Autor |
Wiadomość |
Eviva
Użytkownik
|
#511 - Wysłana: 20 Gru 2008 11:22:19
Paradoks
Pytaj Domko, pewnie chowa gdzieś Romulańskie Ale na czarną godzinę
A czy Domko wie, że ona już nadeszła  ?
|
biter
Użytkownik
|
#512 - Wysłana: 20 Gru 2008 20:04:39
Może jestem blichciarzem ale Amerykańska M-A ma takie fajne lampki na swoim logo świąteczne czy polska m-a może mieć coś takiego? wiem że bardziej pożyteczne było by zajęcie sie artykułami ale to by klimat wprowadziło
|
Paradoks
Użytkownik
|
#513 - Wysłana: 20 Gru 2008 21:02:58
biter
Gotowe, dzięki za sugestię. Sam się zdziwiłem, że udało mi się to zrobić całkiem samemu. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#514 - Wysłana: 20 Gru 2008 21:10:02
Paradoks
Sam się zdziwiłem, że udało mi się to zrobić całkiem samemu.
Widzisz, jaki jesteś zdolniacha. Sam siebie nie doceniasz  .
|
biter
Użytkownik
|
#515 - Wysłana: 20 Gru 2008 21:31:28
Paradoks
Ciekawa sprawa. U mnie się nie pojawiają gdy włączam m-a ale jeśli inni je widzą to jest dobrze. Świątecznie, Dzięki i gratuluje
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#516 - Wysłana: 21 Gru 2008 14:01:33
biter
U mnie się nie pojawiają gdy włączam m-a
Spróbuj odświeżyć pamięć podręczną przeglądarki (nie wiem jakiej używasz)...
Paradoks
Cosik wiadomo? Bo chyba zabiorę się za te szablony czy mnie chcecie czy nie  ...
|
Paradoks
Użytkownik
|
#517 - Wysłana: 21 Gru 2008 14:37:35
Eviva
Doctor_Who
Cosik wiadomo? Bo chyba zabiorę się za te szablony czy mnie chcecie czy nie
Popełniłem już maila do Domko. 
|
Domko
Użytkownik
|
#518 - Wysłana: 21 Gru 2008 14:47:50
Zgadza się.
Doctor_Who - powieneś mieć te uprawneinia. Jeśli jest jakiś z nimi problem, daj mi znać.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#519 - Wysłana: 21 Gru 2008 22:26:39
Domko
Paradoks
Wszystko OK, właśnie sprawdzałem. Zabieram się do roboty!
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#520 - Wysłana: 24 Gru 2008 13:16:33 - Edytowany przez: Doctor_Who
Co do prośby Bitera apropos linkowania do stron Wikipedii w treści artykułu. Zmodyfikowałem lekko szablon z en m-a, który powinien poradzić na ten problem:
http://memory-alpha.org/pl/wiki/Szablon:W
Przy okazji - kto zgadnie o jakim aktorze mowa??
|
biter
Użytkownik
|
#521 - Wysłana: 27 Gru 2008 22:43:58 - Edytowany przez: biter
Mam pytanie do ludzi mądrych. nie wiem czy gdy wstawie tu link to zobaczycie ten szablin który ja widzę ale spróbujmy
http://memory-alpha.org/en/wiki/San_Francisco
Jeśli nie widzicie szablonu w nagłówku to powiem że wyświetla mi się "Dziękujemy za edycję. te artykuły również...." i coś tam dalej z tym że ja nic na angielskiej nie edytowałem tylko na naszej Polskiej. Help
EDIT: Już widzę że się nie wyświetla ten szablon. Dodatkowy problem polegał na tym że on był po Polsku. Czy to robota naszego nowego Admina bo wcześniej takich przygód nie miałem
|
kanna
Użytkownik
|
#522 - Wysłana: 27 Gru 2008 22:47:21
biter
zapytaj Domko
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#523 - Wysłana: 27 Gru 2008 22:51:30 - Edytowany przez: Doctor_Who
biter
Ja nic nie widzę i nie sądzę by inni zobaczyli, ale ten szablon, który widzisz powinien zniknąć przy następnym wejściu.
