USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Bany, winterszajsy etc
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#241 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:01:54
Odpowiedz 
Picard

To było drugie ostrzeżenie pod adresem Usera Mordah. Następnym razem - jeśli zajdzie taka potrzeba - będzie ban czasowy, a potem ew. kolejne.

(Swoją drogą wyrażając się z - łagodnie mówiąc - przekąsem i lekceważeniem o ludziach, którzy nie mieszają z błotem nowego filmu, też możesz powodować - choć nie atakujesz nikogo wprost - że niektórzy czują się obrażeni, co częściowo tłumaczy, acz nie usprawiedliwia, takie reakcje.)
Eviva
Użytkownik
#242 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:02:14
Odpowiedz 
Picard

Poczekaj, aż Q_ się odezwie. Na razie gdzieś przepadł, może pojechał z kotem na transfuzję, ale gdy wróci, to pewnie zrobi tu prawdziwie sakramencki porządek. Ja na szczęście nie mam ani uprawnień, ani obowiązku, mogę tylko przestrzec
Q__
Moderator
#243 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:08:00
Odpowiedz 
Eviva

Eviva:
Ja na szczęście nie mam ani uprawnień

Nie rozejrzałaś się dokładnie .

(No i odpowiedź też Ci umknęła.)
Eviva
Użytkownik
#244 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:10:19
Odpowiedz 
Q__:
(No i odpowiedź też Ci umknęła.)

Nie całkiem - wstawiłeś swoją, gdy ja pisałam moją, to i tak poszło
The_D
Użytkownik
#245 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:12:40
Odpowiedz 
Q__:
Nie rozejrzałaś się dokładnie .

To Eviva oprócz redaktorskiej dostała również fuchę moderatorską? Świat się konczy.
Q__
Moderator
#246 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:16:41 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
The_D

The_D:
To Eviva oprócz redaktorskiej dostała również fuchę moderatorską?

Moderatorską nie, władzy nad wypowiedziami na forum nie ma, ale usunąć konto użytkownika - o ile się nie mylę - da radę.
Eviva
Użytkownik
#247 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:33:40
Odpowiedz 
Q__

To już zostawiam Tobie. Mam za miękkie serce do takiej roboty. Skupię się na dziale newsów i tyle
Picard
Użytkownik
#248 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:44:12
Odpowiedz 
Q__
Eviva

Ja jestem całkiem spokojny inaczej niż ludzie, którzy nie mogą zaakceptować tego, że film to nie religia... No i czekam z utęsknieniem na otwarcie wiadomego wątku.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#249 - Wysłana: 23 Cze 2009 22:46:29
Odpowiedz 
Picard

Ale uszanuj tez i to, dla mnie FC Barcelona to religia i bym pozabijał krytyków. Dla nie których ten film to religia, uszanuj to.(a mam podobne zdanie o filmie co ty Towarzyszu)
Q__
Moderator
#250 - Wysłana: 23 Cze 2009 23:02:57
Odpowiedz 
Picard

Picard:
inaczej niż ludzie, którzy nie mogą zaakceptować tego, że film to nie religia...

Oj, nie wiem, nie wiem czy aby dla Ciebie "stary" Trek to nie religia chwilami .

Zresztą: nie wystawialiśmy sobie na tym forum ocen dotąd, i niech tak zostanie. Różnić się opiniami i nie mieszać z błotem drugiej strony: przecież Trek nas tego uczy.
Mav
Użytkownik
#251 - Wysłana: 23 Cze 2009 23:05:39 - Edytowany przez: Mav
Odpowiedz 
Dostane bana, ale co tam, muszę dać jeszcze tą ostatnią opdpowiedż ...

Picard:
biorąc pod uwagę jaki styl życia on promuje, jakie ,,wartości" głosi i jakie normy estetyczne promuje

Dowód na przesade...

Picard:
Gniot Abramsa pokazał masę chamstwa i prostactwa

Dowód 2 na twoją przesade

Picard:
gloryfikował wszystko to co jest zaprzeczeniem ideałów Treka i proszę pojawili się ludzie, którzy za to ,,dzieło" gotowi są werbalnie ukrzyżować

Przerażasz mnie...

