USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Nedznicy kina SF?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#121 - Wysłana: 17 Lut 2009 13:45:23
Odpowiedz 
Pah Wraith

Skoro tak, to ten film nie może być taki zły

A jak!
kordian
Użytkownik
#122 - Wysłana: 10 Mar 2009 12:54:48
Odpowiedz 
Zawiodłem się na Kronikach Riddica potwornie.

Efekty super, scenografia super, aktorzy okej, ale cały film ogląda mi się beznadziejnie i nie umiem tego wytłumaczyć.

Kolejna rzecz to King Kong. Tragedia w każdym calu.

Mroczne widmo to film dla dzieci, moja córka go bardzo lubi (3.5 roku)

AvP, tak, film kiepski i rozczarowujący, na szczęście AvP2 był już całkiem całkiem.

Dla mnie, Trek Insurection i ten co lecą do Boga - rozczarowanie na maksa. Za duża ilość głupot w jednym miejscu

Kolejne rozczarowanie to Immortal. Komiksy Bilala są niesamowite a tu dostaliśmy beznadziejne efekty z beznadziejna resztą
The_D
Użytkownik
#123 - Wysłana: 10 Mar 2009 23:04:58
Odpowiedz 
AvP, tak, film kiepski i rozczarowujący, na szczęście AvP2 był już całkiem całkiem.

Jak dla mnie jeden wart drugiego. Przy czym pierwszy miał większy budżet, więc przynajmniej na FX można sobie popatrzeć.
Dragon
Użytkownik
#124 - Wysłana: 26 Mar 2009 20:04:46
Odpowiedz 
No dobra, czas na prawdziwy klasyk, czy widział ktoś film Space Mutiny? Pamiętam że kiedyś, może z 7-8 lat temu widziałem go na TV4 jako Kosmiczna rebelia. Cóż można o nim powiedzieć, zrobiony w RPA w 1988 a średnia ocen na IMDB to.... 2.1/10.
Wystarczy spojrzeć na okładkę wydania DVD

Jest tam napisany cytaty z recenzji jak "hilariously bad" czy "damm funny". Trudno się z tym nie zgodzić.

A co tak naprawdę kuleje w tym filmie? Wszystko, moze zaczne of efektów specjalnych, dowcip polega że wszystkie sceny "kosmiczne" pochodzą z ..Battlestar Galactica" która powstawł ok 10 lat wcześniej, wewnątrz nie jest lepiej. Moim ulubionym miejscem jest maszynownia, dlaczego? Bo zdjęcia robiona w opuszczonej fabryce! Podłoga z betonu, ściany z cegieł i plątanina rur, mostek też nie lepszy, zawalony zwykłymi komputerami. Ehhh, najlepiej samemu zobaczyć to dzieło, znudzeni lub odważni mogą to zobaczyć tutaj.
http://www.youtube.com/watch?v=-oFuLybT9kE&feature =related
Picard
Użytkownik
#125 - Wysłana: 28 Mar 2009 22:27:40
Odpowiedz 
kordian

awiodłem się na Kronikach Riddica potwornie.
Efekty super, scenografia super, aktorzy okej, ale cały film ogląda mi się beznadziejnie i nie umiem tego wytłumaczyć.
Kolejna rzecz to King Kong. Tragedia w każdym calu.
AvP, tak, film kiepski i rozczarowujący
Dla mnie, Trek Insurection i ten co lecą do Boga - rozczarowanie na mak

I o dziwo tu gust mamy więcej niż zbliżony - bo ja o tych filmach myślę identycznie jak Ty: Kroniki rozczarowują bo poprzedni film z ich bohaterem Pith Black był dobrym dreszczowcem SF w stylu Alien, kolejna zaś część przygód Riddica to jakaś kosmiczna bajka, nie mająca nic wspólnego z poprzednim filmem. Nie wiem skąd taka nagła i nie uzasadniona niczym zmiana klimatu - tym bardziej, że jest to zmiana na gorsze. King Kong to film głupiutki, efekciarski, z kiepską obsadą, przesadzonymi scenami, a co gorsza przez około pierwszą godzinę seansu zwyczajnie nudny. Nie mogłem uwierzyć, że to to wyszło z pod ręki reżysera Władcy Pierścieni. Alien vs. Predator to już zaś podręcznikowy przykład gniota. Tak zniszczyć postacie legendarnych potworów - w dodatku ich spotkanie w grach komputerowych było dość ciekawe, więc i zw filmem można było wiązać pewne oczekiwania, więc tym większe rozczarowanie... W kwestii części Treka, o których pisałeś też się o dziwo zgadzamy - dziwne, że tylko w kwestii wymienionych filmów przyznajemy sobie racje.
Doctor_Who
Użytkownik
#126 - Wysłana: 30 Mar 2009 12:58:31
Odpowiedz 
Picard

Pith Black był dobrym dreszczowcem SF w stylu Alien

Chyba poodbnie myśleli twórcy tego fan-filmu filmu:
http://www.shadow-avp.se/Nightfall/Creatures.htm
w którym spotykają się zarówno Yautja, Xenomorfy i nasi milusińscy z Pitch Blacka. Można obejrzeć.

