USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Batman Początek
 Strona:  ««  1  2  ...  13  14  15  16  17  ...  53  54  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#421 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:26:47 - Edytowany przez: Q__
Picard

A co mu sie przytrafiło?

Bruce Lee został ciezko pobity i wg. lekarzy groził mu paraliż do końca życia (było to zanim zagrał w filmach)...

Batman i Wolverine

i kolejny przykład udanego crossoveru
Picard
Użytkownik
#422 - Wysłana: 1 Wrz 2006 21:39:43
Q__

Bruce Lee został ciezko pobity i wg. lekarzy groził mu paraliż do końca życia (było to zanim zagrał w filmach)...

Czekaj, coś kiedyś na ten temat widziałem- jakisfilm fabularny. W tej wersji Bruce został wyzwany na pojedynek przez mistrzów tradycyjnych stylów walki, którzy nie bylu zadowoleni, iz uczyl on codzoziemców ich sekretów. Na swego przedstawiciela w tym pojedynku wyznaczyli jakiegoś drągala, w starciu z, którym Bruce miał rzekomo wygrać ale, który po tym jak jego adwersach sie doń odwrócił zaatakował go od tyłu i poważnie poturbował. W rzeczywistosci wypadki te wygladały za pewne bardziej prozaicznie... Ale pewne podobieństwo miedzy losami Lee a batmana jednak jest- obaj nosili imie Bruce i obaj trafili na pewnien czas na wózek...

kolejny przykład udanego crossoveru

A mnie sie wydawało,ze ten sie nie udał. Pewnie ten też nie:
Q__
Moderator
#423 - Wysłana: 1 Wrz 2006 21:57:31 - Edytowany przez: Q__
Picard

Czekaj, coś kiedyś na ten temat widziałem- jakisfilm fabularny.

Nie fabularny, a biograficzny i to podobno wręcz "paradokumentalny"...

A mnie sie wydawało,ze ten sie nie udał.

Nie wiem jak było z realizacją, ale zestawienoie dobre - obaj obsesyjnie walczą ze złem, obaj nie zabijają, obaj mają siłę w sumie w ludzkich granicah i... obu nowe pogłębione oblicze nadał Frank Miller...

Pewnie ten też nie:

Znów nie wiem jak wyszło, ale obaj panowie są "ludzcy" (w przeciweństwei do niezzłomnego Supka") i obu dotkneła tragedia IMHO nawet pasują...
Picard
Użytkownik
#424 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:14:57 - Edytowany przez: Picard
Q__

Nie fabularny, a biograficzny i to podobno wręcz "paradokumentalny"...

Czyli widzielismy ten sam film? Skad wiesz jednak, ze byl on tak wierny prawdzie jak Ci sie wydaje?

Frank Miller

,,Człowiek bez strachu" - to tez jego dzielo?

obu dotkneła tragedia IMHO nawet pasują...

Ale nie ma miedzy nimi jakies lini konfliktu- ani miedzy nimi ani miedzy Gackiem a panem D. A Pajaczek przy okazji wspolpracy z ,,Uszatym" powinien ubrac sie tak:

Szukam tez dalszych odcinków TAS z tą pania:

Ale na razie bez powodzenia...
Q__
Moderator
#425 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:57:51
Picard

Czyli widzielismy ten sam film? Skad wiesz jednak, ze byl on tak wierny prawdzie jak Ci sie wydaje?

Tak sądzę...

,,Człowiek bez strachu" - to tez jego dzielo?

Tak. (Prawie tak sławne zresztą jak "Dark Knight Returns")

Ale nie ma miedzy nimi jakies lini konfliktu- ani miedzy nimi ani miedzy Gackiem a panem D. A

Przecież crossover to nie tylko konfrontacja, może to być także współpraca...

Pajaczek przy okazji wspolpracy z ,,Uszatym" powinien ubrac sie tak:

Nie nosi tego kostiumu odkąd pojawił się Venom.
Picard
Użytkownik
#426 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:11:39
Q__

Przecież crossover to nie tylko konfrontacja, może to być także współpraca...

