniemożliwiający uczniom zadawanie na studia w tm smaym roku. Za moich czasów (i chybaza Twoich) można sie do jakiejś prywatnej uczelni chociaż załapac po poprawkowej maturze
The_D
Użytkownik
#243 - Wysłana: 20 Sty 2007 21:42:03
Nie chcę palnąć bzdury, bo to było dawno temu, ale za "naszych czasów" pod koniec wakacji były jedynie poprawki matur ustnych. Jeżeli ktoś poległ na pisemnej musiał czekać 12 miesięcy na kolejną szansę. Z resztą już wtedy były uczelnie prywatne pozwalające zaczynać studia bez matury jako ktoś w rodzaju wolnego słuchacza, a po roku (już po zdanej maturze, zaliczonych egzaminachi oczywiście opłaconych czesnych) zotać już normalnym studentem drugiego roku.
_Anonim_
Użytkownik
#244 - Wysłana: 20 Sty 2007 21:51:55
Co wy mozecie wiedziec o dzisiejszej szkole skoro do niej nie chodzicie?
Jo_anka
Użytkownik
#245 - Wysłana: 20 Sty 2007 22:55:08
Miewamy mlodsze rodzenstwo, kuzynow, siostrzencow, etc... A niektorzy z nas chodza jeszcze do szkoly...
Pah Wraith
Użytkownik
#246 - Wysłana: 21 Sty 2007 10:46:33
Ja natomiast staram się aktywnie uczestniczyć w życiu moich młodszych kolegów z niegdysiejszego liceum i niestety sporo wiem...
Jurgen
Moderator
#247 - Wysłana: 21 Sty 2007 15:08:22
Dopiero teraz miałem okazję przeczytać całą "dyskusję" wywołaną przez _Anonima_ i jestem załamany. Nie tylko jrgo zachowaniem, ale tez naszym. Obawiam się, że na wycinanie teraz wycinanie teraz wszystkiego jest już za późno, więc popieram apel Shieldera o ignorowanie jawnie zaczepnych wypowiedzi _Anonima_. A jak dalej będzie sprawiał problemy to ewentualnie możemy wystapić do Kaia o bana dla niego.

PS

_Anonim_, zamiast atakować wszystkich dookoła, mógłbys merytorycznie się wypowiedzieć albo chociaż okreslić się, którą frakcję popierasz...
Q__
Moderator
#248 - Wysłana: 21 Sty 2007 17:04:25
Jurgen

Nie tylko jrgo zachowaniem, ale tez naszym

Cóż, ostrzegałem, że niedaleko jeszcze odrośliśmy od malpy...
_Anonim_
Użytkownik
#249 - Wysłana: 21 Sty 2007 17:14:27 - Edytowany przez: _Anonim_
_Anonim_, zamiast atakować wszystkich dookoła, mógłbys merytorycznie się wypowiedzieć albo chociaż okreslić się, którą frakcję popierasz...

nie popieram zadnej parszywej "frakcji", ja tu sprawiam problemy?! czy ja najwiekszączcionka jaka sie da + pogrubienie + podkreslenie klnąłem jak żul spod sklepu?! (jesli ktoś tu zasługje na bana to prędzej theczarek - poucza mnie o szacunku, a sam go nie okazuje, inteligent na pokaz. kropki na koncu zdania zaczął stosowac dopiero gdy postanowil mnie "uczyc" gramatyki.)

To ja wyzywalem was od szczekających burków?
oczywiscie Q__ zgłosił jak ja temu człowiekowi odpowiedzialem, a sam nie widzi waszego chamstwa.
ja przynajmniej nie jestem niekonsekwentnym hipokrytą

p.s. rekordowo długo udało wam sie utrzymać bojkot. wow

człowiek nie pochodzi od małpy, tylko od wspólnego przodka małpy i ludzi, "profesorze"
Seybr
Użytkownik
#250 - Wysłana: 21 Sty 2007 17:27:19

Mało to małp chodzi po tym świecie, mówią na siebie homo sapiens ;]
Co wy mozecie wiedziec o dzisiejszej szkole skoro do niej nie chodzicie?

Wiemy sporo, same szkoły nie zmieniły się. Tylko młodzież stała się otępiała, przemoc i brak wychowania to dla nich już norma. Nie mówię o podstawowych zasadach etykiety. Dyslektyków narobiło się. Wystarczy że mam znajomych co uczą w gimnazjum i w szkole średniej.

