USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Horizon - Dziesiąty Dziobowy
 Strona:  ««  1  2  3  ...  40  41  42  43  44  45  46 
Autor Wiadomość
Domko
Użytkownik
#1351 - Wysłana: 15 Lut 2009 10:15:43
Scimitar

A mi humor, który i tak był dobry, osiąga apogeum od paru dni. :]

Któregoś dnia wybuchnę od jego nadmiaru.
Scimitar
Użytkownik
#1352 - Wysłana: 15 Lut 2009 16:33:19
Domko:
He he, zazdroszcze

Niestety ale się spóźnię, jak się okazało zbyt dużo roboty było od rana, no i dopiero teraz będę wyjeżdżać z domu, czyli powinienem być koło 19, oczywiście jeśli nie napotkam zbyt dużych korków po drodze
Scimitar
Użytkownik
#1353 - Wysłana: 1 Mar 2009 10:33:53
Takie szybkie pytanie organizujemy się w jakąś grupę wypadowo - zwiadowczą dzisiaj wieczór?
Pah Wraith
Użytkownik
#1354 - Wysłana: 1 Mar 2009 10:39:56
Ja mogę być.
r
Scimitar
Użytkownik
#1355 - Wysłana: 14 Mar 2009 20:54:18
Uwaga! Zadam standardowe pytanie jakie zadaje w tym temacie: czy robimy spotkanie w niedziele?
biter
Użytkownik
#1356 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:05:37
Scimitar

Ja zadam wam bardziej ambitne pytanie. wyrobicie się z jakąś zajawką do TrekSfery?
Scimitar
Użytkownik
#1357 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:08:02
Patrząc się na postęp prac to coś ciekawego na pewno pokażemy na Trek Sferze
biter
Użytkownik
#1358 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:15:27
Scimitar

coś ciekawego na pewno pokażemy na Trek Sferze

Logo?
Scimitar
Użytkownik
#1359 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:17:02
mam na myśli materiał filmowy. Na razie tyle tylko mogę powiedzieć.
Domko
Użytkownik
#1360 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:53:24
O tak - myślę, że więcej niż logo. Trochę wiary,
kanna
Użytkownik
#1361 - Wysłana: 14 Mar 2009 21:54:38
Domko

ale więcj niz na ostatniej trekSferze? znaczy, ile więcj procentowo.
Domko
Użytkownik
#1362 - Wysłana: 14 Mar 2009 22:26:37
Nie wiem czy można to przeliczyć na procenty. Raczej będzie to nowa jakoś tego co pokazywaliśmy do tej pory - tak tajemniczo mówiąc.
biter
Użytkownik
#1363 - Wysłana: 14 Mar 2009 23:15:07
Nie wiem czy można to przeliczyć na procenty.

Na procenty da się przeliczyć wszystko,

Raczej będzie to nowa jakoś tego co pokazywaliśmy do tej pory

Jakoś mi zajechało programem którejś partii: nowa jakość w polityce.

tak tajemniczo mówiąc.

Budujesz napięcie i wyjdzie wydmuszka.
Domko
Użytkownik
#1364 - Wysłana: 14 Mar 2009 23:46:04 - Edytowany przez: Domko
Kanna pytała to odpowiadam. Nie zacząłem tej reklamy. Wyjdzie co wyjdzie - sam jestem ciekaw.

Jakoś mi zajechało programem którejś partii: nowa jakość w polityce.

Notorycznie podkreślam, że niczego nie obiecuję i nie jestem pewien, więc porównanie bardzo nie pasuje.
Scimitar
Użytkownik
#1365 - Wysłana: 15 Mar 2009 14:45:00
Odnośnie dzisiejszego dnia czy wyraża ktokolwiek chęć na spotkanie wieczorem?
Vanja
Użytkownik
#1366 - Wysłana: 17 Mar 2009 22:31:46
Pyrkotaksja czyli raport- reaktywacja