Picard:
Jesteś dokładnie przypadkiem typowej widowni tego filmu - dlatego nienawidzę tego filmu

Uwielbiam TNG, nie lubie filmów z łysym kapitanem i seriali DS9, VOY, ENT.
Nowy film przyjemnie mi się oglądało, po nijakim Nemesis i słabymi FC, INS to ciekawa odmiana. Jestem jednak typowy widzem tego filmu czyli.... chamem prostakiem, głupkie itd.

Picard:
nienawidzę tego co on sobą reprezentuje i w co zmienił Treka.

Trek upadał po TNG, jednak ty tego niedostrzegłeś że scenariuszowo był do du... bo był niszowy, miał kiepski budżet, nie był nakecony z rozmachem, ani nie był widowiskowy głownie przez słaby budżęt.
Prawdziwy Trek skończył się wraz z TNG. Nowy o odróżnieniu od nędzy ostatnich lat jest przynajmniej ciekawie i z rozmachem nakręcony, fajnie się go ogląda, można się pośmiać ( nie Picard nie z samego filmu) i rozerwać. Przedewszystkim jednak rozsławil treka nie jak te podróby z ostatnich lat. Nstępny film może mieć już więcej treka w treku, ten musiał być lżejszy ze względu na klape Nemesis.. takie to dziwne?

Picard:
zemu Eviva - chociaż podobał jej się ten film - mogła mnie nie obrażać, za moje poglądy a wręcz przeciwnie, a czemu Ty nie możesz?

To ty pierwszy mnie obraziłeś, a konkretnie moją inteligęncje, ja próbowałem do ciebie dotrzeć, byłem miły post na który mi nie odpowiedzaiłeś....
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=11&topic=2625&page=35
Długi post pod koniec.....

Picard:
A bo nie jest fanatyczką

A ja nie jestem Fanatykiem, to ty jesteś fanatykliem ale w drugą strone...

Picard:
to co promuje są niebezpieczne - dlatego będę to zwalczał, wyśmiewał i kpił z tego na każdym kroku

Na prawdę przerarzające....

Eviva:
Zachowujecie się jak trzylatki w piaskownice, rzucające błotem w kolegę z innego podwórka

Wież Eiva, mam 23 lata, ale jestem takim dużym dzieckiem Tak samo jak dużo cześć moich znajomych (naszczęście). Ostatnio goniłem się z kolegą po parkingu ( również 23 lata) bo oblał mnie trochę wodą mineralną więc wyrwałem mu ją i sam chciałem go oblać Biegaliśmy po parkingu jak dwa debile stary byki zachowujące się jak dzieciaki Ale mnie to cieszy… niechęcę być zgoszchaniałym, znudzonym, spoważniałym sztywniakiem ( tak jak Picard :P ) Tam gdzie trzeba być odpowiedzialnym, jestem cholernie odpowiedzialny, (rodzina, praca, finanse itd.) niemam podstawowego wykształcenia, (zaznaczam, że takich ludzi nie skreślam) ani nie jestem jakimś świrem Jestem wyluzowaną osobą z duża dawka humoru, która jednak jak tego wymaga sytuacja jest poważna. Mam nadziej, że życie nie wyssa ze mnie tej radości bycia .
Picard możesz teraz napisać- no tak Mav jesteś zdziecinniały dlatego ten film ci się podobał… sprawa wyjąśniona… Tylko w takim razie dlaczego za prawdziwego, jedynego i najlepszego Treka uznaję TNG i TOSA ?

Pewnie mnie tu nie będzie przez co najmniej 24 h więc narazie i niegniewajcie się miom dzisiejszym zachowaniem....
Cześć Picard trzymaj się Może jeszcze kiedyś wróci Trek taki jak w TNG..... ale czy to możliwe ?
Q__
Moderator
#252 - Wysłana: 23 Cze 2009 23:08:39
Odpowiedz 
Mav

Odpowiedziałeś kulturalnie. Nie widzę podstaw do bana.

