USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Memory Alpha w Polsce
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  21  22  23  24  25  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#91 - Wysłana: 7 Sier 2007 23:02:44 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith

Dzię-ku-je-my.

(Ja sie tymczasem z #REDIRECTami męczę... Wyjątkowo głupia robota, ale ktoś to musi robic.)
Pah Wraith
Użytkownik
#92 - Wysłana: 7 Sier 2007 23:05:30
Czy nie dałoby się coś zrobić ze stroną tytułową? Na razie to wygląda jak pole bitwy :]
Ten podział w prostokącie z pierwszej strony na wersji en na kategorie jest IMO bardzo dobrym pomysłem. Nie dałoby się skopiować tego do nas?
Q__
Moderator
#93 - Wysłana: 7 Sier 2007 23:12:11
Pah Wraith

Czy nie dałoby się coś zrobić ze stroną tytułową? Na razie to wygląda jak pole bitwy :]
Ten podział w prostokącie z pierwszej strony na wersji en na kategorie jest IMO bardzo dobrym pomysłem. Nie dałoby się skopiować tego do nas?

Przejrzałem tekst źródłowy tamtej strony. Oparty jest na wielu szablonach których jeszcze nie mamy... Ale zobaczę co się da zrobić. (Choć Paradoks IMHO zna sie na tym lepiej.)

BTW: proponuję dyskusje o MA prowadzić na MA .
Domko
Użytkownik
#94 - Wysłana: 8 Sier 2007 08:39:27
Jeśli PW chcesz uprawnienia admina, to daj znać tutaj.
Paradoks
Użytkownik
#95 - Wysłana: 8 Sier 2007 10:21:34 - Edytowany przez: Paradoks

Spokojnie. Właśnie nad tym pracuje.
Pah Wraith
Użytkownik
#96 - Wysłana: 8 Sier 2007 10:45:13
Domko
Jeśli PW chcesz uprawnienia admina, to daj znać tutaj.

Wiem, widziałem cały podwątek poświęcony mojej osobie na Waszej dyskusji Po co mi uprawnienia jak:
1) nie znam się wcale na tworzeniu technicznej strony wiki,
2) nie mam czasu na pisanie
Domko
Użytkownik
#97 - Wysłana: 8 Sier 2007 11:08:00
Tylko powiedziałem jak możesz je uzyskać, jakby co.
Paradoks
Użytkownik
#98 - Wysłana: 8 Sier 2007 11:10:49
1) nie znam się wcale na tworzeniu technicznej strony wiki,

Wystarczy poczytać. Domyślam się, że Domko czy Q__ też wszystkiego nie wiedzą.

2) nie mam czasu na pisanie

Czepiasz, się. Zawsze możesz nie spać.
Domko
Użytkownik
#99 - Wysłana: 8 Sier 2007 11:27:54
Paradoks
Wystarczy poczytać. Domyślam się, że Domko czy Q__ też wszystkiego nie wiedzą.

Oczywiście, dla mnie to dość nowa sprawa.
Q__
Moderator
#100 - Wysłana: 8 Sier 2007 13:26:47 - Edytowany przez: Q__
Domko

Oczywiście, dla mnie to dość nowa sprawa.

Ja też sie wielu rzeczy o MA od podstaw uczę...
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
#101 - Wysłana: 8 Sier 2007 13:44:53 - Edytowany przez: 4_z_Szesciopaka
CZy poszczególne odcinki (oraz filmy) powinny otrzymywać szablon {{prawdziwy świat}}?

Oto jest pytanie

BTW przydałby się jakiś szablon na odcinki zaiwerający dane reżysera, scenarzysty i [cholera wie co jeszcze- data emisji?data gwiezdna?]
Q__
Moderator
#102 - Wysłana: 8 Sier 2007 14:41:31 - Edytowany przez: Q__
4_z_Szesciopaka

CZy poszczególne odcinki (oraz filmy) powinny otrzymywać szablon {{prawdziwy świat}}?
Oto jest pytanie
BTW przydałby się jakiś szablon na odcinki zaiwerający dane reżysera, scenarzysty i [cholera wie co jeszcze- data emisji?data gwiezdna?]

