Autor |
Wiadomość |
Jurgen
Moderator
|
#1 - Wysłana: 28 Sty 2011 10:09:06
Ten topic będzie służył tym samym celom co "Prośby do Kai'a" ongiś. Jednym słowem przyjmować tu będziemy wszelkie wnioski i podania od Użytkowników dotyczące strony i materiałów jakie powinny się na niej pojawić.
UWAGA: jeśli chcesz by Twój artykuł ukazał się na stronie USS PHOENIX wyślij jego tekst mailem do któregoś z nowych adminów, najlepiej do obu, i czekaj na odpowiedż.
|
Picard
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 17 Mar 2011 05:30:48
Właściwie, ja pisze po to by zgłosić się na stanowisku admina - mam pomysł co i jak napisać na stronę główną, tylko nie wiem jak to zrobić. Do kogo się zgłosić po instrukcje, edytowania głównej strony?
|
Eviva
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 17 Mar 2011 17:59:31
PicardDo mnie, niemądry  Masz uprawnienia junior admina? Masz. To i hasło wejścia pewnie masz. A reszta to kwestia otagowania tekstu.
|
Elaan
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 18 Mar 2011 15:21:09
Nie wiem czy to właściwe miejsce na takie pytanie , ale nie mam wyboru , bo nie wiem jak otworzy mi się kolejna tutejsza strona .  Z góry przepraszam , jeśli to nie ten temat . Od kilku dni mam kłopoty z wejściem na Phoenixa , jego strony wczytują się BAAARDZO DŁUUUGO , a do tego , gdy się już wczytają to w taki sposób , że nie mam dostępu do okienka postów na końcu , jakby go nie było . Choć mogę się zalogować . Ponieważ inne strony internetowe wpisują się normalnie , nie wiem co to znaczy . Czy ktoś może mi pomóc to wyjaśnić ? 
|
Seybr
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 18 Mar 2011 15:23:37
Pytania.
Jaka przeglądarka, jaki system, jaki antywir i jaka zapora ?
Po pierwsze wyczyść cooki.
|
Elaan
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 18 Mar 2011 17:42:33
SeybrNo to po kolei .  1] Cooki wyczyszczone 2] przeglądarka Mozilla Firefox [ ale na Operze dzieje się to samo ] 3] system Vista 4] antywirus to ESET 5] nie wiem 6] dziwnym trafem w tym temacie mogę pisać [ jest okienko ] , w innych - nie
|
MarcinK
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 18 Mar 2011 17:43:44
Jak dla mnie wszystko jasne.
|
krzychu
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 18 Mar 2011 17:48:43
ja powiem tak : sila wyzsza 
|
Elaan
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 18 Mar 2011 18:08:15
MarcinK krzychu
Mało prawdopodobne , aby to była wina systemu . Dotąd działał bez zarzutu , a mam go już długo , zresztą inne strony wczytują się normalnie , kłopoty mam tylko na Phoenixie .
|
Seybr
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 18 Mar 2011 18:42:39
Elaan
Vista jest słynna z takich cyrków, z praktyki serwisanta coś wiem. Trudno jest mi coś powiedzieć tak na odległość.
Pobierz ccleaner, napraw rejestry, przeczyść. Lub pobierz combofix, ten program robi cuda ;].
|
MarcinK
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 18 Mar 2011 18:44:35
Seybr: Pobierz ccleaner, napraw rejestry, przeczyść. Lub pobierz combofix, ten program robi cuda ;]. Lub zainwestuj w Windows 7.
|
Seybr
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 18 Mar 2011 19:25:07
MarcinK: Lub zainwestuj w Windows 7. To najlepsze rozwiązanie ;]. Moja teoria mówi, Vista to alfa wersja windows 7. MS był na tyle sprytny i przetestował to na ludziach i zarobił kasę.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 18 Mar 2011 19:30:34
Ale ja jestem posiadaczem Visty i z Opery jak i IE nie mam problemu z wejściem na strone. Ładuje się szybko i sprawnie. Może to wina sprzętu
|
Picard
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 18 Mar 2011 20:44:48
Eviva: Do mnie, niemądry Masz uprawnienia junior admina? Masz. To i hasło wejścia pewnie masz. A reszta to kwestia otagowania tekstu. No nie mam bo nie ustaliłem tego swego czasu z Q Gdzie on sie podziewa wogóle?
|
Jamjumetley
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 18 Mar 2011 20:48:19 - Edytowany przez: Jamjumetley
Ło matko... Znowu po tej Viście jadą...