(I też mam nadzieję na powrót Treka jak w TNG.)
Picard
Użytkownik
#253 - Wysłana: 23 Cze 2009 23:39:36 - Edytowany przez: Picard
Odpowiedz 
Q__

Q__:
Zresztą: nie wystawialiśmy sobie na tym forum ocen dotąd, i niech tak zostanie. Różnić się opiniami i nie mieszać z błotem drugiej strony: przecież Trek nas tego uczy.

W, którym miejscu to robiłem? Zważ, że ja tylko wyliczam to co było w filmie - a, że to jest głupie to już nie moja wina: nie ja pisałem scenariusz, ani nie reżyserowałem tego filmu.

FederacyjneMSZ

FederacyjneMSZ:
Ale uszanuj tez i to, dla mnie FC Barcelona to religia i bym pozabijał krytyków. Dla nie których ten film to religia, uszanuj to.(a mam podobne zdanie o filmie co ty Towarzyszu)

I co ukrzyżował byś mnie werbalnie za to, że powiedział bym, że ten klub mi się nie podoba? Cokolwiek byś nie powiedział klub piłkarski czy film to nie religia...

Mav

Mav:
Dowód na przesade...

Twoja wypowiedź na temat mojej osoby potwierdza, że mam racje co do wartości jakie ten film promuje - niestety... Nie Ty jeden tak się zachowujesz - nawet Nimoyowi się udzieliło.

Mav:
Dowód 2 na twoją przesade

Przesadzasz Ty - obrażając ludzi, którym film miał się prawo nie podobać, i którzy podają Ci opis filmu. A to, że scenariusz jest głupi? Toż przecież ja go nie pisałem... Czemu posiłkujesz się opinią krytyków, czemu zasłaniasz się cudzą opinią? Potrzebne jest Ci wsparcie krytyków aby lubić ten film? Czemu nie myślisz za siebie? Czemu nie wystawisz jakiś kontrargumentów przeciw temu co pisze? Bo jedyne jakie mają zwolennicy tego filmu: to ja się dobrze na nim bawiłem - a to stanowczo za mało aby uznać film za dobry, i dobrze o tym wiecie... Nie toleruje filmów, które na ołtarzu - wątpliwej zresztą - rozrywki
poświęcają wszystko: wartości, poczucie estetyki, oryginalność oraz elementarny sens i logikę opowiadanej historii. Twoje prawo lubić film, który to robi - ale nie oczekuj tego od innych, i nie wmawiaj im, że to dobry film bo tak nie jest.

Mav:
Przerażasz mnie...

Przerażają mnie fani tego nowego filmu - ich stosunek do innych, mających odmienne co oni zdanie oraz to jaki ten film wpływ będzie na dziecki jakie obejrzą to ,,dzieło". Kiedyś nawet kreskówki miały jakiś morał - teraz promuje się amoralność. Bo cóż ta lepiej się sprzedaje... Przeraża mnie to też, że pytasz się mnie czy czasami nie jestem molem książkowy - jakby było to coś złego? Sam się przyznałem, że jestem nerdem i książką też nie pogardzę - to źle?

Mav:
A ja nie jestem Fanatykiem, to ty jesteś fanatykliem ale w drugą strone...

Nigdzie Cię osobiście nie obraziłem - tak samo jak Eviva nie obraziła mnie. I dlatego zasłużyła na mój szacunek.

Mav:
jednak typowy widzem tego filmu czyli.... chamem prostakiem, głupkie itd.

Nigdy takich rzeczy nie napisałem o fanach tego filmu - oni łącznie z Nimoyem sami wystawiają sobie negatywne świadectwo! I ciekawe czemu wcześniej nie było takich sporów na forum, a nastały one dopiero wraz z nowym filmem?

Mav:
To ty pierwszy mnie obraziłeś, a konkretnie moją inteligęncje, ja próbowałem do ciebie dotrzeć, byłem miły post na który mi nie odpowiedzaiłeś....