W obu wypadkach moja odpowiedź brzmi: tak. (Podobne rozwiazanie jest wszak w anglojezycznej MA.) Nie wiem co sądzą pozostali Uczestnicy projektu, ale zakładam , ze będą mieć raczej podobne zdanie.

(No i zapraszamy do współpracy. )
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
#103 - Wysłana: 8 Sier 2007 14:57:48
Q__
W obu wypadkach moja odpowiedź brzmi: tak.

o odcinki pytam bo formą opisywania w MA jest tak jakby to było/się działo/istniało

np. o Wolkanach nie piszemy że w świecie wykrowanym, przez roddenberriego star trekiem zwanym jest taka i owaka rasa.

Natomiast ta forma odnośnie tego, że w odcinku :"kill them all" łysy wziął enterprisa i przywalił torpedami fotonowymi w zad klingońskiego krążownika to troche nie teges z pktu widzenia realnego świata

Jest tu paradoks bo mówimy o realanym fakcie jakim bezprzecznie jest wyprodukowany i puszczony w eter odcinek film tym niemniej forma MA preferuje wyraźnie pkt widzenia "wewnątrz" Trekowego uniwersum.

(No i zapraszamy do współpracy

sie wie, sie współpracuje, sie wiadomość zostawiło
Q__
Moderator
#104 - Wysłana: 8 Sier 2007 15:12:49
4_z_Szesciopaka

o odcinki pytam bo formą opisywania w MA jest tak jakby to było/się działo/istniało

np. o Wolkanach nie piszemy że w świecie wykrowanym, przez roddenberriego star trekiem zwanym jest taka i owaka rasa.
Natomiast ta forma odnośnie tego, że w odcinku :"kill them all" łysy wziął enterprisa i przywalił torpedami fotonowymi w zad klingońskiego krążownika to troche nie teges z pktu widzenia realnego świata
Jest tu paradoks bo mówimy o realanym fakcie jakim bezprzecznie jest wyprodukowany i puszczony w eter odcinek film tym niemniej forma MA preferuje wyraźnie pkt widzenia "wewnątrz" Trekowego uniwersum.

Owszem. I dlatego zarówno w anglojęzycznej MA jak i np. w Wookiepedii mamy podział na perspektywę "in-universe" i "rel life"...

sie wie, sie współpracuje, sie wiadomość zostawiło

Sie przeczyta...
Q__
Moderator
#105 - Wysłana: 9 Sier 2007 13:49:04 - Edytowany przez: Q__
Założyłem w MA nową stronę Prośby i uwagi do adminów służąca temu, żebyście lepiej mogli się porozumieć z adminami (czyli z nami). Wchodzi sie na nią przez Dziesiąty dziobowy.
Domko
Użytkownik
#106 - Wysłana: 6 Wrz 2007 16:03:49
Panowie, wróciłem z urlopu i widzę, że znów stoimy. Zapraszam do Dziesiatego Dziobowego, abyśmy mogli omówić sprawy polskiej MA.

Proponuję kontynuować myślenie nad stroną tytułową i tłumaczeniem tekstów informacyjnych.
Paradoks
Użytkownik
#107 - Wysłana: 6 Wrz 2007 18:13:26
Widocznie zapał już przeszedł. Mi ograniczyła się ilość wolnego czasu, ale postaram się dokończyć z kategoriami i stroną główną.
Domko
Użytkownik
#108 - Wysłana: 6 Wrz 2007 18:41:16
Mi w sumie też czas się nieco zmniejszył, ale próbuję to rozkręcić po powrocie z wakacji. Cóż, szkoda jeśli to tak zostawimy...
Q__
Moderator
#109 - Wysłana: 6 Wrz 2007 21:17:33
Domko

Panowie, wróciłem z urlopu i widzę, że znów stoimy.

