USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Godzilla -Król potworów
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  29  30  31  32  33  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#61 - Wysłana: 14 Gru 2010 18:24:38 - Edytowany przez: Q__
Jeszcze a'propos:

MarcinK:
Jednak Japończycy jak kręcą film o potworze to kręcą film o potworze a nie o dramacie ludzkim.

Nie zgadzam się tym stanowczo. Oryginalna "Godzilla" czy też "Gojira" to - mimo jaskrawego (nawet w kategoriach kinowej SF) nierealizmu - (IMO) najmocniejsze artystyczno-fantastyczne przetworzenie wątku masowej zagłady od czasu "Maski Śmierci Szkarłatnej" Poego. Właściwie powinien był nosić tytuł "Widmo Śmierci Atomowej".
http://www.youtube.com/watch?v=XKLDUWsx2Rs
http://www.youtube.com/watch?v=9Z40Msk2jys

Dokrętki i rimejki zaś to (IMO) - jeśli mam być szczery - dno dna powielające formę bez zrozumienia oryginalnej treści. (Choć psychologicznie może i ten wysyp kolejnych "Godzilli" i pokrewnych zrozumiały, w kategoriach oswajania wiadomego koszmaru.)
MarcinK
Użytkownik
#62 - Wysłana: 14 Gru 2010 18:27:00
Toudi:
To sobie zainstaluj firefoksa

Mam Firefox i nie podkreśla
Toudi
Użytkownik
#63 - Wysłana: 14 Gru 2010 18:29:24
To zainstaluj słownik...
MarcinK
Użytkownik
#64 - Wysłana: 14 Gru 2010 18:32:09
Toudi
Nie rozumiemy się otóż błędy mi zaznacza wszędzie nawet tu o właśnie napisałem wszędzia zamiast wszędzie i podkreśliło, tylko w edytorze wikia to nie działa
Q__
Moderator
#65 - Wysłana: 6 Sty 2011 03:47:14
Eviva
Użytkownik
#66 - Wysłana: 6 Sty 2011 09:29:42
Q__

Hmm, przypominają mi się "Piaskowe Robaki" z "Beetlejuice". To tez kuzyni, i to bardzo ciekawi.
MarcinK
Użytkownik
#67 - Wysłana: 20 Sty 2011 09:11:18
Q__:
Realni rywale Godzilli?
http://www.sfora.pl/Tych-potworow-boi-sie-caly-swi at-a27935
http://www.pravda.ru/science/mysterious/present/05 -01-2011/1062274-reitingmonstrov-0/
(Ciekawe czy Herbert pisząc "Diunę" słyszał o tych robakach z Gobi???)

Yyyy Ne?
Pomyślmy 100 metrowy zmutowany, regenerujący się ,walący atomowym promieniem dinozaur, kontra 1.5 metrowy robal plujący jadem. Taka walka nie ma sensu.

A do tematu, reżyserem najnowszego filmu z Godzillą będzie niestety Gareth Edwards, który stworzył Mega-Chłam który śmie się nazywać Monsters. Ale nie wszystko stracone, gdyż w produkcji nowego filmu będzie brać udział Japonia i film będzie dużo lepszy od tego chłamu Monters.
Toudi
Użytkownik
#68 - Wysłana: 21 Sty 2011 01:31:47
MarcinK:
który stworzył Mega-Chłam który śmie się nazywać Monsters.

Mówisz o Monsters 2010? Film może i nie jest specjalnie dobry, wielkich ambicji też w nim nie widzę, ale do chłamu czy już mego chłamu, to mu jednak sporo brakuje. Samo to, że widziałem go od początku do końca, bez przewijania, klasyfikuje go wysoko ponad chłamem...
biter
Użytkownik
#69 - Wysłana: 21 Sty 2011 12:09:27
Toudi:
Mówisz o Monsters 2010? Film może i nie jest specjalnie dobry, wielkich ambicji też w nim nie widzę, ale do chłamu czy już mego chłamu, to mu jednak sporo brakuje. Samo to, że widziałem go od początku do końca, bez przewijania, klasyfikuje go wysoko ponad chłamem...