O co konkretnie Ci chodzi - nie widzę tam nic obraźliwego...
Q__
Moderator
#254 - Wysłana: 23 Cze 2009 23:54:18 - Edytowany przez: Q__
Odpowiedz 
Picard

Proszę, daj sobie spokój z personalnymi polemikami. Masz swoją opinię, Mav ma swoją. Mordah jeszcze inną (btw. zaglądałem na Trekkie.pl i nie widzę tam rozpływania się nad Abramsem i jego dziełem). I fajnie.

Picard
Mav
Mordah

Mam ochotę rozmawiać z Wami wszystkimi na tym forum, więc zachowujcie się jak na ludzi na poziomie przystało.

ps. z dedykacją dla Was:

(Tyle mojej prywatnej opinii.)
Mordah
Użytkownik
#255 - Wysłana: 24 Cze 2009 00:01:21
Odpowiedz 
Picard:
nie ja pisałem scenariusz, ani nie reżyserowałem tego filmu

Ale to ty napisałeś swoje streszczenie w formie dosyć dyskusyjnej.
Picard:
Czemu posiłkujesz się opinią krytyków, czemu zasłaniasz się cudzą opinią?

A czemu ty to robiłeś dając jakies linki lub cytaty recenzji?
Picard:
którzy podają Ci opis filmu.

Nie nazwałbym tego opisem, tylko strzeszczeniem z kiepskich lotów żartami jako przerywniki.
Picard:
Twoje prawo lubić film, który to robi

Dokładnie, tak samo jak twoje go nie lubic. jednak ocenianie ludzi pod katem preferencji filmowych jest niebezpieczne, bo mozesz uderzyc osoby ktorych bys nie chcial, co moim zdaniem juz sie stalo, bo wrzuciles do jednego wora mnie i Evive, a chyba nie o to ci chodzilo
Dyskusja w tym tonie nie ma sensu. Powinna sie raczej opierac na szukaniu niescislosci w kanonie a nie tego czy film jest glupi czy nie, bo w ten sposob mozna pojechac po kazdym filmie treka.
Mav
Użytkownik
#256 - Wysłana: 24 Cze 2009 00:01:56 - Edytowany przez: Mav
Odpowiedz 
Picard:
Czemu nie wystawisz jakiś kontrargumentów przeciw temu co pisze?

Przy pierwszej części twojej "recenzji" odpowiedziałem na twoje argumenty.... musiałeś przegapić... a byłem ciekaw co napiszesz.

Q__:
ps. z dedykacją dla Was:

hmmm..... ciekawe co by powiedział o tym wszystkim Jean-Luc Na pewno coś mądrego. Kirk pewnie by nas skrzyczał :P "spokój! Bo pozamykam w areszcie…" i jeszcze może ktoś by dostał pięścią przez plecy :P Pewnie Picard :P
The_D
Użytkownik
#257 - Wysłana: 24 Cze 2009 01:32:21
Odpowiedz 
Kirk by nakrzyczał o areszcie, a Sisko przeszedł od słów do czynów
Eviva
Użytkownik
#258 - Wysłana: 24 Cze 2009 06:45:23 - Edytowany przez: Eviva
Odpowiedz 
Mordah:
wrzuciles do jednego wora mnie i Evive,

Oj, nie radziłabym nikomu, w Twoim interesie, pakować mnie z Tobą do jednego wora.

Mav
The_D

Kirk by wrzeszczał nie tyle o areszcie, tylko że albo obedrze ze skóry, albo wyleje z roboty, albo zgoła klaże powiesić. Potem pozamykałby Was w kwaterach, a wieczorem odwiedziłby każdego osobno z butelką sauriańskiej brandy i przedyskutowałby sprawe. Nazajutrz pewnie miałby kaca . Bez dyskusji to pewnie zamknęłaby Was Janeway, a przylałby Wam Archer (i poszczuł psem). Jeal-Luc rozesłałby Was na najbardziej oddalone od siebie pokłady do czarnej roboty, póki rozumu nie nabierzecie. Co do Sisco, to nie mam zdania.
Jurgen
Moderator
#259 - Wysłana: 24 Cze 2009 08:22:42
Odpowiedz 
Eviva

Co do Sisco, to nie mam zdania.

