USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Bany, winterszajsy etc
 Strona:  ««  1  2  3  ...  40  41  42  43  44  45  46 
Autor Wiadomość
Seybr
Użytkownik
#1351 - Wysłana: 21 Lis 2012 13:28:23
Q wiesz w kwestii tolerancji. Powiem tam gdzie tolerancja owszem ale rozsądek musi być przy tym.
Jeżeli tak mocno tolerujesz kulturę muzułmańską i wchodzenie butami w nasze życie. Gardzenie naszymi ideałami a co gorsze traktowanie kobiet jak bydło i coś co można zabić. To ja dziękuje za taką tolerancję. Jak dla mnie to jest chore bo tolerowanie takich rzeczy jest nie na miejscu wedle współczesnego europejczyka.
Czytam twoje wypowiedzi i wnioskuję, że człowiek powinien siedzieć cicho i nie może krytykować ich zachowań, bo to nie tolerancyjne.

Podam przykład, tak się kończy chora tolerancja i brak rasizmu. Biała zdolna dziewczyna nie dostaje się na studia w USA. Powód jest prosty. Trzeba być tolerancyjnym, równouprawnienie. Trzeba przyjąć czarnych, latynosów mimo że są gorsi od niej. W dostaniu się na uczelnie, kryterium powinno być proste - oceny ze zdanego egzaminu. Tutaj jednak chora tolerancja pokazuje co innego. W tym wypadku widzę rasizm przeciwko białej mądrej dziewczynie.

Mi się wydaje że próbujesz zrobić z tego forum inny świat, bardzo trekowy. Ale my nie żyjemy w świecie treka.
Mav
Użytkownik
#1352 - Wysłana: 21 Lis 2012 14:35:00
Seybr

Zgadzam się w 100%

Tolerancja może przynieść coś dobrego tylko wtedy, gdy obie strony wykazują dobre chęci. Musi być wzajemny szacunek, nic na siłę. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Co z tego jak jedna strunę będzie ultra tolerancyjna, skoro ta druga nie jest i wcale jej o to nie chodzi. Gdzie tu logika? To tylko droga do złego. Trzeba dać szanse, oczywiście, ale należy wyciągać wnioski, weryfikować postępy.
Q__
Moderator
#1353 - Wysłana: 21 Lis 2012 15:07:57 - Edytowany przez: Q__
Seybr
Mav

Ależ ja się z Wami zgadzam, że przegięcia w walce z rasizmem mogą prowadzić do dyskryminacji w przeciwnym kierunku.
Zgadzam się też, że niezasymilowani kulturowo muzułmańscy imigranci mogą sprawiać różne problemy - od drobnych uciążliwości, które wypada pogodnie znosić, po sprawy drastyczne, których znosić nie należy - pozostałej części społeczeństwa...
Ba, szanuję Wasze prawo do powiedzenia tego, co powiedzieliście (nawet jak wyszedł z tego offtop w temacie technicznym )... Zauważcie jednak, że zbanowani wypowiadali się w zupełnie innym tonie niż Wy...
FederacyjneMSZ twierdzi, że Żydzi, a przynajmniej ich wyzająca syjonizm część rządzi światem... Proszę bardzo, jestem człowiekiem otwartym... Jeśli tak twierdzi, to niech przedstawi dowody potwierdzające ową hipotezę. Inaczej to się różni od - ukaranej wszak banem daawno temu - opowiastki o "przekupnym synalku", tylko tym, że pomawia bez dowodów znacznie większą grupę ludzi.
Dragon znów sugeruje, że należy mordować polityków... Jak widzicie, stoję z boku w tej świętej wojnie PiSu i PO, kilkakrotnie zgadzalem się też, ze zdaniem Lema, że nasza klasa polityczna budzi rumieniec wstydu, ale jako moderator nie mogę (i nie chcę) tolerować wypowiedzi ocierających się o przestępstwo.
Eviva zaś - którą do dziś za pewne sprawy cenię, za inne zaś cenię znacznie mniej - po prostu lubi robić tzw. dym, bo mimo tylu lat bytności tu, wewnętrzna dyscyplina dyskusji na tym forum (która była tak duża, że ówcześni Moderatorzy mogli sobie pozwolić na robienie niemal wyłącznie za straszaki, czego b. Im zazdroszczę) jej b. silnie nie odpowiada. Zauważmy zresztą, że z Dukatem i poligonem też tak było (Eviva wszczęła świadomie kontrowersyjną dyskusję w niewłaściwym topicu, a potem kto inny się zradykalizował i wszedł na drogę bez powrotu prowadzącą do bana).