Siostra młodsza mojego kolegi jak czasem nam opowie co się dzieje u niej w szkole. Tragedia i masakra.
_Anonim_
Użytkownik
#251 - Wysłana: 21 Sty 2007 17:34:59 - Edytowany przez: _Anonim_
Siostra młodsza mojego kolegi jak czasem nam opowie co się dzieje u niej w szkole. Tragedia i masakra.

1 szkoła nie obrazuje tysięcy innych.

W mojej byłej szkole nie dzialo sie nic złego.

Żeby coś poznać trzeba tego doświadczyć, a nie opierać sie na opinii innych.

Wiemy sporo, same szkoły nie zmieniły się. Tylko młodzież stała się otępiała, przemoc i brak wychowania to dla nich już norma. Nie mówię o podstawowych zasadach etykiety

Brak kultury, znajamości etykiety, chamstwo mozna równie dobrze zaobserwować u wielu byłych uczniów dawnej "wspaniałej" szkoły. Gdy sie nie umie wychowywać jedynym sposobem jest "pasek".
Picard
Użytkownik
#252 - Wysłana: 21 Sty 2007 18:28:39
_Anonim_

czy ja twierdze ze mam do kogos szacunek?

W takim razie- tam sa drzwi, nikt nie trzyma Cie tu na siłe! Bo jesli juz jednak z kims rozmwiasz, drogi gimnazjalisto mogl powinienes okazac mu chodźby cień respektu i poszanowania, nieprawdaż? A jeślie się ów sposób dyskusji nie podoba- coż jest wiele innych ciekawych zajęć jakim możesz sie oddać, nie przesiadując na forach. Mam tylko nadzije, ze czyny te nie beda mialy znamion przestepstwa?
_Anonim_
Użytkownik
#253 - Wysłana: 21 Sty 2007 18:40:09
W takim razie- tam sa drzwi, nikt nie trzyma Cie tu na siłe! Bo jesli juz jednak z kims rozmwiasz, drogi gimnazjalisto mogl powinienes okazac mu chodźby cień respektu i poszanowania, nieprawdaż? A jeślie się ów sposób dyskusji nie podoba- coż jest wiele innych ciekawych zajęć jakim możesz sie oddać, nie przesiadując na forach. Mam tylko nadzije, ze czyny te nie beda mialy znamion przestepstwa?

1. To ze nie twierdze nie znaczy ze go nie mam.
2. Nie jestem gimnazjalistą
3. Nie odgrzewaj starych kotletów
4. Cien szacunku to okazuje, ale skoro Szanowni Gospodarze tego forum mi go nie okazują to czemu ja mam?
Q__
Moderator
#254 - Wysłana: 21 Sty 2007 18:45:38
_Anonim_

Cien szacunku to okazuje, ale skoro Szanowni Gospodarze tego forum mi go nie okazują to czemu ja mam?

Złamię na chwilę bojkot i spytam: KTO rozpoczął te ataki, hmm?
_Anonim_
Użytkownik
#255 - Wysłana: 21 Sty 2007 19:03:55
Złamię na chwilę bojkot i spytam: KTO rozpoczął te ataki, hmm?

ja pierwszy zwrocilem uwage na tą "dewizę", ale przeprosilem bo sie myliłem, a potem kolejno :

Darnok: "Z chęcią bym wszedł w dyskusje, ale nie karmię trola... tak! jest pan trollem."

theczarek: "Nie gadaj z debilem - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Q__
Moderator
#256 - Wysłana: 21 Sty 2007 19:16:59
_Anonim_

