USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Uwagi i wnioski do moderatorów - cześć VIII
 Strona:  ««  1  2  ...  14  15  16  17  18  ...  22  23  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#451 - Wysłana: 30 Sty 2013 16:01:16
Queerbot

Nie zamierzam nic usuwac ani banowac Cie. Nie przyloze reki do dzialania forumowego prawa Kopernika-Greshama.

(A Twoje wypowiedzi uwazam, w przewazajacej wiekszosci, za cenny wklad merytoryczny w tresc forum.)
mozg_kl2
Użytkownik
#452 - Wysłana: 30 Sty 2013 16:54:55
Korrd
Użytkownik
#453 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:19:21
Q__

Jak można zamknąć temat, który w ciągu ponad półtora roku naliczył aż 3630 postów ? Wyraźnie po tym widać, że forumowicze chcą tego tematu (tak samo jak społeczeństwo chce związków partnerskich ) i że jest im potrzebny. To że forum preferuje dyskusje o ST (tak jak Konstytucja preferuje związek małżeński mężczyzny i kobiety:P) nie jest powodem, aby odbierać Nam tę przyjemność. Emocjonalnych ekscesów też tam nie widziałem, nie ma więc chyba dobra, którego ochrona uzasadniałaby takie ograniczenie Naszych wolności i przyjemności ?

Przemyśl swoje postępowanie !
Mav
Użytkownik
#454 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:22:00
Jak komuś się nie podobała dyskusja w temacie politycznym, to nie musiał tam włazić. Zaraz pójdę do sąsiada z pretensjami, żeby zmienił psa na Labradora, bo jego obecny mi się nie podoba.
Q__
Moderator
#455 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:23:22
mozg_kl2
Korrd

Ironisci...
Eviva
Użytkownik
#456 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:35:43 - Edytowany przez: Eviva
Q__

Nie ironiści, tylko vox populi. Nie można traktować userów jak bandę gówniarzy, którym trzeba przetrzepać skórę, bo sami nie wiedzą, czego chcą. Jeśli chcą dyskutować o polityce, powinni mieć gdzie. Moderacja forum to nie monarchia Króla Słońce, dziańdzia Twoja glań!
I proszę otworzyć nam tomat, bo forum to MY, a my lubimy sobie popolitykować.
Q__
Moderator
#457 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:47:00
Eviva

Niech Kai decyduje, powiadomilem go o sprawie.

A takze o tym, ze forum to WY, bo sporo sensownych osob stad odeszlo w efekcie tego jakie postawy - nie bez Twojego udzialu - zaczely tu dominowac.
Eviva
Użytkownik
#458 - Wysłana: 30 Sty 2013 17:59:22
Q__

Zapomniałeś mnie jeszcze oskarżyć o atak na WTC, wysokie podatki i płatne parkowanie. Byłoby do kompletu.
Q__
Moderator
#459 - Wysłana: 30 Sty 2013 18:05:01
Eviva

Nie twierdze, ze jest to Twoja wylaczna wina, czy celowe dzialanie, Byc moze biter ma racje, ze jestem wspolodpowiedzialny za ten stan. Twierdze jednak, ze na przestrzeni ostatnich kilku lat to forum stalo sie totalna parodia tego czym bylo gdy tu przychodzilem. To wszystko co mam do powiedzenia.
mozg_kl2
Użytkownik
#460 - Wysłana: 30 Sty 2013 18:38:38
Mav:
Jak komuś się nie podobała dyskusja w temacie politycznym, to nie musiał tam włazić. Zaraz pójdę do sąsiada z pretensjami, żeby zmienił psa na Labradora, bo jego obecny mi się nie podoba.

Jeśli potrzebujesz "rozmawiać" o polityce to jest to możliwe na całej masie forów i stron internetowych, z onetem włącznie. Niestety, ale prawda jest taka, że temat polityczny był szambem do którego ktoś co jakis czas wrzucał dynamit. Uważam, że Q dobrze zrobił zamykając wątek.

