Autor |
Wiadomość |
reyden
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 23 Lip 2005 13:37:33
Jaki jest wg. was najłądnieszy statek w SF .
Dla mnie No.1 jest Biała Gwiazda z B5 , potem Valdore z ST:Nemesis , na 3 miejscu jest Excalibur/Victory z B5:Call to Arms i Crusade .
|
Potwór
Anonimowy
|
#2 - Wysłana: 23 Lip 2005 13:58:36
Andromeda, ale we fryzurzę z pierwszego sezonu.
|
WarLock II
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 23 Lip 2005 15:40:46
Muszę przyznać że i White Star i Andromeda są całkiem ładne, miałbym dylemat gdybym w rzeczywistości musiał wybierac
Dla mnie na pierwszym miejscu jest klingoński Negh'Var, na drugim White Star z B5, a na trzecim miejscu klasa Sovereign.
|
Picard
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 23 Lip 2005 18:56:29
Jak dla mnie klasa Galaxy jest najładniejsza !
|
Slovaak
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 23 Lip 2005 19:40:45
Galaxy > Nova > Constitution refit
Trudno sie zdecydować 
|
Kai
Admin
|
#6 - Wysłana: 23 Lip 2005 20:22:51
Nie znacie się  Lexx jest najładniejszy :P
|
cezary
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 24 Lip 2005 11:01:31
ooo Kai wrocil
najladniejsze sa oczywiscie okrety Romulan  Wszystkie  Nawet zwykly shuttlecraft bije na glowe takiego Sovka czy Lexxa
BTW pamietam jak obejrzalem filmik Lexxa - ten okret ma taki dziwny, kojarzacy sie z meskoscia ksztalt
I jest do tego strasznie dlugi 
|
jahrek
Anonimowy
|
#8 - Wysłana: 25 Lip 2005 02:53:28
Constitution [+Refit], Excelsior, Ambassador, Galxy, D-7,
* niepotrzebne skreślić 
|
cezary
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 25 Lip 2005 10:12:39
skredlam wszystko i dopisuje z boku "D'deridex"
ale tak wlasnie sobie pomyslalem, ze Trek ma chyba najladniejsze modele okretow ze wsztstkich sci/fi jakie dane mi bylo ogladac...
|
Dyplomata
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 26 Lip 2005 18:58:40 - Edytowany przez: Dyplomata
Poza Galaxy  .
2. Cube od Borga (prostota kształtu ma swoje zalety) .
3. piramida ze "Stargate" (nazwy nie pamiętam) .
|
reyden
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 26 Lip 2005 21:50:04
3. piramida ze "Stargate" (nazwy nie pamiętam) .
Piramidka nazywa się Ha'tak .
Wracjąc do SG-1 , cłakiem ładny jest F-302 z SGA 2x02
|
twardy
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 26 Lip 2005 22:18:30
Battlestas Galactica i Basestar Cylonow ;)
|
sancho666
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 26 Lip 2005 23:41:04
Sovek, Galaxy, Excelsior  Zdecydowana pierwsza trójka  No może jeszcze Nebula, którą zawsze uważalem za traktowaną nieco po macoszemu 
|
sancho666
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 27 Lip 2005 00:06:47
Ach zapomniałbym - z innej bajki to Sulaco z Obcego - coś w sobie ma normalnie 
|
dinotrek
Anonimowy
|
#15 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:25:50
ja wole hyperiony i whitestary z babilonu,andromede,enterprise-a ze star treka{cha, cha} i statki vorlonow i cieni{tez z babilonu}
|
Anonim
Anonimowy
|
#16 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:03:59
Najładniejszym statkiem jest Andromeda.
|
Picard
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:07:56 - Edytowany przez: Picard
Andromeda.
Ma fajną sztuczną inteligencje , ale żeby nazwać ów statek najpiękniejszym ? Dyskutował bym nad tym...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:20:46
I znów, "o gustach sie nie dyskutuje"...
|
Picard
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:26:17
To o czym proponujesz porozmawiać , o pogodzie ?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:30:37
Ufff, można rozmawiać, ale nie dyskutować. Może poprosiłbyś tego ANonima o wyłożenie swoich argumentów czemu mu sie podoba (o ile takie posiada, bo gust wcale nie zależy od logiki), ale jak komuś można powiedzieć: ale żeby nazwać ów statek najpiękniejszym ? Dyskutował bym nad tym... ??? Przecież to jego sprawa i gajowego, a nam nic do tego.
|
Picard
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:34:49
Ale ja mu wcale nie bronie ale jeśli przykładowo Tobie podoba sie jakaś dziewczyna to raczej umiesz powiedzieć co Ci w niej pasuje , prawda ? Najbardziej wkurza mnie gdy ktoś twierdzi , ze ona - niezależnie dziewczyna czy statek  - ma w sobie ,,to coś".. Czyli co , tyfus plamisty ? Każde zdanie na forum powinno być uargumentowane !