Z doświadczenia wiem, że najbardziej narzekają ci, którzy na Viście w ogóle nie pracowali. A ci co ubóstwiają Windows 7, nie mają pojęcia, że jest to właśnie Vista na nowo zapakowana. Łudzą się też ci co uważają, że poprawiono coś w Windows 7. Widzę te same problemy - np. zawieszanie się taskbara po zmianie głośności pokrętłem. A np. te gry co ostatecznie na Windows Vista się nie uruchomiły, na Windows 7 też nie pójdą. Mówienie "zainwestuj w Windows 7" jest wyłącznie czczym gadaniem. Świadczącym właśnie o bezradności wobec marketingu Microsoftu.
Co do głównego problemu - nie mam pojęcia co to może być, że nie działa wybiórczo tylko jedna strona i to na kilku przeglądarkach. Wątpię, czy to pomoże, ale spróbuj odinstalować i na nowo zainstalować przeglądarkę. Może coś się zmieniło w ustawieniach...
|
Elaan
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 18 Mar 2011 21:52:38
Bardzo dziękuję wszystkim za rady w mojej sprawie . Po moim poprzednim poście wyłączyłam komputer , a gdy włączyłam go teraz ponownie , ku mojemu zdziwieniu , kłopoty zniknęły . Mam nadzieję , że już na dobre .
|
Picard
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 18 Mar 2011 22:49:26
No i mój pierwszy news poszedł. Niedługo ukarzą się recenzje wzmiankowanego tytułu.
|
Seybr
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 19 Mar 2011 12:45:44
Jamjumetley: Z doświadczenia wiem, że najbardziej narzekają ci, którzy na Viście w ogóle nie pracowali. Ja pracowałem jako serwisant i wiem co ona potrafi. Jamjumetley: A ci co ubóstwiają Windows 7, nie mają pojęcia, że jest to właśnie Vista na nowo zapakowana. Ł Bardzo mocno z modyfikowanym jądrem. No i o to się rozchodzi. Jamjumetley: A np. te gry co ostatecznie na Windows Vista się nie uruchomiły, na Windows 7 też nie pójdą. Jaki gry nie pójdą, puki co mi bez problemu stary StarCraft działa. Wystarczy doinstalować stary DX9 i gry śmigają. Mam W7 home premium 64 bit. ElaanTo jest właśnie Vista, system od MS.
|
The_D
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 20 Mar 2011 15:36:35
To ja zmienię nieco temat offtopika i wkleję tutaj newsa (niby nic nowego, ale imho warto dać na główną) Startrekowe atrakcje na PyrkonieJuż w najbliższy weekend 25-27 marca odbywa się Pyrkon - festiwal fantastyki w Poznaniu. Wiele atrakcji znajdzie dla siebie również fan Star Treka. Poniżej lista trekowych punktów programu przygotowanych m. in. przez członków Stowarzyszenia Treksfera i Wielkopolskiego Oddziału Gwiezdnej Floty: piątek: 18:00 - Bądź moim Spockiem! - konkurs odgrywania scenek sobota: 10:00 - Turniej kamień-papier-nożyce-jaszczurka-Spock - fluor, cinus 11:00 - Język klingoński - tlhIngan Hol - fakty i mity - fluor 12:00 - Ci wspaniali humanoidzi w swych pokracznych maszynach - Scimitar 13:00 - Gwiezdna Flota po godzinach - fluor 14:00 - Star Trek - nie takie uniwersum straszne jak je malują - Wookie 16:00 - Klasyczny konkurs wiedzy o Star Treku - Raider, Mavis 17:00 - Filmowy konkurs Trekowy - Raider, Bartas 23:00 - Sex i Star Trek - czy to w ogóle ma sens - Waterhouse niedziela: 14:00 - Konkurs technobełkotu - Mavis, Raider, Wookie Pełny program imprezy wraz z pozostałymi atrakcjami można znaleźć pod adresem: http://www.pyrkon.pl/2011/index.php?go2=program
|
TSan
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 20 Mar 2011 17:06:39
The_D: festiwal fantastyki w Poznaniu No i dlaczego tak daleko! 
|
Abigail
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 22 Mar 2011 15:25:33
Elaan: Od kilku dni mam kłopoty z wejściem na Phoenixa , jego strony wczytują się BAAARDZO DŁUUUGO , a do tego , gdy się już wczytają to w taki sposób , że nie mam dostępu do okienka postów na końcu , jakby go nie było . Choć mogę się zalogować . Ja mam ten sam problem i niestety nie znika po restarcie komputera  Zmiana przeglądarki też nic nie daje. Praktycznie uniemożliwia mi to korzystanie z serwisu w domu. Zmieniałam niedawno komputer, a problem pojawił się od razu, zanim jeszcze zdążyłam zainstalować cokolwiek poza Windowsem (7 64 bit) i sterownikami. Nikt nie ma pomysłu, o co może chodzić?