Tak ale tak np. jak w przypadku ,,Word winest" -do, którego link podałem jakis czas temu, a który opowiadał o spotkaniu Batmana z Supkiem, jak i w przypadku ewentualnego zetkniecia sie Catwoman z posjadaczka Witchbalde jak i kazdym inym udanym crosie- skromny jeste,ze uznalem swoj pomysl za udany,co? - fabuła w dużej mirze osnuta jest na antagonizmach i wszelakiego rodzaju rozniacach dzielacych obie postacie. Jesli ten motyw dobrze sie wykorzysta to otrzyma sie calkiem zabwna calosc...

Nie nosi tego kostiumu odkąd pojawił się Venom

Raz kiedys chyba załorzył- kiedy polował na wampiry...
Q__
Moderator
#427 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:32:41
Picard

fabuła w dużej mirze osnuta jest na antagonizmach i wszelakiego rodzaju rozniacach dzielacych obie postacie. Jesli ten motyw dobrze sie wykorzysta to otrzyma sie calkiem zabwna calosc...

Nie twierdzę, że crossovery oparte na kontrastach są złe, twierdzę tylko, że te zbudowane na podobieństwach też mogą być...

Raz kiedys chyba załorzył- kiedy polował na wampiry...

To była wydrukowana pożniej historia będąca prequelem...
Picard
Użytkownik
#428 - Wysłana: 2 Wrz 2006 00:05:12
Q__
Moderator
#429 - Wysłana: 2 Wrz 2006 00:09:42
Picard

Ja bym pierwszego "Batmana" i BB umieścił znacznie wyżej, za to knot Schumachera zasłużył na 1 miejsce w kategorii najgorszych bezapelacyjnie...
Picard
Użytkownik
#430 - Wysłana: 2 Wrz 2006 00:17:31
Q__

Masz racje: zaczynam obawiac sie o gust naszych kolegów Trekerów! Zreszta ekranizacje Spiede-Man'a nie był dużo lepsze od tego czego dokonał Schumacher a oni im pierwsze miejsce przyznali? W szegolnosci II czesci? Oj...
Q__
Moderator
#431 - Wysłana: 2 Wrz 2006 00:22:54
Picard

ekranizacje Spiede-Man'a nie był dużo lepsze od tego czego dokonał Schumacher a

Noo, przesadzasz, Raimi tym razem pokazał zupełnie inny poziom niż w Herculesach...
Picard
Użytkownik
#432 - Wysłana: 2 Wrz 2006 00:59:34
Q__

Raimi tym razem pokazał zupełnie inny poziom niż w Herculesach...

No, trochęwiecej ale nie za duzo! Jakies 30 minut pierwszego filmu jest rzeczywisice bardzo przyjemne w lekturze - ,ze sie tak wyraze. Peter jako narlany chłopak nękany przez swych tak zwanych kolegow, kochajacy sie w dziewczynie z naprzeciwka, zwyczajnie sympatyczny i inteligentny mlodzian, ktory jednak nie wiele ma szczescia w zyciu...do czasu. Przypadkiem otrzymuje dar i postanawia go wykorzystac w bardzo przyziemny- ale jakze roztropny w naszych skomercjalizowanych czasach- sposob, a mianowicie zarobic jako zapasnik. Oszukany przez organizatora walk wypuszcza rabusia, ktory go okradl i msci sie toa na naszym Piotrusi straszliwie. No i ta scena w magazynie gdzie Pjak łapie a tego lajdaka, ktory zabil mu wuja a nastepnie pozwala owemu przestepcy zginac- bardziej przypominala mi klimatem Batmana niz opowiastke o Spider-Manie. Ale w tym momencie wszystkie plusy filmu sie koncza, traci on wszelki ses. Powiedź mi bowiem czemu niekt nie zdradził prawdziwej tożsamosci Pająka- kiedy bez maski w feralna noc w klubie zapasniczym widzialo go przynajmniej pare osob? Gdzie ten dociekliwy a wred szef gazety- za punkt bioracy sobie zniszczenie Spider-Man;a, jego ludzie nei dotarli do osobnikow znajacych sekret Petera- dziwne prawda? A moze nikt nie skojarzyl, ze ten Spider-Man z areny zapasniczej to ten sam, ktory później bawił sie w pogromce zbrodnii? A czego właściwie chce Goblin, głowny adwersaz naszego bohatera- po wyeliminowaniu ludzi, ktorzy zagrazali jego alter-ego? Ma jakis, plan czy tylko chce niszczyc i palic- i do czego potrzebna mu jest pomoc, Pajaka, czemu chce go przekabacic? Czemu Goblin chodź miał arsenal zdolny do zniszczenia dowolnej dzielnicy NY- oraz niezawody jak sie okazuje gaz paralizujacy, ktory pojawil sie raz zeby poźniej w tajemniczych okolicznosciach zniknac i nigdy nie zostac wykorzystanym po raz drugi- chce pojedynkowac sie z Spiderem na pięści? Czemu Peter chodź przekonywano nas, ze to geniusz łapie gołymi rekoma ostrza broni Goblina chodź bez trudu mógł by sie przed nia uchylic- a co gorsza czemu ta bron nie przecina dłoni Petera na pół? Czemu za punkt honoru bierze sobie uporczywe proby polamania sobie rak na zbroji czarnego charakteru- prawa fizyki i logiki sie klaniaja... itp., itd
Q__
Moderator
#433 - Wysłana: 2 Wrz 2006 01:31:22 - Edytowany przez: Q__
Picard

