USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / BSG 2004 w TVP 1 !!!
 Strona:  1  2  3  4  5  6  7  »» 
Autor Wiadomość
reyden
Użytkownik
#1 - Wysłana: 29 Gru 2005 11:21:10
Wg. serwisu stopklatka , w piątek, 6 stycznia, w TVP 1 odbędzie się emisja pierwszego z dwóch odcinków miniserialu pt. "Battlestar Galactica".

Jupi .

Tylko żeby serial jeszcze puścili ( od Miniserialu do serialu trochę daleko ) .
Barusz
Użytkownik
#2 - Wysłana: 29 Gru 2005 11:37:07
Znów wyjdzie, że pobijam rekordy czepialstwa, ale na razie w tytule powinnien stać 2003 r.
Jo.anka
Anonimowy
#3 - Wysłana: 7 Sty 2006 17:17:38
Faktycznie BG, jezeli mozna oceniac serial po obejrzeniu dopiero pierwszej czesci miniserialu w TVP1, jest obiecujaca produkcja.
Kojarzyla mi sie troche z urwanym serialem"Space: Above and Beyond". Oby nie skonczyli na miniserialu, ale nadali caly serial.
Ostatecznie kultowy "Lost" nadaja juz w TVP1, a nie tylko w AXN! Mnie niestety "Lost" zupelnie nie odpowiada - zbyt przypomina mi [i][/i]Reality Show - gatunek, ktorego wprost organicznie nieznosze! SG1 - raz jest b.dobre - np. sezon 7 i 8 - lub gorsze - jak obecny 9 - ten watek Vali!. Coz, wybrednosc jest wada. Pozostaje mi dalej zdobywac SGAtlantis (2 sezon jest ok) i pomyslec o BG. Nadal nie moge odzalowac Enterprise, zwlaszcza po 4 sezonie!
Jo_anka
Użytkownik
#4 - Wysłana: 18 Sty 2006 14:25:23
Jest nadzieja, ze wyemituja SERIAL BSG w TVP!!!

Wlasnie zadzwonilam do TVP1 i uslyszalam ze planuja zakup i emisje serialu BSG. Wiec jezeli chcecie moc go obejzec w jakiejs przewidywalnej przyszlosci - zadzwoncie do TVP (0-22-547-44-50, w godzinach miedzy 9-16) - okazywane zainteresowanie ze strony widzow powinno ich zmobilizowac do pospiechu!

Pozdrawiam
waterhouse
Moderator
#5 - Wysłana: 18 Sty 2006 14:30:53
świetna wiadomość!

jednak w TVP coś drgnęło
Dyplomata
Użytkownik
#6 - Wysłana: 18 Sty 2006 14:33:37
Wiadomość rzeczywiście dobra .

Gdyby jeszcze puścili , któryś z seriali Trekowych byłoby super .
Marzenia czasem się spełniają .
Jo_anka
Użytkownik
#7 - Wysłana: 19 Sty 2006 01:06:58
Gdyby jeszcze pu?li , kt?ry z seriali Trekowych by?oby super .
Marzenia czasem si? spe?niaj? .

Wiec nie nalezy popuszczac TVP!!!
Jest takie antyczne atenskie przyslowie: Ateny wzywaj, ale i reka ruszaj! Czyli samo sie nie zrobi, ani nie zalatwi!
Q__
Moderator
#8 - Wysłana: 11 Sier 2006 01:43:14
BSG miniserial puściili. Miło było, choć widywałem lepszą SF... Serial się nie pojawił, i coś się boję, że w najbliższych latach się NIE POJAWI, oto jak TVP dba o miłośników SF, którzy są przecież znaczną grupą podatników lub dzieci podatników... W BBC (do której nasza TVP z dumą lubiła się porównywać) nawet produkowano własne seriale SF.
Kiedy Polska znormalnieje? Nawet przynależność do UE popycha nas do przodu raczej wolno...

Jo_anka

Wiec nie nalezy popuszczac TVP!!!

Pojawił się u nas na Forum człowiek, ksywa bodaj Psyker, zresztą "nawrócony" Starwars... Chciał w nas budzić ducha "walki" o powtórkę naszych ulubionych seriali w TV... Nie było chętnych... Gdzie wyparował Trekowy entuzjazm?