Eviva:
Zapomniałeś mnie jeszcze oskarżyć o atak na WTC, wysokie podatki i płatne parkowanie. Byłoby do kompletu.

i koklusz
biter
Użytkownik
#461 - Wysłana: 30 Sty 2013 18:52:46
Korrd:
Jak można zamknąć temat, który w ciągu ponad półtora roku naliczył aż 3630 postów ? Wyraźnie po tym widać, że forumowicze chcą tego tematu (tak samo jak społeczeństwo chce związków partnerskich ) i że jest im potrzebny. To że forum preferuje dyskusje o ST (tak jak Konstytucja preferuje związek małżeński mężczyzny i kobiety:P) nie jest powodem, aby odbierać Nam tę przyjemność. Emocjonalnych ekscesów też tam nie widziałem, nie ma więc chyba dobra, którego ochrona uzasadniałaby takie ograniczenie Naszych wolności i przyjemności ?

Pomijając fakt, że konstytucjonaliści twierdzą, że konstytucja mówi co innego aniżeli orzeczenie prezesa sądu najwyższego w sprawie związków partnerskich to: Znasz pojęcie jedynej słusznej linii partii? Taką linią jest nie rozmawianie o polityce XXI ziemskiej na forum o treku. Jakbyście porozmawiali o polityce Federacji wobec Bajoran/Kardasian/Klingonów to by Q_ się nie burzył. :P

Mav:
Zaraz pójdę do sąsiada z pretensjami, żeby zmienił psa na Labradora, bo jego obecny mi się nie podoba.

Nie wiem jakiego psa ma sąsiad, ale jak na Labradora to zawsze przyklasnę. Ironia tak czy siak trafiona.

Eviva:
Nie ironiści, tylko vox populi. Nie można traktować userów jak bandę gówniarzy, którym trzeba przetrzepać skórę, bo sami nie wiedzą, czego chcą.

Internet składa się z Gimbusów i osób inteligentnych, czasami ciężko jest odróżnić jednych od drugich, często ci inteligentni schodzą do poziomu gimbusów, ale Gimbusy nie zmienią się w inteligentnych jeśli nie będą mieli szansy się "wyrobić" poprzez rozmowę z tymi bardziej doświadczonymi.
Są też Trolle, ale to inna para kaloszy.

Eviva:
Jeśli chcą dyskutować o polityce, powinni mieć gdzie. Moderacja forum to nie monarchia Króla Słońce, dziańdzia Twoja glań!

Troszeczkę przesadziłaś, Akurat Ludwik XIV mimo, że był królem absolutnym dopuszczał dyskusje i krytykę. Dopiero za bierny/czynny opór dobierał sie do skóry.

Eviva:
I proszę otworzyć nam tomat, bo forum to MY, a my lubimy sobie popolitykować.

Komuna niestety się skończyła i Forum to jego władzę a my/wy to plebs.

Eviva:

A to twoja wina? A niech ja się do ciebie dobiorę.

Q__:
A takze o tym, ze forum to WY, bo sporo sensownych osob stad odeszlo w efekcie tego jakie postawy - nie bez Twojego udzialu - zaczely tu dominowac.

Q__:
Nie twierdze, ze jest to Twoja wylaczna wina, czy celowe dzialanie, Byc moze biter ma racje, ze jestem wspolodpowiedzialny za ten stan. Twierdze jednak, ze na przestrzeni ostatnich kilku lat to forum stalo sie totalna parodia tego czym bylo gdy tu przychodzilem. To wszystko co mam do powiedzenia.

