Q__:
"Batman: Arkham Asylum": grał ktoś z Was?
Niestety nie, ale widziałem całe obszerne
Let's play poświęcone temu tytułowi i muszę powiedzieć, że gdyby tylko moja maszyna to udźwignęła bez wahania kupił bym tą grę. Zdecydowanie najlepsza gra z Batmanem jaka powstała: klimatycznie lokuje się między surrealistycznymi i groteskowymi filmami Burtona i psychologicznymi dreszczowcami Nolana - tak, w grze poświęcono nieco miejsca psychice głównego bohatera, dzięki czemu tym możemy nie tylko lepiej go rozumieć, ale i lepiej się z nim identyfikować. Fabuła nie jest zbyt wyszukana, a cała rozgrywka ma dość liniowy przebieg, za to wszystko inne prezentuje się wyśmienicie. Walki są dynamiczne i dość brutalne, arsenał gadżetów obszerny, lokacje mroczne i ponure, muzyka i grafika więcej niż przyzwoite. Pozwolono nam też bawić się tu w detektywa idącego tropem konkretnych postaci, dzięki pozostawionym przez nich śladom czy skradać się albo przemykać po gargulcach w celu rozbrojenia co liczniejszej zgrai przeciwników uzbrojonych w broń palną. Sporo jest tu też złoczyńców znanych każdemu sympatykowi Batmana, a głosu główny postacią użyczyli aktorzy ze znanego serialu animowanego o Mrocznym rycerzu. W grę wpleciono też elementy RPG, dzięki czemu nasz heros będzie mógł udoskonalić posiadany sprzęt, bądź zdobyć nowy czy też poprawić siłę uderzenia swoich prostych, sierpowych i kopów.

Na dokładkę zostawiono nam możliwość zbadania dośc ponurej i smutnej historii założyciela tytułowego zakładu dla obłąkanych, nijakiego Amadeusza Arkhama.
A do tematu Batmana wracam, bo właśnie ukazał się kolejny fan film z jego udziałem - 30 minut projekcji, zobaczymy czy warto:
CITY OF SCARShttp://www.dailymotion.pl/video/xdpig1_city-of-sca rs_shortfilms