bardziej przypominala mi klimatem Batmana niz opowiastke o Spider-Manie.

Tu muszę Cię zasloczyć. Tak wygląda oryginalna historia Pająka wymyślona przez Stana Lee (zreszta, ze wzgledu na realistyczne historie życia jego postaci, nazywano je "superbohaterami z sąsiedztwa"). Pod tym względem Miller był uczniem Mistrza Stana.

Ale w tym momencie wszystkie plusy filmu sie koncza, traci on wszelki ses.

Mimo wszystko nie jest on tak kiczowaty od strony scenografii, (a dialogi tak bełkotliwe i traktowane na zasadzie autoparodii) jak w "Herculesie". Masz prawo tego filmu nie lubić (mi zresztą ekranizacje komiksów Marvela też rzadko przypadały do gustu - "Blade - wieczny łowca" miał niezłe momenty, ale ogólnie był nędzny, kinowy "Daredevil", zwłaszcza po lekturze komiksu Millera, wydawał mi się przeraźliwie płaski i "komiksowy" w negatywnym znaczeniu tego słowa, właściwie najbardziej podobał mi się nakręcony skromnym nakładem środków pierwszy "Punisher" Goldblatta), ale nie przesadzaj... Do poziomu dna "Spider-manom" daleko...

(Cholera, znów zrobiliśmy OT, a od czego topic "Komiksy"?)
Pah Wraith
Użytkownik
#434 - Wysłana: 2 Wrz 2006 10:16:37
Ciekawi mnie też jak Bruce powrócił do pełni sił?

No coż, głównie siłą woli (ale nie jest to nieprawdopodobne - vide historia życia Bruce'a Lee).

Nieprawda. Bruce odpoczął i odespał (pomimo swego stanu). To fakt. Ale bez tego byłby dalej "wózkowym" gdyby nie dr Shondra Kisloving, lekarka, która leczyłą Bruce'a już wcześniej, próbując zapobiec rozprzestrzenieniu się tej tajemniczej choroby. W ewyniku skomplikowanej intrygi, przy użyciu siły psi (umiejętność leczenia) "zrehabilitowała" Wayne'a jedną potężną dawką energii.
To akurat bardzo słaba historia :]

(Cholera, znów zrobiliśmy OT, a od czego topic "Komiksy"?)

Własnie :] Właściwie to topic jest o BB więc OT panuje od jakichś 7 stron
Picard
Użytkownik
#435 - Wysłana: 2 Wrz 2006 11:04:58
Q__

Tak wygląda oryginalna historia Pająka wymyślona przez Stana Lee

Źle chyba mnie zrozumiałeś- chodziło mi o wspomnianą scene w magazynie gdzie Peter osaczył przestępce tak jak zrobił by to Bruce w postaci swego alter ego. A ciekawostka jest,ze wzmiankowany przez Ciebie sedziwy juz dzis pan Lee wystepowal epiozdycznie- zupelnie jak niegdys Hitchock- w wszystkich filmach powstalych na podstawie jego komiksow.

