Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#991 - Wysłana: 13 Lut 2014 23:00:57
MavSenokPomysł z turniejem nie przejdzie, nie mam ochoty brudzić sobie rąk  . Zresztą nie wiem czy potencjalni przeciwnicy mają tzw. zdolność honorową, nawet w myśl najliberalniejszych zasad  .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#992 - Wysłana: 14 Lut 2014 06:33:38
Senok: o! teraz mi zadziałało... znowu, bo już chyba kiedyś tak robiłem? dzięki Elaan . trolle nauczyły się cytowac +5 do retoryki.
|
Senok
Użytkownik
|
#993 - Wysłana: 14 Lut 2014 08:07:32 - Edytowany przez: Senok
Elaan: Miło być przydatnym. też się cieszę  . Elaan: Klin tu na nic, raczej 2 aspiryny. czy ja wiem?... Q__: Pomysł z turniejem nie przejdzie, nie mam ochoty brudzić sobie rąk. Zresztą nie wiem czy potencjalni przeciwnicy mają tzw. zdolność honorową, nawet w myśl najliberalniejszych zasad. czasem się powtarzasz. "przeciwnicy", "honor"... czy Ty wszędzie widzisz wrogów? mozg_kl2: trolle nauczyły się cytowac +5 do retoryki. na prawdę nie musisz mi się za każdym razem przedstawiać, gdy do mnie piszesz. tylko dlaczego mówisz o sobie w liczbie mnogiej? to przyzwyczajenie z retoryki komunistycznej czy piszesz tu z zespołem? P.S.: jeszcze wczoraj chciałem ten temat zostawić w spokoju, ale na prowokację mózga muszę odpowiedzieć... również innym. Q__: gratuluję utrzymywania porządku na tym forum  .
|
Q__
Moderator
|
#994 - Wysłana: 14 Lut 2014 08:55:00 - Edytowany przez: Q__
SenokSenok: czy Ty wszędzie widzisz wrogów? Jak napisałem Evivie nie uważam jej za wroga. Co nie znaczy, bym chciał ją tu ponownie widzieć. (Nawiasem mówiąc: emoticonów najwidoczniej nie zauważyłes?  ) Senok: to przyzwyczajenie z retoryki komunistycznej Co Ty tak wszędzie wietrzysz tę komunę z czujnością NKWDzisty?  Senok: jeszcze wczoraj chciałem ten temat zostawić w spokoju, ale na prowokację mózga muszę odpowiedzieć Nie musisz. Po prostu najwidoczniej nie lubisz zbierać burzy, nawet siejąc wiatr. Senok: Q__: gratuluję utrzymywania porządku na tym forum Skoro Tobie pozwalam, to i reakcje na Twoje występy muszę znieść  .
|
Senok
Użytkownik
|
#995 - Wysłana: 14 Lut 2014 09:07:32
Q__: (Nawiasem mówiąc: emoticonów najwidoczniej nie zauważyłes?) zauważyłem, ale muszę je wpisywać ręcznie (bo się nie wcytowują, że tak powiem masłem maślanym), czego już mi się nie chce. Q__: Skoro Tobie pozwalam, to i reakcje na Twoje występy muszę znieść. ale ja nikogo nie obrażam. no chyba, że ktoś się poczuł urażony którąś moją wypowiedzią?
