Autor |
Wiadomość |
MarcinK
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 7 Cze 2011 15:34:59
Picard: . Prosiłem Cię o coś a Ty nie tylko mnie olałeś, Jakoś nie zauważyłem twojej prośby. Jeśli to prawda, to przepraszam i postaram się ograniczyć moje analogie do Kaiju.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 7 Cze 2011 15:36:16 - Edytowany przez: Doctor_Who
PicardPicard: Jeśli ktoś nie chce czytać twoich analogii o Godzilli, to ma do tego pełne prawo Parafrazując cytat ze Shreka 2 - Picard, masz prawo do nie-czytania postów MarcinKa; problem w tym, że z niego nie korzystasz...
|
TSan
Użytkownik
|
#33 - Wysłana: 7 Cze 2011 15:58:16
Doctor_Who MarcinK Picard
W imieniu Jurgena przypominam, że to temat techniczny i proszę mi tu OT nie robić!
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#34 - Wysłana: 7 Cze 2011 16:23:03
Jurgen: Gilotyna raczej potrzebna nie będzie, ale mozg ma rację: uważaj ze słownictwem. Naprawdę, można inne, normalniejsze słowo znaleźć. I co to już? A tak zapomniałem to Eviva. Picard: proszę o zrobienie porządku z MarcinK. Nie wiem jak to załatwisz - ostrzeżenie, ban czasowy, usunięcie z forum - ale on musi przestać napastować ludzi tą swoją Godzillą i innymi tworami. A możę tak to zastosować do Ciebie? Doctor_Who: A ja zgłaszam stanowczy protest. Zgadzam się z Doktorem. Jestem przeciw banowi. Jak jest za dużo tematów, to trzeba je zamknąc ale nie można dawać za to bana i to jeszcze premanentnego. C'mon. Picard: pasja, to obsesja! To jak Twoje narzekanie na ST09 i Abramsa
|
Picard
Użytkownik
|
#35 - Wysłana: 7 Cze 2011 16:46:19
Doctor_Who: Parafrazując cytat ze Shreka 2 - Picard, masz prawo do nie-czytania postów MarcinKa; problem w tym, że z niego nie korzystasz... Jak mam ignorować, kiedy pisze w temacie, który mnie interesuje, w dodatku adresując swoją wypowiedź do mnie?  mozg_kl2: A możę tak to zastosować do Ciebie? mozg_kl2: To jak Twoje narzekanie na ST09 i Abramsa Mistrzu, gdzie ja pisuje o Abramsie i jego tworze? Ile tematów mu poświęconych założyłem? 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 7 Cze 2011 18:18:02
Picard: Jak mam ignorować, kiedy pisze w temacie, który mnie interesuje, w dodatku adresując swoją wypowiedź do mnie? Widzisz, żę to trudne. Mi też nie wychodzi ignorowanie Ciebie. Picard: Mistrzu, gdzie ja pisuje o Abramsie i jego tworze? Ile tematów mu poświęconych założyłem? Wszędzie. W temacie o nowym filmie krytykujesz film, który nie powstał, nie ma fabuły. Sporo Twoich tez jest wzięta z sufitu. Przykład z brzegu to twierdzenie, iż premiera ostatniego treka była przesunięta o rok i to wina Abramsa. Takich kwiatków jest pełno. I są równie męczące, jak godzilla Marcinka.
|
The_D
Użytkownik
|
#37 - Wysłana: 7 Cze 2011 18:48:39 - Edytowany przez: The_D
Picard: Mistrzu, gdzie ja pisuje o Abramsie i jego tworze? W 90% newsów na stronie głównej chociażby, Tematów na forum nawet nie będę liczył ;)
|
Eviva
Użytkownik
|
#38 - Wysłana: 7 Cze 2011 18:48:49
Ja? Nie pamiętam, kiedy ostatni raz płakałam, chyba gdy byłam nastolatka. Skąd ten pomysł? Jurgen: mozg ma rację: uważaj ze słownictwem. Uważam, uważam. Nawet nie wiesz, co naprawdę chciałam napisać
|
TSan
Użytkownik
|
#39 - Wysłana: 7 Cze 2011 19:01:55
Darujcie sobie. Znowu chcecie się kłócić? 