Myślę Q_, że masz w tym wypadku rację subiektywną. Sporo osób odeszło z forum. Część z nich sobie bardzo ceniłem, mam tu szczególnie na myśli PW. Forum, jeśli patrzeć z punktu widzenia tamtych kilku lat faktycznie jest karykaturą.
Natomiast obiektywnie patrząc. Sporo osób odeszło, trochę też przyszło. Dla jednych odeszły, tak jak mówisz osoby sensowne, dla innych byli to poprostu jedni z userów. Obiektywnie też, forum nie jest karykaturą. Ono zwyczajnie ewoluowało wraz z zmianą userów. Nie wyobrażam sobie by to forum mogło w tej chwili wyglądać tak jak w 2009 kiedy zaczynałem tu pisać, czy nawet wcześniej gdy zaczynałem je czytać. Tamto forum z tymi userami zwyczajnie by nie grało. Ale taka jest kolej rzeczy.

Cieszę się, że choć dopuszczasz możliwość, tego że mam rację, przynajmniej częściowo. Ostatni więc akapit wypowiedzi sformułuję trochę inaczej aniżeli planowałem.
Oto on:
Zamknąłeś najaktywniejszy wątek na forum. Właściwie to zamknąłeś jedyny aktywny w sposób ciągły wątek na forum. Nie ucinaj Phoenixowi łba, tego może jednak nie przeżyć.
Mav
Użytkownik
#462 - Wysłana: 30 Sty 2013 18:57:54 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
Jeśli potrzebujesz "rozmawiać" o polityce to jest to możliwe na całej masie forów i stron internetowych, z onetem włącznie. Niestety, ale prawda jest taka, że temat polityczny był szambem do którego ktoś co jakis czas wrzucał dynamit. Uważam, że Q dobrze zrobił zamykając wątek.

A może mnie nie interesuję rozmowa na ten temat z anonimowymi ludźmi z internetu, tylko z tymi, których znam z wieloletnich dyskusji toczonych na wszelkie tematy na tym forum? Może jestem ciekaw, co o islamie myśli Ellan, Kor, Eviva, Picard, Q, Seybr, FederacyjneMSZ, Korrd itd, których znam z innych dyskusji?

To tak jakbym podszedł do znajomych i zaczął coś gadać o polityce, a jednemu by się to nie podobało i by kazał wszystkim przestać o tym gadać, i jeszcze powiedział, że jak ktoś mam ochotę o tym dyskutować, to niech idzie tam gdzieś sobie poszukać rozmówców.

Nie podoba się komuś ten temat, to niech tam nie włazi, w czym problem?
Seybr
Użytkownik
#463 - Wysłana: 30 Sty 2013 19:12:02
Q__:
Niech Kai decyduje, powiadomilem go o sprawie.

Jakie to wygodne, jak urzędnik. Jeden spycha na drugiego ;]. Queerbot potupał nóżkami, jacy to wszyscy są źli w tej piaskownicy. Oj szkoda, taki amerykański był.

Przyznam się, że jestem trochę za tym by temat polityki został zamknięty na jakiś czas. Ale nie do odwołania.
Q__
Moderator
#464 - Wysłana: 30 Sty 2013 19:20:00 - Edytowany przez: Q__
biter

Nie wykluczam i swojej winy z banalnego powodu. Wszystkie nasze decyzje i mniej lub bardziej swiadome wybory forumowe (a czesto i okoloforumowe, fandom jest w koncu maly) wplywaja na ksztalt Phoenixa.

Bronie jednak swojej decyzji chocby i na tej podstawie, ze moderacja (do ktorej wowczas nie nalezalem) zamknela swego czasu topic "Galaxy vs Defiant", choc stanowil temat flagowy forum, ktorego slawa dotarla do wielu miejsc w Sieci, bo generowal gwaltowne - dalece mniejsze niz "Polityka" zreszta - emocje i spory. "Polityka" zreszta, nie dosc, ze wyzwala w wiekszosci nas (chocby Tobie i mnie) demony, na watek flagowy Phoenixa za cholere sie nie nadaje. Raczej na wstydliwy zakatek forum.