Każdemu po razie i wiecej by nie kozaczyli. Ewentualnie walnąłby mowę_typu_Sisico.
Eviva
Użytkownik
#260 - Wysłana: 24 Cze 2009 08:27:17
Odpowiedz 
Jurgen:
Ewentualnie walnąłby mowę_typu_Sisico

I to byłaby pewnie najmniej humanitarna i najsurowsza kara
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#261 - Wysłana: 24 Cze 2009 12:07:10
Odpowiedz 
Picard

Picard:
I co ukrzyżował byś mnie werbalnie za to, że powiedział bym, że ten klub mi się nie podoba? Cokolwiek byś nie powiedział klub piłkarski czy film to nie religia...

W Religi Katalońskiej nie krzyżuje się werbalnie za konstruktywną krytykę i wyrażanie opinii. Sama dewiza klubu " Więcej niż klub" mówi sama za siebie.
Pisarz
Użytkownik
#262 - Wysłana: 24 Cze 2009 14:06:47
Odpowiedz 
FederacyjneMSZ:
W Religi Katalońskiej nie krzyżuje się werbalnie

Jak zaczynałem to czytać, to pomyślałem że "nie krzyżuje się werbalnie, krzyżuje się normalnie", czyli najłatwiej mówiąc - "na żywo" :P
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#263 - Wysłana: 24 Cze 2009 14:14:10 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Odpowiedz 
Pisarz

Powiem tak Towarzyszu, piłkarskie ukrzyżowanie wygląda tak....

http://www.youtube.com/watch?v=oDAHobvsjl8

tak grają PIŁKARSCY BOGOWIE

Potem nad Katalonią bania z poezją rozbiła się na dobre. Wszystkie porównania były dozwolone. „Teraz wiemy, że piłkarski Bóg istnieje. Nazywa się Andres, jest nieśmiały, pochodzi z Albacete i sprawił, że wczoraj płakałem ze szczęścia” – pisał jeden z komentatorów. Podczas pierwszego meczu Barcy po powrocie z Londynu, przeciw Villarreal, kibice na Camp Nou ułożyli z kartonów napis z żądaniem beatyfikacji. Mieli już obrazek świętego Andresa Iniesty: w długiej szacie i z piłką pod pachą. Tak wyposażony wyruszał na szlak

w następnym sezonie horda niewiernych barbarzyńców będzie probowala zbezczeszczać naszą świątynie

http://stadiony.net/pictures/esp/camp_nou/camp_nou 11.jpg

oraz obalić Bogów Footballu.
Picard
Użytkownik
#264 - Wysłana: 24 Cze 2009 16:22:29
Odpowiedz 
Q__

Q__:
Swoją drogą wyrażając się z - łagodnie mówiąc - przekąsem i lekceważeniem o ludziach, którzy nie mieszają z błotem nowego filmu, też możesz powodować - choć nie atakujesz nikogo wprost - że niektórzy czują się obrażeni, co częściowo tłumaczy, acz nie usprawiedliwia, takie reakcje.

Czytałeś co pisze - nie ja wyzywam przeciwników tego filmu od ,,dickheadów" ,idiotów i nie ja życzę im śmierci całej rodziny - był taki przypadek odnoście pierwszego recenzenta, który wyraził się negatywnie o filmie. Jeśli czasami mnie ponosi i napisze coś o publice tego nowego filmu - ale zawsze w granicach kultury - to tylko dlatego, że nie podoba mi się strasznie jak ci ludzie się zachowują. A, że jestem wkurzony na to co zrobiono z Trekiem to inna sprawa...

Mav

Mav:
Przy pierwszej części twojej "recenzji" odpowiedziałem na twoje argumenty.... musiałeś przegapić... a byłem ciekaw co napiszesz.