Dobra, dzięki za popędzenie do roboty.

Paradoks

Widocznie zapał już przeszedł.

Zatem musimy go w spobie znów rozbudzić...

Domko

Cóż, szkoda jeśli to tak zostawimy...

Nie zostawimy.
Paradoks
Użytkownik
#110 - Wysłana: 7 Wrz 2007 13:27:21
Zatem musimy go w spobie znów rozbudzić...

Potrzebujemy do tego Daty, zbawiennie na nas wpłynie.
Q__
Moderator
#111 - Wysłana: 7 Wrz 2007 13:28:43
Paradoks

Potrzebujemy do tego Daty, zbawiennie na nas wpłynie.

Racja. Może też go adminem zrobić?
Paradoks
Użytkownik
#112 - Wysłana: 7 Wrz 2007 13:52:13
Racja. Może też go adminem zrobić?

Nie głupi pomysł. Pah bronił się od adminowania rękami i nogami, wiec może jego uda się w to wrobić.
Q__
Moderator
#113 - Wysłana: 7 Wrz 2007 14:46:11
Paradoks

wiec może jego uda się w to wrobić.

Zobaczymy co na to Domko...
Paradoks
Użytkownik
#114 - Wysłana: 7 Wrz 2007 15:19:23 - Edytowany przez: Paradoks
Tymczasem dokończyłem pracę nad nową stroną główną i opracowałem jako-taki projekt:
http://memory-alpha.org/pl/wiki/U%C5%BCytkownik:Pa radoks/MainPage

Na admińskim oraz nie-admińskim forum napisałem o tym spore kazanie. Tak więc proszę wszystkich (bez dyskusji!) użytkowników forum o zajrzenie tutaj

Mile widziane też stosowne do długości mojego tekstu komentarze.

Edit: Sorry, nie wiem czemu wszystkie linki w poście mi się rozwaliły. :(
Domko
Użytkownik
#115 - Wysłana: 7 Wrz 2007 15:58:22
W weekend zajrzę na polskie MA i zacznę się też udzielać.

Co do administrowania, to każdy kto chce może nim zostać. Warunek: musi być to osoba, która nie będzie wandalem wikipedycznym - a Data na pewno nim nie jest, więc dla mnie ok.
Q__
Moderator
#116 - Wysłana: 7 Wrz 2007 16:18:20
Domko

Co do administrowania, to każdy kto chce może nim zostać.

Nie przesadźmy jednak z ilościę, żeby nie bło, że mamy wiecej adminów niż userów... ;]
Domko
Użytkownik
#117 - Wysłana: 7 Wrz 2007 16:20:49
Tak ogólnie to napisałem. Wiadomo, że zbyt wielu adminów to nie najlepszy pomysł. Gdzie kucharek sześć...
Q__
Moderator
#118 - Wysłana: 7 Wrz 2007 16:26:49
Z drugiej strony nie chciał bym, zeby było, że wredny Q__ innym zabranai być adminami...
Paradoks
Użytkownik
#119 - Wysłana: 9 Wrz 2007 20:05:45 - Edytowany przez: Paradoks
No i co? Obiecaliście coś napisać a tu tylko Pah zadeklarował się, że nie będzie newsopisaczem.

Opinie wszystkich forumowiczów są dla mnie bardzo ważne, żeby nie było, że się rządzę na MA. Wystarczy, że przeczytacie moje wypociny, zerkneicie na stronkę i skrobniecie dwa słówka tu.
Pah Wraith
Użytkownik
#120 - Wysłana: 10 Wrz 2007 15:42:52
Obiecaliście coś napisać a tu tylko Pah zadeklarował się, że nie będzie newsopisaczem.

paradoksalnie

wypiciny

że hę?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  21  22  23  24  25  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Memory Alpha w Polsce

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!