Nie twierdze, ze byla to latwa decyzja (nie mam ochoty robic za cenzora, wbrew pozorom), ale sadze, ze sluszna.

Seybr

Zauwaz, ze byl juz moment, gdy zamknelismy "Polityke" na pol roku. Byl to najspokojniejszy czaas w dziejach forum od lat...
biter
Użytkownik
#465 - Wysłana: 30 Sty 2013 19:31:40
Q__

Nie będę w tym miejscu spierał się co do słuszności tej decyzji, gdyż posiadając własne za i przeciw jej podjęcia, mogli byśmy dojść do punktu w którym dysputa ta stała by się akademicka.
Wyraziłem jedynie swoją obawę, że zamykając ten temat, pozbawiłeś Phoenixa wątku, który mimo że mniej chwalebny jednak przyciągał ludzi, którzy wypowiadali się przy okazji i w innych tematach. Każda duża firma ma w swoim portfolio produkt, który jest jej koniem pociągowym, ale oficjalnie się do niech nie chce przyznać. Mam obawy, że polityka była takim koniem Phoenixa w ostatnich miesiącach.

Mam taką propozycję. Może otworzyć by temat "Za i przeciw zamknięcia wątku o polityce", "Polityka, czy należało zamknąć" - coś w tym sensie przynajmniej. Mógł by być chwytliwy.
Korrd
Użytkownik
#466 - Wysłana: 30 Sty 2013 19:33:52
Q__:
Ironisci...

Forma była żartobliwa, ale przesłanie na serio

biter:
Pomijając fakt, że konstytucjonaliści twierdzą, że konstytucja mówi co innego aniżeli orzeczenie prezesa sądu najwyższego w sprawie związków partnerskich to: Znasz pojęcie jedynej słusznej linii partii? Taką linią jest nie rozmawianie o polityce XXI ziemskiej na forum o treku. Jakbyście porozmawiali o polityce Federacji wobec Bajoran/Kardasian/Klingonów to by Q_ się nie burzył. :P

Tak się składa, że zawodowo zajmuję się prawem konstytucyjnym. Osobiście uważam, że Konstytucja nie stoi na przeszkodzie w uregulowaniu związków partnerskich, a ględzenie Sądu Najwyższego, że Konstytucja "preferuje" małżeństwo mężczyzny i kobiety jest typowym prawniczym pustosłowiem.

Co do tematów Trekowych, to fajnie sobie o nich pogadać, ale dzień w dzień się nie da. To forum jest fajne m.in. dlatego, że codziennie pojawiają się nowe posty. No, ale jeżeli forum nadal ma być żywe, to nie może się ograniczać do ST i s.f. Ja je traktuję w ten sposób, że ST i s.f. to coś, co nas łączy, a nie że tylko o tym tu można rozmawiać. Polityka to coś co w mniejszym lub większym stopniu porusza wszystkich, dlatego istnienie tego tematu uważam za konieczne (chociaż rzadko się tam wypowiadam;)).

mozg_kl2:

Dyskusje o polityce są tu znacznie ciekawsze i stoją na wyższym poziomie niż dyskusje np. na Onecie. Zresztą słusznie o tym pisze Mav (powyżej). Interesuje Nas co pozostali z Naszej społeczności mają do powiedzenia w tym temacie. A jak ktoś nie jest w stanie znieść tych emocji, to niech nie zagląda.
Q__
Moderator
#467 - Wysłana: 30 Sty 2013 19:35:36
biter

Sadze, ze mozesz zalozyc stosowny topic.
Seybr
Użytkownik
#468 - Wysłana: 30 Sty 2013 20:04:53
Q__:
Zauwaz, ze byl juz moment, gdy zamknelismy "Polityke" na pol roku. Byl to najspokojniejszy czaas w dziejach forum od lat...