Insurrection lubię, ale jako powrót i podsumowanie do starego dobrego TNG.
A co do Kronik i AVP wyjątkowo się zgadzamy... ;]
Q__
Moderator
#127 - Wysłana: 27 Kwi 2009 04:04:51
Odpowiedz 
Lista najbezsensowniejszych strojów kobiecych kina fantastycznego:
http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id= 7358
Same znajome twarze.
Q__
Moderator
#128 - Wysłana: 28 Maj 2009 21:50:33 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
Ale tandetę ludzie kręcą:
http://esensja.pl/film/dvd/tekst.html?id=7565
Q__
Moderator
#129 - Wysłana: 1 Lut 2010 18:00:10
Odpowiedz 
Lista najgorszych filmów SF:
http://www.empireonline.com/features/50-worst-movi es-ever/
Zdziwicie się ile "dzieł" zdystansowało już osławiony "Plan 9 z Kosmosu"... (Ale Emmerich i Bay są na niej stanowczo niedoreprezentowani...)
kordian
Użytkownik
#130 - Wysłana: 3 Lut 2010 21:09:59
Odpowiedz 
Picard:
dziwne, że tylko w kwestii wymienionych filmów przyznajemy sobie racje.

Odpowiedź po pół roku ale co tam ;)
Ja mam po prostu szerszy gust ;)

Lubię bezmyślne rozwalanki o ile mają dobrze ułożoną fabułę i nie ma w nich totalnych głupot za wiele ;)
Q__
Moderator
#131 - Wysłana: 4 Lut 2010 17:50:06
Odpowiedz 
Kolejna subiektywna lista przebojów kina SF. Część z nich pasowałaby raczej tu :
http://www.darkwebonline.com/TOP100SCIFI1.ASP
Adek
Użytkownik
#132 - Wysłana: 4 Lut 2010 21:08:10
Odpowiedz 
Tak apropo tej listy to pamiętam taki jeden już stary horror pt:"Saturn3". Pamiętam, ze jako dziecko robił na mnie duże wrażenie i nie mogłem po nim spać jako 8-9 latek kiedy po raz pierwszy zobaczyłem ten horror w tajemnicy przed rodzicami miejscami zasłaniając oczy palcami, kiedy wydawało się strasznie, jak ten wielki robot Hektor chodził. Jakie głupie jest dziecko co nie? Boi się a ogląda mimo to.
Podobnie do dziś czuję sentyment do "Odysei kosmicznej", "Obcego" itp horrorków. Dziś już nie ma za wiele takich filmików z klimatem. A jeśli już to nagrywa się "remaki" na sprawdzonych już wzorach, na których wychowałem się w dzieciństwie. Wychować się na horrorach. Straszne dzieciństwo, co nie? Myślę, że kiedyś nie było tak źle. Dziś dopiero dzieciaki i młodzież epatują się brzydotą i strachem aż do przesady.
Q__
Moderator
#133 - Wysłana: 4 Lut 2010 23:39:45
Odpowiedz 
Adek

Adek:
Dziś już nie ma za wiele takich filmików z klimatem.

Dopiero co "Moon" powstał, nawiązuje klimatu do w/w trzech filmów. Jest o nim topic na forum. Polecam .

(Z tym, że nazwać "Odyseję..." horrorkiem to jednak nieporozumienie...)
Adek
Użytkownik
#134 - Wysłana: 5 Lut 2010 20:23:32
Odpowiedz 
Q__:
(Z tym, że nazwać "Odyseję..." horrorkiem to jednak nieporozumienie...)

Nie, nie. Nie o to mi chodziło. Bardziej wymieniłem filmy, które zapadły mi w pamięć, w tym i "Odyseja". Wiadomo, że "Odyseja..." to taki bardziej naukowo-przygodowy film.
Christof
Użytkownik
#135 - Wysłana: 8 Lut 2010 18:46:39
Odpowiedz 
Adek:
Wiadomo, że "Odyseja..." to taki bardziej naukowo-przygodowy film.

Dodałbym jeszcze, że psychologiczny; chodzi mi przede wszystkim o psychikę HAL-a (jeśli można to tak nazwać) i jego reakcje na polecenia niezgodne z podstawowymi założeniami jego systemu.
A czy przygodowy ?? Hmm.. Nad tym trzeba by się dłużej zastanowić
 Strona:  ««  1  2  3  4  5 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Nedznicy kina SF?

Twoja wypowiedź
Styl pogrubiony  Styl pochylony  Obraz Łącza  URL Łącza  :) ;) :-p :-( Więcej emotikon...  Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!