Marvela też rzadko przypadały do gustu

W zasadzie ,,X-men" jest calkiem niezły- szczególnie wizualnie, ale i jakiegos glebszego przeslania tam nie brakuje.

kinowy "Daredevil",

W tym wydaniu Batman dla ubogich- zaczyna sie obiecujaco a konczy tragicznie i ten aktor z wygladajacy jakby sie nacpal- oj, Beni, Beni znajdz ty sobie inne zajecie bo na artyste to ty sie raczej nie nadajesz...

od czego topic "Komiksy

Od bardziej ogłonych dyskusji na ich temat- zreszta mogł bym Ci tam bardzo mało rzeczy napisac, dawno z zadnym nie mialem do czynienia. Tutaj piszemy raczej o ekranizacjiach tudziez o tym jak maja sie one do swych pierwowzorow.

Pah Wraith

To akurat bardzo słaba historia

No nie wiem- brzmi obiecujaco, zapachniało ,,Archiwum X" Natomiast pamietam,ze dobra byla zapewne inna opowiesc osnuta o temat owego narkotyku, od którego uzalezniony był zbir, który posłał Bruce'a na wózek- rzecz zwała sie ,,Venom" i traktowala- jesli dobrze pamietam o uzaleznieniu samego Gacka od owego specyfiku! Q__ chyba zreszta o tym wspominal...Powiedź mi tylko jak ów narkotyk znalazł sie na Kubie- czy tez stamtad byl sprowadzany do Gothman bo juz bardzo słabo pamietam ta historie...Jeszcze jedno odnośnie tematu kalactwa w Batmanie: animowany ,,Batman 20 lat później"
musi rozgrywać sie chyba w innej lini czasowej- podobnie zreszta jak BTAS- niz jego komiksowy pierwowzur gdyz wystepuje tam komisarza Barbara Gordon- bedaca w pelni sprawna osoba. A ona chyba zostala poslana na wuzek przez pana J- czyz nie?
Pah Wraith
Użytkownik
#436 - Wysłana: 2 Wrz 2006 11:12:15
Powiedź mi tylko jak ów narkotyk znalazł sie na Kubie

Jego "projektant" wraz z emerytowanym generałem armii USA planował przy udziale venomu zabawić się w Hitlera i Aarika Songa w jednym i stworzyć armię żołnierzy o zerowym poziomie moralności (jaką my pojmujemy), wielkiej sile i ogromnej wytrzymałości. W tym celu udali się, ale nie całkiem na Kubę, tylko na Santa Priscię gdzie do woli eksperymentowali, gdy Wayne ślinił się w jaskini próbując odzwyczaić się od specyfiku. [strasznie długie zdanie]

Barbara Gordon? BTAS był jednak adresowany do dzieci w, stąd też podejrzewam że nie zdecydowano się na tak okrutne potraktowanie bohaterki. Podobnie Jason todd nie zaistniał nawet, Tim Drake jest synem złodziejaszka (i miał swoje własne przeżycia z Jokerem będące echem "przeżyć" Todda w "Batman Beyond: The Return of The Joker"), Bane nie złamał Batmana itd, itp...
Picard
Użytkownik
#437 - Wysłana: 2 Wrz 2006 11:26:51 - Edytowany przez: Picard
Pah Wraith

Hitlera i Aarika Songa w jednym i stworzyć armię żołnierzy o zerowym poziomie moralności

Znowu zaleciało ,,Archiwum X"- tym razem ksiażkowym gdyz w jednej z powiesi powstalej na motywach serialu, zatyytulowanej ,,Skóra" fabuła osnuta była o podobny eksperyment przeprowadzany przez zblizone czarne charaktery na terenie Tajlandii. Ciekaw jestem tez kto z kogo czesciej w przypadku tych tych dwóch utworow- ,,Archiwum" i ,,Batmana"- z siebie sciagal? Była jeszcze bowiem co najmnej jedna historia, ktora jest bardzo zblizoana w przypadku obu dziel- w przypadku Gacka zwala sie ona ,,Golem z Gotham" i miala swe odwzorowanie w archiwum, albo bylo odwrotnie i to scanarzysci Nietoperka czerpali z przygód Muldera i Sculy...