Tylko zauważ, gdyby nie Queerbot. To byś nie zamknął tematu. Odpoczynek od polityki się przyda. Jest przecież tyle tematów, nie koniecznie trekowych.
Mav
Użytkownik
#469 - Wysłana: 30 Sty 2013 20:26:43 - Edytowany przez: Mav
Q__:
Bronie jednak swojej decyzji chocby i na tej podstawie, ze moderacja (do ktorej wowczas nie nalezalem) zamknela swego czasu topic "Galaxy vs Defiant", choc stanowil temat flagowy forum, ktorego slawa dotarla do wielu miejsc w Sieci, bo generowal gwaltowne - dalece mniejsze niz "Polityka" zreszta - emocje i spory.

To, że polityka budzi emocje i rodzi spory, można uznać za coś naturalnego. I jeśli nie przekracza się pewnej granicy, a moim zdaniem tutaj jej nie przekraczano (niektórzy użytkownicy są po prostu jacyś przewrażliwieni), to nie ma powodu do paniki. Co innego, jak ludzie zaczynają tracić nerwy i sobie ubliżać w temacie który okręt jest lepszy - Galaxy czy Defiant?
Elaan
Użytkownik
#470 - Wysłana: 30 Sty 2013 21:32:12 - Edytowany przez: Elaan
Q__

Wydaje mi się, że zbyt pochopnie zamknąłeś temat "Polityka...".
Spory będą tam zawsze, bo jak wiadomo, "gdzie dwóch Polaków, tam trzy partie".
Ale ostatnie wypowiedzi, IMVHO, mieściły się w granicach tolerancji, zwłaszcza że pewna "kwiecistość języka" zawsze była tam, w drodze wyjątku, dopuszczalna.
Efekt będzie taki, że polityka siłą rzeczy rozlezie się po innych tematach, bo homo sapiens to zwierzę polityczne i język go świerzbi, by skomentować bieżącą rzeczywistość.
Co do Queerbota, to pojawia się na forum i znika, niczym Q z Kontinuum, by siać ożywczy ferment, zatem jego powrót jest tylko kwestią czasu.
IMVHO, dziwne jednak, że nie skorzystał z tematu "Koniec", stworzonego po to, by efektownie trzaskać drzwiami.

Edit:
Jeśli uznasz to za stosowne możesz przenieść ten post do tematu założonego przez bitera.
biter
Użytkownik
#471 - Wysłana: 30 Sty 2013 21:33:49
Nie Femujmy tematu technicznego. Za zgodą Q_ stosowny temat do rozmów o zamknięciu Polityki, jest tu:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=6&topic=3508
The_D
Użytkownik
#472 - Wysłana: 30 Sty 2013 22:51:52
Tak sobie myślę, że temat "Horizon - wsparcie finansowe" w dziale "Star Trek w Polsce" można już niestety odpiąć.
Q__
Moderator
#473 - Wysłana: 30 Sty 2013 23:50:50
The_D

Done. :]
Kor
Użytkownik
#474 - Wysłana: 30 Sty 2013 23:56:26 - Edytowany przez: Kor
Q__

No ładnie Q__, więc Seybr może do woli zmyślać moje i Evivy poglądy (brednie jakie powypisywał na nasz temat wołają o pomstę do nieba), odpowiadał na moje posty jak dostałem bana, a Ty zamknąłeś sobie wątek. I to nie jest zabawne? Promujesz teraz na forum załganie?

Coraz bardziej doceniam jedną rzecz: że nie usuwasz przynajmniej tego, co zostało powiedziane. Ktokolwiek inteligentny przeczyta tę krótką wymianę zdań z Seybrem, będzie wiedział jaka jest prawda.
Q__
Moderator
#475 - Wysłana: 31 Sty 2013 00:00:21 - Edytowany przez: Q__
Kor

Zobacz, znalazles jednak jakos sposob na zamieszczenie dementi...