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:40:15
(o ile takie posiada, bo gust wcale nie zależy od logiki),
Pozwól, że zacytuję z siebie. I nie jest tak? A już na pewno w przypadku Dam! Jeśli Kobieta "ma w sobie to coś", to nic nie poradzisz, ten kto tak powiedział Ci tego nie uzasadni, choćbyś zczerniał ze złości. Są na Ziemi takie rzeczy, których nie da sie uzasadnić racjonalnie (a już na pewno są to uczucia i emocje). Poza tym, każdy ma prawo nie tylko do tego, by wypowiadać się na forum, ale także nie musi wcale argumentować, zwłaszcza, jeśli toczy sie rozmowa z gatunku: "ja lubię to a ty tamto". Oczywiście, z tej mąki chleba nie będzie, ale tak już jest jest w rozmowach.
PS Nie wkurzaj się, to złe na cerę 
|
Picard
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 28 Wrz 2005 22:55:21 - Edytowany przez: Picard
Ale możesz chyba powiedzieć : denerwuje mnie np. taki Picard bo jego komentarze prowokują kłótnie ?  Nie mówię tu koniecznie o racjonalnych przesłankach : to , że ktoś u dam woli włosy koloru brąz , a kto inny preferuje blondynki nie poddaje się żadnej racjonalizacji ale można w ten sposób uzasadnia swój wybór prawda ? Np. Lubię blondynki , albo szatynki , bądź brunetki albo lubie jej charakter ale to już jest jakieś uzasadnienie , a nie efemeryczne ,,coś" !
Nie wkurzaj się, to złe na cerę
Reszte włosów sobie z głowy przez Ciebie wyrwę !!! 
|
Anonim
Anonimowy
|
#24 - Wysłana: 28 Wrz 2005 23:37:13
Panie Picard, powiedział pan:
Jak dla mnie klasa Galaxy jest najładniejsza !
Jakoś nie zauważyłem tam argumentacji a jedynie to że ten okręt się panu podoba. Sugeruje najpierw napisać własną arumentacje a potem pouczać i wymagać tego od innych.
|
WarLock II
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 28 Wrz 2005 23:40:02
Reszte włosów sobie z głowy przez Ciebie wyrwę !!!
Romulanie tylko na to czekają  Lepiej nie bo nastąpi atak klonów (Shinzonów) 
|
Alek Roj
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 29 Wrz 2005 09:07:49 - Edytowany przez: Alek Roj
Picard
Najbardziej wkurza mnie gdy ktoś twierdzi , ze ona - niezależnie dziewczyna czy statek - ma w sobie ,,to coś"..
Myślę, że łatwiej uzasadnić, dlaczego podoba mi się statek, niż dlaczego podoba mi się kobieta. Chyba, że to własny statek - ten niemal intymny związek dowódcy z okrętem (w tym kontekście dziwi mnie, że Hunt w ogóle nie "leci" na Rommie - notabene jaka szkoda, że PZ jest mężczyzną!)...
Ze statków, które dotąd poznałem, najbardziej zapadła mi w pamięć klasa Miranda (Reliant!). Dlaczego? Może dlatego, że jest mała (zawsze pociągały mnie drobne dziewczyny)? Może to te dolne gondole warp, przesuwające środek ciężkości w dół (zawsze lubiłem biodrzaste)? Choć i tak najbardziej kocham mój stary, wrzecionowaty kosmolot bojowy. 
|
Anonim
Anonimowy
|
#27 - Wysłana: 29 Wrz 2005 09:40:05
1. D'deridex, 2. D'deridex, 3. D'deridex  .... no i może jeszcze D'deridex... 
|
Arle
Anonimowy
|
#28 - Wysłana: 31 Paź 2005 12:32:36
Hmmmmm trochę tego jest.... lista więc będzie długa i niekoniecznie w kolejności
-Dedalus ze stargate atlantis
-battlestar galasctica
-D'deridex
-defiant
-bird of prey
-sovereign
-ten statek klonów ze star wars episod 2
-galaxy jest całkiem całkiem
-imperial star destroyer jest całkiem znośny ale taki super fajny to on nie jest
może coś jeszcze gdzieś było ale jakoś nie pamiętam, jak widać star trek przoduje w ilości najlepszych modeii 
|
Christof
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 31 Paź 2005 22:18:20 - Edytowany przez: Christof
1. D'deridex, 2. D'deridex, 3. D'deridex .... no i może jeszcze D'deridex...
Zapomniałeś jeszcze dodać: D'Deridex
A tak pozatym:
- Sovereign
- Andromeda (statek i AI  )
- Excelsior
|
Jean Luc
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 31 Paź 2005 22:33:18
A mnie zawsze podobał się Sokół Millenium.
I specjalnie dla Picarda powiem że dlatego że ma w sobie takie coś

|