USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Stacje kosmiczne w ST
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#61 - Wysłana: 23 Wrz 2006 15:45:03
Odpowiedz 
Czy to aby dane kanonicze

Wydaje mi się, że coś takiego powiedział jeden z dzielnych załogantów DS9, gdy usłyszał, że maja udać się tam i zdemaskować Zmiennego. Pewny jednak nie jestem.
szwagier
Użytkownik
#62 - Wysłana: 23 Wrz 2006 16:32:23
Odpowiedz 
Raczej niemożliwe jest to, że stacje z taką ilością towarów, ludzi i informacji nie miałyby uzbrojenia. To nielogiczne
Q__
Moderator
#63 - Wysłana: 23 Wrz 2006 17:09:59 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
szwagier

Raczej niemożliwe jest to, że stacje z taką ilością towarów, ludzi i informacji nie miałyby uzbrojenia. To nielogiczne

Mówisz o "grzybku" czy o tej kilngońskiej?
szwagier
Użytkownik
#64 - Wysłana: 23 Wrz 2006 18:15:56
Odpowiedz 
Mówisz o "grzybku" czy o tej kilngońskiej?

Grzybku
nx123
Anonimowy
#65 - Wysłana: 23 Wrz 2006 18:18:03
Odpowiedz 
osobiście uważam że federacyjny ,,grzybek" jest nieco za słabo uzbrojony- grałem w gre bridge commander i jak ustawiłem se że lece galaxy to rozwaliłem ją w jakieś 4 minuty a ta mimo że była mi odpoczątku wroga to rozwaliła mi jedynie jeden bank fazerów
szwagier
Użytkownik
#66 - Wysłana: 23 Wrz 2006 18:21:41
Odpowiedz 
osobiście uważam że federacyjny ,,grzybek" jest nieco za słabo uzbrojony- grałem w gre bridge commander i jak ustawiłem se że lece galaxy to rozwaliłem ją w jakieś 4 minuty a ta mimo że była mi odpoczątku wroga to rozwaliła mi jedynie jeden bank fazerów

Nie sugerujmy się tu grami bo tam wiele się dziwnych rzeczy dzieje...
Q__
Moderator
#67 - Wysłana: 23 Wrz 2006 18:40:20
Odpowiedz 
szwagier

Raczej niemożliwe jest to, że stacje z taką ilością towarów, ludzi i informacji nie miałyby uzbrojenia. To nielogiczne

Może i nielogiczne, ale nawet w scenach, w których (na logikę) grzybki powinny wkroczyć do walki nie robią tego. Wniosek może być tylko jeden (działając z sensem lub nie) Flota nie uzbroiła ich...

Nie sugerujmy się tu grami bo tam wiele się dziwnych rzeczy dzieje...

Excatly.
nx123
Anonimowy
#68 - Wysłana: 23 Wrz 2006 18:50:47
Odpowiedz 
dupa za przeproszeniem bo w grze jednost są oparte na faktach i wszystko w modelach baz i statków jest takie jak w filmach więc nie ściemniajcie
Raptor 16
Użytkownik
#69 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:08:29
Odpowiedz 
dupa za przeproszeniem bo w grze jednost są oparte na faktach i wszystko w modelach baz i statków jest takie jak w filmach więc nie ściemniajcie

oparte są na "dupie" "za przeproszeniem", zagraj sobie w ST: Armada, uzbrojenie zupelnie inne niz w kanonie
Q__
Moderator
#70 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:10:36
Odpowiedz 
nx123

oparte na faktach i wszystko w modelach baz i statków jest takie jak w filmach

Oparte, a nie identyczne. Kształt ten sam, właściwości (zwł. uzbrojenie) często inne.

nx123
Raptor 16

Panowie, za przeproszeniem przestańcie tymi "dupami" sadzić.
szwagier
Użytkownik
#71 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:17:31
Odpowiedz 
dupa za przeproszeniem bo w grze jednost są oparte na faktach i wszystko w modelach baz i statków jest takie jak w filmach więc nie ściemniajcie

