Autor |
Wiadomość |
Picard
Użytkownik
|
#781 - Wysłana: 30 Paź 2012 20:05:09
Eviva: Też jestem tego zdania, jak najbardziej. Kogo więc proponujesz? Wiesz Churchil powiedział kiedyś: ,,Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego". Parafrazując, tak samo można powiedzieć o Tobie.  Zwyczajnie nie ma nikogo lepszego, w tej chwili kto nadał by się na moderatora. Mav: Na pewno nie samego siebie, bo szkoda, żeby na forum nastał czas gdzie, choćby minimalnie pozytywny komentarz na temat jedenastki, kończył się permanentnym banem A w życiu nie przyjął bym na siebie tego wątpliwego zaszczytu właśnie dlatego, że nie mógł bym już ganić fanów wiadomego filmu.  Ale tak naprawdę, jak rzadko, zgadzam się z Tobą - był bym chyba najgorszym kandydatem z możliwych. Brak mi doświadczenia, a moje usposobienie mogło by mi przeszkodzić w uczciwym sprawowaniu obowiązków.
|
Eviva
Użytkownik
|
#782 - Wysłana: 30 Paź 2012 20:11:15
Picard: Zwyczajnie nie ma nikogo lepszego, w tej chwili kto nadał by się na moderatora. Jakoś mi to nie brzmi jak komplement... Joel I W-Braku-Kogoś-Lepszego, jak to napisał Witkacy w swym nieśmiertelnym dziele "Janulka, córka Fizdejki".
|
Picard
Użytkownik
|
#783 - Wysłana: 30 Paź 2012 21:07:56
Eviva: Jakoś mi to nie brzmi jak komplement... Joel I W-Braku-Kogoś-Lepszego, jak to napisał Witkacy w swym nieśmiertelnym dziele "Janulka, córka Fizdejki". Sorry, ale nie miał nim być. Taka jest po prostu potrzeba chwili, co - bez urazy - nie oznacza, że nadajesz się idealnie na moderatora.
|
Q__
Moderator
|
#784 - Wysłana: 30 Paź 2012 23:28:51
Głosowanie przedłużymy chyba do jutra. Wobec niskiej frekwencji i głosów wątpliwości mam obawy, że - jeśli do jutra się to nie zmieni - sami Kandydaci będą musieli się zastanowić czy mają dostateczny mandat do sprawowania funkcji.
|
Korrd
Użytkownik
|
#785 - Wysłana: 31 Paź 2012 10:58:32
Czy głosowanie jest tajne, czy po prostu tu zamieszczamy swoje głosy na temat kandydatur ?
|
Madame Picard
Moderator
|
#786 - Wysłana: 31 Paź 2012 11:37:29 - Edytowany przez: Madame Picard
Eviva: Nie gwarantuję, że będzie lepiej, ale na pewno weselej To bardzo słuszna koncepcja. Proponuję zatem, aby nowymi moderatorami zostali także Flip i Flap. 
|
Q__
Moderator
|
#787 - Wysłana: 31 Paź 2012 13:49:51
Korrd
Zamieszczamy głosy. Podobno.
|
Mav
Użytkownik
|
#788 - Wysłana: 31 Paź 2012 13:55:36 - Edytowany przez: Mav
Q__: Zamieszczamy głosy. Podobno. Chyba kuleje organizacja Może oddzielny temat z wyraźnie zaznaczonymi kandytaturami i terminem głosowania? Bo tak to ginie wszystko w tym temacie.
|
Q__
Moderator
|
#789 - Wysłana: 31 Paź 2012 14:02:47 - Edytowany przez: Q__
Mav
Głosy podliczę za parę godzin, ale w sumie nie ma o czym gadać... Sądząc po frekwencji i stosunku głosów na "nie" do głosów na "tak", widzę, że będę musiał dalej moderować sam. Przynajmniej, póki starczy mi cierpliwości.
|
Eviva
Użytkownik
|
#790 - Wysłana: 31 Paź 2012 17:27:24
Q__: Sądząc po frekwencji i stosunku głosów na "nie" do głosów na "tak", widzę, że będę musiał dalej moderować sam. Przynajmniej, póki starczy mi cierpliwości. Czyli urządziłeś program kabaretowy, do śmichu, bo wszystkie co i raz lubiom się tera pośmiać, ale było i koniec! a teraz, kto sie zacznie śmiać, ten dostanie w ryj 
|
Q__
Moderator
|
#791 - Wysłana: 31 Paź 2012 17:53:28 - Edytowany przez: Q__
Eviva
Powiem inaczej: chciałem sprawdzić kto poczuwa się do wzięcia odpowiedzialności za Phoenixa i jak zostanie odebrany przez Współforumowiczów. Otrzymałem te odpowiedzi. Wypadły jak wypadły.