EDIT: No właśnie.
Szablo był po polsku, ponieważ jeśli jesteś zalogowany wiki odczytuje z jakiego kraju piszesz i np. masz polskie menu ''Edytuj'' ''Historia i autorzy'' itp.
|
biter
Użytkownik
|
#524 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:02:11
Doctor_Who
Co nie zmienia faktu że to coś nowego i proponowało mi edytowanie artykułów na angielskiej M-A 
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#525 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:09:45
biter
proponowało mi edytowanie artykułów na angielskiej M-A
Chyba nie boisz się kontaktu z tą formą sztucznej inteligencji??
Co do transportera - poprawiłem to, problem leży w różnicach między polskimi a angielskimi szablonami {{TOS}}, {{TNG}} itd. Można je zamienić na ang. ale trzeba sprawdzić czy nie popsują się artykuły na pl-ma które ich używają.
A propos. Noszę się z zamiarem stworzenia jednolitego szablonu dla odcinków seriali, tak by nie trzeba było ręcznie wklepywać tych colspanów, class itd. za każdym razem, tylko jechać prosto wpisując tytuł = taki a taki, reżyser = taki to a taki, a skrypt sam wstawi te ramki itd. Myślę, że to ułatwiłoby pracę naszym redaktorom.
Pytanie - czy szablon ten lepiej ustylizować na ten który jest używany na en-ma czy stary dobry styl na pl-ma??
|
Paradoks
Użytkownik
|
#526 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:18:52
Doctor_Who
Pytanie - czy szablon ten lepiej ustylizować na ten który jest używany na en-ma czy stary dobry styl na pl-ma??
To my mamy jakiś własny styl?  Mi tam bardzo podoba się akcent czarno-czerwonego gradientu z en, byłbym za wprowadzeniem go u nas.
Bardzo się cieszę, że w szablonach zaczyna panować wreszcie porządek. Chwała Ci za to, dziękujemy.
|
biter
Użytkownik
|
#527 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:24:04
czy szablon ten lepiej ustylizować na ten który jest używany na en-ma czy stary dobry styl na pl-ma??
a możesz dac porównanie?? co do odcinków to musisz również brać poprawkę i może najpierw to wyprostuj że przy Voyagerze część osób pisze VOY: ale są i takie które piszą VGR: nie znam się na szablonologi ani informatyce ale można stworzyć jakiś szablonik który by automatycznie wychwycił oba typy wpisów i je zlinkował w jedno miejsce pod VOY albo VGR.
dla przykładu aby [[VOY: Unimatrix 0]] i [[VGR: Unimatrix 0]] prowadziły w jedno miejsce bez konieczności linkowania ze strony pszącego.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#528 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:25:32 - Edytowany przez: Doctor_Who
Paradoks
To my mamy jakiś własny styl?
Te ładne ramki z shade'owanymi krawędziami.
Mi tam bardzo podoba się akcent czarno-czerwonego gradientu z en
Poczekam na opinie innych użytkowników, może jakieś głosowanie na MA zróbmy.
biter
a możesz dac porównanie??
OK, rzucę dwa do porównania, to będzie można ocenić, a nie tak na sucho.
przy Voyagerze część osób pisze VOY: ale są i takie które piszą VGR
I właśnie dlatego proponowałem ujednolicenie.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#529 - Wysłana: 27 Gru 2008 23:57:30 - Edytowany przez: Doctor_Who
Hm... temat specjalnie up-nę, bo ważne.
Jeżeli chodzi o ten czerwony gradient, to żeby go zrobić na pl-ma, musiałbym pogrzebać w MediaWiki:Common.css a to teoretycznie mógłbym zrobić, ale wolałbym mieć pozwolenie Domka.
