Autor |
Wiadomość |
Paradoks
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 18 Mar 2007 16:06:02
Witam wszystkich (niedawno tu ie pisywałem)!
Chciałbym podzielić się odkryciem, że polska stacja Cinemax zaczęła emitować filmy Star Trek. Dzisiaj mogliśmy obejrzeć Star Trek II: Gniew Khana. Jednak dowiedziałem się o tym godzinę po zakończeniu filmu. Jednak jutro na siostrzanym kanale Cinemax 2 ma być powtórka. O godzinie 13:15 (głupia pora. Mało kto ma czas. W weekend jeszcze rozumiem, ale w środku tygodnia roboczego :-<). O innych godzinach emisji nie ma nic na ich stronie. Tu link.
I dalej:
- Star Trek III: The Search for Spock: przyszła niedziela, 13:15 (Cinemax) oraz ta przyszły poniedziałek, ta sama godzina (Cinemax 2).
O innych filmach na razie nie piszą, ale czytałem, że jest to emisja całej serii więc co niedzielę będzie nowy film.
Mam nadzieję, że komuś oprócz mnie przydadzą się te informacje
Pozdrawiam.
|
Q__
Moderator
|
#2 - Wysłana: 18 Mar 2007 16:36:16
Paradoks
Chciałbym podzielić się odkryciem, że polska stacja Cinemax
Była już o tym mowa, ale dzięki za przypomnienie  .
|
reyden
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 18 Mar 2007 18:39:19
Wszystko było by ładnie gdyby nie to że Cinemax jest kanałem płatnym ( należy chyba do HBO ) - żeby go oglądać w kablówce lub na C+ trzeba dodatkowo zapłacić .
Szkoda że AXN nie emituje normalnego ST - tylko jego parodię w postaci ENT .
|
Paradoks
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 18 Mar 2007 18:59:45
Była już o tym mowa, ale dzięki za przypomnienie.
O, tak? To przepraszam. Jak już mówiłem dawno tu nie zaglądałem.
Szkoda że AXN nie emituje normalnego ST - tylko jego parodię w postaci ENT .
Oj, nie przesadzajmy Entek może i nudny, niekanoniczny, skory do plagiatów, nie trekowy, ale nadal oficjalna produkcja spod znaku Star Trek. IMHO niesłusznie jest tak krytykowany, ale to temat na osobną dyskusje.
"Normalny" Star Trek - czyli TNG emituje siostrzany AXN Sci-Fi. Ale pewnie ciężko wiesz o tym (bo ciężko nie wiedzieć).
|
Q__
Moderator
|
#5 - Wysłana: 18 Mar 2007 19:14:58
Paradoks
O, tak? To przepraszam.
Nie ma powodów przepraszać. Przypominania nigdy za wiele  (W końcu zaglądających nieregularnie mamy więcej  .)
Oj, nie przesadzajmy Entek może i nudny, niekanoniczny, skory do plagiatów, nie trekowy, ale nadal oficjalna produkcja spod znaku Star Trek. IMHO niesłusznie jest tak krytykowany, ale to temat na osobną dyskusje.
Mówisz, masz  :
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=1663
|
neo spider
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 19 Mar 2007 17:45:25
Chciałbym podzielić się odkryciem, że polska stacja Cinemax zaczęła emitować filmy Star Trek. Dzisiaj mogliśmy obejrzeć Star Trek II: Gniew Khana. Jednak dowiedziałem się o tym godzinę po zakończeniu filmu. Jednak jutro na siostrzanym kanale Cinemax 2 ma być powtórka. O godzinie 13:15 (głupia pora. Mało kto ma czas. W weekend jeszcze rozumiem, ale w środku tygodnia roboczego :-<). O innych godzinach emisji nie ma nic na ich stronie. Tu link.