Dowiesz się gdy skończę pisać recenzje - nie będę się do czasu jej zakończenia wdawał w polemiki, bo prowadzi to do wiadomych ataków na moją osobę. Rozumie jeszcze, że film,z którym mamy do czniania to jakiś Ojciec chrzestny czy inne dzieło otoczone kultem ale to??? Nie wiem czemu tak bardzo się unosisz - tym bardziej, że masz swojego bloga gdzie możesz chwalić ten film ile chcesz i jak chcesz - ja tam nie zaglądam i nie komentuje, więc nie wiem skąd ta twoja ,,krucjata" na tym forum za na rzecz nowego filmu? Jeśli rzeczywiście cierpiał bym na paranoje, którą mi zarzucasz powiedział bym, że Abrams to piąta kolumna George'a Lucasa, a założyciele Trekkie.pl pracują dla dystrybutorów tego filmu - ale to tylko żart więc się nie unoś! Nadal też nie wiem czy uważasz, że to rzeczywiście źle jeśli ktoś jest molem książkowym - czy fani nowego filmu mają coś do takich ludzi?

FederacyjneMSZ

FederacyjneMSZ:
W Religi Katalońskiej nie krzyżuje się werbalnie za konstruktywną krytykę i wyrażanie opinii. Sama dewiza klubu " Więcej niż klub" mówi sama za siebie.

Trek to też dla mnie więcej niż film - dlatego tak jestem wkurzony na nowy film i muszę odreagować. A, że robię to pisząc recenzje, która z założenia ma być śmieszna - co Ty , Eviva i parę innych osób zrozumieliście - to chyba lepiej niż miał bym kogoś wyzywać od dickheadów?
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#265 - Wysłana: 24 Cze 2009 16:34:29
Odpowiedz 
Picard

Po pierwsze podzielam w pełni twoje zdanie na temat tego "coś" z numerem 11, a po drugie Tak samo jest wśród wyznawców piłkarskich, jednemu coś w się klubie podoba innemu nie. Kłotnie nie są wskazane...
Mav
Użytkownik
#266 - Wysłana: 24 Cze 2009 17:18:37 - Edytowany przez: Mav
Odpowiedz 
Picard:
tym bardziej, że masz swojego bloga gdzie możesz chwalić ten film ile chcesz i jak chcesz - ja tam nie zaglądam i nie komentuje,

Jakiego bloga? nierozumiem.....

Picard:
Rozumie jeszcze, że film,z którym mamy do czniania to jakiś Ojciec chrzestny czy inne dzieło otoczone kultem

Nie... to nie jest rewelacyjny film, jest to poprostu przyzwoity film nakręcony z rozmachem i efektowny. Nastawiony na kacje, lżejszy i bardziej dla masowego widza. Po bezpłuciowych ostatnich Trekach i słabych serialach ( DS9, VOY, ENT) wypadł przyzwoice. Spopularyzował treka i tchnoł w niego nowe życie. Może się nie podobać oczywiście i już o tym wspominałem. Jednak ty Picard cholernie przesadzasz, nie mysłisz racjonalnie na jego temat, nie jesteś obiektywny i tylko o to mi chodzi. Ten film nie jest aż taki tragiczny jak ty go malujesz, szczególnie w porównaniu ze słabymi ostatnimi latami treka.
Prawdziwy i najlepszy Star Trek skończył się wraz z TNG, a ty zachowujesz się jak by to miało miejsce teraz i to w skandalicznych okolicznościa. Nowy film wedłog ciebie to , zboczone teksty, sytuacje, pokazaywanie złych wartości, chamstwo, debilizm i głupoty..... czy to jest normalne Picard? Dziwisz mi się ?
Nawet jeśli wprost nie napisałeś, że ludzie lubiący nowy film to debile, to jednak po twojej opini na temat filmu to oczywiste. Tak kretyński idiotyczny film mógł by się podobać jedynie niezbyt inteligętnym ludziom.