Toudi dla Marcina Chłamem jest każdy film który ma w tytule potwora bądź występują w nim potwory nie wyglądające jak ludzie w plastikowych kostiumach, nie mające 100 metrów i nie ziejące radioaktywnie z dowolnego otworu w ciele. Monsters był dobrym filmem ale potwory n ie były w nim najważniejsze. Jak już pisałem w wątku o monsters, potworem może być człowiek.
MarcinK
Użytkownik
#70 - Wysłana: 21 Sty 2011 12:13:41
biter:
potworem może być człowiek.

Ale Nie W Monster Movie!
biter
Użytkownik
#71 - Wysłana: 21 Sty 2011 12:19:27
MarcinK:
Ale Nie W Monster Movie!

Nie mówiłem do ciebie więc się łaskawie nie wtrącaj, proszę. Zwłaszcza że mówiłem o idei potwora a nie monster movie.
MarcinK
Użytkownik
#72 - Wysłana: 21 Sty 2011 12:23:40
biter
Zaraz ci to wyjaśnię po kolei.
1. Film miał być najlepszym Monster Movie dekady, tak więc powinny tam pojawić się potwory w sensie:
1. «stwór o niesamowitych, przerażających kształtach»
2. tytuł Monsters odnosi się do Kosmicznych Potworów które pojawiają się przez 3-4 minuty.
3. Reasumując film jest najgorszym Monster Movie wszech czasów.
biter
Użytkownik
#73 - Wysłana: 21 Sty 2011 12:40:38
MarcinK:
1. Film miał być najlepszym Monster Movie dekady, tak więc powinny tam pojawić się potwory w sensie:

1. Proszę mi podać dowód, wypowiedź scenarzysty, reżysera, producenta, kogokolwiek z twórców który mówi że film ten miał być "najlepszym monster movie dekady". Tylko oryginalną wypowiedź a nie twoje tłumaczenie bo nie raz się przekonałem że niezbyt dokładnie tlumaczysz z Angielskiego.
MarcinK:
2. tytuł Monsters odnosi się do Kosmicznych Potworów które pojawiają się przez 3-4 minuty

2.Korelacja długości pojawiania się kosmitów na ekranie z tytułem filmu nie ma najmniejszego związku. Ponownie proszę podać mi wypowiedź która mówi do czego odnosi się tytuł. Ja sądzę zę gdyby odnosił by się do kosmitów nazwali by go Space Aliens a nie Monsters.
3, Zapomniałeś dodać że twoim zdaniem jest to najgorszy monster movie wszech czasów. Na marginesie to samo mówiłeś o Godzilli emmericha więc się zdecyduj.
MarcinK
Użytkownik
#74 - Wysłana: 7 Lut 2011 16:15:41 - Edytowany przez: MarcinK
Prawdopodobnie Pierwsze Contept Art nowego Godzilli.

Osobiście zdjae mi się że Amerykanom coś odwaliło i zamiast zrobić Godzillę postanowili zrobić Gappę z The Triphibian i nazwać film Godzilla dla zysków.
No bo spójcie czy ten potwór nie wygląda jak by miał Pióra? Istny Kurczak.
biter
Użytkownik
#75 - Wysłana: 7 Lut 2011 16:23:46
MarcinK
Na pierwszej fotce wygląda jak jeżozwierz na dwóch nogach na drugim natomiast jakby ktoś mi nasadził drzew n a karku, jak tak będzie wyglądała ostateczna wersja to będzie brechtownie..
MarcinK
Użytkownik
#76 - Wysłana: 21 Lut 2011 07:29:10

Kto wygra?
biter
Użytkownik
#77 - Wysłana: 21 Lut 2011 09:10:35
MarcinK

Tyberius oczywiście
MarcinK
Użytkownik
#78 - Wysłana: 21 Lut 2011 18:05:46
biter
A zauważyłeś czemu Enterpirse jest tak nisko? ]
Zdaje mi się że Rodan lub inny potwór trzyma go z tyłu.
biter
Użytkownik
#79 - Wysłana: 21 Lut 2011 19:17:45
MarcinK