A co do nieusuwania: mowilem, nie mam natury cenzora.
Kor
Użytkownik
#476 - Wysłana: 31 Sty 2013 00:07:16
Q__

Nie rozśmieszaj mnie. Doskonale wiesz, że 1. odpowiadał na posty osoby zbanowanej; 2. zarzucił Evivie (a później, po mojej odpowiedzi, i mi) właściwie jakieś nazistowskie poglądy 3. Nie trzymało się to w jakikolwiek sposób kupy (czy np. Eviva zakazywała parom głuchoniemym posiadania dzieci? gdzie?) 4. Zbanowałeś mnie za emocjonalną reakcję, a jawne kłamstwa, pomówienia i niezgodne z regulaminem dyskutowanie ze zbanowanymi puściłeś sobie gadem. Kardasjanin!
Q__
Moderator
#477 - Wysłana: 31 Sty 2013 01:22:14 - Edytowany przez: Q__
Kor

W kwestii technicznej: od jakiegos czasu utrwallil sie obyczaj, ze zbanowanym na 24h od biedy mozna odpisac.

Dodac nalezy, ze jako mod nie amm regulaminowego obowiazku zajmowania sie ustalaniem na ile Userzy rozumieja nawzajem swoje wypowiedzi. (Przy czym: tak, tez mam wrazenie, ze Seybr blednie zinterpretowal to, czy owo.)
Seybr
Użytkownik
#478 - Wysłana: 31 Sty 2013 08:08:39
Kor:
brednie jakie powypisywał na nasz temat wołają o pomstę do nieba),

To samo mogę powiedzieć o Tobie i twoich poglądach.

Kor:
Seybrem, będzie wiedział jaka jest prawda.

Wielka prawda Kora

Kor:
odpowiadał na posty osoby zbanowanej;

Zobacz ile postów dalej jest napisane, że zostałeś zbanowany. Specjalnie tego nie zrobiłem.

Kor:
zarzucił Evivie (a później, po mojej odpowiedzi, i mi) właściwie jakieś nazistowskie poglądy

W życiu tego nie napisałem, sam błędnie interpretujesz.

Kor:
czy np. Eviva zakazywała parom głuchoniemym posiadania dzieci? gdzie?)

Zachowujesz się niczym gazeta Fakt. Dalej nie czytałeś, czy mam wyjaśnić ?

Kor:
Zbanowałeś mnie za emocjonalną reakcję,

Dostałeś bana i słusznie. Ja jak bym tak napisał też by go dostał. Nie masz monopolu na rację. Każdy ma prawo coś błędnie interpretować.
Kor
Użytkownik
#479 - Wysłana: 31 Sty 2013 09:10:59 - Edytowany przez: Kor
Seybr

Przestań już wycinać fragmenciki mojej wypowiedzi najmniej dotyczące treści, bo w ogóle Ci to nie wychodzi. Każdy widzi jak manipulujesz. Niczego błędnie nie zinterpretowałeś. Przeczytałeś posty od połowy dyskusji i uznałeś za zasadne przypisać mi i Evivie wydumane przez siebie poglądy, których w naszych postach nie było. To co Ty sobie pozakładałeś w tamtych wypowiedziach, świadczy o tym, że masz uczulenie na racjonalną dyskusję w tym temacie. To nie jest błędna interpretacja. To jest mniej lub bardziej świadome kojarzenie osób, które nie chłoną jak leci retoryki pseudotolerancji, z tym co najgorsze. Czytałem Twoje wycofanie się rakiem z zarzutów. Interesuje mnie jednak jak mogłeś coś takiego w tych postach wyczytać. Moim zdaniem odpowiedź jest prosta: ktoś śmiał poddać w wątpliwość coś czego domagają się geje, a więc pewnie jest z takich, co odmawiają praw rodzicielskich osobom głuchoniemym (już pomijając to, że nie odmawiam praw rodzicielskich również dla homoseksualistów, którzy mają własne dzieci. Adopcja to zupełnie inna sprawa). A w gruncie rzeczy, to po prostu - jak już pisałem - zacząłeś pewnie czytać od środka. I zaowocowało to takim ładnym kwiatkiem:

Tu już bzdury piszesz. Ludzie głusi nie mają prawa do wychowywania dzieci ? Mam znajomych, ich rodzice są głusi. Są spoko oni jak i ich rodzice. Koleżanka chodziła do szkoły muzycznej, jej byli smutni bo z w życiu nie usłyszą ja gra, ale byli też dumni. Pracowałem z głuchym człowiekiem, brygadzista. Spoko facet, śmiesznie rozmawiał. Jakiś czas temu widziałem jego z córką. Ona ładnie mówi, jest szczęśliwa. Z tego co wiem jego żona też jest głucha, ale jej nie znam.
Skreślasz głuchych ludzi?

Niby w istocie wyrażałeś kiedyś wątpliwości odnośnie adopcji, a zarazem skłonny byłeś w odpowiedzi na posty dyskutujące ten problem, napisać emocjonalną historyjkę o pewnych znanych Ci homoseksualistach (jakby to miało coś do rzeczy), przypisać Evivie co przypisałeś, a w odpowiedzi na posta za jakiego dostałem bana wypisywać absurdy typu: "naukowcy się kłócą, ale Kor wie". Kiedy nigdzie nie napisałem, że wiem, czy że nie jest to dyskusyjna sprawa, a wręcz przeciwnie - wcześniej wprost użyłem w jednym poście sformułowania "sprawa dyskusyjna". Napisałem jedynie, że teoria zaburzeń hormonalnych na razie najbardziej obiecująco wygląda.

PS. To, że zostałem zbanowany jest napisane czarno na białym przed Twoimi odpowiedziami do mnie.

PPS. Ja nie powinienem emocjonalnie reagować, Ty nie powinieneś przypisywać komuś tego kalibru tez, jak zaczynasz czytać coś w połowie dyskusji i nie ciągnąć później tematu w postaci przaśnych obrazków z życia dotyczących osób głuchoniemych i homoseksualistów. Nie jesteśmy idiotami, żebyśmy nie wiedzieli, że osoby głuchonieme i homoseksualiści to ludzie. Nie jesteśmy idiotami, żeby nie wiedzieć, że normalnie się z nimi gada. Że całego środowiska homoseksualistów nie stanowią Ci, co koniecznie i nachalnie chcą sobą wszystkich zainteresować. Skąd pomysł, żeby nam coś takiego przypisywać? Bo czym innym były owe "przypowieści" z życia wzięte?

Mówisz, że z nazistami nadinterpretuję. Czyżby? Dla mnie osoba, która żądałaby odbierania dzieci osobom głuchoniemym (czy własne dzieci homoseksualistom), twierdziła, że gej nie może być osobą normalną z powodu swoich upodobań seksualnych itd. ma coś wspólnego z nazistowskim wysyłaniem gejów do obozów, czy w ogóle eugeniką (w tym mordowaniem niepełnosprawnych). Dlatego tak, a nie inaczej zareagowałem na Twojego posta. Pewnie to przewrażliwienie, za dużo się w życiu naczytałem ataków na ludzi (w tym na mnie) i oskarżania ich o nazizm, antysemityzm itd. wyłącznie na tej podstawie, że nie zakładają z góry, że tzw. mniejszościom należy się wszystko czego sobie zażyczą, bez oglądania się na fakty. W takim wypadku przepraszam.
Seybr
Użytkownik
#480 - Wysłana: 31 Sty 2013 09:52:42
Kor:
Każdy widzi jak manipulujesz.

Mów za siebie, nie za innych.

Kor

Powtarzasz się. Jak dla mnie dalsza dyskusja nie ma sensu.
 Strona:  ««  1  2  ...  14  15  16  17  18  ...  22  23  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Uwagi i wnioski do moderatorów - cześć VIII

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!