Autor |
Wiadomość |
Christof
Użytkownik
|
#1531 - Wysłana: 19 Cze 2017 20:40:46
Q__: Ciekawe jaką rolę dla niego przewidzieli (bo wygląda na to, że raczej epizodyczną). I - cały czas mnie to nurtuje - jak w ogóle rozpiszą fabułę bez Adama Warlocka, Magusa i FF? No i bez Galactusa, którego statek był bazą operacyjną bohaterów w walce przeciwko Magusowi. Jeśli chodzi o bohaterów, to liczyłem na powrót War Machine, którego w MCU potraktowano raczej po macoszemu.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1532 - Wysłana: 19 Cze 2017 21:15:13 - Edytowany przez: MarcinK
Niby widać jego kokon 
|
Q__
Moderator
|
#1533 - Wysłana: 19 Cze 2017 21:32:11 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: pierwsza-ocena-sp ider-man-homecoming-juz-w-sieci Tak się zastanawiam czy to nie jakaś nowa forma marketingu  . ChristofChristof: No i bez Galactusa, którego statek był bazą operacyjną bohaterów w walce przeciwko Magusowi. Pogódźmy się zawczasu z tym, że to będzie zupełnie inna, skromniejsza, Infinity War (oby tylko nie tak inna jak Trek nowy od starego  , ale... wierzę w braci R.), bo inaczej rozczarowanie murowane. Christof: Jeśli chodzi o bohaterów, to liczyłem na powrót War Machine, którego w MCU potraktowano raczej po macoszemu. W oryginale to on chyba nie odgrywał szczególnej roli? Ale w wersji kinowej jego powrót - po wiadomych przejściach - byłby czymś b. miłym, to fakt. (W końcu skoro Bruce Wayne wyleczył sobie złamany kręgosłup, to czemu nie on?) MarcinKMarcinK: Niby widać jego kokon Pamiętam, chyba nawet wspominałem o tym. Tylko wyrażałem już wtedy wątpliwość czy nawet jeśli poń sięgną zdążą rozbudować go w pierwszoplanową, istotną, postać (mającą w dodatku dwie wersje).
|
Christof
Użytkownik
|
#1534 - Wysłana: 19 Cze 2017 22:50:20
Q__: W oryginale to on chyba nie odgrywał szczególnej roli? Ale w wersji kinowej jego powrót - po wiadomych przejściach - byłby czymś b. miłym, to fakt. O ile się nie mylę, to Rhodey w jednym z komiksów dostał cybernetyczne implanty (zastępujące rdzeń kręgowy), łączące się z jego pancerzem. Być może to, co widzieliśmy w końcówce "Civil War" jest tego zapowiedzią.
|
Q__
Moderator
|
#1535 - Wysłana: 20 Cze 2017 00:17:16 - Edytowany przez: Q__
ChristofChristof: O ile się nie mylę, to Rhodey w jednym z komiksów dostał cybernetyczne implanty (zastępujące rdzeń kręgowy), łączące się z jego pancerzem. Z tego co twierdzi Marvel Wiki to nawet: Post-Civil War, Rhodey participated in the Initiative recruitment and training program. Through as yet unknown circumstances, Jim Rhodes was critically injured at some point following the Civil War and had his arms, legs and parts of his face replaced with cybernetic prosthetics.http://marvel.wikia.com/wiki/James_Rhodes_(Earth-6 16)Mowa o tym w tym zeszycie: http://marvel.wikia.com/wiki/Avengers:_The_Initiat ive_Vol_1_11Christof: Być może to, co widzieliśmy w końcówce "Civil War" jest tego zapowiedzią. Być może, acz tu - IMHO - technicznie przypominało to bardziej sytuację z - też marvelowską (acz jej przynależność do MU jest dość dyskusyjna) - Circuit Breaker: http://www.marvunapp.com/Appendix/circuitb.htm
|
Christof
Użytkownik
|
#1536 - Wysłana: 20 Cze 2017 00:28:35 - Edytowany przez: Christof
No cóż - zobaczymy, co tam Stark wymyśli (bo jak nie on, to kto ?). W końcu - mimo, że jest aroganckim egocentrycznym dupkiem (moja prywatna opinia) - to jest też geniuszem i przyjacielem Rhodesa.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1537 - Wysłana: 21 Cze 2017 10:11:38
Christof: No i bez Galactusa, którego statek był bazą operacyjną bohaterów w walce przeciwko Magusowi. W zasadzie ciekawe czym Avengersi wyruszą na wojnę? Na Milano wszyscy się nie zmieszczą, może Astro-Carrier? http://marvel.wikia.com/wiki/Tricarrier
|
Q__
Moderator
|
#1538 - Wysłana: 21 Cze 2017 13:21:12 - Edytowany przez: Q__