Roztrząsane to na forum już to było nie raz i gry nie są kanonem.
Na tym forum mamy trochę inny język rozmów.
Raptor 16
Użytkownik
#72 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:19:37 - Edytowany przez: Raptor 16
Odpowiedz 
Panowie, za przeproszeniem przestańcie tymi "dupami"

starałem sie mówić do niego w jego jego języku były cydzysłowia
szwagier
Użytkownik
#73 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:24:23
Odpowiedz 
starałem sie mówić do niego w jego jego języku były cydzysłowia

zauważyłem że to ironia
Q__
Moderator
#74 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:29:27
Odpowiedz 
szwagier
Raptor 16

Fajnie sie gada, ale tematem topicu są stacje kosmiczne, a nie używanie słowa na literkę "d"....

Zatem zagadka: która stacja kosmiczna pojawiła się jako pierwsza w ST?
szwagier
Użytkownik
#75 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:31:41
Odpowiedz 
Zatem zagadka: która stacja kosmiczna pojawiła się jako pierwsza w ST?

K7 czy K9 czy jak jej tam?
Q__
Moderator
#76 - Wysłana: 23 Wrz 2006 19:34:43 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
szwagier
Użytkownik
#77 - Wysłana: 24 Wrz 2006 19:22:22
Odpowiedz 
Q__
Wygrałem coś?
Q__
Moderator
#78 - Wysłana: 24 Wrz 2006 20:06:49
Odpowiedz 
szwagier

Wygrałem coś?

Tylko o nagrody Ci chodzi? A gdzie trekowy idealizm?
szwagier
Użytkownik
#79 - Wysłana: 24 Wrz 2006 21:45:58
Odpowiedz 
Ideały ideałami ale kurde wygrałem coś czy nie?
Q__
Moderator
#80 - Wysłana: 24 Wrz 2006 22:04:50 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
szwagier

Wygrałeś nagrtodę niespodziankę, po odbiór możesz zgłosić się w barze Quarka na Deep Space Nine...
szwagier
Użytkownik
#81 - Wysłana: 24 Wrz 2006 22:10:01
Odpowiedz 
Wygrałeś nagrtodę niespodziankę, po odbiór możesz zgłosić się w barze Quarka na Deep Space Nine...

Tym genialnym zdaniem powróciłeś dyskusję na odpowiedni temat.. stacje kosmiczne

a wracając do tego, nie wiem nawet czy ta stacja była pokazana w TOS, nie pamiętam, kojarzę ją tylko z DS9
Seybr
Użytkownik
#82 - Wysłana: 24 Wrz 2006 22:33:45
Odpowiedz 
W DS9 nie tylko byla pokazana stacja DS9. Byly tez blizniacze, ktore opuscili Kardazjanie ;]. Zdaje mi sie tez, ze byly pokazane innego typu budowle. Ale moze mi sie czos miesza z innymi serialami!.

Jak dla mnie nr.1 to Terak Nor.
szwagier
Użytkownik
#83 - Wysłana: 24 Wrz 2006 22:50:34 - Edytowany przez: szwagier
Odpowiedz 
Seybr
Mówię o K-7, która była pokazana w DS9 gdy Defiant cofnął się do czasów Kirka i historii Triblitami


Q__
Pytanie do Ciebie Wiesz coś o Deep Space 5? Bo na stronie poprzedniej jest jej zdjęcie, wygląda jak DS9 ale ma podpis DS5....
Q__
Moderator
#84 - Wysłana: 24 Wrz 2006 23:34:25
Odpowiedz 
szwagier

a wracając do tego, nie wiem nawet czy ta stacja była pokazana w TOS

Była, była w TOS, w odcinku "The Trouble with Tribbles" oraz w TAS, w "More Tribbles, More Troubles". Identyczna stacja występuje też 3w kolejnym odcinku TOS: "The Ultimate Computer".
http://memory-alpha.org/en/wiki/The_Trouble_with_T ribbles
http://memory-alpha.org/en/wiki/More_Tribbles%2C_M ore_Troubles
http://memory-alpha.org/en/wiki/The_Ultimate_Compu ter

Seybr

Zdaje mi sie tez, ze byly pokazane innego typu budowle. Ale moze mi sie czos miesza z innymi serialami!.