BTAS był jednak adresowany do dzieci w, stąd też podejrzewam że nie zdecydowano się na tak okrutne potraktowanie bohaterki

Wogle utwierdzilem sie ostatnimi czasy w przekonaniu, iz te komiksowe opowiastki to bardzo dziwna sprawa. Sasiaduja w nich ze soba motywy calkiem powazne, wrecz mroczne a czasami wrecz straszne z calkiem dziecinnymi akcentami...

A to kolejny animowany crossover:
http://www.youtube.com/watch?v=TEOCxDdRxb4&mode=re lated&search=
Pah Wraith
Użytkownik
#438 - Wysłana: 2 Wrz 2006 12:19:38
(...) ,,Golem z Gotham" (...)

Picard, podobieństwo archetypicznych motywów wykorzystanych w różnych dziełach nie oznacza wzajemnej inspiracji.
Picard
Użytkownik
#439 - Wysłana: 2 Wrz 2006 12:28:01
Pah Wraith

podobieństwo archetypicznych motywów wykorzystanych w różnych dziełach nie oznacza wzajemnej inspiracji

No nie wiem- w obu przypdkach chodzilo wszak o powołanie Golema do zycia w obronie przed anty semitami wiec jednak pewne zbieznosc tresi istnieje...Moze przypomne sobie jeszcze jakies tego typu przykłady- zobaczymy.
Pah Wraith
Użytkownik
#440 - Wysłana: 2 Wrz 2006 12:30:50
Ojej, ale to bardzo popularny koncept. Coś w rodzaju naszego Śpiącego Rycerza- Giewontu, który miał się obudzić i bronić ojczyzny kiedy będzie na skraju zagłady. Zbieżność tego rodzaju jest raczej słabym dowodem na inspirację.
Picard
Użytkownik
#441 - Wysłana: 2 Wrz 2006 12:43:20
Pah Wraith

popularny koncept

A spotkałeś sie z nim jeszcze gdzies indziej? Ale ja po prostu tak mam- lubie sie czasami doszukiwac analogi tam gdzie koniecznie nie musi ich byc...

To własnie wydaje mi sie być dziwnym zestawieniem- laska, w skórze i pies w pelerynie? To jest przyklad zestawienia nieco dojrzalszych tresci z tymi calkiem dziecinnymi...
Pah Wraith
Użytkownik
#442 - Wysłana: 2 Wrz 2006 12:56:00
Golem był hmm..istotą stworzoną dla obrony narodu żydowskiego. Połączenie tej legendy z najwiekszą tragedią jaka spotkała europejską diasporę nie jest niczym wybitnie oryginalnym.

ubie sie czasami doszukiwac analogi tam gdzie koniecznie nie musi ich byc...

Zaiste, postawa godna człowieka inteligentnego
Picard
Użytkownik
#443 - Wysłana: 2 Wrz 2006 13:20:27
Pah Wraith

Zaiste, postawa godna człowieka inteligentnego

Dziekuje- zaiste miło przeczytac taką odpowedź!
A to koljena kreskowka- pewnie nie za dobra, ale przynajmniej pozostaniemy w temacie Gackow :

http://www.youtube.com/watch?v=Qd46d0by-yU&mode=re lated&search=
Pah Wraith
Użytkownik
#444 - Wysłana: 2 Wrz 2006 13:34:34 - Edytowany przez: Pah Wraith
return jest dobry, choć zatrąca (jak większość B Beyond) o cyberpunk czy pieron wie co
jest dobry, bo większość rozgrywa się w świecie znanym z nowego TAS
Q__
Moderator
#445 - Wysłana: 2 Wrz 2006 14:35:14
Pah Wraith