|
patryk089x
Użytkownik
|
#40 - Wysłana: 7 Cze 2011 19:05:32
MarcinKDoctor_WhoPicardi w ogóle wszyscy uczestnicy tego wątkuNo, nie przeginajmy ! MarcinK robi dużo analogii do rzeczy a'la Godzilla i do rzeczy związanych z Krajem Kwitnącej Wiśni - i wypowiem się chyba w imieniu wszystkich - lekko denerwuje to każdego kto nie jest fanem Japonii. Ale równie dobrze na forum o japońszczyźnie my mamy pełne prawo odnosić się do ST, BSG, B5 itp. Poza tym według mnie jego uwielbienie dla skośnookich (  ) nie jest jak na razie strasznie uciążliwe. A co do ciebie, Picard - twoja awersja do tego filmu wręcz bije z każdego komentarza, czy postu dotyczącego tego filmu, a nawet STXII, którego jeszcze nie ma, a ty już go krytykujesz. Powiem szczerze - trochę mnie to denerwuje, ale jak to ktoś powiedział mądrze nieco wyżej - mam prawo nie czytać twoich postów.
|
Picard
Użytkownik
|
#41 - Wysłana: 7 Cze 2011 23:29:14 - Edytowany przez: Picard
patryk089x: A co do ciebie, Picard - twoja awersja do tego filmu wręcz bije z każdego komentarza, czy postu dotyczącego tego filmu, a nawet STXII, którego jeszcze nie ma, a ty już go krytykujesz. Piszę o tym w temacie poświęconym tamtemu filmowi. Ale OK, załóżmy, że ja nie będę tematyki filmu Abramsa poruszał, poza owym tematem, a MarcinK zaprzestanie tych ciągłych odwołań do Japońszczyzny, poza stosownymi tematami. Zobaczymy, który z nas dłużej wytrzyma? 
|
patryk089x
Użytkownik
|
#42 - Wysłana: 8 Cze 2011 06:07:07
Picard
Zgadzam się absolutnie !
|
Jurgen
Moderator
|
#43 - Wysłana: 8 Cze 2011 08:10:35
Proszę państwa: po pierwsze to nie jest temat do dyskusji, więc proszę się tu nie kłócić.Po drugie: mozg_kl2: I co to już? A tak zapomniałem to Eviva. Ja jasno okresliłem swoje stanowisko: jeżeli jest to jednorazowy wyskok, wystarczy zwykłe, nieformalne upomnienie. Nie przypominam sobie wczesniejszych takich wyskoków Evivy w ostatnim czasie. Po trzecie (wreszcie dochodziny do meritum): nie widzę podstaw do nakładania ostrzeżenia dla Marcina. Temat wymaga szerszego uzasadnienia, ale do jego popełenienia potrzebuję nieco czasu, proszę więc o cierpliwość.
|
Toudi
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 11 Cze 2011 21:31:20
Jurgen, czy inny mod ;) http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=5&topic=3198Możecie usunąć cyrylicę z tematu? chciałem zmieścić nazwisko w oryginalnej pisowni, ale brakło miejsca :/
|
Jurgen
Moderator
|
#45 - Wysłana: 12 Cze 2011 11:11:00
Toudi
Załatwione.
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 15 Cze 2011 21:27:13 - Edytowany przez: Doctor_Who
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3202Przekroczyłem chyba długość tematu i zjadło mi część tytułu, więc proszę o usunięcie tego tematu (założyłem nowy identyczny, z krótszym tytułem)...
|
Q__
Moderator
|
#47 - Wysłana: 17 Cze 2011 19:11:43 - Edytowany przez: Q__
Witajcie  . I od razu ad meritum. Faktycznie, wycieczki antyabramsowe Picarda są znacznie bardziej uciążliwe (i merytorycznie wnoszą znacznie mniej) niż miłość do "japońszczyzny" Marcina K. Z tym, że MarcinK też mógłby zmniejszyć quantity swoich okołojapońskich wypowiedzi dbając jednocześnie bardziej o ich quality. (Ha, ledwie wróciłem, juź się czepiam  .) PicardPicard: Nie mądrz się mistrzu Nie da rady językiem mniej onetowym? Wolałem Twoje posty z wcześniejszych lat, takie jakieś bardziej wyważone były. I zdecydowanie bardziej w duchu Treka. Doctor_WhoMiło Cię znów widzeć na pokładzie  . JurgenMadame PicardOnly two spambots przez cały czas mojej nieobecności... Skuteczna ta blokada jednak  .
|
Jurgen
Moderator
|
#48 - Wysłana: 18 Cze 2011 19:07:09
Q__Widzę, że zguba nam się znalazła  .
