Autor |
Wiadomość |
Picard
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 23 Sty 2006 21:12:18 - Edytowany przez: Picard
Jako, iż zdaje się zbliżać premiera odcinka pilotażowego pierwszego, fanowskiego serialu osadzonego w realiach ST postanowiłem założyc ów temat by można było w nim dyskutować z twórcami powyższej produkcji i by móc wymieniać się uwagami, spostrzeżeniami oraz oczekiwaniami odnośnie kolejnych odsłon serialu. Mnie osobiście najmocniej w tej chwili interesuje strona techniczna portretowanego przez tworców ,,Horizon" uniwersum: jak przedstwicie technike Federacji oraz obcych ras w czasach po ,,Nemesis"? Czy będziecie korzystać tylko z gotowych już gadżetów wszechświata ST czy tez będziecie wprowadzać jakieś własne wynalazki? Jak sportretujecie tytułowy okręt: będzie on silny czy też raczej będzie to badawcze, fruwajace muzeum?
Jeśli ten temat nie jest zbyt odkrywczy, nasz niedłógo miłościwie panujący moderator moze go spokojnie usunąć  , półki co zapraszam do dyskusji na temat serailu i prosze o wyczerpujace odpowiedzi!
|
Grzybek
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 23 Sty 2006 21:38:26
A mnie bardzo ciekawi w jakim jezyku beda nagrywane odcinki? Strona projektu raczej takiej informacji nie posiada  (albo jej nie zauwazylem). Nie mam nic do angielskiego. Po prostu mnie to zaciekawilo. Czy bedzie to po polsku z angieslkimi napisami, czy po angieslku? Szczegolnie chetnie bym wysluchaj jakiegos technicznego belkotu w "polszczyznie", a nie jak dotychczas "in inglisz". Po angielsku ladnie to brymi ale o ile normalnie angielski rozumiem tak na technikaliach wysiadam. I w taki piekny sposob podczas ogladania bez napisow ucieka czastka po czastce klimat filmu/odcinka...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 23 Sty 2006 21:42:24
Tak dla porządku:
1) premiera się zbliża, owszem, ale nie spodziewaj się cudów co do terminu :]
2) technika jest taka jaka jest w tamtych czasach, coś pewnie trzeba bezie wymyślić, ale nie spodziewajcie się transwarp w pierwszym odcinku...
3) tytułowy okręt? no, cóż, jak widać, jest to Galaxy, które operuje w latach 80tych XXIV wieku, resztę sobie można dośpiewać.
4) do tego typu rozmów zapraszamy na forum Horizona
http://sthorizon.ath.cx/phpbb/index.php
|
waterhouse
Moderator
|
#4 - Wysłana: 23 Sty 2006 21:55:09
A mnie bardzo ciekawi w jakim jezyku beda nagrywane odcinki
Po polsku, z angielskimi napisami 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 23 Sty 2006 21:59:54 - Edytowany przez: Pah Wraith
Naprawdę, nikt z nas nie chce się tak totalnie ośmieszyć  Jesli mamy z siebie zrobić stado klaunów, to tylko po polsku
A co do Twoich pytań z komentarzy, Picard:
P.S. Tak całkiem na serio: jak będziecie charakteryzować aktorów na obcych? Jakie rasy chcecie obsadzić w swym dziele?
Aktorów na obcych będziemy charakteryzować z trudem, to możemy zdradzić
Co do ras które chcemy obsadzić w naszym dziele, to na razie mamy do dyspozycji wyłącznie białych europejczyków acz różnych typów 
|
gaius
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 23 Sty 2006 22:30:21
nic tak nie charakteryzuje na klingona jak porcja budyniu na twarz i głowa na pół godziny do lodówki  Jeśli budżet na to pozwoli proponuje przed tym przykleić łapkę od melaksera na czoło. <lol>
|
The_D
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 23 Sty 2006 22:55:31
ChatI wspominał kiedyś o liściu kapusty przyklejanym do czoła 
|
szwagier
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 24 Sty 2006 00:13:12
Czy jak nie będe 2 tygodnie żreć to mogę być Borg?
Jak ja bym chciał w treku zagrać 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 24 Sty 2006 01:00:07
Czy jak nie będe 2 tygodnie żreć to mogę być Borg?