Zapoznaj się z definicją trollowania, a wtedy zrozumiesz, że Darnok miał prawo napisać to co napisał. Jak dotąd niestety niewiele (albo zgoła nic) konstruktywnego nie wniosła Twoja obecność na Forum. Skoro chcesz z nami pisać postaraj się dostosować do naszych niepisanych obyczajów, wtedy być może za jakiś czas zyskasz tu szacunek i akceptację, sianiem zamętu nie zyskasz nic. (Chyba, że odczuwasz masochistyczną przyjemność z bycia obrzucanym obelgami, jeśli tak - współczuję.)
_Anonim_
Użytkownik
#257 - Wysłana: 21 Sty 2007 20:11:17 - Edytowany przez: _Anonim_
Zapoznaj się z definicją trollowania, a wtedy zrozumiesz, że Darnok miał prawo napisać to co napisał. Jak dotąd niestety niewiele (albo zgoła nic) konstruktywnego nie wniosła Twoja obecność na Forum. Skoro chcesz z nami pisać postaraj się dostosować do naszych niepisanych obyczajów, wtedy być może za jakiś czas zyskasz tu szacunek i akceptację, sianiem zamętu nie zyskasz nic. (Chyba, że odczuwasz masochistyczną przyjemność z bycia obrzucanym obelgami, jeśli tak - współczuję.)

Ja w przeciwienstwe do was nie denerwuje sie gdy ktoś kogo uwazam za psa mnie obrzuca oblegami...ej .....chwileczke...czy aby czasem oblegi nie sa tu zabronione?! niezle- sam sie do nich przyznales. dobra przypuscmy ze Darnok mial racje, co powiesz o theczarku?

Nie jestem trollem bo nie rozpoczolem rozmowy po to zeby sie klocic, tylko poprawilem kogos i potem przeprosilem, a potem zaczeli na mnie najezdzac z tymi trollami, inteligentnymi debilami i z szczekajacymi burkami. ale oczywiscie nie mozesz tego przyjąć do wiadomosci bo zburzy sie twój śwaitopogląd - kto tu chce wojny? jakbyscie mi w koncu uwierzyli to bym pogodzil sie w imie Boga.
Seybr
Użytkownik
#258 - Wysłana: 21 Sty 2007 20:13:59
Wiecie z takich sytuacji można by dobrą prace napisać.

Jak pisałem mam znajomych nauczycieli. Oni pracują w różnych szkołach. Mój kumpel przez 6 miesięcy jeździł autobusem. Pilnował małolatów z podstawówki. Po prostu koszmar. Szkoła ma wpływ na ucznia, ale tak na prawdę to rodzice odpowiadają za wychowanie dzieci.
Jeden uczeń podstawówki. Nagrabił sobie i kierowcy autobusu. Wyzywał go itp. Pewnego dnia miarka się przebrała. Dzieciak biegał po korytarzu, kopnął go. Kierowca odruchowo nie wytrzymał i go uderzył. Gnojek poszedł na skargę do dyrektora. Powiedział taki tekst " Pan Anatol mnie jebnął". Matka na drugi dzień przyjechał, miała pretensje.....Godność dziecka itp. gadała. Anatol powiedział, a moja godność i jaki dzieciak słowa użył ;]. Takich przypadków jest wiele.

W mojej byłej szkole nie dzialo sie nic złego.

Może tego nie widziałeś, kiedy ja chodziłem do technikum wiedziałem co się w szkole dzieje. Nie mów że w twojej szkole nikt się nie bił ;].

Brak kultury, znajamości etykiety, chamstwo mozna równie dobrze zaobserwować u wielu byłych uczniów dawnej "wspaniałej" szkoły.

Fakt i u dorosłych można. Tylko dzisiejsza młodzież o wiele bardziej odbiega od norm.

Przykład: 36 uczennic z podstawówki urodziło dziecko w 2006, z gimnazjum ponad 800. Powiedz mi, kto tu jest głupi. Kto jest winien?

Gdy sie nie umie wychowywać jedynym sposobem jest "pasek".

Owszem ale nie do przesady ;].
_Anonim_
Użytkownik
#259 - Wysłana: 21 Sty 2007 20:18:33
Może tego nie widziałeś, kiedy ja chodziłem do technikum wiedziałem co się w szkole dzieje. Nie mów że w twojej szkole nikt się nie bił ;].

Mogę PRZYSIĄDZ, że w mojej szkole nigdy nikt sie nie bił/ nie bije!!!

Przykład: 36 uczennic z podstawówki urodziło dziecko w 2006, z gimnazjum ponad 800. Powiedz mi, kto tu jest głupi. Kto jest winien?