Po wielu nieudanych próbach, kilku udanych połowicznie i udanych ale tak tajnych że raporty z nich nie ujrzały światła dziennego, dzięki nieustającemu uporowi Scimitara udało się wreszcie zogniskować w jednym punkcie czasoprzestrzeni troje całkiem normalnych sympatyków serialu o facetach z naleśnikami na czołach. Do knajpy znanej szerzej jako Re (dla wtajemniczonych- to skrót od Romulan Embassy) mniej więcej o wyznaczonej porze przybyli pod pełnym kamuflażem nieustraszeni agenci Drix i Vanja. W pełnej konspiracji zaczęli zgłębiać przyczyny nieobecności organizatora, mając przed sobą perspektywę randki Na szczęście organizator Scimitar pojawił się w końcu więc nie mając już wymówki raport napisać musiałam
Zapatrzeni w świeczkę, lekko zagubieni w otaczającej rzeczywistości agenci rozpoczęli obrady. Punkt pierwszy i najważniejszy- niesienie światła Treka w ciemności Pyrkonu, czyli w skrócie- mundury i scenka przewracania się na cosplayu (tu powstało kilka problemów- jak pogodzić dwóch facetów z XXIV wieku z jedną dziewczyną z XXIII chociaż panowie chyba nie docenili potęgi TOSowego munduru, jak zrobić fazer z suszarki, skąd wziąć <cenzura> żeby do nas strzelali i jak wcisnąć tonę technobełkotu do minutowego występu). Oprócz tego "Wyrycz to sam" w wystroju trekowym i Empir podstępnie zajmujący wszystkie czołowe miejsca w turnieju łuczniczym, po bratobójczej (jak na Romulan przystało) walce. Nie obyło się bez podzielenia się własnymi doświadczeniami w tym zakresie, czyli na konwentach się nie śpi, seta na odwagę będzie chyba niezbędna, a także (w wersji dla mniej wytrwałych) jak spać na ławce. Płynnie w tym punkcie przeszliśmy do historii fioletowego golfa i czemu podróż będzie ciężka. Powrócił wątek temporalny, ale tym razem nie tylko zostałam zrozumiana ale nawet znalazłam poparcie, stół odniósł w trakcie tej rozmowy niewielkie obrażenia, ale nie takie rzeczy już przecież przeżył a obsługa odetchnęła z ulgą (czyżby się za nami stęsknili?) Oprócz tego pojawiły się scenki rodzajowe z uczelni (jak doktor z kropką działa na tor lotu indeksu), który wydział ryje psychikę najbardziej i jak parówka może uszczęśliwić studenta. Scimitar przedstawił prelekcję "Glany jako broń obronno- zaczepna czyli niezbędnik konwentowicza" i co robić jak sypie się do nich piasek a dla równowagi- przepis na Lego Dark Red w łuskach cebuli i jak przerobić niebieskie na białe gdy zabraknie szarych. Krótka analiza seriali i ledwo zarysowane w trakcie tego krótkiego spotkania wątki obudziły obawy Drixa ("I ja z Wami spędzę 7 h w pociągu?") i wyszło na jaw, jakie ilości bagażu zabierają niektórzy na konwent.
Kończąc ten jak zawsze niespójny wywód stwierdzam z zadowoleniem że to jest jak jazda na rowerze, a my na szczęście fanatykami nie jesteśmy
Q__
Moderator
#1367 - Wysłana: 19 Kwi 2009 19:55:01
Domko
Użytkownik
#1368 - Wysłana: 20 Kwi 2009 09:15:16
Plagiat.
Scimitar
Użytkownik
#1369 - Wysłana: 10 Maj 2009 11:32:15
Z okazji kolejnej pięknej niedzieli proponuję spotkanie jak zwykle w RE o standardowej porze. Kto jest za?
Eviva
Użytkownik
#1370 - Wysłana: 10 Maj 2009 11:55:49
Domko

Naprawdę żałuję, że nie mogłam brać w tym udziału - byłaby ze mnie nienajgorsza wredna Romulanka. Zawsze chciałam zagrać czarny charakter.
Q__
Moderator
#1371 - Wysłana: 8 Cze 2009 12:52:45
Domko

Rzuć okiem na GG. Mam dwa pytania odnośnie prezentacji Horizona na TrekSferze.
Q__
Moderator
#1372 - Wysłana: 26 Kwi 2015 23:18:16 - Edytowany przez: Q__
Taki drobiazg... Komandor Sa'Tar, Chief Science Officer Relianta z fanserii Star Trek: Reliant:

Ma następujący przebieg służby:

* Professor of Science at the Vulcan science academy on Vulcan;
* Medical Sciences officer , U.S.S. Plymouth;
* Geological Science officer , U.S.S. Vermont;
* Antamology Science officer , U.S.S. Horizon;
* Chief Science officer U.S.S. Reliant (Current)

http://www.reliantadventures.com/crew.html#satar

Teraz pytanie, o którego Horizona chodzi? Czy jest to:
- Sovek z gier Armada i Armada II
http://memory-beta.wikia.com/wiki/USS_Horizon_(Sov ereign_class)
- USS Horizon NCC-91901 - fanowskiej klasy Emperor (co też daje Sovka, ale zmniejszonego) z cyklu pisanych fanfików:
http://stexpanded.wikia.com/wiki/USS_Horizon_(NCC- 91901)
- Nebula z Trekmanii - USS Horizon NCC-60831
http://stexpanded.wikia.com/wiki/USS_Horizon_(NCC- 60831)
- czy może rodzimy Galaxy - USS Horizon NCC-75742 (w końcu skoro zamysł i teaser docenili twórcy Dark Armady, to czemu nie Relianta?)?
Paradoks
Użytkownik
#1373 - Wysłana: 27 Kwi 2015 02:00:26
Q__:
* Antamology Science officer , U.S.S. Horizon;

A co to jest antamologia? Brzmi trochę jak entomologia, kiedy się mówi niewyraźnie...
Q__
Moderator
#1374 - Wysłana: 27 Kwi 2015 07:55:44 - Edytowany przez: Q__
Paradoks

Paradoks:
A co to jest antamologia?

O, to jest bardzo dobra koncepcja... Znaczy... To jest bardzo dobre pytanie, na które nie znam odpowiedzi.

Google, co prawda, zna słówko antamology:
https://www.google.pl/search?q=Antamology

Ale każdorazowo wyniki (pierwszy z nich zlinkowałeś) wskazują, że chodziło o przekręconą entomologię - kolejny przykład:
http://www.yellowpages.com/athens-ga/mip/departmen t-of-antamology-27138679

Czyli prawdopodobnie i tym razem miała to być entomologia właśnie, a twórcy Relianta okazali się niedouczeni, co podwójnym dla nich powodem do wstydu, bo Trekerzy... A Trek innego podejścia do wiedzy uczy...

(Inna sprawa, że pewnie mogliby bronić się twierdzeniem, że wymyślili ad hoc nową, pięknie technobełkotliwą, gałąź nauk biologicznych, a my się czepiamy .)

ps. Skądinąd Dan Brown z symbologią się przypomina...
Q__
Moderator
#1375 - Wysłana: 4 Paź 2016 12:44:16 - Edytowany przez: Q__
Na TrekBBS ktoś właśnie odnotował istnienie polskiego Horizona i wyraził żal z powodu jego cancelacji, chwalił też CGI mostka:
http://www.trekbbs.com/threads/cancelled-lost-fan- films.284234/#post-11779933
MarcinK
Użytkownik
#1376 - Wysłana: 4 Paź 2016 12:49:36
Może by tak wziąć to co nakręcili twórcy, posklejać, poedytować i wydać jak Grę Śmierci?
Q__
Moderator
#1377 - Wysłana: 4 Paź 2016 12:54:11 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

Proponowałem to Pah Wraithowi. Pisałem też do niego i do waterhouse'a, że mogliby się skontaktować z którymś z zachodnich fanów, którzy potrafili wspomóc bratnie projekty gotówką (były takie przypadki), albo cyfrową obróbką. Jako kogoś, od kogo zacząć, proponowałem Robina Hierta od Dark Armady - ma kontakty z b. twórcami HF (do której to produkcji i Horizon - o ile wiem - nawiązywał), a wypowiadał się o Horizonie z entuzjazmem.
Reszta nie ode mnie zależy...
MarcinK
Użytkownik
#1378 - Wysłana: 4 Paź 2016 12:59:05
Q__
Co za czasy. Piestrak nakręcił na dziko adaptację Śledztwa, nawet ukrytą kamerą udało mu się nakręcić sceny w Scotland Yardzie.
Q__
Moderator
#1379 - Wysłana: 2 Sty 2020 00:07:22 - Edytowany przez: Q__
Drodzy Twórcy Horizona

Nie wiem czy do nas czasem zaglądacie (liczę jednak, że ma Wam kto dać cynk jakby co), niemniej chciałem Was tą drogą powiadomić - i przy okazji publicznie ogłosić - iż Glen L. Wolfe, producent fan-serii ST The Federation Files uległ jednak mojej nieśmiałej sugestii, i chciałby wykorzystać ujęcia z Waszej produkcji (minimum scenę alarmu upublicznioną w teaserze) - w swojej (oczywiście z podaniem źródła i autorów w napisach końcowych), tym samym zapewniając polskiemu Horizonowi coś w rodzaju życia po życiu, i obecność w świecie (fanowskiego) Treka jako coś więcej jednak, niż tylko porzucony projekt.

B. chciałbym wiedzieć co Wy na to?
 Strona:  ««  1  2  3  ...  40  41  42  43  44  45  46 
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Horizon - Dziesiąty Dziobowy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!