|
Q__
Moderator
|
#996 - Wysłana: 14 Lut 2014 12:36:15 - Edytowany przez: Q__
SenokSenok: ale ja nikogo nie obrażam. no chyba, że ktoś się poczuł urażony którąś moją wypowiedzią? Powiem tak... Jesteś na tym forum dłużej niż ja (od 2004). Zachowujesz się z grubsza  kulturalnie. Twój sposób cytowania przypomniał mi stare dobre czasy, gdy wszyscy tak cytowaliśmy, bo inaczej się nie dało... Więc nie skłamię, że miło mi się czytało co wypisywałeś  , ale podstaw do moderatorskiej interwencji (jak dotąd?) nie znajduję. (A i powrót starego Usera zawsze jakoś tam cieszy.) Nie taki ze mnie Dzierżyński, jak opowiadają...  Nie dziw się jednak, że to co piszesz budzi mało przyjazne uczucia (także manifestowane zresztą w granicach - względnej - kultury, jak dotąd). Dobrałeś sobie kumpli spod najciemniejszej z forumowych gwiazd  (cóż, nie zrozumiem tego, ale de gustibus...), bronisz ich dość agresywnie (klasyczna obrona przez atak), to i za nich obrywasz  .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#997 - Wysłana: 14 Lut 2014 16:13:49
Senok: na prawdę nie musisz mi się za każdym razem przedstawiać, gdy do mnie piszesz. tylko dlaczego mówisz o sobie w liczbie mnogiej? Mem dla Ciebie http://fabrykamemow.pl/memy/34008 . Śmieje się, bo dopiero stronę temu upierałeś się na cytowanie po staremu. Senok: to przyzwyczajenie z retoryki komunistycznej czy piszesz tu z zespołem? Komunistyczno-lewacko-genderowsko-kibolskiej retoryki i tak. Q__Vanja czyta nas i nic nie muszę jej przekazywać. Stwierdziła, ze gubisz się już sam w tym co można pisać a czego nie i kiedy dawać ostrzeżenie.
|
Senok
Użytkownik
|
#998 - Wysłana: 14 Lut 2014 17:11:44
Q__: Twój sposób cytowania przypomniał mi stare dobre czasy, gdy wszyscy tak cytowaliśmy, bo inaczej się nie dało... takie moje "zboczenie", jeśli można tak powiedzieć? podobnie mam z myszką - używam jej jak muszę - przyzwyczajenie z dawnych dobrych czasów DOS-a, gdy myszki były rzadkością, jeśli w ogóle były  . większość Linux'ów i Wind do XP włącznie (bo nie wiem jak jest z nowszymi), nadal można obsługiwać praktycznie tylko używając klawiatury; myszka nie jest w tych Windows'ach potrzebna. można to poniekąd uznać za staroświeckość lub konserwatyzm informatyczny  . mozg_kl2: Śmieje się, bo dopiero stronę temu upierałeś się na cytowanie po staremu. no nie przesadzajmy. nie upierałem się. ale jeśli dla większości wygląda to lepiej, to postaram się dostosować. chociaż osobiście wolałbym stosować stary sposób cytowania - z czystego przyzwyczajenia i sentymentu  .
|
Q__
Moderator
|
#999 - Wysłana: 14 Lut 2014 17:35:04 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2 (& Vanja) mozg_kl2: Stwierdziła, ze gubisz się już sam w tym co można pisać a czego nie i kiedy dawać ostrzeżenie. I to przyjmuję do wiadomości ;] Powiedzmy, że stosuję dalece posunięty kotekstualizm ocen... Zgodnie zresztą z sugestią Kai'a, by kierować się wyczuciem. (Nie mnie oceniać, czy je mam, czy tracę.)
|
Elaan
Użytkownik
|
#1000 - Wysłana: 14 Lut 2014 18:47:02
mozg_kl2: trolle nauczyły się cytowac +5 do retoryki. Senok: na prawdę nie musisz mi się za każdym razem przedstawiać, gdy do mnie piszesz. tylko dlaczego mówisz o sobie w liczbie mnogiej? "Ja! - piszczy w ciżbę sprasowany, My! - co się własnych boi dążeń," 
|
Mav
Użytkownik
|
#1001 - Wysłana: 14 Lut 2014 19:36:01
Były już jakieś bijatyki na TrekSferach? Bo takie epickie konflikty są w fandomie, a na zjazdach taka przyjazna atmosfera, wszyscy uśmiechnięci, jak to jest? 