Co jest złego w posiadaniu dziecka? To dar od Boga.
Q__
Moderator
#260 - Wysłana: 21 Sty 2007 20:22:29 - Edytowany przez: Q__
_Anonim_

Zamiast kontynuować tamten spór zacznij proawdzić więcej merytorycznych dyskusji (choćby i o transhumaniźmie), a zostaniesz inaczej oceniony.

co powiesz o theczarku

Przesadził ze słownictwem, ale rozumiem Jego (fakt niezbyt chwalebną) reakcję na Twoje notoryczne trollowanie i sprowadzanie dyskusji do poziomu przepychanek.
The_D
Użytkownik
#261 - Wysłana: 21 Sty 2007 21:04:40

Skoro mówi tak nasz dyżurny dzikus pozostaje tylko przytakiwać

Ja skończyłem szkołe nie całe 4 lata temu, wcale nie tak dawno. Siostra należy do pokolenia "dzieci Czarnobyla" czyli pierwszego rocznika objętego reformą. Do togo mam trochę rodzeństa ciotecznego w różnym wieku z którego dwójka chodzi jeszcze do szkoły. Z drugiej strony moi rodzice są nauczycielami, mam też innych znajomych nauczycieli, a siostra cioteczna w ramach specjalizacji odbywa teraz praktykę w szkole. Z pośrednich i bezpośrednich doświadczeń mam pojęcie jak wygląda polskie szkolnictwo od podstawówki po szkołę średnią, od zawodówki po liceum.

Brak kultury, znajamości etykiety, chamstwo mozna równie dobrze zaobserwować u wielu byłych uczniów dawnej "wspaniałej" szkoły. Gdy sie nie umie wychowywać jedynym sposobem jest "pasek".

Łatwo powiedzieć - wychowywać. Tak na prawdę ilu spytasz specjalistów tyle dostaniesz recept na wychowanie. I na pewno żadna nie będzie skuteczna w 100%.
Seybr
Użytkownik
#262 - Wysłana: 21 Sty 2007 21:24:54
Mogę PRZYSIĄDZ, że w mojej szkole nigdy nikt sie nie bił/ nie bije!!!

Co to za szkoła? Klasztor, sorry ale nie wierze w takie szkoły gdzie sporów nie ma ;].

Co jest złego w posiadaniu dziecka?

To że dzieci rodzą dzieci. Człowieku 13-16 letnie matki. Wiesz co ty mówisz. W tym wieku człowiek powinien się uczyć, bawić. Dziecko to nie zabawka.

To dar od Boga.

Ojca rydzyka się na oglądałeś, telewizje TRWAM. Jaki dar od Boga. W tej sytuacji głupota i niedouczenie bierze górą nad nastoletnimi matkami.

Ja skończyłem szkołe nie całe 4 lata temu, wcale nie tak dawno. Siostra należy do pokolenia "dzieci Czarnobyla" czyli pierwszego rocznika objętego reformą.

Dobrze powiedziane ;].
The_D
Użytkownik
#263 - Wysłana: 21 Sty 2007 21:39:26 - Edytowany przez: The_D
Dobrze powiedziane ;].

Określenie niestety nie moje. Pierwszy raz usłyszałem je w liceum od nauczycielki historii, której młodsza "pociecha" jest z rocznika '84
_Anonim_
Użytkownik
#264 - Wysłana: 21 Sty 2007 23:09:57
Przesadził ze słownictwem, ale rozumiem Jego (fakt niezbyt chwalebną) reakcję na Twoje notoryczne trollowanie i sprowadzanie dyskusji do poziomu przepychanek.

ile razy mam powtarzac ze nie jestem zadnym trollem, psia mać?

To że dzieci rodzą dzieci. Człowieku 13-16 letnie matki. Wiesz co ty mówisz. W tym wieku człowiek powinien się uczyć, bawić. Dziecko to nie zabawka.

16 letni czlowiek to nie jest dziecko

Ojca rydzyka się na oglądałeś, telewizje TRWAM. Jaki dar od Boga. W tej sytuacji głupota i niedouczenie bierze górą nad nastoletnimi matkami.

Tak dar od boga niezaleznie od wieku,

Ojca rydzyka się na oglądałeś, telewizje TRWAM

nigdy nie oglądalem, ani nie sluchalem Ojca Rydzyka. Poprostu jestem Chrześcijaninem i proszę nie powazac moich uczuć religijnych wyznawco "ideałów treka"

Siostra należy do pokolenia "dzieci Czarnobyla" czyli pierwszego rocznika objętego reformą.

obrazasz ten rocznik
Q__
Moderator
#265 - Wysłana: 21 Sty 2007 23:21:05
_Anonim_

ile razy mam powtarzac ze nie jestem zadnym trollem, psia mać?