Myślicie, że robię to w imię jakiejś konkretnej ideologii? Nie, w imię zdrowego rozsądku i kultury dyskusji po prostu... Gdyby ktoś twierdził, że światem rządzi nacjonalistyczna międzynarodówka pod wodzą Fedka, albo sugerował, że należy mordować Dragona, reagowałbym tak samo.
(Milo zresztą, że posądzacie mnie o jakiś trekowy idealizm, ale to nieprawda... Z tego typu maksymalizmów dawno wyrosłem.)
mozg_kl2
Użytkownik
#1354 - Wysłana: 21 Lis 2012 19:04:51
Seybr
Mav

Mylicie tolerancje z głupotą zwaną parytetami. Zresztą w wielu krajach ustawy o parytetach ladująw sądach. W Norwegii kobieta nie dostała się, na studia dzięki parytetom, a na jej miejsce wszedł męzczyzna ze słabszym wynikiem.
Q__
Moderator
#1355 - Wysłana: 21 Lis 2012 19:22:26
Dobra... Wniosku o bana dla mnie nikt nie uznał za stosowne głosować, ani nawet uzasadnić, czyli siłą rzeczy upadł po upływie 24h.

Z dyskusją polityczną proponuję się przenieść do "Polityki"...
Seybr
Użytkownik
#1356 - Wysłana: 21 Lis 2012 19:52:04 - Edytowany przez: Seybr
mozg_kl2

Wiesz po protu na forum są tematy o których najlepiej by nie pisać. Dla czego np. mam milczeć na temat co muzłamnie robią w Europie i na świecie ?
Czy np. nie podoba mi się że jehowi wolą by dziecko straciło życie niż ma dostać krew. Dla mnie to mega chore, ale nie oznacza że od razu będę lał ich kijem czy trącał widłami. Trzeba umieć rozdzielać poglądy od czynów. Na co dzień to robię.

Kwestia Ferdka.

Wnoszę oficjalny wniosek o zniesienie bana dla Ferdka. Może pojechał po bandzie, ale cytował Brevika. Q nie dałeś żadnego argumentu, odpowiedzi. Uciąłeś temat i tyle.
Q__
Moderator
#1357 - Wysłana: 21 Lis 2012 20:01:05 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Bana dostał nie za cytat, a za to, że nie udowodnił - pachnących, bez dowodów, radykalnym antysemityzmem - tez, którymi od lat flooduje. Czy Ty naprawdę nie możesz czytać tego co piszę ze zrozumieniem?

BTW. Fedkowi przysługuje prawo odwołania się do Kai'a, nie ma innnej metody "zdejmowania banów". Z regulaminu:

Zbanowani permanentnie i/lub czujący się ofiarą moderatorskich prześladowań mają prawo odwołać się do Admina strony celem wyjaśnienia sprawy i ew. uchylenia kary.
Seybr
Użytkownik
#1358 - Wysłana: 21 Lis 2012 20:25:13
Q__:
Ty naprawdę nie możesz czytać tego co piszę ze zrozumieniem?

Wiesz za komuny mówiono tak. Jak im się wydaje że o czymś się nie mówi to tego nie ma.
Nie ma co drążyć tematu, nie dogadamy się. Póki co ja robię pas. Czytałem twoją rozmową w ferdkiem i końcowe wnioski na bana mnie rozbroiły.
Q__
Moderator
#1359 - Wysłana: 21 Lis 2012 20:26:57
Seybr

Naprawdę uwierzyłeś, że ten ban miał polityczne podstawy... Ech...
Seybr
Użytkownik
#1360 - Wysłana: 21 Lis 2012 20:32:31
Q__:
... Ech...

Nie zrozumiałeś mojej aluzji :P.
Q__
Moderator
#1361 - Wysłana: 22 Kwi 2015 23:09:05 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

Zgodnie z zasadą interpretowania wątpliwości na korzyść "oskarżonego" zdejmuję ci bana.

Uprzedzam jednak, że nie będzie tolerancji dla personalnych napaści na Współuserów - co byś o nich prywatnie nie sądził - i wszczynania - jak zwykłeś to zwać - shitstormów. (Sam widzisz, że udało nam się dobrze ponad miesiąc egzystować na forum w spokojnej, merytorycznej, atmosferze, praktycznie bez moderatorskich interwencji i liczę, że zdołasz/zechcesz wpisać się w ten schemat. W końcu nawet Evivie się to jakoś udaje.)
Jeśli masz ochotę utrzeć komuś nosa - pokonaj go w dyskusji o Treku.

Uprzedzam też, że jakiekolwiek zachowania w stylu awantur w komentarzach na stronie głównej, o urządzanie których mamy prawo cię posądzać, przesądzą wiadome wątpliwości na twoją niekorzyść i skończy się to automatycznym banem permanentnym.

Życzę owocnych dyskusji.
mozg_kl2
Użytkownik
#1362 - Wysłana: 23 Kwi 2015 09:29:35
Tęskniles? Choc troche?
 Strona:  ««  1  2  3  ...  40  41  42  43  44  45  46 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Bany, winterszajsy etc

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!