Wiem już w każdym razie, że z tych, którzy się poczuwają odbierany jestem najbardziej serio i mogę liczyć i tak na największe poparcie. Zatem widać to mnie pisane być Joelem I. Przynajmniej póki co, bo aktywnych modów - jak, nie przymierzając, konsulów - powinno być dwóch (dwoje, dwie). "Jedynowładztwo" to śliska sprawa.
|
Elaan
Użytkownik
|
#792 - Wysłana: 31 Paź 2012 17:57:55
Q__Mam nadzieję, że mój głos też jeszcze doliczysz. Eviva - takmozg_kl2 - takChoć w przypadku drugiej kandydatury miałam pewne obawy, ale może się nie sprawdzą. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#793 - Wysłana: 31 Paź 2012 17:59:45 - Edytowany przez: Eviva
Q__
Zapewne tak jest najlepiej. Ze mnie byłby mod jak z koziej.... Wszyscy zaczęliby chórem cytować werset z mojej ulubionej sztuki: - Patrzcie! Bies w kościelnego przedzierzgnął się sługę!
Ciekawe, czy ktoś wie, jak brzmi druga linijka i jaka to sztuka? (Sorka za offtop, daruj ten ostatni raz)
|
ortkaj
Użytkownik
|
#794 - Wysłana: 31 Paź 2012 18:21:55
jestem co do zasady przeciwny zbyt głębokiej moderacji dlatego z reguły nie biorę udziału w głosowaniach ale w tym wypadku pozwolę sobie zagłosować na wszelki wypadek - nie na obydwie kandydatury. Są to bardzo ciekawi forumowicze i z chęcią czytam zarówno autorskie poczynania Evivy jak i informacje zamieszczane przez mózg_kl2 ale uważam, że nie nadają się na moderatorów chociażby z racji zaangażowania w dyskusje i swoje dosyć skrystalizowane poglądy. IMHO sam Q_ ma czasem problemy z odseparowaniem funkcji moderatora od zwykłego forumowicza.
|
Elaan
Użytkownik
|
#795 - Wysłana: 31 Paź 2012 18:25:39
EvivaZajrzyj do "Kawiarenki...".  Zobaczymy czy trafiłam. 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#796 - Wysłana: 31 Paź 2012 21:04:55
Q__: Wobec niskiej frekwencji Sam nie dawno pisałeś, że powinniśmy się skupiać na tych, którym zależy na forum. Nawet jeśli jest to małą grupka osób. Inna sprawa, że liczba aktywnych użytkowników forum zamyka sięw liczbie 10-15 osób góra. Wszyscy Pozostaje mi podziękować za wszystki głosy za oraz, a w szczególności, głosy przeciw. Bardzo cenie sobie każda Waszą uwagę. Q jeśli będziesz potrzebował jakieś pomocy w ramach moich skromnych możliwości służe swoją osobą.
|
Q__
Moderator
|
#797 - Wysłana: 31 Paź 2012 21:10:44 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Sam nie dawno pisałeś, że powinniśmy się skupiać na tych, którym zależy na forum. I podtrzymuję to zdanie. Niemniej tu nawet grupa "aktywnych" była mocno podzielona. mozg_kl2: Q jeśli będziesz potrzebował jakieś pomocy w ramach moich skromnych możliwości służe swoją osobą. Dziękuję i doceniam  . ps. Rozkład głosów: - Eviva: - ZA Q__, Mav, Elaan, Picard (pół na pół); PRZECIW 7z9, ortkaj, Madame Picard (ew. można doliczyć przeciwny głos Enterprise D z poprzedniego dnia); - mozg_kl2: - ZA Q__, Mav, Elaan; PRZECIW Picard, 7z9, ortkaj (ew. można doliczyć przeciwny głos Enterprise D z poprzedniego dnia) Oznacza to, że mozg_kl2 otrzymał trzy głosy ZA i tyleż samo (lub cztery, przy uwzględnieniu głosu Enterprise D) głosów PRZECIWKO, zaś Eviva - powiedzmy - trzy i pół głosu ZA i trzy (lub cztery przy ewentualności jw.) głosów PRZECIWKO. W takiej sytuacji mozg_kl2 nie otrzymał dostatecznego poparcia w głosowaniu, zaś poparcie dla Evivy zbyt słabo przeważa (IMO) nad głosami niechętnymi jej kandydaturze, by wynik ten uznać za wygraną w wyborach (co sama Kandydatka zdaje się przyznawać).