|
NumberOne
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 22 Mar 2011 15:28:05 - Edytowany przez: NumberOne
Może po prostu poszły jakieś łącza. Bywa, że dostęp do określonych serwisów jest utrudniony z określonych lokalizacji, kiedy po prostu wysadzi jakieś elementy sieci zwanej internet. Albo Skynet - w zależności od przekonań  Chociaż trochę dziwna sprawa z tym okienkiem na końcu. Chyba, że neta tak muli, że doczytanie tego okienka jest właśnie tym z czego przeglądarka już rezygnuje, bo mija czas po jakim przestaje się starać (tak jest bardzo często). Jeśli natomiast to okienko używa czegoś specyficznego np. skryptu javy itp. to może coś nie tak z tym produktem, jakiś wirus albo cuś (a java script na pewno używa).
|
Elaan
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 22 Mar 2011 15:46:55
Abigail
Ostatnio znów miałam ten sam problem , ale znowu wystarczyło całkowicie wyłączyć komputer na jakiś czas . Spróbuj jednak wyłączyć go całkiem z sieci , a jeśli używasz routera , wyłącz go także . Czy to pomoże - szczerze mówiąc , nie wiem , ale warto spróbować . Co do skryptów Java , to raczej nie to , u mnie są aktualizowane na bieżąco .
|
MarcinK
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 26 Lip 2011 19:35:45
Czy mógłbym prosić o przeniesienie mojego tematu Super Smash Brothers do działu Gry?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 11 Wrz 2011 22:16:30 - Edytowany przez: Pah Wraith
BARDZO proszę o poprawienie błędnego tłumaczenia w artykule na głównej.
Zdanie "Serial, nazwany przez samego Gene'a Roddenberry'ego "Pociągiem do gwiazd"..." zawiera tak oczywisty błąd, że aż przykro. Ten "pociąg" to nic innego jak kryty wóz - takim środkiem transportu po prerii Dzikiego Zachodu poruszali się pionierzy odkrywający tą krainę dla cywilizacji. Brzmi znajomo? I powinno - bo tak właśnie G.R. sprzedał pomysł swojej gwiezdnej opowieści - jako "western w kosmosie". Pisanie o ciągach jest oczywistym nieporozumieniem.
I proszę - jak to jest, że fani są święcie oburzeni, że w profesjonalnym tłumaczeniu pojawili się "klingończycy" lub "U.S.S. Przedsiębiorczosć", skoro w jednym ze "świętych" cytatów ojca Treka robią błędy?
|
Q__
Moderator
|
#26 - Wysłana: 12 Wrz 2011 01:06:38 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith
Done. Nawiasem mówiąc: mogłeś sam poprawić, nikt Ci nie odbierał uprawnień.
(Jeśłi nie pamiętasz: o pewnego czasu admini logują sie z troche innej podstrony - wyślę Ci na gg lub mail info z jakiej. Kai zmienił to po próbie włamania na stronę (sic!) ze dwa lata temu.
EDIT: wysłałem Ci to info na mail, jak masz nadal ten który miałeś gdy pisalismy ze sobą m.in. o sprawach administrowania Phoenixem, to i info już masz.)
|
Eviva
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 12 Wrz 2011 12:51:25
Pah Wraith
Zamiast prawić złośliwości mogłeś zwrócić mi uwagę na priva. Zbyt grzeczne jak na Ciebie? Każdemu może się zdarzyć, że zrobi jakiś błąd.
|
Q__
Moderator
|
#28 - Wysłana: 12 Wrz 2011 15:33:12
Eviva
Proponowałbym przyjmowac jednak zasłużona merytoryczną krytykę w większej pokorze, nawet jeśli miała charakter nieco teatralny...
|
Eviva
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 12 Wrz 2011 17:16:20
Q__
Nie mam zamiaru nadstawiać drugiego [policzka, bo już mnie gęba od tego boli. Tak, nie mogłam rozgryźć tego wyrażenia i przetłumaczyłam najlepiej, jak mogłam. Zrobiłam błąd? dobrze, można było dyskretnie zwrócić mi na to uwagę. Ale ktoś tu musiał publicznie wykazać, jaki to on mądry i cacany.
|
Q__
Moderator
|
#30 - Wysłana: 12 Wrz 2011 17:20:13 - Edytowany przez: Q__
EvivaEviva: Zrobiłam błąd? dobrze, można było dyskretnie zwrócić mi na to uwagę. I tu znów przyjmuję ciężar krytyki na siebie. Zauważyłem ten bład, miałem zwrocić Ci - po cichu - uwagę i... wyleciało mi ze łba. Znaczy i ja dałem ciała lecz nie obruszam się jakoś gdy mi ktoś to mówi... Zwł, że kaliber błędu jest tu spory... (Inna rzecz, że też bym wolał by junior admini stanowili zgrany team.)
|