ChristofChristof: mimo, że jest aroganckim egocentrycznym dupkiem /.../ - to jest też geniuszem Brzmi jak moja autocharakterystyka  . MarcinKMarcinK: może Astro-Carrier? A może Thor i Hulk czymś odpowiednio dużym z Sakaaru wrócą?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1539 - Wysłana: 21 Cze 2017 15:04:15
|
Q__
Moderator
|
#1540 - Wysłana: 21 Cze 2017 15:16:10 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: Powstanie-kolejn y-reboot-Fantastycznej-czworki Moją pierwszą i odruchową reakcją było powtórzenie za Datą: http://www.youtube.com/watch?v=oWoPdZ986ooA jeszcze jak czytam: W nowej „Fantastycznej czwórce” pojawiliby się Ben Grimm i Johnny Storm, ale Reed Richards i Sue Storm zostaliby zastąpieni przez ich dzieci – Franklina oraz Valerię. Skąd taki pomysł? Studio zauważyło, że zamiast próbować zadowolić starszą grupę widzów, ich film powinien być kierowany przede wszystkim do dzieci.To jestem praktycznie pewien, że - jeśli w/w doniesienie jest prawdziwe - ta wersja będzie jeszcze gorsza niż poprzednie. I zupełnie nie rozumiem dlaczego studio uważa (każda kolejna filmowa inkarnacja to potwierdza - pierwsze filmy były tylko po prostu infantylne, następne podejście do tematu - z odmłodzonymi bohaterami, teraz jeszcze dzieciaki mają być), że FF ma być dla dzieci/nastolatków. Przecież Fantastic Four to również dość mroczne opowieści Morrisona, Byrne'a, Waida: http://www.ign.com/articles/2015/08/12/13-comics-t o-restore-your-faith-in-the-fantastic-four
|
Christof
Użytkownik
|
#1541 - Wysłana: 22 Cze 2017 00:50:24
MarcinK: W zasadzie ciekawe czym Avengersi wyruszą na wojnę? Na Milano wszyscy się nie zmieszczą, może Astro-Carrier? Chyba byłoby im zbyt ciasno, nawet gdyby użyli Milano i Quinjeta. Możliwe więc, że obie jednostki będą stacjonować na Astro-Carrierze. Q__: A może Thor i Hulk czymś odpowiednio dużym z Sakaaru wrócą? No i może jeszcze Skaar się z nimi zabierze 
|
Q__
Moderator
|
#1542 - Wysłana: 22 Cze 2017 09:55:50
ChristofChristof: No i może jeszcze Skaar się z nimi zabierze Wątpię czy to możliwe. No, chyba, że uznamy, że w wersji filmowej będzie dojrzewał szybciej niż Ocampa  .
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#1543 - Wysłana: 22 Cze 2017 13:39:35
MarcinK: http://www.antyradio.pl/Film/News/Powstanie-kolejn y-reboot-Fantastycznej-czworki-15736 Mi to wygląda na jakiś bardzo kiepski żart. Coś w stylu "myśleliście że ostatnia F4 była słaba? No to teraz dopiero zobaczycie!." Mam nadzieję że to jednak niepotwierdzone plotki i prawdy w tym niewiele, bo Fantastyczna Czwórka bez (całej) Fantastycznej Czwórki brzmi jeszcze bardziej głupio niż filmowe universum Spider-Mana bez jego samego (a myślałem że to niemożliwe  ). Zresztą robienie F4 "dla dzieci" wskazywałoby na brak logiki ze strony studia, które przecież ostatnio odniosło sukcesy wypuszczając dojrzałego Logana i "dojrzałego inaczej", no ale jednak dojrzałego, Deadpoola.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1544 - Wysłana: 22 Cze 2017 18:27:39
Q__: Wątpię czy to możliwe. No, chyba, że uznamy, że w wersji filmowej będzie dojrzewał szybciej niż Ocampa. Mogą też coś niecoś zaczerpnąć z historii River Song A poza tym pamiętasz? https://www.youtube.com/watch?v=dvjkp-xZaI4
|
Q__
Moderator
|
#1545 - Wysłana: 23 Cze 2017 00:04:07
DreamwebDreamweb: Mam nadzieję że to jednak niepotwierdzone plotki i prawdy w tym niewiele Ja też. Dreamweb: Zresztą robienie F4 "dla dzieci" wskazywałoby na brak logiki ze strony studia Chyba, że jakimś cudem ta historia transcenduje samą siebie i faktycznie upodobni się do The Incredibles - było nie było jednego z najlepszych filmów superbohaterskich w dziejach - będąc opowieścią tak bardzo dla dzieci... że aż dla dorosłych. MarcinKMarcinK: A poza tym pamiętasz? No, to by była chyba pierwsza podróż w czasie w całym MCU. Może i najwyższy czas  na taki wątek (zwł, że mają je z filmowym światem X-Men łączyć, a tam to od dawna norma)...