Już o tym pisałem "odkrywco".
|
Darnok
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 19 Mar 2007 21:18:19
Najgorsze jest, gdy masz na pulpicie napisane, że właśnie leci Star Trek II, a przekaz zakodowany...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 19 Mar 2007 21:30:28
Wtedy sięgasz do domowej płytoteki małego pirata 
|
Q__
Moderator
|
#9 - Wysłana: 19 Mar 2007 21:42:08
Pah Wraith
Wtedy sięgasz do domowej płytoteki małego pirata

|
Paradoks
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 21 Mar 2007 16:43:30
Już przeprosiłem.
|
Q__
Moderator
|
#11 - Wysłana: 21 Mar 2007 16:59:09
neo spider
Nie czepiaj się, nie wszyscy mogli zauważyć twoje odkrycie. Im więcej osób przypomina danego newsa, tym większa szansa, że wszyscy się dowiedzą... 
|
John Belushi
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 21 Mar 2007 17:33:50
fajnie, szkoda że na płatnym kanale ale Trek to Trek
na ENT i TNG też bym nienarzekał...
przez tyle lat nic a teraz taki wysyp
choć szkoda że to kanały płatne
|
Q__
Moderator
|
#13 - Wysłana: 21 Mar 2007 17:40:49 - Edytowany przez: Q__
John Belushi
Tylko spróbuj narzekać na TNG  .
Owszem ostatnimi czasy różne telewizje chyba postanowiły o nas zadbac  (wspomnijmy jeszcze niedawno zakończone nBSG i 4400 w TVP).
|
neo spider
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 21 Mar 2007 19:07:13 - Edytowany przez: neo spider
Nie czepiaj się, nie wszyscy mogli zauważyć twoje odkrycie. Im więcej osób przypomina danego newsa, tym większa szansa, że wszyscy się dowiedzą...
To nie było odkrycie.
fajnie, szkoda że na płatnym kanale ale Trek to Trek
O, ale zbiedniejesz.
Tylko spróbuj narzekać na TNG.
Bo co?
|
Q__
Moderator
|
#15 - Wysłana: 21 Mar 2007 19:37:22
neo spider
Bo co?
Bo znów sprowokujesz gwałtowną dyskusję...
|
neo spider
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 21 Mar 2007 20:33:21
Bo znów sprowokujesz gwałtowną dyskusję...
Właśnie ty ją sprowokowałeś.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 31 Mar 2007 11:18:18
Nie ma powodów przepraszać. Przypominania nigdy za wiele
Więc pozwolę sobie na małą aktualizacje. Jutro kolejna emisja. Tyle, że nie "Star Trek IV: Powrót do domu" (ostatnio była "trójka"), ale Star Trek V: Ostatnia Granica. Cinemax; 13:05.
Co ciekawe dzisiaj o 20:00 na siostrzanym Cinemax 2 zobaczymy "szóstkę", czyli "Wojnę o pokój/Ostateczną granicę". Jednak sam nie mam Cinemaxa 2.
Przyznam, że sporo namieszali z tymi Trekami, że aż ciężko się połapać.
|
Q__
Moderator
|
#18 - Wysłana: 31 Mar 2007 15:43:36 - Edytowany przez: Q__
Paradoks
Według mojego programu TV Cinemax 2 powtarzał szóstkę dziś ale nnie o 20.00, a o 10:55.... Faktycznie namieszane...
|
Paradoks
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 27 Maj 2007 11:13:12
Pozwolę sobie odświeżyć temat, tym razem nie dzięki Cinemaxowi, a (troszkę powszechniejszym i bardziej dostępnym dla zwykłych śmiertelników) kanale Ale Kino. Otóż to dzisiejszej pięknej niedzieli o godzinie 20:00 oficjalnego czasu Rzeczpospolitej Polskiej będziemy mogli zobaczyć na naszych małych ekranach - z tego co piszą na stronie - najlepszy film z serii Star Trek, czyli czwartą cześć: "Powrót do Domu", tudzież "The Voyage Home". (Co mnie podkusiło, żeby tak dziwacznie napisać to zdanie?)