Co prawda na zdjęciu mamy Refitowany Enterprise z lat 80'tych jednakże nawiązując do filmu Abramsa gdzie budowa odbywała się na powierzchni planety, oraz jednego z odcinków TOS w którym to Enterprise poruszał się w ziemskiej Atmosferze nie ma przesłanek świadczących ku temu że Enterprise może tuż nad ziemią leciec w strone Gojiry. Zdjęcie nie pozwala nam na stwierdzenie czy pojazd jest w ruchu czy też jest statyczny.
The_D
Użytkownik
#80 - Wysłana: 21 Lut 2011 19:57:36
biter:
nie ma przesłanek świadczących ku temu że Enterprise może tuż nad ziemią leciec w strone Gojiry

No pewnie taki przelot i seria fazerów byłaby widowiskowa i w stylu Kirka kowboja, ale osobiście uważam, że fotonówka z orbity to najpewniejszy sposób.
biter
Użytkownik
#81 - Wysłana: 21 Lut 2011 20:18:38
The_D

Też się zgadzam.
MarcinK
Użytkownik
#82 - Wysłana: 22 Lut 2011 15:27:47
The_D:
że fotonówka z orbity to najpewniejszy sposób.

Taka fotonówka, ma siłe rażenia zbliżoną do promieni King Ghidorah (tak wynika moich obserwacji) a więc niezbyt dużą.
Picard
Użytkownik
#83 - Wysłana: 22 Lut 2011 18:33:42 - Edytowany przez: Picard
MarcinK:
Taka fotonówka, ma siłe rażenia zbliżoną do promieni King Ghidorah (tak wynika moich obserwacji) a więc niezbyt dużą.

niezbyt to poprawna obserwacja. fotonówki w założeniu powinny mieć moc wielokroć przewyższającą siłe wybuchu bomby atomowej, a że spece od efektów nie zawsze się spisują... Ale ja tam pochwycił bym gada promieniem trakcyjnym i wyniósł w kosmos- gadzisko albo by zdechło albo w nieskończoność kręciło się w kosmosie.
Swoją drogą to jest to ciekawy dylemat - co Gwiezdna Flota zrobiła by z takim potworem, zagrażającym istnieniu życia na planecie? Z jednej strony jest to forma życia jak każda inna i postępuje ona jedynie zgodnie ze swoim instynktem, a z drugiej jednak stwarza realne zagrożenie dla cywilizacji rozwijającej się na danej planecie... Przywodzi to na myśl odcinek:
http://memory-alpha.org/wiki/Silicon_Avatar_%28epi sode%29
Ciekawy dylemat, zaiste ciekawy...
biter
Użytkownik
#84 - Wysłana: 22 Lut 2011 18:43:14
Picard
Federacja podjęła by mediacje mające na celu poznanie pragnienia stwora i spełnienie ich.
Co by daleko nie szukać TNG 01x01.
MarcinK
Użytkownik
#85 - Wysłana: 22 Lut 2011 18:51:55
biter:
na celu poznanie pragnienia stwora i spełnienie ich.

Aha czyli w przypadku Godzilli, dali by mu reaktory jądrowe lub oddali wcześniej zabrane Jajo.
Gorzej było by z Battrą która ma za zadanie bronić Ziemi, przed tymi co ją zanieczyszczają itp.

Albo Gigan Showa który został nasłany na Ziemię, by zniszczyć wszystko co Nie-Ekologiczne.
Picard
Użytkownik
#86 - Wysłana: 22 Lut 2011 18:58:31
biter:
Federacja podjęła by mediacje mające na celu poznanie pragnienia stwora i spełnienie ich.
Co by daleko nie szukać TNG 01x01.

eee, tam nie było żadnych mediacji - kosmiczny stwór, który był więziony przez władze Farpoint, został zwyczajnie uwolniony przez załogę Eneterprise i tyle. Poza tym mediacje z Godzillą były by nieco utrudnione zważywszy, iż ten zwierzak raczej nie zalicza się w poczet stworzeń inteligentnych. Ale z drugiej strony to samo mógł bym powiedzieć o Kryształowej Istocie, a jednak niemal udało się z nią porozumieć...