|
pirogronian
Użytkownik
|
#1002 - Wysłana: 14 Lut 2014 20:00:47
Mav: Były już jakieś bijatyki na TrekSferach? Bo takie epickie konflikty są w fandomie, a na zjazdach taka przyjazna atmosfera, wszyscy uśmiechnięci, jak to jest? Może się nawzajem nie kojarzą w realu? 
|
Mav
Użytkownik
|
#1003 - Wysłana: 14 Lut 2014 20:03:38
pirogronian: Może się nawzajem nie kojarzą w realu? Albo takie afery są zamiatane pod dywan 
|
Q__
Moderator
|
#1004 - Wysłana: 14 Lut 2014 20:10:23
Dobra. Skoro dyskusja tu odbierana jest jako awantura, zamykam topic na tydzień gwoli ogólnego ochłonięcia (co pociąga za sobą kategoryczną prośbę o nie przenoszenie dyskusji stąd na inne tematy). W końcu w Walentynki wypada się raczej kochać... z dwojga złego (a co było do powiedzenia zostało już powiedziane).
|
Q__
Moderator
|
#1005 - Wysłana: 29 Cze 2014 16:56:00 - Edytowany przez: Q__
MavMav: która usprawiedliwia wyzywanie mojej osoby od nudziarza , rasisty, i użycia sformowań typu " idź do diabła", "nudzisz ja cholera" itd? Dobra. Odpiszę tu, bo wygląda to na uwagę do moderatora. Miałem wrażenie, że Dathon nie pisze w 100% serio (czyli, że humorystyczna stylizacja łagodzi ostrość słów), ale faktycznie przekonałeś mnie chyba, że należy się tu drugie ostrzeżenie minimum. (Nawet jeśli - jak wspomniałem - rozumiem zmęczenie Dathona pewnymi tematami.) DathonW związku z powyższym doczekujesz się drugiego wpisu w "Kartotece...".
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1006 - Wysłana: 29 Cze 2014 16:57:08
Q__
a było tak spokojnie.
|
Q__
Moderator
|
#1007 - Wysłana: 29 Cze 2014 16:58:26
mozg_kl2
W sumie nadal jest... I miejmy nadzieję, że pozostanie...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1008 - Wysłana: 29 Cze 2014 17:01:25
Q__
Opad szczęki trochę mnie przerósł.
|
Mav
Użytkownik
|
#1009 - Wysłana: 29 Cze 2014 17:12:00 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2: Opad szczęki trochę mnie przerósł. Przecież nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w niechcianej dyskusji, ani tym bardziej do zaglądania w nielubiane tematy. Wiadomo, że np. w temacie Star Wars nikt nie będzie pisał o polityce itd. Picard tak nie lubi dyskutować o Trekach Abrmasa, ale z uporem maniaka włazi na tematy go dotyczące i się udziela, bo tak naprawdę lubi o nim dyskutować, tylko się nie przyznaje 
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1010 - Wysłana: 29 Cze 2014 17:31:43
Mav: Picard tak nie lubi dyskutować o Trekach Abrmasa, ale z uporem maniaka włazi na tematy go dotyczące i się udziela, bo tak naprawdę lubi o nim dyskutować, tylko się nie przyznaje Mi to wygląda jak klasyczne wyparcie. Tak naprawdę uwielbia on treki abramsa ale nie może się z tym pogodzić. 