Jak przez dwa tygodnie nie będiesz "żreć" to jest duża szansa, że zagrasz trupa
Ale serio, aktorzy są zawsze mile widziani. Choć AKTORKI jeszcze milej (i wcale nie jest to żart...)
|
Domko
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 24 Sty 2006 10:01:16
Jeśli ktoś chce wziąć w tym udział to zapraszamy na nasze forum - sthorizon.ath.cx/?id=forum - wystarczy się zarejestrować, a potem wysłać PM lub maila do mnie z informacją co chciałoby się robić dla serialu (np. grać). Wtedy ukryte fora stoją otworem. 
|
gaius
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 24 Sty 2006 10:45:24
to może powiedz tak pi razy oko kogo jeszcze potrzebujecie? Bo chętnych do grania to jest pewnie na pęczki, a w filmie trzeba jeszcze parę rzeczy zrobić
Np. na grafice komputerowej się nie znam, ale scenariusze do paru filmów/innych show to już się pisało...
|
Domko
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 24 Sty 2006 12:48:03
No to tak jak pisaliśmy, aktorów i aktorki (poważnie - osób do grania nie mamy za wiele, więc bardzo by się przydały) no i grafików. Jeśli ktoś chce pomagać przy scenariuszach to również zapraszamy, ale obecnie pilot jest gotowy (na papierze  ) i chwilowo, dopóki nie będzie nakręcony pierwszy odcinek, raczej nie piszemy kolejnych - choć mamy do nich ogólne zarysy.
|
Picard
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 24 Sty 2006 14:20:20 - Edytowany przez: Picard
gaius
nic tak nie charakteryzuje na klingona jak porcja budyniu na twarz i głowa na pół godziny do lodówki
Po co do lodówki? Przy takiej pogodzie wystarczy postać trochę na dworze a budyń pięknie się uleży... 
|
gaius
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 24 Sty 2006 15:58:18
no to ja bym się na to zapisał chętnie
tylko ten link do forum nie bardzo chce się wgrać :/ wogóle po wejściu na stronkę forum się nie otwiera, tzn macie zablokowane forum czy ja mam skopaną przeglądarkę?
i rozumiem że jakieś bardziej szczegółowe propozycje słać na sthorizon@interia.pl ??
|
Domko
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 24 Sty 2006 16:04:46
A jakiś błąd jest konkretnie? Co się wyświetla?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 24 Sty 2006 16:35:11
rozumiem że jakieś bardziej szczegółowe propozycje słać na sthorizon@interia.pl ??
1) dopóki nie jesteś w ekipie Twórców, to możesz spokojnie pisać ogólne propozycje na forum,
2) korzystać z naszych publicznych maili 
|
Anonim
Anonimowy
|
#17 - Wysłana: 24 Sty 2006 16:54:22
Po wejściu na stronę ST:H i wybraniu forum w tym mniejszym oknie pojawia się standardowe "Nie można wyświetlić..." z Internet Explorera. Ale reszta strony niby dobrze chodzi.
I tak przy okazji pytanie: jaki jest geograficzny obszar działania waszej ekipy? bo jeśli okaże się że pracujecie na drugim końcu kraju to raczej zostaje współpraca czysto merytoryczna przez net.
|
Domko
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 24 Sty 2006 17:06:52
Ekhem... Co oznacza drugi koniec kraju - wzgledem jakiego miasta liczony?
A co do IE to proponuje sprobowac odswiezyc po takim bledzie. We wszystkich innych przegladarkach, poza IE, nie ma zadnego problemu - postaram sie zorientowac w przyczynach takiego stanu.
|
gaius
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 24 Sty 2006 17:15:06
no myślałem że poprostu powiecie gdzie działacie  ja na przykład obecnie pomieszkuję w warszawie, a jeśli np. wasza ekipa ma jakieś spotkania powiedzmy w szczecinie, to gdybym się hipotetycznie do was wkręcił, to byłby mały problem techniczny.
A co do forum - spróbuje w firefoxie.
pardon za posty przypominające przesłuchanie, ale jesteście moimi jedynym źródłem informacji o tym ciekawym projekcie. Chyba się zbiorę i napiszę maila z paroma pytaniami.
|
waterhouse
Moderator
|
#20 - Wysłana: 24 Sty 2006 17:18:16
a jeśli np. wasza ekipa ma jakieś spotkania powiedzmy w szczecinie,
mamy spotkania co tydzień w niedzielę, ale w Krakowie 
|
Domko
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 24 Sty 2006 18:33:00
pardon za posty przypominające przesłuchanie, ale jesteście moimi jedynym źródłem informacji o tym ciekawym projekcie. Chyba się zbiorę i napiszę maila z paroma pytaniami.