Są pewne różnice w plikach css między pl a en MA.
|
biter
Użytkownik
|
#530 - Wysłana: 28 Gru 2008 00:24:13
Doctor_Who
Może ja jestem przekorny ale jakoś bardziej podobają mi się "nasze" angielskie stosuje to fakt jeśli muszę ale jakoś mi nie leżą.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#531 - Wysłana: 28 Gru 2008 09:37:50
biter
Może ja jestem przekorny ale jakoś bardziej podobają mi się "nasze
Nie ma prawa, że każda MA ma używać identycznych szablonów.
Weźmy choćby Niemcy
http://memory-alpha.org/de/wiki/Gef%C3%A4hrlicher_ Tausch
U nich szablony odcinków są dość ascetyczne, ale skoro tak lubią to niech mają.
Więc najpierw zrobię szablon w stylu pl-ma, a potem jak już Domko się zgodzi na majstrowanie w css to w stylu en-ma. I się wtedy porówna.
|
biter
Użytkownik
|
#532 - Wysłana: 28 Gru 2008 11:55:19
Doctor_Who
fakt szwabki nie mają za grosz estetyki. Myslałem że projekt Wiki jest wolny i otwarty więc dlaczego szablony mają być jednakowe? puki na zagrożą zamknięciem stosujmy nasze własne.
|
Eviva
Użytkownik
|
#533 - Wysłana: 28 Gru 2008 12:02:28
biter
Tylko żeby były kompatybilne, bo inaczej może się zrobić, z przeproszeniem, lekki bajzel.
|
biter
Użytkownik
|
#534 - Wysłana: 28 Gru 2008 12:08:27
Tylko żeby były kompatybilne,
to się rozumie samo przez się.
|
Hicek
Użytkownik
|
#535 - Wysłana: 28 Gru 2008 12:56:40
witam, wlasnie zabralem sie za tlumaczenie artykułu nt klasy galaxy, jednak mam problem z szablonem zawierajacym podstawowoe info natemat tej klasy. niestety moja znajomosc tego typu zagadnien jest znikoma wiec prosilbym o jakas rade, pomoc.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#536 - Wysłana: 28 Gru 2008 13:13:58
biter
Myslałem że projekt Wiki jest wolny i otwarty więc dlaczego szablony mają być jednakowe?
A gdzie ja powiedziałem, że muszą być?
Eviva
Tylko żeby były kompatybilne,
Postaram się.
Hicek
jednak mam problem z szablonem zawierajacym podstawowoe info natemat tej klasy
I właśnie dlatego chcę z tym zrobić porządek. Chętnie pomogę.
|
Hicek
Użytkownik
|
#537 - Wysłana: 28 Gru 2008 13:21:40
Doctor_Who
to moze daj jakis namiar, miala czy cos, to wysle to co juz przetlumaczylem. Bo opisy w szablonie z en ma mam przetlumaczone. tylko niewiem co i jak dalej z tym zorbic
|
biter
Użytkownik
|
#538 - Wysłana: 28 Gru 2008 13:26:46 - Edytowany przez: biter
Hicek
Nie chcę wyjść na upier... znaczy wrednego zgreda ale dwie prośby.
1. W Artykule który tłumaczysz wstaw szablon {{WEdycji|Hicek|}}
2. wpisz ten artykuł tutaj: EDIT widz że znalazłeś więc nie wstawiam
Punkt drugi nie jest konieczny.
Pozdrawiam i Owocnej Pracy.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#539 - Wysłana: 28 Gru 2008 13:42:31
Hicek
Pisz na xenopedia@vp.pl
biter
Popraw link i wyłącz buźki bo znowu się formatowanie włączyło.
A ja mam kilka fajnych pomysłów odnośnie szablonów, ale wiązałyby się z majstrowaniem w css i czekam co na to reszta grona Adminów.
|
biter
Użytkownik
|
#540 - Wysłana: 28 Gru 2008 14:03:48
Popraw link i wyłącz buźki bo znowu się formatowanie włączyło.
Ok zaraz poprawię
A ja mam kilka fajnych pomysłów odnośnie szablonów, ale wiązałyby się z majstrowaniem w css i czekam co na to reszta grona Adminów.
A ja mam jeden pomysł i zaraz się zgłosze na GG
|