|
Q__
Moderator
|
#1011 - Wysłana: 29 Cze 2014 17:41:37
mozg_kl2mozg_kl2: Opad szczęki trochę mnie przerósł. Masz na myśli przebieg dyskusji, czy to jakie armaty tam wytoczyłem?  Jeśli to drugie... Owszem, nasze forum jest tak specyficzne, że czasem moderatorskie wkroczenie więcej psuje, niż naprawia, bo robi się z tego personalna - silą rzeczy nierówna - utarczka Usera z modem, ale miejmy nadzieję, że tym razem tak nie będzie, że jakoś się jakoś dogadamy. Tym bardziej, że - jak Ci kiedyś napisałem - nadal uważam, że w obecnym składzie personalnym (mimo wszelkich różnic i minionych animozji) jesteśmy - IMHO - w stanie funkcjonować, a może i przyciągać z czasem nowe jednostki (choć Goauld, Erui i pirogronian, z których zjawienia tak się cieszyłem, jak na złość zamilkli...*). * choć co najmniej dwaj z nich nadal nas czytają MarcinKMarcinK: Tak naprawdę uwielbia on treki abramsa ale nie może się z tym pogodzić. Albo też... uwielbia je nienawidzić? 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1012 - Wysłana: 29 Cze 2014 18:06:59
Mav: Przecież nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w niechcianej dyskusji, ani tym bardziej do zaglądania w nielubiane tematy I spoko. Ja raczej wchodzę, w każdy temat jaki wypływa na szczyt forumowej listy przebojów. Zawsze coś może ciekawego przeczytać, dowiedzieć się itp itd. Skutkiem czego, wyskoczyć z hermetycznej piaskownicy trekiem zwanej. Zacząłem czytać, rzeczony temat i odpadłem dość szybko. Nie podjąłem się też próby polemiki. Ot tylko komentuje zaistniałą sytuacje. Nie staje, po żadnej ze stron. Moje poglądy na dany temat są i tak znane. Q__: Masz na myśli przebieg dyskusji, czy to jakie armaty tam wytoczyłem? Przebieg dyskusji.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1013 - Wysłana: 29 Cze 2014 19:19:18 - Edytowany przez: MarcinK
Q__: Albo też... uwielbia je nienawidzić? Jak to mówią: Kto się czubi ten się lubi.  (tym postem udowodniłem że podświadomie kocham Jar Jara?  )
|
Q__
Moderator
|
#1014 - Wysłana: 29 Cze 2014 19:37:00
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1015 - Wysłana: 14 Sier 2014 21:23:48
Kiedy temat o ocaleniu ludzkości będzie otwarty? Chciałbym porozmawiać nt dialogu chrześcijanko-muzułmańskiego w północnym Iraku.
|
pirogronian
Użytkownik
|
#1016 - Wysłana: 14 Sier 2014 21:33:37
mozg_kl2: Kiedy temat o ocaleniu ludzkości będzie otwarty? Chciałbym porozmawiać nt dialogu chrześcijanko-muzułmańskiego w północnym Iraku. Żadnego dialogu tam raczej nie ma, więc nie wiem, o czym chcesz rozmawiać... 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#1017 - Wysłana: 15 Sier 2014 10:03:36
pirogronian: Żadnego dialogu tam raczej nie ma, więc nie wiem, o czym chcesz rozmawiać... Ty ohydny islamofobie.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#1018 - Wysłana: 16 Sier 2014 17:45:10
mozg_kl2: Kiedy temat o ocaleniu ludzkości będzie otwarty? Chciałbym porozmawiać nt dialogu chrześcijanko-muzułmańskiego w północnym Iraku. Tylko uprzedź czy tym razem będziesz występował jako lewicujący liberał, liberalny konserwatysta czy może chrześcijański narodowiec.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#1019 - Wysłana: 16 Sier 2014 17:48:48
Queerbot: lewicujący liberał, liberalny konserwatysta czy może chrześcijański narodowiec Czyżbyś sądził że pod nickiem mozg_kl2 ukrywało się więcej niż jedna osoba?*  *Pamiętacie aferę Dick;a z Lemem?
|
Queerbot
Użytkownik
|
#1020 - Wysłana: 16 Sier 2014 17:52:39
MarcinK: Czyżbyś sądził że pod nickiem mozg_kl2 ukrywało się więcej niż jedna osoba?* Nawet jeśli nie pod nickiem, to zdaje mi się, że pod osobą.
|