Kandydatom i głosującym dziękuję za udział w głosowaniu .
|
Madame Picard
Moderator
|
#798 - Wysłana: 1 Lis 2012 12:42:30
Q__Ale dlaczego moją wypowiedź policzyłeś jako głos PRZECIW?  Mnie bardzo podoba się idea, aby forum dostarczało czytelnikom nieustającej rozrywki, a obie kandydatury z pewnością by to zapewniły, zwłaszcza gdyby przyszło do realizowania moderatorskich powinności w praktyce. 
|
Q__
Moderator
|
#799 - Wysłana: 1 Lis 2012 13:02:13
Madame Picard
|
Seybr
Użytkownik
|
#800 - Wysłana: 1 Lis 2012 17:01:45
Madame Picard
Ładnie to tak kpić z ludzi ?
|
Eviva
Użytkownik
|
#801 - Wysłana: 1 Lis 2012 17:24:02
Seybr
Pozwól jej. Każdy musi mieć jakąś rozrywkę, choćby cudzym kosztem.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#802 - Wysłana: 1 Lis 2012 18:16:14
Eviva
Niektórzy mieli już swoją szanse ale zawedli. Boli ich to, że inni chca sie wykazać.
|
Q__
Moderator
|
#803 - Wysłana: 1 Lis 2012 19:26:03 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Niektórzy mieli już swoją szanse ale zawedli. Co by nie gadać, o Matce Chrzestnej TrekSfery (TM) i współautorce wielu moderatorskich rozwiązań do dziś obowiązujących na forum, nie da się powiedzieć, że zawiodla... Najwyżej, że straciła zapał.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#804 - Wysłana: 1 Lis 2012 21:08:04
Q__: o Matce Chrzestnej TrekSfery (TM) i współautorce wielu moderatorskich rozwiązań do dziś obowiązujących na forum, nie da się powiedzieć, że zawiodla Fandom ma wielu zasłużonych działaczy, któzy egzystują na obrzeżach obecnej społeczności. Jednak jeśli ktoś się wypalił to powinien zrobić miejsce nowym, młodym a nie trzymać sie stołka. Dopiero co byłem krytykowany za brak działania. Teraz, okazuje się, że krytyce podlega chęć działania.
|
Jurgen
Moderator
|
#805 - Wysłana: 24 Cze 2013 15:40:52 - Edytowany przez: Jurgen
Ponieważ Q podobno gdzieś zniknął (w co akurat nietrudno uwierzyć ), a na forum zalęgły sie spamboty (znaczy, ja znalazłem jedengo, ale tak o kilku bardziej dramatycznie brzmi ), spróbuję zrobić tu szybki porządek. Stąd niniejszy edykt moderatorski (i tu robi się poważnie ):
1. Z urzędu wycinam spamboty, spam*i całą resztę spraw porządkowych, 2. Wszystkie inne sprawy załatwiam na wniosek zainteresowanych użytkowników.
Żadnego regulaminu i zasad nie będzie, bo się nie sprawdziły (ba, nawet nie weszły w życie). Jak komus nie będą podobały sie moje decyzje, prosze pisać do Kaia.
*Dla "żywych" spamerów też rezerwuję sobie działanie z urzędu.
|
reyden
Użytkownik
|
#806 - Wysłana: 24 Cze 2013 15:44:44
Jak już jesteś to przyjrzyj się kolejnej reinkarnacji dinusia , 3 z 4 postów jakie napisał nadają się do kosza .
Na razie proponuję słowne ostrzeżenie , jak nie poskutkuje to czasowy ban .
|
Jurgen
Moderator
|
#807 - Wysłana: 24 Cze 2013 15:55:04
reyden
mam go na oku.
|
Elaan
Użytkownik
|
#808 - Wysłana: 24 Cze 2013 17:52:09
JurgenDzięki, że się zjawiłeś.  Spambot może i jeden, ale za to strasznie bałagani. Jurgen: 2. Wszystkie inne sprawy załatwiam na wniosek zainteresowanych użytkowników. Miejmy nadzieję, że nie będziesz musiał podejmować zbyt wielu takich decyzji. 
|
Evelin Siv
Użytkownik
|
#809 - Wysłana: 24 Cze 2013 19:54:13
JurgenWitamy i dziękujemy za wiosenne (choć już raczej letnie) porządki na forum 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#810 - Wysłana: 26 Cze 2013 17:15:06
Jurgen
przemówienie niczym Jaruzelski 13 grudnia pamiętnego roku. Dobry jest ten fragment z odwołaniem się do Kaia.
|