|
Christof
Użytkownik
|
#1546 - Wysłana: 23 Cze 2017 00:59:29
Q__: W oryginale to on chyba nie odgrywał szczególnej roli? W sumie Ant-Man też w oryginale nie odegrał żadnej roli, a jego udział w filmie jest już chyba pewny.
|
Q__
Moderator
|
#1547 - Wysłana: 23 Cze 2017 01:04:47 - Edytowany przez: Q__
ChristofChristof: W sumie Ant-Man też w oryginale nie odegrał żadnej roli, a jego udział w filmie jest już chyba pewny. Fakt. A War Machine'a w dotychczasowych filmach było całkiem sporo.
|
Abstract
Użytkownik
|
#1548 - Wysłana: 23 Cze 2017 02:04:33 - Edytowany przez: Abstract
Q__
Mam odmienne zdanie. Nie jest w stanie już tego oglądać, bo niemal każdy z tych filmów to jest dokładnie to samo, schematyczność osiąga takie poziomy, a głupota takie szczyty, że o żadnej rozrywce nie może być mowy. Można odgadnąć niemal cały seans po paru pierwszych scenach, łącznie z tym jaki remake znanych nonsensów nam scenarzyści zaserwują. Bez owijania w bawełnę, to oglądanie rybek w akwarium uważam za bardziej satysfakcjonujące i rozrywkowe, bo przynajmniej nie działa mi na nerwy.
Jedyne co mi się ostatnio zdarzyło z tego wszystkiego obejrzeć i co przez chwilę nie wyprowadzało mnie z równowagi, to serial DC The Flash, bo przynajmniej nie udaje, że jest poważnym kinem i ma comic book feel. Przypominał mi z początku nieco oryginalne supermeny (tą zupełnie inną, lepszą imho, epokę filmów o superbohaterach). Oczywiście w końcu i tak schemat zaczął mnie nużyć, a rozwiązania scenariuszowe bazujące na tym, że cały czas ktoś coś przed kimś bez powodu ukrywa i to napędza fabułę ostatecznie sprawiły, że miałem ochotę wybrać się za Ocean i zastrzelić parę osób.
|
Christof
Użytkownik
|
#1549 - Wysłana: 23 Cze 2017 11:51:23
Q__: Fakt. A War Machine'a w dotychczasowych filmach było całkiem sporo. Niby tak, ale raczej nie odegrał jakiejś znaczącej roli. BTW - moim zdaniem w "Infinity War" mogliby wprowadzić Dopplegangera, tak z myślą o kolejnych filmach ze Spider-Manem.
|
Q__
Moderator
|
#1550 - Wysłana: 23 Cze 2017 12:58:28 - Edytowany przez: Q__
AbstractPowiedz mi całkiem szczerze czy jako dzieciak lubiłeś komiksy? Bo mam wrażenie, że kto się nimi za młodu fascynował temu łatwiej w dorosłym wieku polubić ich ekranizacje, sentyment przesłania wady/bzdury, a powrót do schematu przyjmuje się z uczuciem spod znaku "Chewie we're home"... ChristofChristof: moim zdaniem w "Infinity War" mogliby wprowadzić Dopplegangera, tak z myślą o kolejnych filmach ze Spider-Manem. Tu zaczynam się zastanawiać czy w filmowej "IW" wrogami w ogóle będę sobowtóry, a jeśli tak - czym to będzie wytłumaczone (w oryginale Magus sam wiedział, że jest sobowtórem i to jakby tłumaczyło jego obsesję na tym tle; tu chyba głównym złym ma być Thanos?)?
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1551 - Wysłana: 23 Cze 2017 17:26:14
|
Q__
Moderator
|
#1552 - Wysłana: 23 Cze 2017 19:44:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: jeszcze-wiecej-ka pitana-ameryki-w-nowych-spotach-spider-man-homecom ing Nasuwa się myśl: zły to Spider-man, skoro muszą go (zajmującym znacznie niższe miejsca we wszystkich superbohaterskich rankingach) CapAm'em podpierać... :]
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1553 - Wysłana: 23 Cze 2017 21:08:06
Q__
A mi cały film zaczyna pachnieć Iron manem IV. Cały marketing oparty jest o Starka który otworzy przedszkole dla spidermana z adhd.