Faktycznie teraz nie zachowujesz się jak troll.
Pah Wraith
Użytkownik
#266 - Wysłana: 22 Sty 2007 00:01:13
_Anonim_, idź może swoją drogą, my pójdziemy swoją. Bądź mądrzejszy od nas i ustąp głupszym pierwszeństwa. OK?
Picard
Użytkownik
#267 - Wysłana: 22 Sty 2007 16:36:42
_Anonim_

Skoro nie jesteś gimnazjalistą, to racz nie zachowywać sie tak jak oni zwykli to czynić! Wybacz ten pochopny sąd na temat twoje osoby ale o twym bardzo młodym wieku świadczył zarówno sposób odnoszenia sie do wspołdyskutantów jak także niektóre twoje poglądy i opinie- ,które bez urazy!- są nieco najwne. Na przykład: ,,w mojej szkole nikt sie nie bije!"- może źle patrzysz?-, ,,dziecko to dar od Boga"- nawet dla osoby, ktora sama jeszcze nie przestała być dzieckiem? Wybacz, niekogo nie chece tu uraźić ale Ty zdajesz sie nie dostrzegać problemu jakim jest wychowanie dzisiejszych dzieci i mołodzieży. Na prawde nie dostrzegasz zadnych patologii wsród dzisiejszych dzieciakow i nastolatków?

16 letni czlowiek to nie jest dziecko

Jeśli nie dziecko to kto? Bo do dorosłości tej formalnej, czyli otrzymania dowodu osobistego- nie wspominając już o powstaniu dojżałości w takim człowieku- takiej osobie brakuje tych pare lat... Na prawde sadzisz, iz nastolatka i nastolatek, ktorzy sami jeszcze nie wydorosleli beda dobrymi rodzicami dla swojego dziecka? Czy tacy ludzie nie zmarnuja potomkowi- oraz sobie- zycia?

Poprostu jestem Chrześcijaninem i proszę nie powazac moich uczuć religijnych wyznawco "ideałów treka"

Przynajmniej ja nie chce uraźić twoich uczuć religinych ale powiedź mi co one maja wspolnego z meritum sprawy, do ktorego sie nie odniosłeś chyba w zadnym poście. Skoro przybyłeś tu prowadzić z nami dyskusje na pewien temat to prosze, podziel sie swoimi przemysleniami w tym wzgledzie! Co towim zdaniem nalezalo by zrobic by historie podobne do tych opisywanych w prasie a tyczacych sie uczniow polskich szkol nigdy juz nie mialy miejsca?
Q__
Moderator
#268 - Wysłana: 22 Sty 2007 16:56:27
_Anonim_

Poprostu jestem Chrześcijaninem

Czemu zatem pisałeś swoje posty jakbyś zapomniał o istnieniu przykazania miłości bliźniego?
_Anonim_
Użytkownik
#269 - Wysłana: 22 Sty 2007 17:07:26 - Edytowany przez: _Anonim_
Czemu zatem pisałeś swoje posty jakbyś zapomniał o istnieniu przykazania miłości bliźniego?

Wg. mnie w moich wypowiedziach nie bylo zadnego nieposzanaowania bliźniego (oprocz niewymytego psa, ale jest takie cos jak spowiedź, poztym sam mni nazwal burkiem)

Faktycznie teraz nie zachowujesz się jak troll.

troll - to ktos kto zaczyna rozmowe, aby sie kłócić, a ja tylko ripostuje.

_Anonim_, idź może swoją drogą, my pójdziemy swoją. Bądź mądrzejszy od nas i ustąp głupszym pierwszeństwa. OK?

Nikomu nie ustepuje pierwszenstwa, bo nie mam takiego obowiązku, a jestem za równouprawnieniem.
Anonim
Anonimowy
#270 - Wysłana: 22 Sty 2007 17:11:23
(oprocz niewymytego psa, ale jest takie cos jak spowiedź, poztym sam mni nazwal burkiem)

Cięzko grzeszy, kto licząc na miłosierdzie boże zuchwale grzeszy.
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  ...  15  16  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Polska szkoła, polski koszmar?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!