MarcinK:
Aha czyli w przypadku Godzilli, dali by mu reaktory jądrowe lub oddali wcześniej zabrane Jajo.
Gorzej było by z Battrą która ma za zadanie bronić Ziemi, przed tymi co ją zanieczyszczają itp.
Albo Gigan Showa który został nasłany na Ziemię, by zniszczyć wszystko co Nie-Ekologiczne.

Dostarczenie energii atomowej Godzilli nie było by trudne. W przypadku innych, wymienionych przez Ciebie stworzeń Federacja zapewne pomogła by atakowanej przez nie cywilizacji przestroić gospodarkę na mniej dewastujące dla środowiska tory i po krzyku.
Toudi
Użytkownik
#87 - Wysłana: 22 Lut 2011 18:58:55
Picard, sporo zależy od okoliczności. jeśli byłaby to naturalna forma życia, to pewno przesiedlili by osadników, gdyby była to cywilizacja prewarp, to pierwsza dyrektywa rozwiązała by sprawę.
Jeśli nie byłaby to naturalna forma życia, to robiło by się ciekawie, włącznie z unicestwieniem owego monstrum.

Ale gdyby Picard ;) brał udział w akcji, to specjalnie negocjacje z potworem by mnie nie zdziwiły. ;)
MarcinK
Użytkownik
#88 - Wysłana: 22 Lut 2011 19:06:37
Picard:
Dostarczenie energii atomowej Godzilli nie było by trudne.

Może, ale jest jeden wyjątek Godzilla GMK, który nie szuka energii atomowej. Godzilla GMK, powstał w wyniku wniknięcia duchów zapomnianych żołnierzy z II WŚ do szczątków pierwszego Godzilli, i tak powstały potwór chciał zniszczyć Japonię, no i jak ułaskawić takich wściekłych żołnierzy?
biter
Użytkownik
#89 - Wysłana: 22 Lut 2011 19:21:48
MarcinK:

Z reaktorami to wszystko zależało by od tego w jakich celach były by mu potrzebne. Ale jajo oddali by mu w trymida uważając za barbażyństwo pozbawiać Gojirę potomka. Osobę która to zrobiła osądzili by i skazali z paragrafu o spowodowaniu zagrożenia wymarcia Gatunku istot rozumnych.

Picard:
eee, tam nie było żadnych mediacji - kosmiczny stwór, który był więziony przez władze Farpoint, został zwyczajnie uwolniony przez załogę Eneterprise i tyle. Poza tym mediacje z Godzillą były by nieco utrudnione zważywszy, iż ten zwierzak raczej nie zalicza się w poczet stworzeń inteligentnych. Ale z drugiej strony to samo mógł bym powiedzieć o Kryształowej Istocie, a jednak niemal udało się z nią porozumieć...

Trochę uprościłem podając ten odcinek za przykład ale niewątpliwie spełnili pragnienia potwora. A co do inteligencji sądzę że Kryształowa istota ją miała.
BTW
Wyobrażasz sobie Troi starającą się wniknąć w umysł Godzilli?

MarcinK:
i jak ułaskawić takich wściekłych żołnierzy?

Dać im Nagą Sakę czy inną Heroiczną Shime na pół godzinki?
Seybr
Użytkownik
#90 - Wysłana: 22 Lut 2011 19:24:52
Ja bym dał Godzillę jako opiekunkę do dzieci. Czasem jak zejdą się u mnie w domu małe cylony to jest masakra. Nikt tak nie potrafi robić sajgonu jak trójka dzieci.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  29  30  31  32  33  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Godzilla -Król potworów

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!