Była mowa o bliżniaczej stacji Empok Nor, orazo Terok Nor z Mirror Universe...

szwagier

Wiesz coś o Deep Space 5

Wim tyle, co w MA:
http://memory-alpha.org/en/wiki/Deep_Space_5
Dj peyo
Użytkownik
#85 - Wysłana: 25 Wrz 2006 13:24:09
Odpowiedz 
tez mam wazne pytanko. dlaczego w st stacje kosmiczne nie moga sie przemieszczac????? wlasciwie po to sa zeby utrzymywac dana pozycje ale gdy sytuacja sie zmienia stacja zostaje ewakuowana badz rozebrana. czy to jest konieczne???? w SW gwiazda smierci potrafila sie przemieszczac. tak samo w grze hegemonia. dlaczego w st nie moze???
elbereth
Moderator
#86 - Wysłana: 25 Wrz 2006 13:54:04
Odpowiedz 
ogladales DS9: Emissary?
Picard
Użytkownik
#87 - Wysłana: 25 Wrz 2006 15:38:58
Odpowiedz 
nx123

Oj, rozczaruje Cie bo to co widoczne bylo w filmach w niczym nie pokrywa sie z tym co przedstawiono w grze. Nie ma zadnych dowodow na poparcie tezy jakoby ,,grzyb" nstojacy na orbicie Ziemi byl w cos uzbrojony. Nie jest tez mi wiadome by istnialy jakies inne stacje tegoz rodzaju.
szwagier
Użytkownik
#88 - Wysłana: 25 Wrz 2006 16:21:22
Odpowiedz 
Zawsze miałem takie osobiste odczucie że grzybek jest taką jedyną wielką stacją nad Ziemią. Taka główna stacja GF.

p.s mój żyrandol jest w podobnym kształcie na dole, chyba jakaś inspiracja
Q__
Moderator
#89 - Wysłana: 25 Wrz 2006 16:37:00 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
Dj peyo

laczego w st stacje kosmiczne nie moga sie przemieszczac????? wlasciwie po to sa zeby utrzymywac dana pozycje ale gdy sytuacja sie zmienia stacja zostaje ewakuowana badz rozebrana. czy to jest konieczne???? w SW gwiazda smierci potrafila sie przemieszczac. tak samo w grze hegemonia. dlaczego w st nie moze???

Najprostrzym wyjaśnieniem byłby tu brak odpowiednich silników, wynikający z przeznaczenia obiektu. Stacja to nie statek...

elbereth

ogladales DS9: Emissary?

hmm... DS9 to stacja (pod względem budowy) kardazjańska nie federacyjna...

szwagier

Zawsze miałem takie osobiste odczucie że grzybek jest taką jedyną wielką stacją nad Ziemią. Taka główna stacja GF.

Nad Ziemią tak, przynajmniej nigdy nie pokazano innych...

ps. kształt stacji jest IMHO piękny
Picard
Użytkownik
#90 - Wysłana: 26 Wrz 2006 23:49:34 - Edytowany przez: Picard
Odpowiedz 
Dj peyo

laczego w st stacje kosmiczne nie moga sie przemieszczac?????


A kto powiedzial, ze nie mogą? W razie koniecznosci owszem- zdarza im sie poruszac w przestrzeni, ale taka sytuacja jest wynikiem odpowiednich zabiegow zastosowanych przez glownego inzyniera danej placowki nie zas naturalnym manewrem wynikajacym z technicznych wlasciwosci stacji. Polecam lekture pilotazowego epizodu DS9- tam byl pokazany piekny lot tytulowej stacji w poblize wejsacia do tunelu podprzestrzennego.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
USS Phoenix forum / Treknologia / Stacje kosmiczne w ST

Twoja wypowiedź
Styl pogrubiony  Styl pochylony  Obraz Łącza  URL Łącza  :) ;) :-p :-( Więcej emotikon...  Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.
 
Wygenerowane przez miniBB®


© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!