Picard:
Nadal też nie wiem czy uważasz, że to rzeczywiście źle jeśli ktoś jest molem książkowym

Napisałem przy tym odrazu w nawiasie - bez obrazy. Poprostu takim molom książkowym, taki efektowny film nic nie daje bo nie lubią efektów specjalnych jako tako. Niewywołują w nich żadnych emocji… po prostu nic. Nowy trek to widowiskowy film, dlatego ci kąpletnie nie poszedł, uprzedziłeś się do niego i nie potrafisz wyłowić z niego pozytywnych rzeczy. Uwierz mi kretyńsko widowiskowy film nie był by tak pozytywnie odebrany. Przykład AVP , ciekawe efekty, ale jednak fabuła, teksty, po prostu ogólnie głupi film i jest krytykowany. Nowy trek jest widowiskowy i efektowny, miał być lżejszy, po klapie Nemesis poprostu nie ryzykowano. Jednak jest to fajny, film, którego fajnie się ogląda, poprostu miłe lekkie kino, jednak nie głupie ( i nie jakieś mądre). Dla mola książkowego jednak za nudny i nie wywlołujący emocji..... Dla mola ksiązkowego nienawidzącego czegoś takiego jak efekt specjalny ( ty Picard? ) jest jeszcze głupi przedewszystkim przez jego uprzedzenie i w konsekwencji wrogie podejście, które nie pozwala mu racjonalnie myśleć i obiektywnie film ocenić.
Pisarz
Użytkownik
#267 - Wysłana: 24 Cze 2009 18:40:36
Odpowiedz 
Ja do nowego Star Treka nic nie mam, mimo że jest to drugi film, w którym "mieszają", czyli pokazują alternatywną linię czasową. I tak samo było z ENT, tylko nowy Trek odniósł większy sukces i nikt nie zwraca na to uwagi. Ja przeciwko ENT też nic nie mam, niektóre odcinki nawet mi się podobały. Sam nawet zaczynałem od ENT.

Wasza kłótnia przypomina mi moją z Redneckiem. Wiem, że nawet nie wiecie o czym mówię, więc tłumaczę.
Około rok temu przegrałem z nim w Age of Empires. Od tego czasu ciągle mi to wypomina. Jakiś czas temu opublikował w internecie swoją grę. Szpanował, że jest super i doskonała, bo przecież sam kod ma ileśtam stron. Wszyscy, którzy znali się na tworzeniu gier mówili mu że gra jest beznadziejna. Nie zauważał tego, ponieważ myślał, że "im dłuższy kod, tym lepsza gra, bo jest więcej bugów załatanych i w ogóle". Wiadomo, że lepszy jest krótszy kod. Łatwiej się połapać przy tworzeniu, jest mniej możliwości wystąpienia błędu, szybciej działa na starszych komputerach itp.
Gdy ja odpisałem w jego temacie, również zwracałem mu uwagę na to, że gra beznadziejna jest. Teraz w ogóle uważa, że wszyscy się na niego uwzięli, a ja najbardziej bo przegrałem w AoE. Problem w tym, że ja się tym nie przejmuję, nigdy w graniu dobry nie byłem. Ja po wielu próbach uświadomienia go, ustąpiłem. I Wam też bym to polecał, ponieważ ta Wasza kłótnia to strata czasu i nerwów.
Eviva
Użytkownik
#268 - Wysłana: 24 Cze 2009 18:44:38
Odpowiedz 
Pisarz:
I Wam też bym to polecał, ponieważ ta Wasza kłótnia to strata czasu i nerwów.

Nie trać czasu, już niejeden im to mówił, i bez najmniejszego skutku.
Mordah
Użytkownik
#269 - Wysłana: 24 Cze 2009 22:04:27 - Edytowany przez: Mordah
Odpowiedz 
Picard:
założyciele Trekkie.pl pracują dla dystrybutorów tego filmu - ale to tylko żart więc się nie unoś

Ja bym uważal z takimi żartami, bo mamy naprawdę dobrych prawników ;)
Q__
Moderator
#270 - Wysłana: 25 Cze 2009 03:36:32
Odpowiedz 
Eviva

Eviva:
Co do Sisco, to nie mam zdania.

Sisko też tak umiał
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Bany, winterszajsy etc

Twoja wypowiedź
Styl pogrubiony  Styl pochylony  Obraz Łącza  URL Łącza  :) ;) :-p :-( Więcej emotikon...  Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!