|
Q__
Moderator
|
#49 - Wysłana: 18 Cze 2011 19:14:20
JurgenMam się poczuć jak Zguba Durina? 
|
Seybr
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 19 Cze 2011 11:15:49
Q__: MarcinaK. Z tym, że MarcinK też mógłby zmniejszyć quantity swoich okołojapońskich wypowiedzi dbając jednocześnie bardziej o ich quality. Wiesz czasem z tego robi si fanatyzm. Typowy przykład. MarcinK: Ciekawą rzecz zauważyłem. Otóż o ile Sony i Nintendo w swoich konsolach korzystają, ze swoich osiągnięć (np. Blu-ray u Sony) to Microsoft nic nie wnosi swojego tylko składa konsole z części wynalezionych przez innych. Wielka bzdura. MarcinK: Tyle że część elementów PS-3 to wynalazki sony. A w Xbox-ach żaden element nie został wynaleziony przez Microsoft. Wielka bzdura. Komentowałem to w odpowiednim poście. Jurgen: Widzę, że zguba nam się znalazła. W STAZI mówili mi, Q zauroczyła jakaś tam Herta ;]. Najwidoczniej puściła go ;]. Kiedy ślub ?
|
Q__
Moderator
|
#51 - Wysłana: 19 Cze 2011 14:39:50 - Edytowany przez: Q__
SeybrRozumiem, że to z radości na mój widok , ale Jurgen ledwo co przypominał, że ten topic nie służy do polemik nt Nintendo np.
|
Picard
Użytkownik
|
#52 - Wysłana: 22 Cze 2011 21:38:14 - Edytowany przez: Picard
Proszę o bana dla tego pana: Slovaak: Pierdoli mnie co ten człowiek ma do napisania.
|
Q__
Moderator
|
#53 - Wysłana: 22 Cze 2011 21:42:49 - Edytowany przez: Q__
Picard
Jeden wulgaryzm rzucony w emocji, poza tym bezkierunkowy (bo nie Ciebie, tylko Twoje opinie), to IMO jednak trochę za mało, by chować się pod moderatorską spódnicę. Zwł, że i Twoje ciągłe polemiki "okołoabramsowe" naruszają permanentnie wiadomy "punkt drugi" ocierając się o floodowanie. Slovaak został ostrzeżony i to - IMO - wystarczy.
|
Picard
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 22 Cze 2011 21:47:38 - Edytowany przez: Picard
Q__: Jeden wulgaryzm rzucony w emocji, poza tym bezkierunkowy (bo nie Ciebie, tylko Twoje opinie), to IMO jednak trochę za mało, by chować się pod moderatorską spódnicę. Zwł, że i Twoje ciągłe polemiki "okołoabramsowe" naruszają permanentnie wiadomy "punkt drugi" ocierając się o floodowanie. Slovaak został ostrzeżony i to - IMO - wystarczy. OK, ale jeszcze raz się tak do mnie odezwie, a to mnie będzie trzeba ostrzegać abym mu nie ubliżał. Uprzedzam.  A jeśli ja flooduje to inni biorący w tej dyskusji też to robią. Jak mówiłem: jeśli chcą bym się zamknął, to wystarczy, że przestaną mi odpisywać. Proste.
|
Eviva
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 22 Cze 2011 21:48:35
A co ciekawe, mózg kiedyś wyleciał na 24h za zwykłą, niewinną d..ę...
|
Picard
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 22 Cze 2011 22:00:12
Eviva: A co ciekawe, mózg kiedyś wyleciał na 24h za zwykłą, niewinną d..ę... Dokładnie. Mam rozumieć, że teraz d... już nie straszna moderatorom?
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 22 Cze 2011 22:25:12
Eviva Picard
Żebym jeszcze był w szoku, ale żę dzis sam jestem dziadkiem to jakoś nie jestem zaskoczony. Moja d... nawet nie była użyta jako przekleństwo.
|
Jurgen
Moderator
|
#58 - Wysłana: 23 Cze 2011 19:52:55
Eviva
Prosiłbym o niefałszowanie historii.
|
Eviva
Użytkownik
|
#59 - Wysłana: 23 Cze 2011 20:05:28
Jurgen
Co, nieprawdę napisałam? Mózg nie dostał bana za słowo na cztery litery?
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#60 - Wysłana: 23 Cze 2011 20:17:11
Jurgen: Eviva Prosiłbym o niefałszowanie historii. Ja prosze o wzięcie się do roboty.
|