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#1554 - Wysłana: 23 Cze 2017 21:08:34 - Edytowany przez: Dreamweb
Czy z Kapitanem czy bez niego (swoją drogą faktycznie wygląda to na jakąś nagłą próbę zwrócenia na siebie uwagi), tak czy owak powtórzę się, że to pierwszy pajęczy film w XXI wieku na który nic a nic już w tej chwili nie czekam... A przecież konkurencję miał "godną", zwłaszcza w postaci obu Amazingów (plus Spider 3, ale ten aż taką tragedią jak dla mnie nie był, raczej nazwałbym go średniakiem)...
|
Q__
Moderator
|
#1555 - Wysłana: 23 Cze 2017 23:29:19 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: A mi cały film zaczyna pachnieć Iron manem IV. Tony, teraz Steve... A gdzie w tym Peter? Za starszymi kolegami teczki nosi? DreamwebDreamweb: Spider 3 /.../ aż taką tragedią jak dla mnie nie był, raczej nazwałbym go średniakiem Fakt. Wątek Symbionta/Venoma skopany był koncertowo, Sandman również niepotrzebnie przerobiony na zabójcę wujka Bena (oryginalny Baker był bandziorem, ale nie mordercą), przerost akcji nad treścią też spory (w stylu co słabszych z nowszych części cyklu o X-Men), ale dość tam jeszcze klasycznego Spidey'a Raimiego by rzecz się broniła.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1556 - Wysłana: 24 Cze 2017 10:30:43
|
Q__
Moderator
|
#1557 - Wysłana: 24 Cze 2017 15:28:16
mozg_kl2mozg_kl2: czy-spider-man-ho mecoming-to-dobry-film Hmmm... Internauci są zachwyceni!Cwana reklama... czy faktycznie...  Po obejrzeniu się sprawdzi... mozg_kl2: podwożą go limuzyną do szkoły. A potem się dziwić, że Frederic Wertham doszukał się w komiksach homoseksualizmu i pedofilii zarazem... 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1558 - Wysłana: 25 Cze 2017 12:03:40
Q__: Cwana reklama... czy faktycznie... Po obejrzeniu się sprawdzi... Też wyczułeś zamach clickbaitu? Poczekam do premiery wtedy zdecyduje, czy iść na nowego pająka. Lubie tą postać ale marvel idzie trochę w złym kierunku. Q__: A potem się dziwić, że Frederic Wertham doszukał się w komiksach homoseksualizmu i pedofilii zarazem... No przyznaj że coś w tym jest. Milioner dają super sprzęt jakiemuś dzieciakowi, w wolnych chwilach szkoli go podrzuca do szkoły. Dziwnie to pachnie.
|
Q__
Moderator
|
#1559 - Wysłana: 25 Cze 2017 13:43:52
mozg_kl2mozg_kl2: Też wyczułeś zamach clickbaitu? Nie wiem czy wyczułem (w sensie: czy jestem pewien), ale jakaś lampka ostrzegawcza się włącza. Po obejrzeniu, poznaniu reakcji innych widzów, będę wiedział czy słusznie się zapaliła. mozg_kl2: Milioner dają super sprzęt jakiemuś dzieciakowi, w wolnych chwilach szkoli go podrzuca do szkoły. Dziwnie to pachnie. Dlatego się śmieję... Choć przypuszczam, że z pozycji nastoletniego odbiorcy wygląda to inaczej... Który dzieciak by się nie ucieszył gdyby miał kumpla milionera dającego mu takie prezenty i możliwości...
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#1560 - Wysłana: 26 Cze 2017 09:55:08 - Edytowany przez: Dreamweb
mozg_kl2: Milioner dają super sprzęt jakiemuś dzieciakowi, w wolnych chwilach szkoli go podrzuca do szkoły. Dziwnie to pachnie. To się nawet układa do kupy... Może w tej adaptacji to Tony Stark będzie pełnił rolę Skipa, o którym już kiedyś wspominałem:  Abstract: Nie jest w stanie już tego oglądać, bo niemal każdy z tych filmów to jest dokładnie to samo, schematyczność osiąga takie poziomy Też tak mam, dlatego o ile pierwsze filmy ze studia Marvela oglądałem w miarę regularnie i na bieżąco (pierwszy Cap, Hulk, Thor, Avengersi pierwsi, Iron Mana nawet 3 części się jeszcze u mnie "załapały"), o tyle potem sobie darowałem. Ze względu na przesyt i powtarzalność. Dla mnie jest tego już za dużo, za często, no i za bardzo to wszystko się zlewa. Częściowo też zniechęcił mnie słabiutki moim zdaniem Thor 2 (a jedynka była naprawdę przyzwoita!). Teraz już nie oglądam tych filmów wcale, wyjątek zrobiłem tylko dla Civil War bo ciekaw byłem ile to będzie miało wspólnego z komiksem, no i postaci Spider-Mana byłem ciekaw. I ogólnie też się zawiodłem.
|