Mozesz na forum - zawsze to daje innym mozliwosc przeczytania o tym.
Ale jak chcesz...
Informacje o spotkaniach ekipy znajduja sie na www.trek.pl/forum w dziale Malopolska Prowincja Imperium Romulanskiego.
|
gaius
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 24 Sty 2006 18:56:38
ok, dzięki za info.
nie wiem jaką macie organizację pracy ale wydaje mi się że fajnym pomysłem byłoby gdybyście tak mniej więcej opisali kogo jeszcze potrzebujecie. Chociaż w formie np. mamy mało grafików, aktorów a full scenarzystów etc.
Bo inaczej każda propozycja będzie się zaczynała od autoprezentacji i będzie to chyba dość śmiesznie wyglądało
I chyba wydajniej najpierw podać zapotrzebowanie i dopiero szukac ludzi.
Skoro "centrum operacyjne" jest w krakowie to chyba zostaje mi tylko ew. współpraca przez internet, ale projekt jest tak ciekawy że fajnie byłoby wziąść w nim udział.
|
dinotrek.
Anonimowy
|
#23 - Wysłana: 24 Sty 2006 20:14:26
Oby tam Dinozaury były. Modle sie!! mmmm... Wy też sie pomódlcie za Dinozaury!
|
cezary
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 24 Sty 2006 20:22:43
aktorzy są zawsze mile widziani. Choć AKTORKI jeszcze milej
IMHO w serialach po TOS najbardziej mi brakowalo tych milych pan (woman in a red dress  ) ktore obslugiwaly Kirka przynoszac mu kanapeczke czy kawke
Moznaby wprowadzic owy standart do naszego serialiku 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 24 Sty 2006 20:34:01
Owszem, masz na myśli by przychodziły też do Maszynowni i Ambulatorium, no nie, Cezary? 
|
Picard
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 24 Sty 2006 21:50:43
Pah Wraith
no, cóż, jak widać, jest to Galaxy, które operuje w latach 80tych XXIV wieku, resztę sobie można dośpiewać.
Czyli wspaniały statek ustępujący możliwościami tylko Sovereign- nie biorę tu oczywiście pod uwage jednostek obcych ras!- bo jakże by inaczej?  Szczerze: to Wasz projekt i nie chce się w proces tworzenia ale nie przesadzajcie z osłabianiem Galaxy- owszem stateczek ten już swe lata ma, ale w swoim czasie był jednak najlepszy, należy pamiętać ,że tak niegdyś hołubione Exelciory nadal służą we Flocie i całkiem nieźle się spisują...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 24 Sty 2006 22:31:55
A kto pisał o osłabianiu?  Pamiętasz słynny na naszym forum termin "War Galaxy"? 
|
szwagier
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 24 Sty 2006 23:43:26
Ja też nie moge wejść na forum Horizona, nawet po kilkukrotnym odświeżaniu na IE, SP 2. Natomiast w operze mi "wszedło" bez problemu. Nie wiem czy to wina grafiki czy coś u mnie ale czcionka na buttonach grafiki LCARS wydaje się jakaś dziwna, zwłaszcza literka "A". Brak wygładzania czcionki w programie graficznym? Nie wydaje mi się żebyś Domko (zakładam że Ty to robiłeś) przy takim zaawansowaniu grafiki popełnił taki błąd, więc może coś u mnie jest? A jeśli u mnie to może się dziać to u innych.
|
cezary
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 25 Sty 2006 00:02:28 - Edytowany przez: cezary
masz na myśli by przychodziły też do Maszynowni i Ambulatorium
Wiadomo, maszynownia to serce okretu i wszyscy musza byc tam gotowi na wszystko a ambulatorium... coz... doktor jako jedyny moze wydac rozkaz kapitanowi, wobec tego doktor musi byc zawsze dopieszczony, zeby nie popelnic bledu
Czyli wspaniały statek ustępujący możliwościami tylko Sovereign
? Sovki to na sniadanie zjadamy
Zreszta co widac po serialach Treka, okret jest tylko taki dobry jak jego zaloga, wobec czego... nasz to nawet Pheonixowi (temu Cochrane'a, nie mowie o latajacej fortecy Kaia  ) nie da rady
Dla tych co nie moga na forum wejsc:
http://sthorizon.ath.cx/phpbb/index.php?language=polish
pomoglo? czy dalej nic z tego?
|
gaius
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 25 Sty 2006 00:43:19
niestety, nawet po przekierowaniu dodatkowej mocy z wiatraczak procesora i myszki nie chce działać 
|