(coś mnie w tym poście na narzekania wzięło.)
Raptor 16
Użytkownik
#9 - Wysłana: 11 Sier 2006 12:00:50
W końcu w TVP pojawił sie Prezes otwarty na zmiany
Q__
Moderator
#10 - Wysłana: 11 Sier 2006 13:19:52
Raptor 16

W końcu w TVP pojawił sie Prezes otwarty na zmiany

Zmiany mogą być na lepsze lub na gorsze...
Anonim
Anonimowy
#11 - Wysłana: 11 Sier 2006 15:07:43
Dla zainteresowanych BSG leci dziś na AXN o godzinie 20:05.
Raptor 16
Użytkownik
#12 - Wysłana: 11 Sier 2006 20:37:59
Zmiany mogą być na lepsze lub na gorsze...

narazie Wildstein wywala te starocie i powtórki
Q__
Moderator
#13 - Wysłana: 11 Sier 2006 21:19:43
Raptor 16

narazie Wildstein wywala te starocie i powtórki

Za to go mogę pochwalić. Zobaczymy co da na ich miejsce...
Raptor 16
Użytkownik
#14 - Wysłana: 11 Sier 2006 21:31:18 - Edytowany przez: Raptor 16
Za to go mogę pochwalić. Zobaczymy co da na ich miejsce...

juz widac sie sie cos ryszyło bo to BSG kupili, moze jest i szansa na treka, tylko trzeba im podpowiedziec np. w tej nowej akcji
Q__
Moderator
#15 - Wysłana: 11 Sier 2006 22:32:16
Raptor 16

juz widac sie sie cos ryszyło bo to BSG kupili

Miniserial BSG puścili w styczniu zeszłego roku(np. jeszcze [rzed rządami prezesa Wildssteina) i odd tego czasu o serialach SF głucho...
Raptor 16
Użytkownik
#16 - Wysłana: 11 Sier 2006 23:05:37 - Edytowany przez: Raptor 16
Miniserial BSG puścili w styczniu zeszłego roku(np. jeszcze [rzed rządami prezesa Wildssteina) i odd tego czasu o serialach SF głucho...

ale Jo_anka dzwonila do TVP i mowili ze bedzie serial BSG
Q__
Moderator
#17 - Wysłana: 11 Sier 2006 23:14:44
Raptor 16

ale Jo_anka dzwonila do TVP i mowili ze bedzie serial BSG

Zatem niech w końcu weźmie...
Darnok
Użytkownik
#18 - Wysłana: 12 Sier 2006 11:58:30 - Edytowany przez: Darnok
Część druga BSG 18-go o godzinie 21 w AXN
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,30155;core .html
Jo_anka
Użytkownik
#19 - Wysłana: 6 Paź 2006 14:45:02 - Edytowany przez: Jo_anka
CUD NAD WISLA!!!!!

TVP2 rozpocznie emisje BSG od 12.10.2006. Serial (maja pokazac caly pierwszy sezon) bedzie nadawany w czwartki o 23.15.
Hazrall
Użytkownik
#20 - Wysłana: 6 Paź 2006 14:48:59
Eee.. nowego BSG?!? WOW!! To faktycznie CUD NAD WISLA!!!!!, dosłownie Aby na pierwszym sezonie sie nie skończyło
Q__
Moderator
#21 - Wysłana: 30 Gru 2006 19:09:59
Jo_anka
Hazrall

CUD NAD WISLA!!!!!

Cud, cud i jeszcze raz cud!!! Obejrzałem wszystkie odcinki, a i znajomych i rodzinę namówiłem. Nawet ci, którzy niezbyt lubią SF docenili ten serial... Z braku laku Moore wymiata. (Choć wolałbym TNG.)
Hazral
Użytkownik
#22 - Wysłana: 30 Gru 2006 19:58:21
Ech, a ja nie widziałem ostatnich 2wóch, nie dość że egzaminy przed świętami, a demografia na dokładkę to już koszmar
Q__
Moderator
#23 - Wysłana: 30 Gru 2006 20:25:45
Hazral

ja nie widziałem ostatnich 2wóch

Żałuj, miodzio były... Z odcinka na odcinek lepiej...
Hazral
Użytkownik
#24 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:05:53
Poproszę o jakieś streszczenie, plizzz
Q__
Moderator
#25 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:31:57 - Edytowany przez: Q__
Hazral

Poproszę o jakieś streszczenie, plizzz

Służę uprzejmie:

Zaczęły się cylońskie gierki z ludźmi. Po tym jak Baltarek pokłócił się z iluzoryczną Number Six i obaził cylońskiego boga znikła ona z jego głowy, za to pojaweiła się (cholera wi jak) w materialnej postaci na BSG i oskarżyła go o zdrdę ludzkości (podając się za ocalałą kolonistkę). Nasz "zacny" doktor (jak tchórz) postanowił zniszczyć dowody (choć wiedział, że fałszywe) i w efekcie trafił do celi śmierci. Załamany błagał o pomoc boga Cylonów (obiecując wiernie mu służyć) i wtedy ten młody porucznik, który z nim współpracuje, odkrył fałszerstwo i Baltara uwolnili. Materialna Number Six znikła bez śladu (zostawiając tylko okulary) zaś ta "halucynacyjna" powróciła mówiąc naszemu drogiemu Gaiusowi" po tym jak zrobiłam z ciebie męczennika, nikt już nigdy nie zwątpi w twoją niewinność.

A w kolejnym odcinku złapano kolejnego Cylona. Przesłuchiwać go poleciała Starbuck. Torturowala go aż miło ("bo t i tak maszyna") a poza tym wiedli sbie konwersacja jak Clarice z Lecterem (twierdził, że bogowie Kobolu to mit, i że Kara niedługo trafi na Kobol gdzie pozna drogę na Ziemię i... zaskaakującą historię początków ludzkości, w tym prawdę o swoich bogach; sugerował też że Cylonów stworzył - choć rękami ludzi - bóg, bo ludzie mu sie nie udali). W końcu przybyła pani prezydent i (gdy Cylon zasugerował, że starszy Adama też jest Cylonem!) nakazała egzekucję więżnia, by nie mącił (tekst o komandorze zachowała dla siebie). Poneważ zaś nie wiadomo czy Galactica nie oddaliła się od stanowisk Cylonów na odległość pozwalającą mu na transfer do nowego ciała Starbuck pomodilła się do bogów Kobolu o opoiekę nad jego duszą niezależnie od tego czy dostała nowe ciało, czy też trafiła w zaświaty (widać polubiła wroga).
Poza tym: Cyloni na Caprice zaczynbają wątpić w lojalność swojej wersji Boomer (ktora tymczasem rozpoczeła romans z Agathonem), za to Boomer z Galaktiki wyznała chiefowi (z którym jest blisko od jakiegoś czasu) że jest Cylonką (zrobiła to w odpowiedzi na pytaniue jakom cudem tak dopbrze rozumie zasadę działania cylońskiego myśliwca. Gdy obrócił to w żart poszła do Baltara domagając się przebadania, ale (postraszony przez blondynkę w swojej głowie, że zdemaskowana Sharon może go zabić) doktorek zaręczył (wbreew wynikom testu), że Boomer jest 100% człowiekiem.
Hazral
Użytkownik
#26 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:36:12 - Edytowany przez: Hazral
Q__ Dzięki Ciekawe jakim sposobem Cyloni przenikają do floty niezauważeni? ( Takie małe Lost się robi z tym niewyjaśnionym działaniem Cylonów )
Christof
Użytkownik
#27 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:43:33
Ciekawe jakim sposobem Cyloni przenikają do floty niezauważeni?
Mnie bardziej zaciekawiło - kto skonstruował Cylonów podobnych do ludzi. Przecież nie zbudowali ich chyba centurioni.
Q__
Moderator
#28 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:52:57 - Edytowany przez: Q__
Hazral

Ciekawe jakim sposobem Cyloni przenikają do floty niezauważeni?

Stawiał bym na jakąś nanotechnologię, ale sam nie wiem.

Christof

. Przecież nie zbudowali ich chyba centurioni.

Przeciwnie, wyhodowali ich...
Hazral
Użytkownik
#29 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:55:47
Przeciwnie, wyhodowali ich...
I w taki sposób Baltazar wykrył Cylona w bodajże 3 lub 4 odcinku
Q__
Moderator
#30 - Wysłana: 30 Gru 2006 21:57:36
Hazral

w taki sposób Baltazar wykrył Cylona w bodajże 3 lub 4 odcinku

Ogólnie to ci człeko-Cyloni i ich wykrywanie "Blade Runnera" przypomina...

ps. zedytowałem przed-przedostatni post dodając opis kolejnego odcinka
 Strona:  1  2  3  4  5  6  7  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / BSG 2004 w TVP 1 !!!

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!