Zapodam może linka...
http://www.alekino.pl/cgi-bin/ale/index/full/17689
Po początkowej radości dotarł do mnie jeden fakt. Po latach olewaniu Treków przez telewizornie (fajny neologizm  nigdy nie spodziewałbym się, że stanę przed takim dylematem... Otóż to o tej samej porze na AXN Sci-Fi będzie TNG...
Chciałbym jeszcze obejrzeć Bonda na jedynce, ale musiałbym się roztroić. Jego więc sobie daruje. Spróbuje może obejrzeć TNG o 16:00... Gdyby ktoś powiedział mi, że będę tak się gimnastykował, żeby obejrzeć Treka w telewizji to bym go wyśmiał...
|
Picard
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 27 Maj 2007 11:29:34
reyden
tylko jego parodię w postaci ENT
A TNG to pies?  Zreszta za niedlogo kolejny odcinek tego serialu bedzie lecial na AXN SF- szkoda tylko,ze nie ma do wyboru oryginalnej wersji jezykowej...
|
Q__
Moderator
|
#21 - Wysłana: 27 Maj 2007 16:25:42
Paradoks
Gdyby ktoś powiedział mi, że będę tak się gimnastykował, żeby obejrzeć Treka w telewizji to bym go wyśmiał...
Czyli dobrze jest?
Picard
A TNG to pies?
reyden pisał to w czasie gdy jeszcze TNG nie emitowali 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 27 Maj 2007 18:35:05
Czyli dobrze jest?
W sumie... Choć Ale Kino mogło dać film o innej porze...
|
Q__
Moderator
|
#23 - Wysłana: 27 Maj 2007 18:36:56
Paradoks
Choć Ale Kino mogło dać film o innej porze...
Rozumiem i podzielam Twój ból  ...
|
kanna
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 31 Maj 2007 15:38:03
A ja mam nbox recorder i całego tng sobie z z axn nagrywam, a potem o dowolnej porze (czytaj: po 23 jak dzieci i mąż pójda spać) sobie ogladam.... Nowoczesnośc w domu i zagrodzie 
|
Q__
Moderator
|
#25 - Wysłana: 31 Maj 2007 16:38:50
kanna
jak dzieci i mąż pójda spać
Kolejna Dama na Forum? Rzadkość...
|
Domko
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 31 Maj 2007 16:48:24
No, to fakt. Witamy. Mamy nadzieję, że nie zniechęcimy do siebie już po pierwszych postach. 
|
kanna
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 1 Cze 2007 11:24:48
Raz zaciągnęłam męża do kina na tng ... Wchodzimy do sali od przodu, a tam sami faceci. I wszyscy patrzą na mnie, potem na męża, a na ich twarzach pajawia sie napis : no proszę, zmusił kobitę żeby na to przyszła...
Mąż czasem oglada, ale jego główna uwaga to "No znowu nie srzelali"
|
Paradoks
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 1 Cze 2007 16:43:01
Raz zaciągnęłam męża do kina na tng
O, nie, nie, nie. Jeśli Q__ ma do mnie pretensje o "kosmitów" to ja też przyczepie sie, że nie mogłaś iść do kina na TNG. To nazwa serialu. Filmy z załogą Picarda to Generations, First Contact, Insurrection i Nemesis. Mam nadzieję, że moja skrupulatność nie zrazi Cię naszego forum  .
Mąż czasem oglada, ale jego główna uwaga to "No znowu nie srzelali"

|
kanna
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 1 Cze 2007 16:50:56
nie mogłaś iść do kina na TNG
Stawiam wiec na First Contakt - a uzyłam skrótu myślowego, zakładajac, że intelYgentne formy zycia tu bywaja  i sie domyslą.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 1 Cze 2007 17:25:38
Stawiam wiec na First Contakt - a uzyłam skrótu myślowego, zakładajac, że intelYgentne formy zycia tu bywaja i sie domyslą.
Może i inteligentne, ale prymitywne. Lepiej więc uważaj, żeby nie złamać Pierwszej Dyrektywy. 
|