Ale bez tego byłby dalej "wózkowym" gdyby nie dr Shondra Kisloving, lekarka, która leczyłą Bruce'a już wcześniej, próbując zapobiec rozprzestrzenieniu się tej tajemniczej choroby. W ewyniku skomplikowanej intrygi, przy użyciu siły psi (umiejętność leczenia) "zrehabilitowała" Wayne'a jedną potężną dawką energii.
To akurat bardzo słaba historia :]

Zamiast przedstawić "tryumf woli" (wiem, źle się kojarzy) Bruce'a wymyślili psi-bzdury... Scenarzyści umieją wszystko zepsuć

A ciekawostka jest,ze wzmiankowany przez Ciebie sedziwy juz dzis pan Lee wystepowal epiozdycznie- zupelnie jak niegdys Hitchock- w wszystkich filmach powstalych na podstawie jego komiksow.

Owszem...

W zasadzie ,,X-men" jest calkiem niezły- szczególnie wizualnie, ale i jakiegos glebszego przeslania tam nie brakuje.

"X-men" to dobry film, ale po komiksach (ze scenariuszami Claremonta) spodziewałem się wiecej...

Natomiast pamietam,ze dobra byla zapewne inna opowiesc osnuta o temat owego narkotyku, od którego uzalezniony był zbir, który posłał Bruce'a na wózek- rzecz zwała sie ,,Venom" i traktowala- jesli dobrze pamietam o uzaleznieniu samego Gacka od owego specyfiku!

Znam. Zrestą jego oryginalna wersja pochodzi z serii "Legends of the Dark Knight" nawiązującego do dziedzictwa "Dark Knight Returns" Millera...

Jeszcze jedno odnośnie tematu kalactwa w Batmanie: animowany ,,Batman 20 lat później"
musi rozgrywać sie chyba w innej lini czasowej- podobnie zreszta jak BTAS- niz jego komiksowy pierwowzur gdyz wystepuje tam komisarza Barbara Gordon- bedaca w pelni sprawna osoba. A ona chyba zostala poslana na wuzek przez pana J- czyz nie?

Owszem. Wydaje mi się, że tu wyjaśnienie moze być proste - postęp medycyny, jakaś technologia regeneracji rdzenia kręgowego... lub cyborgizacji, w końcu "Batman Beyond" to z lekka cyberpunk... Nie zdziwił bym się zresztą gdyby za uzdrowieniem Barbary stala firma Wayne'a...

Pah Wraith

BTAS był jednak adresowany do dzieci w, stąd też podejrzewam że nie zdecydowano się na tak okrutne potraktowanie bohaterki. Podobnie Jason todd nie zaistniał nawet, Tim Drake jest synem złodziejaszka (i miał swoje własne przeżycia z Jokerem będące echem "przeżyć" Todda w "Batman Beyond: The Return of The Joker"), Bane nie złamał Batmana itd, itp...

W tym też jest racja... Ale moje wcześniejsze wyjaśnienie nie gwałci kanonu

Picard

Ciekaw jestem tez kto z kogo czesciej w przypadku tych tych dwóch utworow- ,,Archiwum" i ,,Batmana"- z siebie sciagal? Była jeszcze bowiem co najmnej jedna historia, ktora jest bardzo zblizoana w przypadku obu dziel- w przypadku Gacka zwala sie ona ,,Golem z Gotham" i miala swe odwzorowanie w archiwum, albo bylo odwrotnie i to scanarzysci Nietoperka czerpali z przygód Muldera i Sculy...

Batmany były tu pierwsze... Ale i Pah Wraith ma racje pisząc: podobieństwo archetypicznych motywów wykorzystanych w różnych dziełach nie oznacza wzajemnej inspiracji. Choć z drugiej strony..... Tak naprawdę nie wiemy czy Carter et. cons. czytali te komiksy...

To własnie wydaje mi sie być dziwnym zestawieniem- laska, w skórze i pies w pelerynie? To jest przyklad zestawienia nieco dojrzalszych tresci z tymi calkiem dziecinnymi...

Komiksy mają tak od zawsze....

Pah Wraith

Golem był hmm..istotą stworzoną dla obrony narodu żydowskiego. Połączenie tej legendy z najwiekszą tragedią jaka spotkała europejską diasporę nie jest niczym wybitnie oryginalnym.

Też prawda.... Fajnie się z Wami dyskutuje, czasem mozna sie zgadzać i przytakiwać, czasem na niektóre tematy nie wiadomo co w 100% sadzić, a róznice zdań i dyskusje bywają tak zażarte jakby ktokolwiek miał pewność
Q__
Moderator
#446 - Wysłana: 2 Wrz 2006 14:41:49
Picard

A to koljena kreskowka

Tak długi film należało jednak dać w całości, bo wyszukiwanie fragmentów moze być wkurzające dla widza:

"Batman Beyond - Return of the Joker"
http://www.youtube.com/watch?v=Qd46d0by-yU
http://www.youtube.com/watch?v=7kQndq3h5j0
http://www.youtube.com/watch?v=zd7wnPU9cTs
http://www.youtube.com/watch?v=jwPJc36wjGU
http://www.youtube.com/watch?v=4kOldIycTkI
http://www.youtube.com/watch?v=gVmVu2ovEm0
http://www.youtube.com/watch?v=o2Fg2HmPWHs
http://www.youtube.com/watch?v=KKaDdyeopSw

Pah Wraith

return jest dobry, choć zatrąca (jak większość B Beyond) o cyberpunk czy pieron wie co
jest dobry, bo większość rozgrywa się w świecie znanym z nowego TAS

Znów racja
Picard
Użytkownik
#447 - Wysłana: 2 Wrz 2006 17:01:52 - Edytowany przez: Picard
Q__
Pah Wraith

Panowie pozwolicie,ze odpowiem Wam później! Na razie pochwale sie nowymi znaleziskami- ale ma frajde z ich odkrywania! Oto one:

http://www.youtube.com/watch?v=rq4ajJ7TC_8
,,Cat Scratch Fever"

http://www.youtube.com/watch?v=J0SNd8TWICw
,,Riddler's Reform"

Miłego oglądania!
Q__
Moderator
#448 - Wysłana: 2 Wrz 2006 17:17:44 - Edytowany przez: Q__
Picard

,,Cat Scratch Fever"
http://www.youtube.com/watch?v=rq4ajJ7TC_8
http://www.youtube.com/watch?v=aNautFeKEWk
http://www.youtube.com/watch?v=mP_OpZYH1Ug

,,Riddler's Reform"
http://www.youtube.com/watch?v=J0SNd8TWICw
http://www.youtube.com/watch?v=i6JghhFj7M4
(a gdzie część 3?)

Miłego oglądania!

Dziękujemy...

ps. Zajrzyj do topicu "Komiksy", co tam znalazłem...
Picard
Użytkownik
#449 - Wysłana: 2 Wrz 2006 20:30:30 - Edytowany przez: Picard
Kika humorystycznych akcentow:

[imgs][imgs]https://ssl1.lon.gb.securedata.net/japanesekitchen .co.uk/merchantmanager/images/kub_selinakyle.jpg[/imgs][/imgs]

A to - bez zartow! - wyskoczylo mi na haslo Selina Kyle w Google:
[imgs][imgs]http://www.treknews.de/treknews/newspro-treknews/u pload/newsbilder/s6_selina_kyle2.jpg[/imgs][/imgs]
Czyzby jednak przeniosla sie w jakis sposob do XXIV wieku i na zlecenei Federacji okradala Romulan z icj slawnego piwa? Teraz juz wiadomo skad ono sie wzielo na slubie Troi i Rikera...
Q__
Moderator
#450 - Wysłana: 2 Wrz 2006 20:35:13 - Edytowany przez: Q__
Picard

Pierwszy rysunek - ślub w maskach - doobre... A ciekawe jaka noc poślubna? Też w lateksach?

Co do LEGO - masz link na oficjalną stronę:
http://www.lego.com/eng/batman/Default.aspx

Czyzby jednak przeniosla sie w jakis sposob do XXIV wieku

Może to jej prawnuczka, bo to tej z BR niepodobna...
 Strona:  ««  1  2  ...  13  14  15  16  17  ...  53  54  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Batman Początek

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!